Şimdi Ara

HDMI ve SPDIF arasındaki ses formatları farkı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: umur BEY

Sn. pctechnic01 arkadaşım,
    Sen yanlış okumadın onlar ses kartı modelleri.

Aslına bakarsan bana göre win7 kullanmak daha mantıklı neden dersen, oyun oynamak gibi bir şansın olması. Bu HTPC kasalar ve kullanımı ile çok sıkı değilim onun için yanlışlık yapmak istemem açıkcası. Linux tabanlı bir pc kullanmak, bilmeyen bir insan için tam bir işkence olur. Çoğu şeyi programlaman gerekir. Bir sıkıntın olduğu zaman yardım edebilecek insan sayısı az olur. Birde linuxsun yeni ses formatları ile arası nasıl olur, bilemiyorum. Çoğu ses kartı hala daha sıkıntılı bu durumda. Codec ve sürücü eksikliği, sevimli pengueni bence 2. plana itiyor. Birde bunun tv kart tarafı var. Onu düşünmek bile istemiyorum. En son duyduklarım hala daha bir arpa boyu yol alınmadığı konusunda. Fakat; dediğim gibi bu konuda çok hakim biri olmadığım için yanlış bilgi vermek veya yönlendirmek istemem

arkadaşım bir yerden sana katılmamak imkansız linux tamamen kişisel yeti olayıdır. ve kitabını okumaya başlarkende şu yazar eğer bilgisayar kulllandığınız zaman bir problem çıktığında çözümü için birine ücreti karşılığında yada birinden yardım alarak çözüyorsanız linux size göre değildir. der.

(bu konuda sana katılırım. fakat şunu söylemek gerekirse ben yaklaşık 10 yıldır iki sistemi kullanıyorum son 5 yılda da tek linux kullanmaktayım insanların yanlış bilgilendirmemek gerek.windowsda yapıpta linux tabanlı yazılımlarda yapamayacağın hiç birşey ki daha donanım olarak daha alt versiyonda windowsdan daha iyi performans verir.

tabi linux versiyonları arasında da farklar vardır benim buraya yazdığım tamamen htpc için yapılmış sürüm ki altında browser desteği falan neyse girmeyim oraya.

codec sorunu bu saçma birşey açamadığı codec hiç yok kesinlikle öle olsa en başta ben kullanmam ses kartı olayına gelince de cogu driver gerekmez direk cihazı kullanabilir ufak bir oynama ile ki xbmcbuntu altında bahsettiğim kart direkt pass ledi tv kartı olayına gelince de

ben pardus 2007 aver media bir kart kullanıyorum drivera gerek kalmadan sistemde hazır gelen tv programı ile kanla vs kayıt gibi öz kullanmaktayım . piyasadaki tüm sürücüler kütüphanesinde yüklü gelir önemli olan ordan cod ile çağırmayı bilmek.)

not oyun dersen ubuntu altında cod 4 oynadığımı bilirim . ama oyun konusunda hakkın var genelde oyun için konsol tercih sebebim olur burda kişisel görüş devreye girer. ama pardus 2007 yi kurduğum gün yani 5 sene evvel windowsdan 10 yıl öndeydi ki linux versiyonları hala öle kullana bilene .

neyse konu dağılmasın ve kart konusunda sana katıldığımı tekrar belirtirim kesinlikle kart gerekir .

bir yönden yüksek conf. htpc yapısı ile uyumlu olmaz sıcaklık olayı not benim oda yazın 42 derece gece 35 derece oluyor ki üstümde tek dam var ve binayı yapan salak herif ziftlemiş

artık gerisini düşün pc nasıl işkence oluyor çizim yaparken

• @YAZICIOĞLU

umur bey in dediği kartları deneyin derim 14 gün tüketici hakkı kullanarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: pctechnic01

bir yönden yüksek conf. htpc yapısı ile uyumlu olmaz sıcaklık olayı not benim oda yazın 42 derece gece 35 derece oluyor ki üstümde tek dam var ve binayı yapan salak herif ziftlemiş

Bunun için nasanın uzay mekiklerinde kullanmış olduğu ısı yalıtım malzemesini tavsiye ederim, tabiki bulabilirsen . 1000 derecelik bir ısıyı elinle tutabilirsin.
    Dediğim gibi linux kullandım ve kendilerinide severim açıkçası. Ben Hep driver sorunları yaşamıştım; özellikle ses ve tv kartı birde wireless konusunda. Ses kartını geçmiştimde tv kartını tam çalıştıramamıştım, deli etmişti beni. Dediğim gibi kimseyi yanlış bilgiler vererek yanlış yerlere yönlendirmekte istemem. Windows çoğu zaman linuxtan alıntılar yapmıştır. Şimdi ilerleme hızına bakarsak linux artık teklemeye başladı.

Tabiki; adı geçen kartların sıfırını bulabilirse...! Gerçi 2. el forumda ilanı var, Asus Xonar HDAV 1.3 delüxe 'nin, ama kimin sattığını söylemem. Reklam olur sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umur BEY -- 18 Mart 2012; 15:45:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: umur BEY

quote:

Orijinalden alıntı: pctechnic01

Bunun için nasanın uzay mekiklerinde kullanmış olduğu ısı yalıtım malzemesini tavsiye ederim, tabiki bulabilirsen . 1000 derecelik bir ısıyı elinle tutabilirsin.
    Dediğim gibi linux kullandım ve kendilerinide severim açıkçası. Ben Hep driver sorunları yaşamıştım; özellikle ses ve tv kartı birde wireless konusunda. Ses kartını geçmiştimde tv kartını tam çalıştıramamıştım, deli etmişti beni. Dediğim gibi kimseyi yanlış bilgiler vererek yanlış yerlere yönlendirmekte istemem. Windows çoğu zaman linuxtan alıntılar yapmıştır. Şimdi ilerleme hızına bakarsak linux artık teklemeye başladı.

