Şimdi Ara

hdd sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar 80 gb lık samsung hdd calısmıyor durmadan içinde birşeyler takılır gibi tık tık tık gibi sesler cıkartıyor. herseyi denedim olmadı format atmayı denedim biçimlendirmeye kadar sorunsuz geliyor fakat yüklemeye gelince tekrar takılıyor. acaba bu hdd nin sorunu nedir niye bozulmustur?

ikincisi içindeki bilgileri hangi programla nasıl kutareabilirim.

bu konu hakkında bilgisi olan varsa lüften beni bilgilendirsin.

şimdiden teşekkür ederim

format atmayı denediğiniz bir hdd'nin içinden bilgi mi kurtarmak istiyorsunuz? Bana pek mantıklı gelmedi de.

ikinci bir hdd'ye işletim sistemi kurup bu hdd'nin içindekilere bakabilirsiniz. Tam olarak kullanmasam da system mechanic 5 ve sonraki versiyonlarında o özellik vardı, yalnız eminim daha iyi programlar vardır piyasada.

Hdd bozulabilir. Olağan bir durum. sıcaklık, nem, korozyon, voltaj dalgalanmaları, üretim hataları ve kargo esnasındaki durumu, miyadının dolması.. bir çok sebep var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temren -- 27 Haziran 2009; 10:27:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Temren

hmm, anlamadığım bir şey var,

format atmayı denediğiniz bir hdd'nin içinden bilgi mi kurtarmak istiyorsunuz? Bana pek mantıklı gelmedi de.

ikinci bir hdd'ye işletim sistemi kurup bu hdd'nin içindekilere bakabilirsiniz. Tam olarak kullanmasam da system mechanic 5 ve sonraki versiyonlarında o özellik vardı, yalnız eminim daha iyi programlar vardır piyasada.

Hdd bozulabilir. Olağan bir durum. sıcaklık, nem, korozyon, voltaj dalgalanmaları, üretim hataları ve kargo esnasındaki durumu, miyadının dolması.. bir çok sebep var.

hdd ikiye bölündü zaten. c ve d sürücüleri var işletim sistemi c sürücüsüne kurulur zaten genellikle. d sürücüsünde ise 60 gb lık verilerim vardı onların derdindeyim şimdi.

• 10ur_aga, arkadaşım açıkçası sizin sorunuzu anlamadım desem yeridir. Çünkü Hdd çalışmıyor diyorsunuz;ama format atabiliyorsunuz bu da Hdd'nin çalıştığının bir göstergesidir eğer Hdd çalışmazsa format atamazsınız. D'deki verilerden bahsediyorsunuz C'ye formataatabiliyorsanız bu da demektir ki Pc açılabiliyoır. Şimdi benim anlamadığım ne istiyorsunuz onu anlamış değilim.

1.formatı attıgımı kim söyledi

2.dosyaları yuklerken ortalarda takılıyor su dosya yuklenemedi tekrar denensinmi uyuarısı veriyor ve daha ileri gidemiyor hdd durmadan sesler cıkarıyor saat gibi.

yani anlıyacagınız format işlemini bitiremiyorum. hdd calısmıyor dememdeki kasıt buydu

ama siz format işlemine girebilmek hdd nin bozuk olmadıgını gösterir diyorsanız o baska.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman erkek -- 27 Haziran 2009; 12:00:21 >
  • 10ur_aga, arkadaşım şimdi ben salak mıyım bunu mu demeye çalışıyorsunuz yani okuduğumu anlamıyor muyum? Daha ne istediğinizi kendiniz dahi bilmiyorsunuz kakmış ahkam kesiyorsunuz söyletmeyin beni adam akıllı cevap verin sinir etmeyin.
    Daha Fazla Göster
  • hayır ben oyle demek istemedim ama siz istediginiz gibi alınabilirsinz.

sadece birbirimizin algı şekli farklı. ben calısmıyor deyince siz hiç acılmıyor anladınız. veya ben yanlıs şekil anlattım olay bundan ibaret . hata bnde veya sende farketmez sorun yapmaya gerek yok

iyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman erkek -- 27 Haziran 2009; 12:10:00 >

Bu kafa atıyor ne demek sorma. Öyle deniyor işte. Çözümü de yok bu sorunun. O yüzden yeni HDD alman gerekecek. Garantisi vardır İnşallah. Benim de şuan pc'mde takılı olan bir harddiskte aynı sorun var ve mekanik bir sorun olduğundan çözülmesi bir yazılımla veya dışardan iki gömerek mümkün değil. Bilgisayarcına sor ancak onun da çözüm bulabileceğini sanmıyorum. Yenisini taktırtırsın.

btw. o harddiskte herhangi bir işlem yapmak dahi çok kastırıyor onu. Bir rar'dan çıkarma işleminde dahi çıtlamaya başlayabilir ilerde. Pek sinir olmaya değmez bence. Samsung'larda bu çıtlama sorunu çok oluyormuş sanırım. Alırsan Seagate harddisk tercih et derim. Ancak onun da kendine has eksileri var.

yani veri kurtarma programlarını deniyorum biri bozuk biride saglam olan hdd
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.