Şimdi Ara

HDP'yi destekleyen CHP mi AKP mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
1.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
14 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: janjanahmet

Hdp parti olarak seçime girdiği için Akp li kürtler Hdp ye kaydı ve sonuç ortada, Hdp barajı geçti. Bu kadar net.

Bunun üstüne konuşmayın artık. Fetoş olayında olduğu gibi amacınızın hdp olayında da suçu muhalefete yıkıp kendinizi aklamak olduğunu herkes biliyor. Kendinizi kandırmayın.
    Güzel bir dille ağdalı yazınca cici çocuk mu olunuyor.
    Resmen karşındaki insanı olanların sorumlusu konumuna sokup kenara çekilmişsin.
    Kızınca da bana canınız sıkılıyor.
    Farklı bie eleştiri getirince hep cahillikle, bilgisizlikle, uyutulmuşlukla itham ediyorsunuz insanları.
    Tek bilgili ve uyanık siz değilsiniz ki.
    Kendince en cahil insan bile yorum yapar ama sen itham ediyorsun.

Yazımı siliyorum, kırdıysam da özür diliyorum senden.
    Ben karşıt görüşlü de olsa terörist olmadıktan sonra kimseye kin beslemem.

Terörist destekçisi olmayan herkes benim kardeşim ve yoldaşımdır. Kavgada etsem, tartışsam da seçimim hep vatanını seven insandan yana olur.

Biliyorum ki Erdoğana bile vatanınızı sevdiğiniz için kızıyorsunuz. Fakat nefrete dönüştürmesine izin vermeyin bir takım odakların duygularınızı.

Elin haini size Cumhurbaşkanınızı, Başbakanınız kötülediğinde sanane la o benim liderdim sevmesemde, eleştirsemde seni alaladar etmez demeyi bilmemiz lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi POWER64 -- 9 Eylül 2015; 15:42:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Periah kullanıcısına yanıt
    Ben şöyle cevaplayayım. Oyların kaymasının sebebi ERDOĞAN dır.
    Çünkü 2002 den bu yana kürtler HDP den çok AKP ye oy veriyorlardı.
    Ancak gezi parkı olayları ile başlayan süreçte HDP nin parlatılması (Doğan Medya) ve yolsuzluk olayları ile Erdoğan'ın iyice yoldan çıkması buna karşılık Selo'nun saz çalıp soğan ekmek yemesi kürtlerde yeni bir yüz olarak algılandı.
    Özellikle gezi parkı ve IŞID meselesini çok iyi kullandılar. Hatta AKP IŞID a silah gönderiyor kürtler suriye de katlediliyor şeklinde söylemler seçin sırasındaki gerginlikler AKP nin kürt oylarını düşürdü. Yolsuzluk kürtleri fazla etkilemez çünkü doğuda yolsuzluk diye bir duyarlılık yok.
    Kürtlerin desteklediği ve 100 den fazla millet vekili verdiği AKP şimdi faşist oldu. Hatta HDP şuan bizim devletle problemimiz yok AKP ve Erdoğan ile savaşıyoruz diyor.

Tabi bunların altına dinamiti koyan cemaattir. Çünkü HDP CHP MHP istese cemaatin yaptığı etkiyi asla yapamaz. Bu 3 parti mit tırlarını durduramaz.
    AKP çözüm süreci ile kürt sorununu bitirmek istiyordu. Bunun sebebi ise Erdoğan'daki egodur. Ne alaka diyebilirsiniz. Erdoğan tarihe adını kürt sorununu bitiren lider başkanlık sistemi ile de Türkiye'nin 2. kurucusu olarak geçmek istiyor. Başkanlık sistemi ile daha muhafazakar daha çalışkan islam dünyasını yönlendiren ekonomik olarak da Arap ülkeleri Türk ülkeleri Afrika kıtasında söz sahibi olmak istiyor.

Ancak evdeki hesap çarşıya tutmadı. Sıfır sorun öldü. AB süreci öldü. Arap ülkeleri can çekişiyor. Çözüm süreci dolapta.. Ülke daha demokratik değil ekonomik olarak da yerimizde sayıyoruz. Yerinde saymak demek geriye gitmek demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onsos1100 -- 9 Eylül 2015; 15:43:05 >

• Hiçbir partinin şakşakçısı ve destekçisi olmadığımiçin rahatlıkla söyleyebilirim ki

İkisi de.

AKP çözüm süreci nde HDP nin kürt hareketi haline gelmesini sağladı ve Kürtler tarafından benimsenmesini sağladı. Çözüm sürecinin sahibi HDP gösterildi.

