Şimdi Ara

HDMI-DVI dönüştürücü ile bilgisayardan TV'ye görüntü gitmiyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler. LG 34LH604V televizyonuma, 2 adet DVI çıkışına sahip olan Nvidia GTX-460 ekran kartımın herhangi bir DVI çıkışından, HDMI-DVI dönüştürücü aparatı ile görüntü aktarmak istedim lakin televizyonda sinyal yok deyince sorunu anlamadım. HDMI kablonun sağlam olduğunu düşünüyorum. Dönüştürücü aparatı da hepsiburada üzerinden daha yeni sipariş ettim, DARK marka olduğu için onda da sorun olmadığı kanısındayım.

Ekran kartının ilk DVI çıkışını, DVI-VGA dönüştürücü ile bilgisayar monitörüme bağladım. Diğer DVI çıkışını da TV'ye bağlamak istedim ama başıma böyle bir sorun geldi.

Aldığım HDMI-DVI dönüştürücü aparatı 24+1 pin.

Lakin şöyle bir 18+1 pin HDMI-DVI dönüştürücü aparat daha var, internette araştırınca gördüm. Acaba benim bu iş için aşağıdaki aparatı mı almam gerekiyor? Zira bilgisayar monitörünü için kullandığım DVI-VGA dönüştürücüsü de 18+1 pin.

Kısacası 4 fotoğraf ile konuyu özetleyeyim:

HDMI-DVI dönüştürücü ile bilgisayardan TV'ye görüntü gitmiyor!HDMI-DVI dönüştürücü ile bilgisayardan TV'ye görüntü gitmiyor!HDMI-DVI dönüştürücü ile bilgisayardan TV'ye görüntü gitmiyor!HDMI-DVI dönüştürücü ile bilgisayardan TV'ye görüntü gitmiyor!

Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 27 Nisan 2017; 14:58:28 >

• GTX460 ekran kartında HDMI çıkışı var, neden araya dönüştürücü takıyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz976

GTX460 ekran kartında HDMI çıkışı var, neden araya dönüştürücü takıyorsunuz ?

4 yıldır kullandığım ekran kartında hiç ihtiyacım olmadığı için varlığından bile şüphe ettiğim HDMI çıkışının olduğunu sen hatırlatınca şimdi baktım da harbiden varmış, hatta paylaştığım fotoğrafta sağ köşede gözüküyor bile, şaka gibi :) Deneyip dönüş yapacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 27 Nisan 2017; 20:4:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • radyoaktif kullanıcısına yanıt
    Bu mesajınızdan dolayı çok şaşkınım.

• yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    En azından dürüstüm dostum :)

Orası doğru.

Sonuç olarak şimdi, HDMI çıkışından görüntü alabiliyormusunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: radyoaktif

En azından dürüstüm dostum :)

sonucu bildirirsen iyi olur.

tabi radyasyona maruz kalmadıysan.
    nicknamen süpermiş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eve şimdi girdim ve ilk işim HDMI kabloyu, ekran kartımda olan HDMI yuvasına takmaya çalışmak oldu ama oda ne, HDMI jakı ekran kartında ki HDMI yuvasına sığmıyor. Bu nasıl bir HDMI girişidir böyle? Bu terste bir işlik var sanki

4 yıldır ekran kartımda HDMI girişi yok sanıyordum dedim ya, bu saçmalıktan sonra hala yok sanıyorum Bu gördüğüm şeyin HDMI girişi olduğuna emin miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 28 Nisan 2017; 0:35:58 >

Evet eminiz, bir fark ile, o gördüğün HDMI çıkışı büyük ihtimal ile Mini-HDMI, ya HDMI To Mini HDMI, HDMI kablosu alacaksınız yada HDMI To Mini HDMI, HDMI dönüştürücü alacaksınız.
  • yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    İnsan bu ekran kartına. neden yaygın bir arabirim olan normal HDMI yerine, yıllarca HDMI olduğundan bile şüphelenilip dikkat çekmeyecek bir arabirim olan, ekseriyetle tabletlerde, foto makinelerinde kullanılan Mini HDMI koyar ki? O zaman yeni bir HDMI-DVI dönüştürücü alırım lakin bu şekilde ekran kartından TV ye ses taşınabilir mi? Zira eğer taşınamazda ancak o zaman HDMI-Mini HDMI dönüştürücü yada kablosunu almamın bir anlamı olur.

Kısacası yarın ilk iş bu aparatı temin etmek ve elimde ki HDMI-VGA dönüştürücüyü de iade etmek. 10TL 10TL'dir. Tabi önce aşağıdaki aparatla deneyeyim de görüntü alamazsam sorunun kablodan olduğunu anlarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 28 Nisan 2017; 1:46:45 >

Benimde zamanında kullandığım ZOTAC GTX 470 AMP Edition! ekran kartında da Mini HDMI vardı ve bende aynı üründen almıştım. :)
  • Ve mutlu son beyler. Bugün Vatan Bilgisayardan 17TL'ye aldığım HDMI-Mini HDMI kablo ile (dönüştürücü 23TL diye kablo alayım dedim :) ) muvaffak oldum. Ses de iletiyor. Yakın kullanımda gözümü almasın diye çözünürlüğü 1920x1080'den 1280x1024'e alıyorum 4:3 şekilde diğer monitör gibi kullanıyorum.

