Şimdi Ara

HDP'yi destekleyen CHP mi AKP mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
1.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
14 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Beyaz1212

Chpnin içindeki belli bir solcu grup her zaman için Pkk uzantılarını kardeş olarak görmüştür.Sözüm tüm Chplilere değil ancak Chp içindeki pkk ve özerklik destekçileri hiç de az değil.

Hadi ordan boş laf yapma.Başkanlık sistemi demek ülkeyi eyaletlere bölmek demek.İç işlerinde serbest eyaletler demek.Bu sistemi kim istiyor?
    Beynini omo ile filan mı yıkadılar?
    Cımbıza gerek yok kendini tutamıyor ne de olsa. 14 şehitten sonra yine kaldırıp ''1 Kasım'da gereken yerlerden hesap soracağınıza eminim'' dedi. Şunu söylemesi dahi suç bu adamın ama kimsenin umurunda değil. Ama gereken hesabı soracağımıza emin olabilir, bu halk bazı şeylerin farkına geç de olsa varıyor.

• Akp tabi ki. O kadar kürt oyu nerden geliyor? Sanki bütün kürtler chplide, hala hdpyi chp başımıza musallat etti deniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akp'li kürtlerin oylarını geçen seçimde hdp'den yana kullanmasını akp'nin hdp'yi desteklemesi olarak mı ifade ediyorsun? bu seçmenin yönelmesidir partinin politikası değil. akp en ufak bir şekilde hdp'yi desteklememiştir.

@BenZekiMüren

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MovieScout -- 8 Eylül 2015; 18:29:06 >

Orijinalden alıntı: atmaca57

Siz bu şehitlerin hesabını, Demirtaş'a "birlikte iyi salladık" deyip el sıkışan Şafak Pavey'in partisi CHP'ye sorun!!!

Bence çözüm sureci için ortak açıklama yapanlara sorun..

M1 MacBook Air
  • quote:

Orijinalden alıntı: MovieScout

akp'li kürtlerin oylarını geçen seçimde hdp'den yana kullanmasını akp'nin hdp'yi desteklemesi olarak mı ifade ediyorsun? bu seçmenin yönelmesidir partinin politikası değil. akp en ufak bir şekilde hdp'yi desteklememiştir.

@BenZekiMüren

Bu ülkede hükümet kimdi? Bu ülkede onlarla kol kola yürüyen kimdi? Öcalanı liderleri olarak gösteren neydi? Pkk ile görüşen kimdi? Pkkya doğuda serbestlik kazandıran kimdi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Kimin kardeş olduğu belli

HDP'yi destekleyen CHP mi AKP mi?

Sen ofisinden vatan kurtaracağına, git de dilin nasıl yazılıyor onu öğren. Ondan sonra milliyetçilik kas.

Orijinalden alıntı: BenZekiMüren

quote:

akp'li kürtlerin oylarını geçen seçimde hdp'den yana kullanmasını akp'nin hdp'yi desteklemesi olarak mı ifade ediyorsun? bu seçmenin yönelmesidir partinin politikası değil. akp en ufak bir şekilde hdp'yi desteklememiştir.

@BenZekiMüren

Bu ülkede hükümet kimdi? Bu ülkede onlarla kol kola yürüyen kimdi? Öcalanı liderleri olarak gösteren neydi? Pkk ile görüşen kimdi? Pkkya doğuda serbestlik kazandıran kimdi?

bu olay karşısında öne sürülen argümanların hepsi aynı. ne en ufak bir gelişme var ne de en ufak bir yenilik. çözüm süreci adı verilen şey cahil insanların uyutulma sürecidir. hiçbir şey çözülmemiştir veya hiçbir şeye açıklama getirilmemiştir. çözüm sürecinde akp sadece kürtlerden oy koparmıştır. ama kürtler bu seçimde oyunu hdp'ye verince akp tek başına iktidar olamayınca çözüm sürecinin ne önemi kalmıştır. şuanki ortam, tayyip erdoğan'ın iktidar hırsı adına yapılan bütün bu oyunlar sence de çok bariz değil mi?

