Şimdi Ara

HDP'yi destekleyen CHP mi AKP mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
74
Cevap
1
Favori
1.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
14 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda ne zaman "CHP, HDP'yi destekledi" diye yazan birini görsem altında illaki "Bak bakayım kimden oy gitmiş %8 akparti oy kaybetmiş" yazanlar görüyorum.

Öncelikle bilinmesini isterimki akpartiyi desteklemem bazı şeyleri değiştirmez. Akparti kürtlere özgürlük sağladı fakat kürt ile pkkyı ayıramadı.

7 Haziran seçimleri sonrası "CHP HDP'yi destekledi" dediğimizde bize "Oy sizden kaydı sizden" diyenler çıktı.

Peki şimdi soruyorum, oy kayması ile desteklemek birmi?

AKP HDP'yi desteklermiydi? Tabiikide hayır. Neden? Çünkü başkanlık sistemini getirmek HDP'nin barajı aşıp aşmamasına bağlıydı. Bu yüzden AKP'nin HDP ile işbirliği yapmasını, desteklemesini düşünmek başlı başına saçmalık.

Peki birşey daha soracağım, seçimden sonra Demirtaş çıkıp "AKP ile ne olursa olsun koalisyon kurmayacağız" dedi. Fakat hala birileri AKP-HDP koalisyon yapar diye diretti. Fakat ben demirtaş'ın hiçbirzaman CHP ile koalisyon yapmaya sıcak bakmadığını belirttiğini görmedim. Neden?

Şafak Pavey'in 9 haziran günü(seçimden 2 gün sonra) Demirtaş'a "Birlikte iyi salladık" demesi, ne demek? Bunu kameraların önünde rahatça söylemesi?

Kaynak:http://www.takvim.com.tr/guncel/2015/06/09/paveyden-demirtasa-birlikte-iyi-salladik

"CHP'den ayrıldıktan sonra kendi partisini kuran Emine Ülker Tarhan CHP'nin Güneydoğu'da HDP için çalıştığını belirtti."

Kaynak:http://www.aksam.com.tr/siyaset/chp-doguda-hdpyi-destekliyor/haber-411254

"MUĞLA Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, 7 Haziran seçimlerinde HDP'ye verilen desteğin stratejik hata olduğunu söyledi." Bu haberin kaynağınıda okumanızı tavsiye ediyorum, çok uzun olur diye paylaşmadım.

Kaynak:http://www.guncel-bakis.com/mobil/haber/3201/secimlerde-hdpyi-desteklemek-stratejik-hataydi.html

Peki CHP HDP'yi stratejik olarak destekleyerek neyi Amaçladı?

Bu sorunun cevabı çok basit, CHP yıllardır iktidar olamıyor, iktidarsızlık yaşıyor. AKP'yi HDP sayesinde saf dışı bırakarak koalisyon kurabilecek ve iktidar olabilecekti.. Söz verdikleri vaatlerden bazılarını yerine getirecek ve "Bakın yapıyoruz" diyecekti. Böylece bir diğer seçimde oyunu yükseltecek, hatta belkide iktidar olabilecekti. Koalisyonu AKP ile deneyecekti, olmazsa hükümet kurma yetkisini alıp MHP yada HDP ile deneyecekti. Fakat MHP'nin "HDP'nin olduğu yerde olmayız" sözünden sonra CHP'de saf dışında kaldı. Güçleri yetmediği için HDP ile koalisyonda kuramayacaktı. Işık gözüktü: Erken seçim..

Akparti'den oy kaydı mı? tabiikide kaydı, akparti kürt tabanını tutamadı. Bunu zaten bir akpartili yalanlamıyorki veriler bile gösterirken kim yalanlayabilirki zaten. Fakat bu CHP'nin HDP'yi desteklemediğini yalanlıyor mu?

Ben bu forumda hatırlarım, seçimden önce "Ailecek CHP'liyiz ama bu seçimde HDP'ye vericez" diyen birsürü kişi vardı. Bu kişiler şimdi size göre troll olur ama bir Akparti'li HDP'ye vercez dese kesinlikle troll olmaz ciddi olur. Forumun muhalif yapısı ne kadar akparti destekçilerini eleştirsede, kendileride başlı başına "trolluk" yapıyor.

Desteklemek ile oy kayması arasındaki farkı anlamışsınızdır heralde.

AKP 7 haziran seçiminde en büyük rakipi HDP'yi neden desteklesin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MekheR -- 8 Eylül 2015; 13:37:50 >

• MekheR M kullanıcısına yanıt
    Hdpnin oy patlamasinin nedeni cozum sureci mi degil mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Periah

Neden çözüm süreci olsun? Çözüm süreci sayesinde AKP %50 alırken neden bu seçimde %41'e düştü? Çözüm süreci seçimden sonra bitirildi ayrıca.

En büyük nedeni Başkanlık sistemiydi. Çözüm sürecininde tabiikide etkisi vardır ama en büyük etkisi bu değildi.

