Şimdi Ara

HD 5870 Vapor-x Bad Company 2 donma sorunu ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Acaba aynı sorunu yaşayan varmı? 5870 vapor x ile Bad Company 2 yi bir ağız tadıyla oynayamadım. Tam oynuyorum oyunu hatta bazen bir iki oyun sonra bile ekran donuyo. O an ne görüyosan o kalıyo. Ayrıca dırrrrrrrr diye seste oluyor. Zaten oyun oynarken parazit sesi gibi bir dipses'te arkada devamlı var. Win 7 64 bit kullanıyorum. Bütün driverları dc ile kaldırdım tek tek denedim, oc yi kapadım voltajları normale çektim yok. Sadece bad company de böyle bir sorun yaşıyo olmam kartın bozuk olduğunuda göstermez. Daha önce aynı sistemde sorunsuz oynuyordum. Arkadaşımda aynı sorunu yaşarken bende yoktu hatta arkadaşım kartını satın aldığı yere geri verdi değiştirdiler. Hatta yazışma sonucu sapphire in yolladığı bios flash kullandığı halde aynı problem devam etti. Çok kral bir arkadaştan şöle kral bir cevap gelse çok sevineceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digidoo -- 27 Temmuz 2010; 17:04:29 >

Orijinalden alıntı: leech

Diğer sistem bileşenleri nedir ?
    asus rampage formula q9450 2 x 2gb 1066 a-data 750w thermaltake psu. Bu arada 9800gx2 de var bende onunla sorun yaşamıyorum. Acaba anakart için bios 5870 fix mi çıkmasını beklemem lazım çözemedim bu işi ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digidoo -- 28 Temmuz 2010; 8:26:16 >

Orijinalden alıntı: digidoo

asus rampage formula q9450 2 x 2gb 1066 a-data 750w thermaltake psu. Bu arada 9800gx2 de var bende onunla sorun yaşamıyorum. Acaba anakart için bios 5870 fix mi çıkmasını beklemem lazım çözemedim bu işi ??

Alıntıları Göster
    @digidoo
    ramlere kaç volt verdin?
    bu oyunda her seferinde oluyor mu bu sorun, istisnasız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 28 Temmuz 2010; 9:24:18 >
    Ey millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat medeniyet (uygarlık) tarikatıdır. Uygarlığın emir ve isteklerini yapmak, insan olmak için yeterlidir...
    (Atatürk, 30 Ağustos 1925)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

@digidoo
    ramlere kaç volt verdin?
    bu oyunda her seferinde oluyor mu bu sorun, istisnasız?

Alıntıları Göster
    evet her defasında oluyor fakat farklı zamanlarda. Bazen 3 dakk. bazen yarım saat. ramler 2.2v. sanırım sorunun kaynağı onboard ses kartı olabilir. işin enteresan kısmı bu olayı sadece bad company de yaşıyo olmam. forumlarda bir göz gezdirdimde, aynı sorunu yaşayanlar varmışhttp://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=251714

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digidoo -- 28 Temmuz 2010; 9:43:39 >

• quote:

evet her defasında oluyor fakat farklı zamanlarda. Bazen 3 dakk. bazen yarım saat. ramler 2.2v. sanırım sorunun kaynağı onboard ses kartı olabilir. işin enteresan kısmı bu olayı sadece bad company de yaşıyo olmam. forumlarda bir göz gezdirdimde, aynı sorunu yaşayanlar varmışhttp://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=251714

Alıntıları Göster
    Denetim masasından ses denetimi ayarlarından hoparlör özelliklerine girip gelişmiş sekmesinde varsayılan biçimi 24 bit, 44100 Hz' ye getirip deneyin bir. Bazı oyunların çözümü bu şekilde olmuştu. "Zaten oyun oynarken parazit sesi gibi bir dipses'te arkada devamlı var." cümlenize istinaden yazdım.
    I5 10600K (@4.8 Ghz 1.1V Özel Sıvı Soğutma) ··· Sapphire RX 6700XT NITRO+ 12GB ··· LG 34UC79G (@144 Hz) ··· MSI Z490-A Pro ··· Kingston HyperX Fury RGB 16GB (2x8GB @3.7 Ghz 19-20-20-30 1.35V) ··· XPG 512GB SX8100 M.2 ··· Corsair RM850i ··· Western Digital WD30EZRX ··· Fractal Design Vector Rs Dark ··· Cyborg R.A.T 5 ··· Cyborg S.T.R.I.K.E. 7

• quote:

Orijinalden alıntı: hedevilcate

Denetim masasından ses denetimi ayarlarından hoparlör özelliklerine girip gelişmiş sekmesinde varsayılan biçimi 24 bit, 44100 Hz' ye getirip deneyin bir. Bazı oyunların çözümü bu şekilde olmuştu. "Zaten oyun oynarken parazit sesi gibi bir dipses'te arkada devamlı var." cümlenize istinaden yazdım.

katılıyorum. stabilite bozulunca böyle şeyler olur. oc yok demişsin bu yüzden ramlerine işlemcine default voltajının altında mı voltaj veriliyor kontrol edebilirsin.