• whamx kullanıcısına yanıt
    İyi güzel yazmışsın da muhalefet bloğu neden gerekli özveri ve gayreti gösterip bunları duyurmadı.
    Sırt iktidar hata yapsın kendilerinin de oyu artsın diye hatalara göz yumdular.
    Siyasilerin hepsi bu süreçte sınıfta kalmıştır ve suçludurlar.
    Sistem bozuk, çürük, kokuşmuş ve bitmiştir ülkede.
    Medya ve bir çok sivil toplum örgütü, meslek odası devlete düşman ve terör destekçisi olmuştur.
    Cemaatler ve dini oluşumlar amaçlarından sapmaya başlamış ve zararlı hale gelmiştir.

quote:

Orijinalden alıntı: BenZekiMüren

quote:

@BenZekiMüren

bu olay karşısında öne sürülen argümanların hepsi aynı. ne en ufak bir gelişme var ne de en ufak bir yenilik. çözüm süreci adı verilen şey cahil insanların uyutulma sürecidir. hiçbir şey çözülmemiştir veya hiçbir şeye açıklama getirilmemiştir. çözüm sürecinde akp sadece kürtlerden oy koparmıştır. ama kürtler bu seçimde oyunu hdp'ye verince akp tek başına iktidar olamayınca çözüm sürecinin ne önemi kalmıştır. şuanki ortam, tayyip erdoğan'ın iktidar hırsı adına yapılan bütün bu oyunlar sence de çok bariz değil mi?

EE zaten o en baştan belliydi. Onu bende ne zamandır söylüyorum.

Erdoğanin hırsı bu ülkeyi savaşa sürüklüyor.iside destekleri, pkkya el ayak vermeleri falan

• POWER64 kullanıcısına yanıt
    muhalefet bloğu derken hangi bloktan sözdiyorsun bilmiyorum ortada bir blok olsaydı zaten akp muhalefette olurdu.bunları duyurmadılar diyorsun ya aslında duyurmaya çalıştılarda siz duymadınız.çünkü 2 gazete 2 tv dışında kimse bunları yayınlamadı.gazete zaten okunmadığı o 2 tvde dizi,survivor yayınlamadığı için izleyemediniz.sizin dürüst!!! tarafsız!! tvler ise bunlar olurken size penguenleri izletiyordu.yayınlasalar birşey değişirmiydi , sanmıyorum. çünkü hataları yalanları öyle açığa çıktıki bunlarda bile bazen ağızlardan kaçtı ama işinize gelmedi görmediniz.ırak harekatından sonra ırak sınırınızın barzani ve pkkya teslim edildiğini göre göre suriye politikasını onaylayıp alkışladınız.ve suriye sınırınıda pkkya teslim ettiniz..nurtopu gibi ışidinizde mükemmel politikanızın bir sonucudur.
    ülkeyi 13 yıl akp tek başına yönetti ve tüm partiler suçlu diyorsunuz ya , buna kimse inanmaz ayrı ,siz kendinizi nasıl inandırıyorsunuz cidden merak ediyorum.''Sistem bozuk, çürük, kokuşmuş ve bitmiştir ülkede'' diyebiliyorsan o halde 13 yıldır yasaları 40 kez değiştirip çözüm üretemeyene hesap sorman gerekmez mi?yok sizce çözüm için muhalefet bastırmalıdır o yüzden yine muhalefet suçludur.
    ''Medya ve bir çok sivil toplum örgütü, meslek odası devlete düşman ve terör destekçisi olmuştur.'' iddaanızı ise pek ciddiye alınır bulmuyorum.çünkü akpli kesime göre akpye oy vermeyen herkes cemaatçi ,terörist,dinsiz,ayyaş, dış güç tetikçisi vs. vs. kriter sadece akpli olmakken nesini cciddiye alayım bu iddaanızın.
    ve son olarakta cemaatler.şu 12 yıl ''beraber yürüdük biz bu yollarda'' dediğiniz cemaatler.cemaatler en fazla güç ve itibara akp döneminde kavuştur ve bunu bir çok cemaatte dillendirmiştir.tabii sizin cemaatlerden kastınızın paralel denilen tek bir cemaat olduğunu biliyorum.diğerleriyle şu an için sorununuz yok.bu pararlel denilende akpyi 12 yıl kandırmış ve duyunca çok çok üzüldüm demek isterdim fakat kandırılmışız kelimesine verilecek tek cevap hadi oradan olur..cemaat 12 yıl kandırmış ,kardeşim esat kandırmış , korumalı mercedesli kahraman savcıları kandırmış ,hdpsi pkksı kandırmış ,israili amerikası kandırmış...
    inanırsan bu kadar kandırılan birilerine niye ülkeyi teslim ediyorsun.yok inanmıyorsan o zaman zaten suçludurlar.yani her durumda ülkeyi yönetmeyi o koltukları haketmiyorlar.ve merak ediyorum şu iki seçeneği bırakıpta nasıl bir seçenek üretip yine akpyi savunabiliyorsunuz.

• Nasıl salladık ama...

