Şimdi Ara

HDMI ve SPDIF arasındaki ses formatları farkı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merak ettiğim konu HDMI ile SPDIF arasında(sesi taşımada) surround sound ses format farkı varmıdır.
    Mesela HDMI DTS-ES i kaynaktan avr ye taşır SPDIF taşırmı.?

Esas amacıma gelince HTPC topladım:Anakart üzerindeki spdif pinlerden ekran kartı üzerindeki girişe bağlantı yapıp HDMI çıkışında bütün surround sound formatlarını elde edebilirmiyim.Yani AVR ye pass edebilirmiyim bu şekilde bir bağlantı kullanarak.

• teoride evet ses kartın ve kullandığın media programı ile alakalı bir durum aynı zamanda

yüksek formattaki sesleri xp altında media player ile passleyemiyorsun win7 gerek ve power dvd gibi programlar ki ordan ayar yapabilesin xp de kesinlikler doby tru hd passleme yok media oyantan programlarıda yok . en baştaki ve en önemli konu ankart destekliyormu zira destek olsa idi arka panele çıkış koyarlardı diye de saçma bir mantık gelmekte aklıma ama bağlayıp denemen gerek anca o zaman anlarısn yoksa her türlü sesi çözersinde pc de senin dediğin farklı
  • Hocam ilk olarak spdif/optic çıkış sadece 2 kanal pcm çıkış verir , hdmi 8 kanal lpcm taşıyabilir. Tabiki optic ve spdif çıkışlar max 7 kanal taşır yani DTS-ES gibi. Buradaki en büyük fark ise 1500kb verilerin üstünü taşıyamaz. Hd sesler ise çok yükset kbit lere kadar çıkmaktadır. Bu uzar gider.

İlk önce anakartının üzerindeki ses çipinin bu sesleri desteklemesi lazım. Eğer destek mevcut ise yeni nesil ekran kartları ile bu mevcuttur. Fakat, amd ekran kartlarının kendi ses işleme çipi olduğunu biliyorum. Yani ayrıca bir giriş vermene gerek yok. Yada hd ses destekli HDMİ in-out özellikli bir ses kartı alabilirsin.
    Auzentech X-Fİ home theater , Asus xonar HDAV 1.3 slim, Asus Xonar HDAV 1.3 Delüxe benim bildiğim kartlar bunlar. Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

Merak ettiğim konu HDMI ile SPDIF arasında(sesi taşımada) surround sound ses format farkı varmıdır.

Esas amacıma gelince HTPC topladım:Anakart üzerindeki spdif pinlerden ekran kartı üzerindeki girişe bağlantı yapıp HDMI çıkışında bütün surround sound formatlarını elde edebilirmiyim.Yani AVR ye pass edebilirmiyim bu şekilde bir bağlantı kullanarak.

htpc topladım dedin nasıl bir yapı topladın arkadaşım maliyeti ne oldu merakımı mazur gör istersen cevaplamaya bilirsin

benim anladığım yapıda bir htpc mi diye meraktayım da

http://www.youtube.com/watch?v=_FYJSzuMm_s

linkteki gibi bir tarz mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: pctechnic01

htpc topladım dedin nasıl bir yapı topladın arkadaşım maliyeti ne oldu merakımı mazur gör istersen cevaplamaya bilirsin

Hocam senin istediğin yapıda HTPC nedemek istediğinizi anlatabilirmisiniz?
    Videodaki arkadaş zalmanın kasasına sistem toplamış onu anlatıyor anladığım kadarı ile

• quote:

Orijinalden alıntı: umur BEY

quote:

Hocam senin istediğin yapıda HTPC nedemek istediğinizi anlatabilirmisiniz?
    Videodaki arkadaş zalmanın kasasına sistem toplamış onu anlatıyor anladığım kadarı ile

