Şimdi Ara

SSD ve HDD bulunan bilgisayarımda donma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Yazılım ile uğraşan biriyim. Kısa zaman önce bir sistem topladım. Tabiri caiz ise kesenin ağzını biraz açtım sağlam kasmayan donma problemleri yaşamak istemediğim bir sistem olsun istedim. Bir arkadaşımın vasıtasıyla bir sistem topladım. Kurulum yaptıktan sonra ekran kartında problem olduğunu anladık. Bir üst model ekran kartı ile değişim yaptım. Önceki ekran kartında PSUdan harici güç alacağı bir port bulunmuyordu. Yeni aldığımda PSUdan harici bir giriş ile ekran kartını besliyorum. Aldığım PSU 450W. Aşağıda bilgilerini vereceğim parçalar sistemde takılı.

Gelelim problemime. Problemim şu. Yaklaşık 1 aydır bilgisayarıma 3 gündebir düzenli olarak format atmak zorunda kalıyorum. Nedeni ise bilgisayarımı bir kaç saat açık tuttuğumda (kullanımda ve ya boştayken) masaüstünün donması. Sistem donmasına rağmen mouse hareket ettirebiliyorken veya klavye üzerinde bulunan NUM LOCK, CAPS LOCK tuşlarına bastığımda labmalarının yanıp sönüyor. Tam bir donma söz konusu değil yani. Bilgisayara reset attığımda sistem diski olan SSD diskini bilgisayar tanımıyor. Mecburen bilgisayara giden tüm elektiriği kesiyorum. Yakşalık 3 DK bekledikten sonra takıyorum. SSD diskini görmeye başlıyor. Yada direk HDD yi söküyorum. HDDyi söktükten sonra (çok iyi test edemesemde) bu problemler ile kaşılaşmadım. Şuanda HDDyi ofisteki bilgisayarda badsector taramasına soktum. %90lık kısmı tamamlandı. Bir problem görünmüyor. BIOS üzerinde herhangi bir değişiklik bulunmuyor. Lisanslı Windows 10 Pro işletim sistemi kurulu sistemde.

Problemin güç kaynağından olduğunu düşünüyoruz. Fakat parçaları bir B2B firmasından ayrı ayrı satın aldığım için arızalı parçanın kendisini götürmem gerekiyor. Bu problemle daha önce karşılaşmış birisi var mı ? Hangi yolları izlememi tavsiye edersiniz.

Sistem özellikleri:
    Anakart: ASUS H81M-KRev X.0x
    İşlemci: Intel i5 4460 Socket 1150 LGA
    RAM1: DDR3 KINGSTON PC3-12800(800MHZ) 9905471-073.A00LF
    RAM2: DDR3 KINGSTON PC3-12800(800MHZ) HP698651-154-KEF
    EKRAN KARTI: Sapphire RX560 PULSE GDDR5 4GB 128Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
    HDD: Seagate Barracuda 500GB ST500DM009
    SSD: 120 Gb Hi-level Ssd30ult/120g 2,5" 550-530 Mb/s

Sistem özellikleri Ekran görüntüsü:
    SSD ve HDD bulunan bilgisayarımda donma problemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byxmaxs -- 15 Mayıs 2018; 23:25:9 >

• Kullandığın ssdnin ısılarını aida aracılığı ile kontrol et psu arızası degil

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba bu tarz durumlarda birçok alternatifleri düşünmek gereklidir.Anakartın kasaya montajı dahi etkileyebilmektedir. 1-İşlemci fanı sıfır mı? anakarta tam olarak montajı yapılımış mı? tırnaklarında kırılma kopma var mı? işlemci yuvası kontrolü (toz,kir,macun vs.)..2-Power supply test, hdd test, işlemci test.. Boot menü ayarlarınızı sıfırlayın, hdd menüden windows'un olduğu diski ilk sıraya alıp kaydedin.Anakarınızın orjinal sürülerini kurun sadece.. İşlem sonu hiçbir program eklenti vs. kurmadan test edin..(windows kurulumunda orjinal iso kullanın)..

Öncelikle verdiğiniz cevaplar için sizelere teşekkür ederim.

@hrstcrt Problem esnasında bir kaç defa SSDyi ellemiştim ama herhangi bir ısı artışı hissetmedim. Bugün testleri yapıp burada paylaşacağım.

@VBlg Kasada statik bulunuyor. Ellediğimde elektrik olduğunu hissediyorum. Bu yüzden bugün eve geçtiğimde kasayı komple söküp tekrar düzgün bir şekilde yerleştireceğim. İşlemci fanı işlemci ile gelen stok fan. Aldığım tüm parçalar sıfır (SSD haric. Bilgisayarı toplamadan 3 ay önce Notebookum için almıştım) PSU testi veya genel test yapacağım bir uygulama önerir misiniz ? Bugün testi yapıp sonuçları burda yayımlayacağım. Sürücülerin hepsini ASUSun kendi sitesinden kullandığım anakartın destek sayfasından indirdim. Biosda herhangi bir değişiklik mevcut değil. ASUSun yayımladığı BIOS güncellemeler dışında herhangi bir güncelleme yapmadım. Bugün yinede sıfırlar dediğiniz gibi SSD yi ilk sıraya alırım. Windowsun Media Creation Tool 1803 uygulamasını kurarak USB Flash Belleğime windows 10 pro yazdırdım. Kendi sitesinden indirdiği için Windows isosu en güncel ve orjinal olduğunu düşünüyorum.

Bilgisayar Gece saat 01:00 dan beri HDD siz bir şekilde evde açık. Arada bağlanıp kontrol sağlıyorum. Herhangi bir problem görünmüyor. Bugün eve geçtiğimde ekran kartını söküp bir günde öyle bekleyeceğim. İlk ekran kartı bilgisayara takılıyken herhangi bir donma kasma problem yoktu. Sadece grafiksel problemler oluşuyordu. Ekran kartı garantiye gittiğinde ekran kartının giderilmez bir arızasının olduğunu ve değişim gerçekleştirmelerini istediğine dair bilgi iletmişler satın aldığım yere. Bende bir üst modelini aldım. Konuyu açtığımda bahsettiğim gibi bir üst modelinde de PSUdan besleyici kablo bağlanması gerekiyordu. Ne olduysa o günden sonra oldu zaten. Eğer PSU voltajı yetmiyorsa HDD yi takıp ekran kartını çıkardığımda yine problemsiz bir şekilde çalışmasını bekliyorum. Belki PSU arızalıdır belki de satın aldığım kasaya montajlı bir şekilde gelen stok PSU olduğundan kaynaklı üzerinde yazdığı gibi 450W bir PSU değil.

Detayları yine buradan paylaşacağım.

• Merhabalar,

Test sonucuna göre herhangi bir ısı problemi bulunmamakla beraber, 30 dakika boyunca uyguladığım Benchmark test sonucuda iyi çıktı. Problemi çözemedim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hoorrrrtttt zart zurtSSD ve HDD bulunan bilgisayarımda donma problemi 

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.