Şimdi Ara

HD 5870 Vapor-x Bad Company 2 donma sorunu ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Oyunu ilk çıktığı gün aldım ve o günden beri bu sorun bende de var

Ve sizin de belirttiğiniz gibi ea nin forumlarında bu sorunu yaşayan çok kişi var,kısaca sorun oyunda
    (Bu arada harici ses kartıyla da denedim sonuç aynı)

Ama oc yi biraz aşağı çekince donma biraz azaldı bazen hiç olmayabiliyo
    Gpu nun saat hızlarını biraz düşürüp deneyebilirsiniz madem cpu da oc yok
    Amd Phenom X6 black edition 1090 3.2 ghz Sapphire vapor-x hd5870 and kıngston 4 gb 1600 mhz+ho level 8 gb(4X2) ddr 3 ram samsung 2 tb 7200 sata II gıgabyte 890 UD7 samsung xl2370'' hıgh power 1000 watt, creative A300 2+1 Speaker, Zalman CPS10X Extreme
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhammed.12devadam

Gıgabyte 890fx ud7 anakart, sapphire vapor-x hd5870, kıngston cl9 4 gb 1600 mhz, amd phenom x6 1090 3.2 ghz, samsung 1 tb, win 7 64 bit, 500w pusu

Hımmm acaba amd + ati kullandığındanmı ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digidoo -- 29 Temmuz 2010; 20:36:49 >

Orijinalden alıntı: CrusaderKnight

Ses driverlarını kurdun mu ? Bendede takılma oluyodu o anda takılıyodu. Bidaha kendi düzelmiyodu. Sonra ses driverlarını yükledim düzeldi. Ama öyle ses gelmiyodu bana. Edit kart: gtx465

Senin kart nvidia ama bilgi için sağol yinede. Bende ses driverları her zaman yüklü.
    Amd Phenom X6 black edition 1090 3.2 ghz Sapphire vapor-x hd5870 and kıngston 4 gb 1600 mhz+ho level 8 gb(4X2) ddr 3 ram samsung 2 tb 7200 sata II gıgabyte 890 UD7 samsung xl2370'' hıgh power 1000 watt, creative A300 2+1 Speaker, Zalman CPS10X Extreme
  • Acaba win 7 64 bit değilde x86 kullananlarda aynı sorunu yaşıyormu ?

Orijinalden alıntı: digidoo

Acaba win 7 64 bit değilde x86 kullananlarda aynı sorunu yaşıyormu ?

Eğer Ati'nin forumlarında aynı problemi yaşayan 1000 kişi varsa , buradan sana gelecek cevaplar anca bu kadar olacak. Bence kendini burda yorma. GX2 ile herhangi bir problem olmuyorsa belli ki sorun ekran kartında ya da ekran kartı sürücülerinde.. 5870 fix çıkmasını beklemekten başka çare yok.. Bütün 5870'lerde böyle bir problem olmayacağını da düşünürsek eğer , kartı garantiye göndermek mantıklı bir karar bile olabilir..
    Ryzen 5 3600 - MSI B450 TOMAHAWK MAX - Corsair Vengeance 16GB 3200CL16 @3600CL18 - Sapphire RX590 - Adata XPG Gammix nVme - Samsung Evo 860 SSD - Cooler Master Haf 912 - Arctic Freezer Esports Duo Cpu Cooler - BeQuite PureWings X4 -

Donanım Haber Bilgisayar Mühendisleri Odası
  • aynen katılıyorum muhtemelen yeni bir sürücü ile düzelecektir o sorun
    achived drivers'dan 10.5 nolu sürrücüyü bir deneyin

quote:

Orijinalden alıntı: aLPaSLaN07

quote:

Acaba win 7 64 bit değilde x86 kullananlarda aynı sorunu yaşıyormu ?