öncelikle uzaktan kumadası ve üzerinde ses kontrolü olan bir kasa ve üzerine xbmcbuntu kurulmuş bir yapı

yani hiç bir şekilde bir pc ortamı değilde media oynatıcı özelliği ile açılan bir yapı kumandaya basınca

youtubede gördüm adamlar acer revo ya kurmuşlar süper olmuş dedim acaba o yapıda bir sistem mi oluşturdu yoksa standart win 7 kurup o şekilde mi kullanmakta onu merak etmiştim de arkadaşa sorayım dedim

yani video da süper duruyordu şu videohttp://www.youtube.com/watch?v=Rf5h6QxFleE

tabi kasa farklı

bu arada kablo konusunda ve kart yapısında da katılmak isterim arkadaşım

vga kablosu ile dvi kablosu arasındaki fark gibi iki kablo arasındaki fark içinde yanlış hatırlamıyorsam 1 yada 2 kablo eksik olması idi bir aralara monitör tamiri ile uğraşmıştımda hobi olarak

ama videoyu izle hosuma gitti yapılan sistem heleki birde zalman tarzı sistemin içine yapılsa süper olurda öteki sisteme uzaktan kumanda alıp kurmak elektrik faturası açısında daha iyi gibi

• Arkadaşın topiği kirletmek istemediğimden kısaca şunu söyleyeyim. HTPCler ile normal masa üstü veya diz üstü pclerinden farkı yoktur. Sadece Kasaları odalara tv altına konanabilecek şekilde tasarlanırlar. İşletim sistemi olarak win7/vista veya xp kur bir şey değişmez.Thermaltake DH202 incelemesi ;

http://www.pclabs.com.tr/2010/02/26/thermaltake-dh-202-incelemesi/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Merak ettiğim konu HDMI ile SPDIF arasında(sesi taşımada) surround sound ses format farkı varmıdır.

Yok hocam benim topladığım sistem silverstone nin lscala serisi kasası için standart masa üstü donanım oldu.Yani 4gb ramli q9650 4 çekirdekli 4ghze overclock lu işlemcili 9800gt ekran kartlı bir desktop sistemin Htpc kasaya uyarlanmış hali yani.

• quote:

Hocam ilk olarak spdif/optic çıkış sadece 2 kanal pcm çıkış verir , hdmi 8 kanal lpcm taşıyabilir. Tabiki optic ve spdif çıkışlar max 7 kanal taşır yani DTS-ES gibi. Buradaki en büyük fark ise 1500kb verilerin üstünü taşıyamaz. Hd sesler ise çok yükset kbit lere kadar çıkmaktadır. Bu uzar gider.

İlk önce anakartının üzerindeki ses çipinin bu sesleri desteklemesi lazım. Eğer destek mevcut ise yeni nesil ekran kartları ile bu mevcuttur. Fakat, amd ekran kartlarının kendi ses işleme çipi olduğunu biliyorum. Yani ayrıca bir giriş vermene gerek yok. Yada hd ses destekli HDMİ in-out özellikli bir ses kartı alabilirsin.
    Auzentech X-Fİ home theater , Asus xonar HDAV 1.3 slim, Asus Xonar HDAV 1.3 Delüxe benim bildiğim kartlar bunlar. Kolay gelsin.

Hocam ben sadece ekran kartının HDMI çıkışından bütün ses formatlarını avr ye passlemek istiyorum.Yani PC passliyecek bütün sinyalleri.
    Mesela indirdiğim BD disklerin bütün ses formatlarını avrde açmak amacım.
    Sadece SPDIF ten hdmi çıkışa ara bağlantı yaparak bütün ses formatlarını AVR ye pass edebilirmiyim.

• Hocam anakartının modeli nedir? 9800gt ekran kartının olduğunu söylemişsin. Bu seride hd ses desteği varmı, bilemiyorum? Fakat, dts-dd kodlu film leri istediğin şekilde aktarılabilir. Bağlantıyı ise burada resimli anlatmıştım.

http://forum.donanimhaber.com/m_38836735/tm.htm
  • Anakartın özelliklerinde yazmıyor. Ama ekran kartının yanında gelen ses kartını bağlama ara kablosu ile bağlantı yapıp DTS/DD sesleri aktara bilirsin.
  • quote:

Anakartın özelliklerinde yazmıyor. Ama ekran kartının yanında gelen ses kartını bağlama ara kablosu ile bağlantı yapıp DTS/DD sesleri aktara bilirsin.