Tabiki; adı geçen kartların sıfırını bulabilirse...! Gerçi 2. el forumda ilanı var, Asus Xonar HDAV 1.3 delüxe 'nin, ama kimin sattığını söylemem. Reklam olur sonra

şu yazı hoşuma gitti açıkcası harbiden azap oluyor yaz bana .

valla ben daha sorun yaşamadım şimdiye kadar linux altın ki günümzde cep tel olsun android olsun media oynatıcı olsun bakarsak hangis sistem geride kalıyor belli oluyor.

birde tavsiyem tercih edeceğin linux versiyonu aldığın karttan sonra çıkmış olmasına özen göstermek lazım zira sendeki gbi sorun çıkar eee bu durumda conf içinde etc klasörünü bulcan vs vs oturan orda kendin düzenleyecen .
    ama bunlarla uğraşmak yerine windows tabikide çogu kişiye kolay gelmekte next next bitti driver

gerci ben olaya kullanıcı gözüyle yaklaşmadığım için böle düşünüyorum sanırım.

özellikle de tak çalıştır özelliği çok sağlam heleki yazıcılar için ctrl+p yap yazıcı markasını seç çıktı elinde gibi

aman yaw konu şimdi linux mu windows mu olacak yaw kim ne kullanırsa kullansın ama kullanırken bilinçli kullansın amacını belirlesin o yönde kullansın

neyse kolay gele arkadaşım

• HD sesleri taşıyan ve yeni kodekleri ses çipinde barındıran erkan kartlarıyla yeni nesil sesleri pc den avr ye aktarabilirsiniz. Yeni nesil ekran kartlarının takılabileceği bir anakartınız olsun yeter. destekliyorsa sadece bir ekran kartı işinizi görür. ayrıca ses kartı almaya gerek bırakmıyor.

ben bir süre bu şekilde kullanmıştım. çokta zevkli oluyor.
  • Konu bayağı bir dağılmış.

Esasında benim bilmek istediğim SPDIF ile nereye kadar dı.
    Netice itibarı ile benim için önemli olan pahalı bir ses kartı veya ekran kartı(Görüntü için önemli)değil.
    Sadece kullandığım kaynak yazılımın SPDIF ten nekadara kadar pass edebildiği idi.Sanırım umur arkadaşında belirttiği gibi:DD plus.truehd gibi bazı formatları alamıyacağım.
    Seneler önce powerdvd ile DTS i pass edip amfilere çözdürüyorduk hernekadar ses kartlarının DTS lisansı veya desteği olmasada.Belki dedim yerse.
    Ama ileride ses kalitesi açısından aygun fiyata bulursam sizin kullandığınız asus gibi bir ses kartı almak isterim açıkçası.

pctechnic01.

Isı problem değil.
    Özelllikle silverstone lascala tipi htpc kasalar için.q9650 gibi çok ısınan bir işlemci bile 4ghz e overclocklu halde prime95 in full testinde Xigmatecin 50tl lik soğucusu ile bile iyi değerler elde etti.

• quote:

Orijinalden alıntı: by@li

HD sesleri taşıyan ve yeni kodekleri ses çipinde barındıran erkan kartlarıyla yeni nesil sesleri pc den avr ye aktarabilirsiniz. Yeni nesil ekran kartlarının takılabileceği bir anakartınız olsun yeter. destekliyorsa sadece bir ekran kartı işinizi görür. ayrıca ses kartı almaya gerek bırakmıyor.

ben bir süre bu şekilde kullanmıştım. çokta zevkli oluyor.

Teşekkürler bayali.
    Siz hangi ekran kartını kullanmıştınız mesela.?
  • Rica ederim. Ekran kartı Saphire HD6850

aşağıdak linkte bilgiler mevcut okuyabilirsiniz. Belki yardımcı olur size sayfanın altlarından bir yerden başlıyor konu. Amfi ekranlarına dikkat ederseniz orada herşey ortada. :)

http://forum.donanimhaber.com/m_31976216/mpage_36/key_asus/tm.htm
  • Evet bende arkadaşa katılıyorum. ekran kartı alma konusunda neticede HTPC olarak kullanılacağı için sistem. ses kartına pek gerek olmayacak. Şahsen ben yer sıkıntısı yüzünden ses kartımı satıyorum. Fakat, sizin işinizi görmeyecek ona okadar para verene kadar ekran kartı almak daha mantıklı
  • Şu an yazdığım pc de sapphire 4830 vardı özelliklerine bakınca Dolby® TrueHD and DTSHD Master Audio™ Support görünce çıkardım 9800gt yi htpc den onu taktım bakalım eve gidince deniecez artık.
  • Power DVD programının full sürümünü bulabilirseniz süper olur. 3D desteğide var sanırım. PC'de Bluray sürücünüzde varsa ayrı bir player'a gerek kalmıyor.
  • quote:

Power DVD programının full sürümünü bulabilirseniz süper olur. 3D desteğide var sanırım. PC'de Bluray sürücünüzde varsa ayrı bir player'a gerek kalmıyor.

Player da iyi olur hakikatten.
  • quote:

Power DVD programının full sürümünü bulabilirseniz süper olur. 3D desteğide var sanırım. PC'de Bluray sürücünüzde varsa ayrı bir player'a gerek kalmıyor.

+1

ben kullandım win7 ortamında çok paşarılı ama dediğin gibi full sürüm
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.