CHP emanet oylar verdiğini çok yerde açıkladı. Hatta Çanakkale de pilav dağıtıldı. Şafak Payev ve Demirtaş arasında ki diyaloğu biliyorsunuz.
    Daha açmama gerek yok sanırım.
    HDP yi ikiside desteklemiştir maalesef.

• İkisi de

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Kullandığım Ekipmanlar: AMD Ryzen 5 7500F / Asus B650M-R / 32gb XPG 5200mhz RAM / Asus TUF Gaming rx7800xt / Adata Legend 512gb + Kingston 1tb nvme / FSP 750w / Thermalright Peerless Assassin 120 ARGB
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayvanların_efendisi

CHP li emanet oycular atmadımı hdp ye? Boşa maval okumayın Tayyip'in korkusuna Hdpye verdiniz lafta Atatürkçüsünüz ya hani. Gördük sizin atatürkçülüğünüzü.

Gorduk sizin vatan severliginizi. Pkk ile gorusen serefsizdir diyip serefsizligin en ilerisini yapanlari gorduk hic merak etme.

Orijinalden alıntı: sersai

quote:

CHP li emanet oycular atmadımı hdp ye? Boşa maval okumayın Tayyip'in korkusuna Hdpye verdiniz lafta Atatürkçüsünüz ya hani. Gördük sizin atatürkçülüğünüzü.

Gorduk sizin vatan severliginizi. Pkk ile gorusen serefsizdir diyip serefsizligin en ilerisini yapanlari gorduk hic merak etme.

Sen git Belediye Başkan'ın gibi hdplilere pilav dağıt cehapeli şahsiyet

Ben üniter devletin devamından yanaydim, akp nin çoğunluğu elde edip rejimi degistirmemesi için verdim.
    Hee hdp üniter yapıyı mi savunuyor hayır. O da akp kafasında
    Dikkat ederseniz söylemleri seni başkan yaptırmayacağız. Yani başkası olabilir. Başkanlık rejimini getirtmeyecegiz demiyorlar.

Neyse işte en zevklisi de üniter devleti yıkmak isteyenleri kendi silahlarıyla vurdum. Seçim akşamı en mutlu günümdü. Herkesin oyununu bozdum.

Haa evet Atatürkçüyüm gayet ne var? Atatürk'ün kurduğu rejim bugün benim oyumla iktidardan indirmemle ayakta. Yaa kardeş siyaset böyle bir şey. Ben hukuk sınırları içinde üniter yapıyı korudum. Yarın akp yine çoğunluk olsun rejimi değiştirmeye kalksın, rejimin devamını sağlamak için hdp ye oy verenlerden her şeyi bekleyebilirsiniz. Ama bu sefer hukuk içinde kalmayız bilesiniz

Ve en önemlisi...
    Siz yaptığımız şeyi kolay mı sanıyorsunuz. Mühürü pusulaya indirirken bile binlerce şey düşünüyorduk. Neler neler aklınız almaz. Ben bu oyu veriyorum yarın akp ile bir olup başkanlığı getirmesinler, özerklik almasınlar diye az daha başka partiye de verecektim kabinde. Siz aldığımız sorumluluğu kolay mı sanıyorsunuz. Bu günleri de gördüm kabinde. Yarın terör yine atarsa bunda benim ve alım ne olur ne kadar olur hepsini düşündüm. Ve verdim. Allah razı olsun ne akp ile koalisyon kurup sırtımızdan vurdular ne de pkk ya yaklaştılar. 6 haziranda pkk ile aralarında ne varsa bugün daha fazlası yok. Hatta aralari bile açıldı şu süreçte. İşte hdp neyi başardi bize silah bırak diyor falan.

Neyse. Bana göre ben hepinizden vatanseverim.
    Senin CHP veya MHP ye verdiğin oy benim hdp ye vermiş olduğum oy olmasaydı mecliste el kaldırmaktan başka bir işe yaramazdi. Hep akp nin dediği olurdu. Başkanlık gelirdi, özerklikler konuşulur olurdu. Gerçi MHP sağolsun stepne olmaya devam ediyor ama inşallah bu seçimde onlar da derslerini alacaklar.

Yaa kimmiş vatanı seven? Siz sanıyorsunuz ki güle oynaya oy verdik. Ve eğer MHP delikanlıysa yarın çıkar barajın düşmesi için önerge verir. Ve millet de burnunu tutarak hdp ye oy verip meclise 4. Partiyi atmaya çalışmaz. Haa ama pardon o zaman Heper ın falan MHP den oy alma ihtimali çıkar dimi.
    İşte gerçek milliyetçilik bu. Baraj aynı kalsın ben küçük partilere oy kaybetmeyeyim de varsın bazı "şerefsizler" hdp ye oy versin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doblolu Esnaf -- 10 Eylül 2015; 1:36:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Le Lion

quote:

Ben üniter devletin devamından yanaydim, akp nin çoğunluğu elde edip rejimi degistirmemesi için verdim.
    Dikkat ederseniz söylemleri seni başkan yaptırmayacağız. Yani başkası olabilir. Başkanlık rejimini getirtmeyecegiz demiyorlar.