Eğer Ati'nin forumlarında aynı problemi yaşayan 1000 kişi varsa , buradan sana gelecek cevaplar anca bu kadar olacak. Bence kendini burda yorma. GX2 ile herhangi bir problem olmuyorsa belli ki sorun ekran kartında ya da ekran kartı sürücülerinde.. 5870 fix çıkmasını beklemekten başka çare yok.. Bütün 5870'lerde böyle bir problem olmayacağını da düşünürsek eğer , kartı garantiye göndermek mantıklı bir karar bile olabilir..
    Intel i5 6600K - Corsair H75 - MSI z170 gaming M5 - Kingston Hyperx Fury 2666 Mhz 2 x 8 GB - 2x Kingston v300 240 Gb Raid 0 - Segate Momentus xt hybrid - Gigabyte WF 3 R9 290X - Coolermaster HAF 942 X - Corsair CX 750W 80Plus - Creative Sound Blaster Z - Creative Gigaworks G500 Gaming - Sennheiser hd 202 - Monster Purity HD - Monster DNA - Corsair H2100 Gaming Headset - Fiio X3

• Yukarda yazdık sorunun ati yle matiyle ilgisi bile yok Nvidia kartlarla da aynı sorun yaşayan tonla adam var(ben dahil)
  • Beyler bir sakin olun beni dinleyin. Ben şimdi kafayı bozup büyük sabırlarla x86win7 kurdum bütün driverları yükledim hatta ati 10.7 yükledim, + windowsu güncelledim oyunu kurdum ses kartı driverini önce kurmadan oynadım sonra kurarak oynadım ve saatlerce oynadım sorun yok. Hatta bir güzelde o.c yi bastım (yanlız cpu'ya). Şimdi sizlerden ricam özellikle sorun yaşıyan arkadaşlara sorum windows 64 bit mi kullanılıyor acaba? Umarım öyledir. Yorumlarınızla bu konunun güncel kalmasını diliyorum. Bu arada unutmadan, misafir olarak giren üye olmamış arkadaşlarında forumda konuyla ilgili yorumlarını bekliyorum.... Şimdi bendede paronaya oluştu. Hani bir kaç gün oyun oynadıktan sonra tekrar dırrrrrrrrrrrrrrrrr olurmu acaba hatta akşama falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digidoo -- 30 Temmuz 2010; 12:10:29 >

• Sırf bu konu için dün akşam yeniden kurdum oyunu, kayıtlı doslayarı silip baştan başladım. Hiç bir sorun yok. Tankı dürbünle işaretledim, jetler yetişti imdadıma. İlaçtan kaynaklı olabilir. Başka bir ilaçla deneyin.
    I5 10600K (@4.8 Ghz 1.1V Özel Sıvı Soğutma) ··· Sapphire RX 6700XT NITRO+ 12GB ··· LG 34UC79G (@144 Hz) ··· MSI Z490-A Pro ··· Kingston HyperX Fury RGB 16GB (2x8GB @3.7 Ghz 19-20-20-30 1.35V) ··· XPG 512GB SX8100 M.2 ··· Corsair RM850i ··· Western Digital WD30EZRX ··· Fractal Design Vector Rs Dark ··· Cyborg R.A.T 5 ··· Cyborg S.T.R.I.K.E. 7
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedevilcate

Sırf bu konu için dün akşam yeniden kurdum oyunu, kayıtlı doslayarı silip baştan başladım. Hiç bir sorun yok. Tankı dürbünle işaretledim, jetler yetişti imdadıma. İlaçtan kaynaklı olabilir. Başka bir ilaçla deneyin.