DTS/DD haricindeki sesleri alamayacağız anlaşılan."DTS ES" "Dolby True HD"DTS/DD haricindeki sesleri alamayacağız anlaşılan."DTS ES" "Dolby True HD"
  • DTS-ES alırsında. True HD,DDplus, DTS master hd vb. alamazsın
  • quote:

DTS-ES alırsında. True HD,DDplus, DTS master hd vb. alamazsın

Ekran kartı da bu.
    http://www.palit.biz/palit/vgapro.php?id=1117
    Yeni nesil ati ekran kartımı almalıyım şimdi diğer formatları da alabilmek için.Ekran kartı da bu.
    http://www.palit.biz/palit/vgapro.php?id=1117
    Yeni nesil ati ekran kartımı almalıyım şimdi diğer formatları da alabilmek için.

• Şuan görünen o ki; HD sesleri almak için başka bir çözüm bakman gerekecek. Ben ne anakartında nede ekran kartında böyle bir destek olduğunu göremedim. Fakat; ekran kartında yeni sürücüler ile bu destek gelmiş olabilir.
    "" 7.1 dijital surround ses Release 260 sürücüsüne ekleniyor olacak."" verdiğin linkte şöyle bir ifade geçiyor.

Bu arada bende bir kendi onboardımı bir deneyeyim dedim ve benimkinde DTS ve DD encode özelliği yokmuş. Hiç dikkatimi çekmemişti açıkçası

• dolby nin daha üst codecleri için mutalaka bir ses kartı olması gerekmekte şu durumda

zira ekran kartı ses çözmez sadece seskartından gelen veriyi iletir .

elinde de bu ses yapısını passleyecek bir sistem yoksa mecbursun yoksa her video oynatıcı sesi çözer dolayısı ile sende çözülmüş sesi yollarsın avr ye . ama bu farklı tamamen

bu arada

@umur BEY

windows 7 ve xp gibi bir yapıyı bu tarz bir sisteme kurmak bana göre saçma gelmekte zira bilgisayar olarak kullanacaksam yani program falan yazacak yada web düzenleyeceksem tv nin altında durmasından ziyade çalışma odasında durmasını tercih ederim

o yüzden sormak istemiştim arkadaşa win 7 mi yoksa xbmcbuntu mu kurulu diye .

bu arada gösterdiğin kasada fena değil ama iiçine çok büyük bileşenler koymamak gerek gibi malum tr de çok fazla sıcak şehir var haliyle sogutma zor kendimden örnek vereyim yazın pc im uzay montaj ve dipinde bir vantilatör oluyor tabi bu dediğim agustos aylarında yüksek işler yapmak işkence olmakta bana

o yüzden sordum aslında o soruyuda ama konu değişmesin

@YAZICIOĞLU

arkadaş görünüş o ki umur arkdaşın tavsiye ettiği kartlardan birine yönel ben içlerinden birini denedim güzeldi memnun kaldım konus vardı o kartın zaten . tabi o htpcye de biz xbmcbuntu kurmuştuk

• Teşekkürler yardımlarınız için arkadaşlar.
    @pctechnic01
    win7 kurulu sisteme.Sistem özelliklerini de yazdım zaten yukarıda.İlerde bi ssd taktımmı tamam diye düşünüyorum.Win7 ile devam etmeyi düşünmemin sebebi sadece HTPC olarak kullanmayı düşünmemem kasayı.Oyun da oynayabilirim.

Umur arkdaş ses kartı tavsiye etmemiş.ben biraz araştırdım fakat creative nin sitesinde HD seslere destek veriyor ibaresi göremedim açıkçası hiçbir kartında.
    Birde extradan bir ses kartı alırsam ses ve görüntüyü ayrı kablolarla mı AVR ye taşıyacaksam pek te işime gelmiyor.
  • quote:

Teşekkürler yardımlarınız için arkadaşlar.
    @pctechnic01
    win7 kurulu sisteme.Sistem özelliklerini de yazdım zaten yukarıda.İlerde bi ssd taktımmı tamam diye düşünüyorum.Win7 ile devam etmeyi düşünmemin sebebi sadece HTPC olarak kullanmayı düşünmemem kasayı.Oyun da oynayabilirim.