Neyse işte en zevklisi de üniter devleti yıkmak isteyenleri kendi silahlarıyla vurdum. Seçim akşamı en mutlu günümdü. Herkesin oyununu bozdum.

Haa evet Atatürkçüyüm gayet ne var? Atatürk'ün kurduğu rejim bugün benim oyumla iktidardan indirmemle ayakta. Yaa kardeş siyaset böyle bir şey. Ben hukuk sınırları içinde üniter yapıyı korudum. Yarın akp yine çoğunluk olsun rejimi değiştirmeye kalksın, rejimin devamını sağlamak için hdp ye oy verenlerden her şeyi bekleyebilirsiniz. Ama bu sefer hukuk içinde kalmayız bilesiniz

Ve en önemlisi...
    Siz yaptığımız şeyi kolay mı sanıyorsunuz. Mühürü pusulaya indirirken bile binlerce şey düşünüyorduk. Neler neler aklınız almaz. Ben bu oyu veriyorum yarın akp ile bir olup başkanlığı getirmesinler, özerklik almasınlar diye az daha başka partiye de verecektim kabinde. Siz aldığımız sorumluluğu kolay mı sanıyorsunuz. Bu günleri de gördüm kabinde. Yarın terör yine atarsa bunda benim ve alım ne olur ne kadar olur hepsini düşündüm. Ve verdim. Allah razı olsun ne akp ile koalisyon kurup sırtımızdan vurdular ne de pkk ya yaklaştılar. 6 haziranda pkk ile aralarında ne varsa bugün daha fazlası yok. Hatta aralari bile açıldı şu süreçte. İşte hdp neyi başardi bize silah bırak diyor falan.

Senin CHP veya MHP ye verdiğin oy benim hdp ye vermiş olduğum oy olmasaydı mecliste el kaldırmaktan başka bir işe yaramazdi. Hep akp nin dediği olurdu. Başkanlık gelirdi, özerklikler konuşulur olurdu. Gerçi MHP sağolsun stepne olmaya devam ediyor ama inşallah bu seçimde onlar da derslerini alacaklar.

Yaa kimmiş vatanı seven? Siz sanıyorsunuz ki güle oynaya oy verdik. Ve eğer MHP delikanlıysa yarın çıkar barajın düşmesi için önerge verir. Ve millet de burnunu tutarak hdp ye oy verip meclise 4. Partiyi atmaya çalışmaz. Haa ama pardon o zaman Heper ın falan MHP den oy alma ihtimali çıkar dimi.
    İşte gerçek milliyetçilik bu. Baraj aynı kalsın ben küçük partilere oy kaybetmeyeyim de varsın bazı "şerefsizler" hdp ye oy versin

Hadi ordan birde utanmadan Yazmış. Atatürkçülerin yüz karaları sizi. Bu ülkenin evladını öldürenlere ,Türk bayrağını,Atatürk bayrağını ayaklar altına Alıp çiğneyenlere oy atanlar Atatürkçü falan değildir. Vatan haini teröristtir. Atatürkçülüğün ismini anmayın siz sizin gibi pkk seviciler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Le Lion

quote:

Ve en önemlisi...

Hadi ordan birde utanmadan Yazmış. Atatürkçülerin yüz karaları sizi. Bu ülkenin evladını öldürenlere ,Türk bayrağını,Atatürk bayrağını ayaklar altına Alıp çiğneyenlere oy atanlar Atatürkçü falan değildir. Vatan haini teröristtir. Atatürkçülüğün ismini anmayın siz sizin gibi pkk seviciler.

İster inan ister inan inanma. Şuan Türkiye Cumhuriyeti benim oyumla meclise 4. Parti olarak giren hdp ile ayakta.

İster kabul edin ister etmeyin rejim fiilen değişmiştir diyenlere hukuk sınırları içinde var demokratik hak ve vatandaşlık ödevimizi kullanarak sen o rejimi biz varken zor değiştirirsin gülüm mesajı verilmiştir.

Meclise 4. Parti olarak Heper girmek üzere olsa ona, ldp olsa ona verirdim.
    Bu iş bu kadar basit.
    Ayrıca hdp vekiline etek giy dağa çık yerine takım elbise giy meclise gir demek daha mantıklı.

• CHP'nin Cizredeki sokağa çıkma yasağı kalksın önerisinden sonra bu konunun önemini birkez daha anladım.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.