Şimdi Ara

100 hz full hd lcd tv ye hdmi ile pc bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 100 hz lcd televizyona bilgisayar bağlayıp 100hz görüntü alabilirmiyiz.
    bilgisayarda tüm çözünürlükler için 60 hz görünüyor acaba 60hz olsa bile 100 hz kalitesi farkediyor mu?
    asıl amacım oyun olduğu için 100hz lcd tv bana pc monitörü olarak akıcı görüntü verebilecek mi?
    cevaplarsanız sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 11 Kasım 2009; 12:07:14 >

• denedim ve gördüm bağlantı 60 hz olduğu için sıradan 60 hz monitörden daha fazla bir görüntü kalitesi vermiyor
    ayrıca özel çözünürlükleri de veremiyor fabrikadan ayarlanmış çözünürlük formatları ve frekanslarınız dışına çıkamıyorsunuz
    yani monitör olarak kullanmak pek mantıklı değil ama yinede oyun oynaması zevkli...
    umudumuz 120 hz olduğu iddia edilen samsung ve viewsonic in yeni modellerine kaldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 11 Kasım 2009; 12:06:00 >
  • yani 100 hz lcd ye para vermeye gerek kalmıyor böylece öylemi 60 yeter li mi????
  • zaten lcd tvler ya 50 hz yada 100 hz dir 60 hz olan lcd monitörlerdir
    ama lcd tvler pc ile bağlandığında 60 hz üstünde çalışmıyor (çalışanı var mı bilmiyorum)

100 hz lcd tv ye para vermek tercih meselesi
    televizyon izlerken yada bluray veya dvd izlemek açısından 100 hz bir lcd tv özellikle philips kalitesi gözle görülerek hayran kalınacak bir kalite, görüntüler okadar akıcı ki...

ama pc bağlamak full hd ve dev boyutu dışında bir ekstra sağlamıyor...

60 hz yeterli değil, tek sorun pc bağlandığında daha yüksek hertz ile çalışan monitörler yada tvler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 11 Kasım 2009; 10:34:08 >
  • Beyler 1920x1080pixel TFT-LCD TV ler sadece 60Hz Vertical Frequency değerinde çalışırlar fix olarak!!!!

Sizin bahsettiğiniz şayet "FPS" ise bununla alakası yoktur!!
    Genelde bu iki kavram karıştırılmaktadır(özellikle Gamer lar tarafından!!)

Sizin bahsettiğiniz 50/100/200Hz(NTSC sistem Japan/USA 60/120/240Hz) ise Refresh-rate yani ekran tazeleme hızlarıdır!!!

FPS ile RR farklı şeylerdir!!

Yada örneğin yine karıştırılan BD/HDDVD/PS3 teki NTSC 24fps olayı gibi!!
    ++
  • ortada karıştırılan kavramlar olsa bile sonuçta test ettim lcd tv televizyonda ve diğer uygulamalarda verdiği 100hz performansını pc ile bağlantıda vermiyor
    çünki tv yayınlarını vs. Pixel Precise teknolojisiyle işlerken pc den görüntü aktarımına müdahale edemiyor

bu arada fps yi kastetmemiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 11 Kasım 2009; 12:02:46 >
  • Panel TV ler(TFT-LCD/PDP) Vert.Fq.60Hz dir+bu değer değişmez
    PC ye bağlayıpta bunun üstü değerlerde zaten "desteklenmeyen sinyal" v.s diye uyarır

Bu TV ler "Monitör" değildir(genelde buda kimileri tarafından karıştırılmaktadır!)

Multi Display dediğimiz paneller vardır ama bunlarda çok özeldir(Mitsu ve Sharp gibi)
    Özellikle Sharp Multi-Display ler ile bütün Freq.değerleri dahil her bir şeyi yaparsınız
    Ama bir kusuru var azıcık pahalıdır!!
    $ 5/6binden başlar ve $ 35bine kadar çıkar 65" ebatlarda(bunuda sadece USA/Japan da bulursunuz! özel üretimdir)

++
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • haklısın
    bu durumda en pahalı pc monitörü dahi 1000 tl yi geçmezken iyi düşünmek lazım
  • Kardeş sen "Hardcore Gamer" mısın önce onu sorayım sana????