Ey yurdumun insanı ilaç demek crack demek sanırım. Fakat ilaç milaç değil mevzu. oyun orjinal. Ayrıca sırf bu konu için oyunu yeniden kurmak ne demek ? Sorun yaşamıştında hatırlamıyomuydun? Yoksa sorun yaşamadında hani olurda bu konu üzerine yaşarım falan diyemi düşündün ? Anlamadım ama ilaç lazımmı kardeş? Çok oyun oynamaktan kafan karışmış heralde dinlen sen biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digidoo -- 30 Temmuz 2010; 13:08:30 >

• Eğer oyun ses kartsız çalışıyor ise ses kartını disable edip deneyin.

quote:

Orijinalden alıntı: Dante

O dırrrttt sesinin ekran kartıyla alakası olması düşük bir ihtimal. O dırrrt sesi meşhur işlemci ve bazen ram sıkıntısından, ısınmasından, kısaca kafayı yemesinden kaynaklanıyor.

İşlemci sıcaklığını kontrol et. Çok ısınıyor olabilir. Bad company 2 işlemci isteyen bir oyun olabilir, eğer öyleyse işlemci zorlanacak ve ısınacak ve dırrrtlayacaktır :) Eğer ısındığını farkedersen prime95 indir ve blend test yap. en aşağı 1 saat açık kalsın. Bakalım ne olacak. Yine dırtlarsa veya kitlenirse veya reset atarsa o işlemcide bir sıkıntı vardır.

Sorun bence kesinlikle ekran kartından değil. ekran kartı sorun olsaydı dırtlamazdı, ekran yeşil renk olurdu, dikey çizgiler olurdu, artifact olurdu veya direkt ekran siyah olur ve geri gelmezdi. 5870 ile olan 7 aylık birlikteliğimden sonra eğer bu dediklerim yanlışsa ben de bu canavarı tanımıyormuşum demektir :) 5870 dırtlatmaz yani, delikanlı adamdır bir sorun olursa dırrt pırt curt tırt yerine açık açık derdini söyler.

Ayrıca sadece tek bir oyunda bu problemi çıkarması anormal bir durum değil. Bende her oyun normal çalışırken örneğin arma 2'de aynen bu tür sorun oluyordu, overclock'ı 50 mhz geri çektim işlemcide, düzeldi.

Ama bad company 2 neree arma 2 nere. arma 2 hem sistem zorlaması bakımından hem grafik bakımından bad company 2 den çok daha ileri bir oyundur.

Birader sen dırrr sesine takıldın ama kullandığım işlemciyi ve O.C. yi kapadığımıda yazdım. İnşallah dediğin gibidir ekran kartından değildir ama atinin forumunda bu sorunu yaşayan en az 1000 kişi var bakabilirsin.

quote:

quote:

Sırf bu konu için dün akşam yeniden kurdum oyunu, kayıtlı doslayarı silip baştan başladım. Hiç bir sorun yok. Tankı dürbünle işaretledim, jetler yetişti imdadıma. İlaçtan kaynaklı olabilir. Başka bir ilaçla deneyin.

Ey yurdumun insanı ilaç demek crack demek sanırım. Fakat ilaç milaç değil mevzu. oyun orjinal. Ayrıca sırf bu konu için oyunu yeniden kurmak ne demek ? Sorun yaşamıştında hatırlamıyomuydun? Yoksa sorun yaşamadında hani olurda bu konu üzerine yaşarım falan diyemi düşündün ? Anlamadım ama ilaç lazımmı kardeş? Çok oyun oynamaktan kafan karışmış heralde dinlen sen biraz.

Oyunun orjinal olduğunu ilk mesajınızda da belirtmemişsiniz. Son bir açıklamada bulunayım; 5970' in içinde iki adet 5870 Gpu' su var. Amacınız yardımcı olmaya çalışanlarla dalga geçmekse buyrun devam edin...
    I5 10600K (@4.8 Ghz 1.1V Özel Sıvı Soğutma) ··· Sapphire RX 6700XT NITRO+ 12GB ··· LG 34UC79G (@144 Hz) ··· MSI Z490-A Pro ··· Kingston HyperX Fury RGB 16GB (2x8GB @3.7 Ghz 19-20-20-30 1.35V) ··· XPG 512GB SX8100 M.2 ··· Corsair RM850i ··· Western Digital WD30EZRX ··· Fractal Design Vector Rs Dark ··· Cyborg R.A.T 5 ··· Cyborg S.T.R.I.K.E. 7

• quote:

quote:

ayıptır adam sana yardımcı olmak için zahmete giriyor sen dalga geçiyorsun.