• Başta CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey olmak üzere bir çok tatlı su solcusu, sırf AKP tek başına iktidar olmasın diye oylarını HDP'ye kaydırdı. Haberleri internet ortamında mevcut dileyen açıp bakabilir.
    Bunlardan biri de Fatih Portakal denen terörist. Kendisi söz de çok vatansever ya sağda solda "HDP'de birleşiyoruz" diye propagandalar yapıyordu. Nitekim "emanet oy" adı altında CHP ve diğer sol partilerin bir çok oyu HDP'ye kaydı.
    Şimdi burda AKP'nin oyunun düştüğünü gösterecek bir kaç istatistik gönderen çok zeki solcu kafasında arkadaş olacaktır. Ama unutmayın ki istatistik mini etek gibidir, çoğu şeyi gösterir ama görmek isteneli göstermez. Güney Doğu'da AKP'ye oy atan aşiretlerin bir çoğu HDP'ye kaydı. Yalnız bu kayma "emanet oy" adı altında sırf AKP iktidar olmasın diye atılan oylardan değil, tamamen milliyetçilik duygusuyla/silah zoruyla atılan oylardı. (Aralarında 7bin oyu olan aşiret bile var.)
    Bu arada oyumu 7 haziranda CHP'ye attım, 2007'den beri olduğu gibi. Öncesinde DSP'ye atıyordum. Merkez sol'a atıyorum yani. Ama takım tutar gibi de parti tutulmaz. HDP gibi PKK'nın siyasi koluyla kol kola gezerek, sırf muhalefet olsun diye saçma sapan işler yapan en önemlisi AKP düşsün diye terörist yosmalarına oy kaydıran hainlere kimse oy atmamı beklemesin. Bu ayıbı halk unutmaz. Keşke şu parti kapansaydı da bu basiretsizliği, bu acizliği görmeseydik!
    Bu seçimlerde oyum MHP'ye

Vatan ne Türkiye'dir Türklere ne de Türkistan, vatan büyük ve müebbet bir ülkedir; Turan!

• Sánchez kullanıcısına yanıt
    Bunlara kendi üsluplarıyla cevap verince saldırı moduna geçerler. İyiki sonunda oyum Akp ye dememişsin linç ederlerdi seni holiganlar.

Orijinalden alıntı: Seraphine

Cımbıza gerek yok kendini tutamıyor ne de olsa. 14 şehitten sonra yine kaldırıp ''1 Kasım'da gereken yerlerden hesap soracağınıza eminim'' dedi. Şunu söylemesi dahi suç bu adamın ama kimsenin umurunda değil. Ama gereken hesabı soracağımıza emin olabilir, bu halk bazı şeylerin farkına geç de olsa varıyor.

2007de dağlıca dan gelen şehitlerden beri hesap soracak zaten

• belediye seçimlerinde mhpnin güçlü olduğu yerde mhpye chpnin güçlü olduğu yerde chpye oy kullanıldı bunu bilmeyen yok herhalde.şimdi de hdpye oy kullanıldı.maksat ak parti oylarını yükseltmesin.tek başına iktidar olmasın.bu kafa yapısıyla atılan oydan ne hayır gelecekki ülkeye?geliyor mu?ben kendi partimi yükseltmeye çalışayım falan yok hep karşıdaki düşsün.iki seçimdir dikkat ediyorum ak parti harici partilerin kendi adlarına bir misyonu vizyonu yok mitingler bile hırsız yolsuz şu şunu yaptı bu bunu yaptı üzerine.ben şunu yapacağım falan yok.hatta seni başkan yaptırmayacağı üzerine kurdu bütün seçim stratejisini bir parti.hdpnin hizmet adına ne faydası olacak bu ülkeye?onlar da biliyorlar.
    mesela populerlikten örnek verirsek futbolda da var bu mantık.ben puan kazanıp şampiyon olmaya uğraşmayayım rakipler puan kaybetsin,buna uğraşayım.demekki bu hayat tarzı olmuş artık bizde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 9 Eylül 2015; 10:32:56 >

Orijinalden alıntı: MekheR

quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Hdpnin oy patlamasinin nedeni cozum sureci mi degil mi ?

Neden çözüm süreci olsun? Çözüm süreci sayesinde AKP %50 alırken neden bu seçimde %41'e düştü? Çözüm süreci seçimden sonra bitirildi ayrıca.

En büyük nedeni Başkanlık sistemiydi. Çözüm sürecininde tabiikide etkisi vardır ama en büyük etkisi bu değildi.

Süreci bitiren kimdi?
    Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.
    Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.