Şayet öyle isen bu paneller seni pek kesmez yada hiç kesmez ve hangi panelden bu işleri yapıyorsun???(Phil 7xx serisi var imzanda o mudur yoksa??)

++
    Paneldeki 100Hz double-scan dediğimiz normal PAL yayın sisteminin 50Hz değerindeki taramasının 2x defa arttırılmış halidir!!!

Örneğin TV yi açarsın ve Info dan bakarsınki 50Hz görünmektedir!!!
    Çünkü yayın SD/HD lerde PAL sistemde 50Hz dir
    Şimdi senin panel 100Hz ise ve bunu aktif edersen double scan eder o kadar,ama yayın hala 50Hz dir!!!
    FILM izliyorsan ext.cihazlar bağlayıp o zaman içerikteki 23/24/25/30fps yi ise panel Processor den kendisi ayarlar(yada bazı panellerde
    FILM için özel konumlardan sen ayarlarsın ama yeni nesil bütün panellerde 24fps Auto dur!!)

++
    İşte karıştırılan yada TV den istenipte alınamayan uygulama ise senin bahsettiğin 60/85/120Hz gibi uygulamalardır ama bunları VGA dan CRT
    Monitörde istediğin şekilde alabilirsin!!!
    Veya yukarıda bahsettiğim Sharp ın binlerce dolarlık panellerden de alabilirsin

Kısaca panel TV ler(elimizde kullandığımız)Monitör mantığıyla vede tekniğiyle çalışmazlar!!

++

Sana tavsiye yeni nesil Modüllü 22/24 ebatlı bir LCD Monitör almandır
    Game olayı için,ama S_IPS li olmayacak veya S_PVA lı da olmayacak,normal "TN" olacaktır!!!

Selamlar

• doğru teşhis etmişsin 50hz i 100hz e çeviriyor ve hoş bi akıcılık oluşuyor
    asıl merakım oyun üzerine fekat televizyona ihtiyacım var idi bunu aldım iyi de yapmışım
    ama işin üzücü yanı evdeki philips 107p5 crt monitöre yine ihtiyacım olacak anlaşılan
    şu tepkime süresi başarısızlığı beni oyun oynamaktan dan soğutacak neredeyse
  • ne derin konularmış yau 32" samsung full hd bir lcd yi pc monitörü ve oyun için alacaktım yok input lag var yok 100 hz 50 hz var farkı kafam allak bullak oldu ne yapacağımı şaşırdım ??????
  • Arkadaşlar bakın en basitinden bi örnek vereyim bende LE32B651 var HDMI to HDMI pc ye bağlı ve NVİDİA GTS250 ekran kartım var FULL HD fotoğraflar var elimde ve 1080P 60Hz olarak tv den baktığımda çok fazla sayıda beyaz renkli pikselleşmeler oluyor. Aynı fotolara 720P olarak bakınca da aynı sorun var yani olmuyor, orjinal HD çözünürlüklerde berbat bir görüntü çıkıyor ortaya. Firmware update de yaptım, cihazın gizli (servis) menüsünü de kurcaladım olmadı. Sonuçta yapabilecek bişi yok. He tabi çözümü varsa ve bileniniz varsa allah rızası için sölesin lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dinex

ne derin konularmış yau 32" samsung full hd bir lcd yi pc monitörü ve oyun için alacaktım yok input lag var yok 100 hz 50 hz var farkı kafam allak bullak oldu ne yapacağımı şaşırdım ??????

televizyon veya dvd - bluray uygulamaları için çok iyiler ama monitör olarak tavsiye etmiyorum

monitör alacaksanız:

http://www.donanimhaber.com/Viewsonicden_FuHzion_serisi_3D_destekli_120Hz_LCD_monitor-12378.htm

• lg lh5000 sahbiyim ve hdmi vga dan (hd4870) tv ye bağlantı yaptım dvb pci kar tile tv izliyorum ve normal monitor kullanımı içinde gayet elverişli..

arkadaşa kısmen hak veriyorum samsung 226bw gibi veya benzeri keskin bir görüntü vermiyor
    ancak bu paraya bu kadarı,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi posıtıve -- 16 Kasım 2009; 12:54:56 >
  • keskin görüntüde sorun yok sadece hareketli görüntülerde tatmin etmiyor yoksa görüntü netlik ve renkler açısından süper
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.