Origin ID: El_Mukteda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

quote:

Orijinalden alıntı: hedevilcate

katılıyorum. stabilite bozulunca böyle şeyler olur. oc yok demişsin bu yüzden ramlerine işlemcine default voltajının altında mı voltaj veriliyor kontrol edebilirsin.

Alıntıları Göster
    o sorun bende o.c yaparken oluyordu. kilitleniyordu sonra da cırrr diye ses çıkıyordu..

• quote:

Orijinalden alıntı: 6.cadde

o sorun bende o.c yaparken oluyordu. kilitleniyordu sonra da cırrr diye ses çıkıyordu..

Alıntıları Göster
    @hedevilcate yaptım olmadı...

@sky_sun oc kapalı... her şeyi denerken büyük sabır örneği ile denedim. Hala denemeye devam ediyorum. PC hard reset manyağı oldu. Olsun sorun değil. Mühim olan sorunu çözmek. Şu sorun hallolsa 10 kere daha format atarım sorun değil.

@hedevilcate yaptım olmadı...

@sky_sun oc kapalı... her şeyi denerken büyük sabır örneği ile denedim. Hala denemeye devam ediyorum. PC hard reset manyağı oldu. Olsun sorun değil. Mühim olan sorunu çözmek. Şu sorun hallolsa 10 kere daha format atarım sorun değil.

Alıntıları Göster
    chipset cok ısınıyor olabilir mavi ekran alıyormusun hiç? anakart ısısı nedir?

edit: kasandaki yan havalandırma iyi değilse chipset özellikle yaz aylarında çok ısınır. yan havalardırmada filtre kullanıyorsan çıkarmanı tavsiye ederim. ekran kartı ve anakart köprülerinin ısısının düştügünü göreceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 28 Temmuz 2010; 18:28:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alito

edit: kasandaki yan havalandırma iyi değilse chipset özellikle yaz aylarında çok ısınır. yan havalardırmada filtre kullanıyorsan çıkarmanı tavsiye ederim. ekran kartı ve anakart köprülerinin ısısının düştügünü göreceksin.

Alıntıları Göster
    Sorun işlemci bence OC varsa Oc siz dene athlon 64 x2 4200 kullanırken çok gelmişti başıma

Darth Maul

• quote:

Orijinalden alıntı: alito

Alıntıları Göster
    @alito gerçi thermaltake armor+ kasa kullanıyorum ama onuda denicem hatta şimdi kocaman evde kullandığım vantilatörle denicem :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digidoo -- 28 Temmuz 2010; 19:07:21 >

Orijinalden alıntı: Ridermark

Sorun işlemci bence OC varsa Oc siz dene athlon 64 x2 4200 kullanırken çok gelmişti başıma

yukarıya baksan o.c. kapalı yazmıştım

quote:

Orijinalden alıntı: Ridermark

yukarıya baksan o.c. kapalı yazmıştım

Alıntıları Göster
    aynı sorun aynı karta sahip bir arkadaşta olmuştu ona tavsiye ettiklerim şöyle
    875mhz olan fabrika overclock değerini overdrive ile stock değer olan 850'ye düşürün.

eğer sorun devam ederse

bc2 için en uyumlu sürücü 10.5
    nedense sadece bu oyun için 10.6 ve 10.7 'de problemler gözleniyor.
    bir 10.5 kurup deneyin,

eğer sorun hala devam ederse
    msi afterburner ile 1.180v verin gpu'ya. bu değer ısıyı arttırmadan stabilite sağlayan optimum bir değerdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lethian

875mhz olan fabrika overclock değerini overdrive ile stock değer olan 850'ye düşürün.

eğer sorun devam ederse

bir 10.5 kurup deneyin,

msi afterburner ile 1.180v verin gpu'ya. bu değer ısıyı arttırmadan stabilite sağlayan optimum bir değerdir.

Önerdiğin değerlere düşürüp denedik. Ayrıca aklına gelebilecek bütün driverları denedik tek tek saatlerce.

quote:

Orijinalden alıntı: Lethian

eğer sorun devam ederse

bir 10.5 kurup deneyin,

Önerdiğin değerlere düşürüp denedik. Ayrıca aklına gelebilecek bütün driverları denedik tek tek saatlerce.

Alıntıları Göster
    O dırrrttt sesinin ekran kartıyla alakası olması düşük bir ihtimal. O dırrrt sesi meşhur işlemci ve bazen ram sıkıntısından, ısınmasından, kısaca kafayı yemesinden kaynaklanıyor.

İşlemci sıcaklığını kontrol et. Çok ısınıyor olabilir. Bad company 2 işlemci isteyen bir oyun olabilir, eğer öyleyse işlemci zorlanacak ve ısınacak ve dırrrtlayacaktır :) Eğer ısındığını farkedersen prime95 indir ve blend test yap. en aşağı 1 saat açık kalsın. Bakalım ne olacak. Yine dırtlarsa veya kitlenirse veya reset atarsa o işlemcide bir sıkıntı vardır.