HDMI-DVI dönüştürücü ile bilgisayardan TV'ye görüntü gitmiyor!HDMI-DVI dönüştürücü ile bilgisayardan TV'ye görüntü gitmiyor!

Merak ettiğim, acaba ben HDMI-DVI dönüştürücü ile TV'ye görüntü verseydim ses de iletir miydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 28 Nisan 2017; 18:11:8 >

• quote:

Ve mutlu son beyler. Bugün Vatan Bilgisayardan 17TL'ye aldığım HDMI-Mini HDMI kablo ile (dönüştürücü 23TL diye kablo alayım dedim :) ) muvaffak oldum. Ses de iletiyor. Yakın kullanımda gözümü almasın diye çözünürlüğü 1920x1080'den 1280x1024'e alıyorum 4:3 şekilde diğer monitör gibi kullanıyorum.

HDMI-DVI dönüştürücü ile bilgisayardan TV'ye görüntü gitmiyor!HDMI-DVI dönüştürücü ile bilgisayardan TV'ye görüntü gitmiyor!

Merak ettiğim, acaba ben HDMI-DVI dönüştürücü ile TV'ye görüntü verseydim ses de iletir miydi?

dvı digital bi bağlantı ama ses aktarmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

quote:

Ve mutlu son beyler. Bugün Vatan Bilgisayardan 17TL'ye aldığım HDMI-Mini HDMI kablo ile (dönüştürücü 23TL diye kablo alayım dedim :) ) muvaffak oldum. Ses de iletiyor. Yakın kullanımda gözümü almasın diye çözünürlüğü 1920x1080'den 1280x1024'e alıyorum 4:3 şekilde diğer monitör gibi kullanıyorum.

dvı digital bi bağlantı ama ses aktarmaz.

Tecrübe ile sabit mi yoksa farazi mi konuşuyorsun?

• arkadaşlar konuyu hortlatıcam sanırım ama bu bağlantıya ihtiyacım olduğu için buraya bakma gereği duydum
    elimdeki laptop hp dv 6 3113 st-ati radeon hd 5650 ekran kartı var
    televizyon lg 42la690s-zb

hdmi kablo ile hdmi1 girişinde kablo net bağlantısı bulunmakta bu bağlantıyı çıkartıp pc ye takıyorum ama hiç bir şekilde sinyal bulunamıyor
    sistem denetim masası ekran -algıla seçeneği de çalışmıyor

1. sorum bu bağlantıyı neden yapamıyorum yardım edebilir misiniz?
    2. sorum pc den herhangi bir mp4 videosunu sağ tıklayarak cihaza yansıt dediğim zaman tv de dosyayı açabilirken, pc yi komple yansıtamıyorum, chromecast filan almadan bu işi yapmak mümkün müdür?

dip not: kablo kesinlikle sorunlu değil, asus tf 300 tg tablet ile mini hdmi dönüştürücü aparatıyla tv ve tablet arasında yansıtma yapabiliyorum
  • Telden yazinca ortaya facia cikiyot..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 8 Haziran 2020; 2:8:7 >
  • yani???
    cevap yok mu

nedir allayisen, madem çalışmıyor bu zımbırtı en azından laptopa koymayalardı,
    yok arkadaş yok eski teknoloji derdim bağlantıyla filan uğraşmazdım
    bu arada laptop 8 9 seneyi deviriyor maşallah tık demedi
  • ben sorunu çözdüm, tekrardan soracaklara çare olabilir...
    manuel güncelleme yapmamla ya pc göçüyordu, ya aksamalar oluşmaktaydı, iobit driver booster free programını indirdim, herşey güncel olmasına rağmen program 14 adet güncelleme gösterdi ve direk uygula diyerek güncellemeyi başlattım...

uygulama güncellemeyi yaptıktan sonra açıp, kapattım ve hdmi ı takınca, sistem ayarlarından ekran seçenği ile algıla diyerek direk bağlandı :D

hp nin çift ekran kartlı modellerinde öncelik intel hd grafiklerinde fakat o da tv monitörlerini desteklemiyor , bağdaştırıcı o noktada ati ye yönlendirip ati üzerinden işlem yapıyor, ne hikmetse win 10 a geçince bu meret çalışmıyordu, programa işi bırakınca otomatik halletti.

ayrıca hiçbirşey yapmadan ses de tv den aktarılıyor @sething :D vurmuş masaya yumruğunu
  • potasyumsiyanur P kullanıcısına yanıt
    Sabata ya karsi gelimez..

(Sikfi fusunuyordundur.bu ruh hasrasi ne diyor diye:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 8 Haziran 2020; 2:9:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.