Umur arkdaş ses kartı tavsiye etmemiş.ben biraz araştırdım fakat creative nin sitesinde HD seslere destek veriyor ibaresi göremedim açıkçası hiçbir kartında.
    Birde extradan bir ses kartı alırsam ses ve görüntüyü ayrı kablolarla mı AVR ye taşıyacaksam pek te işime gelmiyor.

eğer hdmi giriş çıkış yapısına sahip bir kart alırsan tek kablo ile bak resim var

şurdaki kart için nasıl bağlantı yapılacağı ile bir kaç resim koymuştum incelerseniz

benmi yanlış okudum söylemiş ya kart isimlerini bunlardır diye sanırım yanlış okudum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pctechnic01 -- 18 Mart 2012; 13:06:37 >

• Arkadaşım yapacağın aslında belli, pek fazla seçeneğin yok açıkcası. Ya yeni ses kartı alacaksın! yada anakart veya ekran kartında değişiklik görünüyor.
    Creativenin kendi çıkardığı HD ses destekli kartı malesefki yok. Şuan için auzentech ve asusun modelleri mevcuttur. Bunlarda tek kablo ile hem ses hem görüntü taşına biliyor. Unutmadan x-fi çipi HD seslere direk destek vermiyor. Anca modifikasyon ile bu mümkün oluyor. Özelliklerine bakarsan. sadece Stereo kanala 24/192 desteği var. HD seslerde bu desteğin 8 kanalda olması gerekiyor. Fakat, Asus firmasının kullandığı C-Medianın 8788hd çipi yeni yesil ses kodeclerine tam olarak donanımsal destek sunuyor.

Auzentech ;http://www.auzentech.com/site/products/x-fi_hometheater_hd.php
    Asus ;http://www.asus.com/Multimedia/Audio_Cards/Home_Theater

Buradaki kartların çalışması basit aslında ekran kartından ses kartına görüntüyü veriyorsun, ss kartı üzerine sesi ekliyor ve 2sini birden avrye rahatça iletebiliyor. İmzama bakarsan kullandığım ses kartını bu şekilde kullanıyorum. Oldukçada memnunum.

Sn. pctechnic01 arkadaşım,
    Sen yanlış okumadın onlar ses kartı modelleri.

Aslına bakarsan bana göre win7 kullanmak daha mantıklı neden dersen, oyun oynamak gibi bir şansın olması. Bu HTPC kasalar ve kullanımı ile çok sıkı değilim onun için yanlışlık yapmak istemem açıkcası. Linux tabanlı bir pc kullanmak, bilmeyen bir insan için tam bir işkence olur. Çoğu şeyi programlaman gerekir. Bir sıkıntın olduğu zaman yardım edebilecek insan sayısı az olur. Birde linuxsun yeni ses formatları ile arası nasıl olur, bilemiyorum. Çoğu ses kartı hala daha sıkıntılı bu durumda. Codec ve sürücü eksikliği, sevimli pengueni bence 2. plana itiyor. Birde bunun tv kart tarafı var. Onu düşünmek bile istemiyorum. En son duyduklarım hala daha bir arpa boyu yol alınmadığı konusunda. Fakat; dediğim gibi bu konuda çok hakim biri olmadığım için yanlış bilgi vermek veya yönlendirmek istemem

Birde ısı silkilasyonu iyi bir kasa ile sıcaklık söz konusu olcağını sanmıyorum. Açıkcası bursıda Mısır değil çöldede yaşamıyoruz. Tabiki sistemdeki donanımların ısıl güç tasarımları önemli tabiki. Bir kasanın hava soğutma ile inebilceği min. değer oda sıcaklığı kadardır, bu konu önemli aslında. Örneğin oda sıcaklı 35 derece olan bir odada sistemin sıcaklığını 30 derece yapamazsınız( hava soğutma ile). Özel soğutucu ve iyi cfm değerlerindeki fanlarla bu sorun rahatlıkla aşılabileceğine eminim.

Edit: Düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umur BEY -- 18 Mart 2012; 14:50:36 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.