Sorun bence kesinlikle ekran kartından değil. ekran kartı sorun olsaydı dırtlamazdı, ekran yeşil renk olurdu, dikey çizgiler olurdu, artifact olurdu veya direkt ekran siyah olur ve geri gelmezdi. 5870 ile olan 7 aylık birlikteliğimden sonra eğer bu dediklerim yanlışsa ben de bu canavarı tanımıyormuşum demektir :) 5870 dırtlatmaz yani, delikanlı adamdır bir sorun olursa dırrt pırt curt tırt yerine açık açık derdini söyler.

Ayrıca sadece tek bir oyunda bu problemi çıkarması anormal bir durum değil. Bende her oyun normal çalışırken örneğin arma 2'de aynen bu tür sorun oluyordu, overclock'ı 50 mhz geri çektim işlemcide, düzeldi.

Ama bad company 2 neree arma 2 nere. arma 2 hem sistem zorlaması bakımından hem grafik bakımından bad company 2 den çok daha ileri bir oyundur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 29 Temmuz 2010; 2:37:15 >

|| PlayStation 5 | Fanatec GT DD Pro 8nm | GPX Blue92 Ultimate Plus Real Touch | Oculus Quest 2 VR - Halo Strap | DJI Mini 3 Pro Fly More Combo | Sapphire Pulse RX 7900 XTX @ 1.1v-3100Mhz-2800Mhz-15% PL | Ryzen 3700x @ 4.4Ghz | GSkill 16GBx2 3200Mhz DDR4 | Asus TUF X570 Plus | Xbox Elite Series 2 | Nintendo Switch | LG OLED C9 | Sony DN1080 - Dolby Atmos/DTS:X 5.2.2 Heco Victa Prime | HyperX Cloud 2 | Heritage H150CM | Zoom G5n ||

• Bencede ustaların dediği gibi ben de vapor-x hd5870 kullanıyorum oc yapyığımda bir şey olmadı şuana kadar
    Amd Phenom X6 black edition 1090 3.2 ghz Sapphire vapor-x hd5870 and kıngston 4 gb 1600 mhz+ho level 8 gb(4X2) ddr 3 ram samsung 2 tb 7200 sata II gıgabyte 890 UD7 samsung xl2370'' hıgh power 1000 watt, creative A300 2+1 Speaker, Zalman CPS10X Extreme
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dante

O dırrrttt sesinin ekran kartıyla alakası olması düşük bir ihtimal. O dırrrt sesi meşhur işlemci ve bazen ram sıkıntısından, ısınmasından, kısaca kafayı yemesinden kaynaklanıyor.

İşlemci sıcaklığını kontrol et. Çok ısınıyor olabilir. Bad company 2 işlemci isteyen bir oyun olabilir, eğer öyleyse işlemci zorlanacak ve ısınacak ve dırrrtlayacaktır :) Eğer ısındığını farkedersen prime95 indir ve blend test yap. en aşağı 1 saat açık kalsın. Bakalım ne olacak. Yine dırtlarsa veya kitlenirse veya reset atarsa o işlemcide bir sıkıntı vardır.

Sorun bence kesinlikle ekran kartından değil. ekran kartı sorun olsaydı dırtlamazdı, ekran yeşil renk olurdu, dikey çizgiler olurdu, artifact olurdu veya direkt ekran siyah olur ve geri gelmezdi. 5870 ile olan 7 aylık birlikteliğimden sonra eğer bu dediklerim yanlışsa ben de bu canavarı tanımıyormuşum demektir :) 5870 dırtlatmaz yani, delikanlı adamdır bir sorun olursa dırrt pırt curt tırt yerine açık açık derdini söyler.

Ayrıca sadece tek bir oyunda bu problemi çıkarması anormal bir durum değil. Bende her oyun normal çalışırken örneğin arma 2'de aynen bu tür sorun oluyordu, overclock'ı 50 mhz geri çektim işlemcide, düzeldi.

Ama bad company 2 neree arma 2 nere. arma 2 hem sistem zorlaması bakımından hem grafik bakımından bad company 2 den çok daha ileri bir oyundur.

Birader sen dırrr sesine takıldın ama kullandığım işlemciyi ve O.C. yi kapadığımıda yazdım. İnşallah dediğin gibidir ekran kartından değildir ama atinin forumunda bu sorunu yaşayan en az 1000 kişi var bakabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: muhammed.12devadam

Bencede ustaların dediği gibi ben de vapor-x hd5870 kullanıyorum oc yapyığımda bir şey olmadı şuana kadar

Zahmet olmazsa sitem bileşenlerini yazarmısın ?

quote:

Orijinalden alıntı: muhammed.12devadam

Bencede ustaların dediği gibi ben de vapor-x hd5870 kullanıyorum oc yapyığımda bir şey olmadı şuana kadar

Zahmet olmazsa sitem bileşenlerini yazarmısın ?

Alıntıları Göster
    Ses driverlarını kurdun mu ? Bendede takılma oluyodu o anda takılıyodu. Bidaha kendi düzelmiyodu. Sonra ses driverlarını yükledim düzeldi. Ama öyle ses gelmiyodu bana. Edit kart: gtx465

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.