Şimdi Ara

HDD Nasıl kurtarılır.? ( yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba bu gun ile birlikte 5.ci hdd sebesiz yere bozuldu. bilgisayarlar hdd i görmüyor ve elimde dunya kadar hdd ve bilgi uçmuş oldu. bunu kurtarmak epeyce bi para istiyolar tane bası 200 tl gibi onlarda insan bizde insanız kendi ewimizde bunu nasıl yapabilirz.program aparat neyse artık ihtiyaclar biri yardım ederse sevinirim <=)

• Merhaba,

Bunun için bir işlem var, fakat tam olarak sorunu çözmek için her zaman işe yaramıyor ne yazıkki.

Bugüne kadar en az 100 harddisk denedim, sonuç olarak içlerinden taş çatlasa 15 tanesini anca kurtarabilmişimdir.

Bozuk olan harddisk'in kartını değiştirmen gerekiyor, bunun içinde aynı marka, aynı boyut ve aynı seriden olan sağlam bir harddisk anakartı bulman lazım. Bozuk olanı söküp, sağlam olanı takıp denemen gerekiyor..
  • başka bilgisayarlara taktınız mı tamamen nasıl kaybolur ki durduk yere, bütün bilgiler uçsa recovery programları vs var fakat hiç gözükmüyorsa büyük sorun.
  • öncelikle teşekkürler ama o işlemde pahalı olur bir anlamı yok ama kaybolan bilgiler için deneyebilirm. bnm demek istedigim bu tarz işlemlerde hdd tamamen bozuk deilse program yardımıyla kurtarabiliyolar. bu tarz birşeyi ewde yapmak mumkunmu ?
  • Recuva tarzı programlar kullanıyoruz biz ama her zaman net bir sonuç alamıyoruz.
  • anladım teşşekürler. zaten son artık birdahakine ssd alıcam :D herkese teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murat-Jan

merhaba bu gun ile birlikte 5.ci hdd sebesiz yere bozuldu. bilgisayarlar hdd i görmüyor ve elimde dunya kadar hdd ve bilgi uçmuş oldu. bunu kurtarmak epeyce bi para istiyolar tane bası 200 tl gibi onlarda insan bizde insanız kendi ewimizde bunu nasıl yapabilirz.program aparat neyse artık ihtiyaclar biri yardım ederse sevinirim <=)

hdd lerinizi baska bir pc denedinizmi, size bir yontem soylecegim ama hdd leriniz kesin bozuksa oyle denemenizi tavisye ediyorum bundan emin olun...3 sene once arkadasim bu yontemle hdd sindeki biligleri kurtarmayi basardi..yabanci bir forum sitesinde gormus millet dalga gecerken sonradan ise yaradigi farkedilmistir( o gun bende bakmistim ve bir suru kisi hdd sini bu sekilde kisa bir sureligini acip icindeki bilgileri kurtamis , tabiki sans meselesi hdd lerinizi guzel bir sekilde ciletine sarin ama iyice kapali olsun bunu uzun bir sure buz dolabinda buzlukta bekletin sonra cikartip hafif bir kurulayin ondan sonra pc nize takin sansli iseniz kisa bir sureligini hdd acma imkaniz olacaktir..arkadasim denemesinde 10 15 dk hdd ulasabildigini soyledi..forumda bir cok kisi o zamanlar kisa zaman icinde hdd sine ulasip bilgilerini kurtarmisti...tabiki soyledigim gibi hdd niz kesin bozuksa denemenizi tavsiye ederim....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HDD DONUYOR %100 YARDIM
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynı marka, model ve seriden bir harddisk bulup kartını yanan harddiske takarak dene.
    Benim 320 Gb 7200.11 Seagate harddiskim yandı. Aynı model ve aynı seriden bulup kartını taktım ama çalışmadı yine. Düşük olasılık olsa da dene bence.
  • bu ısler tamamen hddnın ıcındekı plaka ıle alakalı calısan dıskın plakaları ıle calısmayan dıskın plakalarını yer degısıtıroysun ama bu durumda kesınlıkle dıskın plakalarının cızılmemıs olması lazım ve ortamında mumkun oldugunca tozsuz olması lazım ornek bır vıdeo

http://www.youtube.com/watch?v=NA28zXo5e6I

ayrıca bu tıp ıslemler ıcın hddguru dıye bır sıtede toollar vardı ama bakmadım sıteye uzun zamandır.
  • Merhaba arkadaşlar internette dolasirken bi anda mouse islememeye basladi ve bilgisayar kapandi tekrardan acmak istedigim zaman ise bana

Check cable connection!
    PXE-MOF: Exiting intel pxe rom.
    No bootable device -- insert boot disk and press any key

yaziyor ne yapabilirim bana yardimci olun lutfen icinde cok onemli belgelerim var yardimci olun..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.