Origin ID: El_Mukteda

• Wi7n 64bit catalyst 10.5 ile HD4870x2 ekran kartı ile oyunu bitirdiğimi hatırlıyorum. Son çıkan patchleri kurmanızı tavsiye ederim.
    Sistem 1: Phenom II x2 555 BE@x4 3,2 GHz Sunbeam CCF|:|Gigabyte 790X-UD4 f7d Bios |:|Asus GTX650Ti Boost DirectCu II 2GB |:| A-Data 4*2 GB@800MHz 5-5-5-15 |:| 120GB Sandisk SSD |:| 1TB |:| 1TB |:| 8TB Seagate Archive |:| XIGMATEK Utgard 700W |:| Samsung 22" 226BW |:| FSP 800VA UPS |:| Windows 7 64 bit |:|
    Sistem 2: Ryzen 9 3950X + Dark X127|:|Asrock AB350 Pro4 |:|EVGA GTX1050Ti 4GB |:| 4x16GB G.Skill Flare X@3200Mhz 16-18-18-38 |:| 128GB Sandisk SSD |:| 1TB WD Green |:| Dark N10 |:| FSP 500W-60AHBC |:| ViewSonic VA2445-LED 24" |:| FSP 800VA UPS |:| Windows 11 |:|
    Sistem 3: Ryzen 7 7700X + Deepcool AG620|:|MSI PRO B650-P WIFI|:|Sapphire RX 7900 XTX Pulse 24GB |:| 2x16GB Team Elite Plus 4800Mhz CL40-40-40-77 |:| Kingston NV2 2TB SSD |:| 4TB Toshiba P300 HDD |:| Dark Maxima V20 |:| Bitfenix Whisper M 850W |:| Daewoo 65DM54U 65" 4k TV |:| Tescom Leo+ 2200VA UPS |:| Windows 10 64bit |:|
  • Yardımcı olmak istemenizi anlıyorum dalga değilde geyik diyelim buna ama yazılanları takip ettiğinizden eminmisiniz ? Bak mesela şöyle bir örnek veriyim, arkadaş 5970 diye bir açıklama yaptı neymiş içinde 2x 5870 varmış eee? Resmi duyurumuıydu bu? nerden çıktı 5970 ? Birileri aynı sorun Nvidia kartlardada var diyo dikkat ettinizmi?.... Arkadaş Bad company 2 yi sadece single player oynayabiliyor çünkü onun oyunu crackli. Bad Company diyorum Bad Company. Bana hem bu sorunu yaşayan hemde gerçek bir bad company oyuncusu yardımcı olabilir. Hem bu sorunu yaşamamış hemde atıp tutuyo neler oluyo bitiyo haberide olmayınca bende geyik yapıyorum. Çok normal bişey bu. Bakın arkadaşlar fazla yazı yazmak mühim değil zırt pırt bilip bilmeden yorumlarla böyle güzel bir siteyi kirletmeyelim. Biraz önce o.c. kapalı yazıyorum birisi zırt diye o.c. yi kapa yazıyo falan umarım anlıyosunuzdur beni yada anlayan birileri çıkar. Neyse konu sapmasın... Kapatalım bu dalga geçme konusunu uzar bu mevzu gereksiz. Zaten mevzu çözüldü onuda yazdım ama nafile. Yukarı yazılarımı okursanız mevzuyu çözdüm. MEVZUYU ÇÖZDÜM DİYORUM "AAAAA LOOOOO". En azından şimdilik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digidoo -- 30 Temmuz 2010; 15:14:42 >