• onlarca can gitmiş ama amaç değişmiyor yazık vallaha yazık billaha yazık ah biz ne yaptık diyeceksiniz ama çok geç olacak seçim öncesi milliyetçiliğin m'sini bilmezdiniz Kurtuluş Savaşını başlatan vatanınızı kurtaran Atatürk'ü düşman ettiniz sevmediniz şimdi milliyetçi oldunuz ve bunun üzerinden particilik yapıyorsunuz onlarca Can'ın arkasından konular yağdırıyosunuz bi hiç uğruna ne canlar gidiyor onlardan da gitmiş bana ne biz bu vatanı bi hiç uğruna şehit verelim diye kurtarmadık o şehit yarın öbür gün sen veya ben veya arkadaşın dostun olabilir benim yok ama o şehit yarın öbür abin kardeşin baban da olabilir kaç aile perişan olmuştu şimdi unutuldu kaç aile perişan oluyor ileride unutulmak üzere valla sonumuz hiç hayırlı değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AmazingGrace160 -- 8 Eylül 2015; 13:50:30 >

Orijinalden alıntı: MekheR

quote:

Neden çözüm süreci olsun? Çözüm süreci sayesinde AKP %50 alırken neden bu seçimde %41'e düştü? Çözüm süreci seçimden sonra bitirildi ayrıca.

En büyük nedeni Başkanlık sistemiydi. Çözüm sürecininde tabiikide etkisi vardır ama en büyük etkisi bu değildi.

Çok kafa yormaya gerek yok sen cumhurbaşkanı gibi davranmazsan hukuğu adaleti iyice ezersen o seçmen kadrondaki akli dengesi yerinde insanlar burda bir sıkıntı olduğunu görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1mpossible -- 8 Eylül 2015; 13:48:08 >

• Periah kullanıcısına yanıt
    Ben böyle birşey demedim.

Demek istediğim herkesin suçu var ama bu forumda ne zaman bi şehit konusuna girsem "AKP Yaptı, hala buna rağmen akpye oy vercekler"

Ama ben böyle bi konu açınca "AKPlisin, tek suçlu akp, chp oy kaybedemez, mhp oy kaybedemez, akp kaybedicek"

Ne zaman biri chpyi kötülemiş -40 almış. Ama akpye söverse +40 oooo paşam benim akpye sövmüşsün gel algı operasyonuna katıl. Bu şehit haberindede söv ama kesinlikle algı operasyonu yapmıyoruz her şehit haberinde akpye söverek.

Bide demezlermi akpliler bundan oy devşirmeye çalışıyo. Kendileri hergün bunu 100 defa yapıyo.
  • Hdp parti olarak seçime girdiği için Akp li kürtler Hdp ye kaydı ve sonuç ortada, Hdp barajı geçti. Bu kadar net.
  • quote:

quote:

1. Çözüm süreci bitmedi buz dolabına kaldırıldı.

2. 400 millet vekili yoksa bu kan durmaz dedi adam resmen.kısaca beni padişah yapın diyor.

Hazirlayin cımbızları. Aradan laf cekilmesi lazim yeni provakasyon icin.

• HDP'nin başarısının nedeni güzel reklam yapmış olması. Demirtaş sayesinde daha farklı bir havaya büründü parti ve Cumburbaşkanlığı seçiminde de bunu adeta teyit ettiler. Barajı geçmek hedefleriydi ve geçtiler, bunu sağlayan bölge halkını ikna edebilmeleri. Daha önceki seçimlerde bunu AKP başarıyordu büyük oranda, onlarca yatırım ve faaliyete rağmen bölge halkı AKP yerine HDP'yi seçti, belli ki AKP adına o bölgede iyi propaganda yapılmamış ve genel AKP politikası bölge halkının hoşuna gitmemiş.
    Destekleme kısmına gelinirse elbette CHP destekledi HDP'yi, Kemal Kılıçdaroğlu'da bunu açıkça belirtmişti. İlgili haber.
    Ancak burada kaçırılan ayrıntı CHP'nin neden HDP'yi desteklediği. CHP'nin HDP'yi destekleme amacı HDP'nin barajı geçerek AKP'nin olası başkanlık sistemini hayata geçirmesini engellemekti. Bu konuda başarılı da olundu, HDP yeterince fazla oy alarak mecllise girdi. Sorun şurada ki CHP HDP'yi desteklememiş dahi olsa HDP'nin meclise girecek olmuş olması gerçeği, seçim öncesi yapılan "HDP'nin durumu kritik" tahminleri herkesi şaşırttı. Bu noktada CHP'nin ,eğer pişmansa, pişmanlık duyacağı nokta bu olmalı.
    HDP daha önce de vardı mecliste, seçimlerde ise sadece potansiyelini gösterdi. HDP adına asıl dönüm noktası bana göre Cumhurbaşkanlığı seçimiydi, orada Demirtaş aday olmasaydı bugün Türkiye daha farklı olacaktı.