• Bakın oyunu yeni aldığınız belli biz Türkiye ye ilk satışa çıktığı GÜN aldık o zamandan beri bu sorun var

Önce bi forumda bf bölümünde bu konuda sorun yaşayıp yaşamayan var mı diye baktınızmı

Sonra bide ea nin sayfasına bakın kullananlar ne demişler Dice ye lanet etmişler mi acaba diye bi görün sorunun kaynağı neymiş acba bi bakın

http://forum.ea.com/eaforum/posts/list/380660.page

Bide şu yukardaki çok alakasız yorumlara bakın
    Arkadaşlar bilmeyebilirler ama adam iyi niyetiyle yardımcı olmaya çalışmış en azından

3 tane yorumum bi konuya çok fazla başka da lafa gerek yok

• Adam saygısız çıktı dağılalım beyler kara listeye alın bunu

Bir daha umarım yardım topici açar. Çok pis dalga geçeceğiz o topicle. Müstehak bunlara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 30 Temmuz 2010; 15:59:13 >

|| PlayStation 5 | Fanatec GT DD Pro 8nm | GPX Blue92 Ultimate Plus Real Touch | Oculus Quest 2 VR - Halo Strap | DJI Mini 3 Pro Fly More Combo | Sapphire Pulse RX 7900 XTX @ 1.1v-3100Mhz-2800Mhz-15% PL | Ryzen 3700x @ 4.4Ghz | GSkill 16GBx2 3200Mhz DDR4 | Asus TUF X570 Plus | Xbox Elite Series 2 | Nintendo Switch | LG OLED C9 | Sony DN1080 - Dolby Atmos/DTS:X 5.2.2 Heco Victa Prime | HyperX Cloud 2 | Heritage H150CM | Zoom G5n ||
  • quote:

Yardımcı olmak istemenizi anlıyorum dalga değilde geyik diyelim buna ama yazılanları takip ettiğinizden eminmisiniz ? Bak mesela şöyle bir örnek veriyim, arkadaş 5970 diye bir açıklama yaptı neymiş içinde 2x 5870 varmış eee? Resmi duyurumuıydu bu? nerden çıktı 5970 ? Birileri aynı sorun Nvidia kartlardada var diyo dikkat ettinizmi?.... Arkadaş Bad company 2 yi sadece single player oynayabiliyor çünkü onun oyunu crackli. Bad Company diyorum Bad Company. Bana hem bu sorunu yaşayan hemde gerçek bir bad company oyuncusu yardımcı olabilir. Hem bu sorunu yaşamamış hemde atıp tutuyo neler oluyo bitiyo haberide olmayınca bende geyik yapıyorum. Çok normal bişey bu. Bakın arkadaşlar fazla yazı yazmak mühim değil zırt pırt bilip bilmeden yorumlarla böyle güzel bir siteyi kirletmeyelim. Biraz önce o.c. kapalı yazıyorum birisi zırt diye o.c. yi kapa yazıyo falan umarım anlıyosunuzdur beni yada anlayan birileri çıkar. Neyse konu sapmasın... Kapatalım bu dalga geçme konusunu uzar bu mevzu gereksiz. Zaten mevzu çözüldü onuda yazdım ama nafile. Yukarı yazılarımı okursanız mevzuyu çözdüm. MEVZUYU ÇÖZDÜM DİYORUM "AAAAA LOOOOO". En azından şimdilik.

5970' e deyinmemin sebebi, sizin yazdığınız konu başlığıdır (HD 5870 Vapor-x Bad Company 2 donma sorunu ???). Daha önceden yaşamadığım sorunlarla ilgili çok yardımcı olduğum arkadaşlar oldu forumda. Ben de Bad Company 2 diyorum, 2 defa da bitirdim. Neyseki sorunu çözmüşsünüz. Remlerinizde 4 Gb' dir x86' da...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.