• çözüm çözüm diye bağıran adam, 13 yıldır tek başına iktidar olduğu hale bu sorunu çözmeyi becerememiş! dikdatör başkan olamayınca savaş, savaş demeye başladı. bu adamı savunmak nasıl bi kafa acaba.

Ben böyle birşey demedim.

Demek istediğim herkesin suçu var ama bu forumda ne zaman bi şehit konusuna girsem "AKP Yaptı, hala buna rağmen akpye oy vercekler"

Ama ben böyle bi konu açınca "AKPlisin, tek suçlu akp, chp oy kaybedemez, mhp oy kaybedemez, akp kaybedicek"

Ne zaman biri chpyi kötülemiş -40 almış. Ama akpye söverse +40 oooo paşam benim akpye sövmüşsün gel algı operasyonuna katıl. Bu şehit haberindede söv ama kesinlikle algı operasyonu yapmıyoruz her şehit haberinde akpye söverek.

Bide demezlermi akpliler bundan oy devşirmeye çalışıyo. Kendileri hergün bunu 100 defa yapıyo.

2002'de terör mü vardı?

2002'den önce de asker kaybediyorduk ama hçi bu kadar yoğun olmamıştı. Şimdi hem şehit veriyoruz hem de taviz.

• İkiside aynı bk adam gibi duran tek parti mhp bu konuda

http://m.hurriyet.com.tr/Haber?id=29230876

AKPli degilim.AKP iktidar olamasin diye HDPyi destekleyenleri de unutmadik. CHPnin gercek yüzü.Sadece Ak Parti iktidar olamasin diye teröristlerin meclise girmesine yardim etmelerini unutmadik.CHP desteklemek HDPye göz yummak alttan teröristleri desteklemek demektir.

II. Mehmed
    Fatih Sultan Mehmed Hân

"Ya İstanbul beni alır, ya ben İstanbul’u."
    v
  • Chpnin içindeki belli bir solcu grup her zaman için Pkk uzantılarını kardeş olarak görmüştür.Sözüm tüm Chplilere değil ancak Chp içindeki pkk ve özerklik destekçileri hiç de az değil.
    akp hdpyi dolmabahçe mutabakatının reddedildiği güne kadar destekledi ve kesin muhatap aldı.buda bölgede hdpyi güvenilir ve çözümün adresi yaptı.hdpnin seçime parti olarak girmesini ilk dillendiren ve destekleyende akpli kurmaylardır.
    pkk desteğine gelince ;gizli tanık pkklıların ifadeleriyle pkknın istemediği komutanlar tutuklandı itibarsızlaştırdı.ordu istihbaratı kaldırıldı tüm istihbarat tarihin hiçbir döneminde güvenilmeyen mite devredildi.berbat bir suriye politikasıyla pkk için hem sınırsız silah mühimmat hemde alan oluşturuldu.''kobani düşerse ankara düşer'' sözleriyle koridor açmalarla silah desteğiyle pkkya uluslarası itibar kazandırıldı.hatta bir çok ülkede terör listesinden çıkarılması tartışılmaya başlandı.aman barış korunsun diyerek pkklıların askeri birliklerin karşsında cirit atmasınna piknik yapmasına her türlü lojistik bilgiyi edinmesine olanak sağlandı.
    sen geçmiş yılları unutup son birkaç ayda olanları hatırlarsan chpyi tek suçlu bile ilan edebilirsin.
    pkk konularında direk hdpnin hedef alınmasını ve tartışılmasınıda mantıklı bulmuyorum.sanıyormusunuz ki hdp istese terörü başlatabilecek yada bitirebilecek güçtedir.hdp pkknın avrupa kamuoyu için oluşturduğu ve siyasi çözüm arıyoruz imajı çizdirdiği etkisiz ve yetkisiz bir partidir.pkk üzerinde yapabileceği en büyük etki ricaci olmak olabilir.
    mesela müslüman kardeşlerin hem siyasi kanadı hem silahlı kanadı vardır.siz akpliler bu grubun siyasi kanadının bir temsilcisi olan mursiyi demokrasi kahramanı ilan etmediniz mi?
    keşke hdpnin pkkyı kontrol edecek güci olsaydı tamamen siyasi mücadeleye çekilmeleri için ben bile hdpyi desteklerdim.ama bunun mümkün olmadığını hatta imralıdakinin bile pkk içinde sembolik bir lider olmaktan öte bir gücü olmadığını tahmin edebiliyorum.
    bunlar konu hakkında yazılabileklerin özetinin özetidir. öyle 3-5 chpli hdpyi destekledi diye chpyi günah keçisi terörün adresi göstermeye çalışıp baş suçluyu aklayamazsınız.
    öyle bir vekili yada sözlerini alıp örnek vermekle suçluluk ispatlansaydı bende size ''akpnin kurucularından ve yıllarca vekilliğini yapan Dengir Mir Mehmet Fırat bugün hdp vekilidir'' derim ama doğru bilgi yalan iddaa olur

• cesuryurek56 kullanıcısına yanıt
    Başkanlık=padişahlık

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.