Şimdi Ara

HD 4870 mi GTX 260 mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
2.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: evohan

arkadaşım o testlerin çoğunda nvida optimize driverlar kulanılmadan yapılmış ..
    zaten bu testde bile crysis de düz 4870 in geçlildiğini görüyoruz.... oc olayıda devreye girince o fark aratıyor gtx 260 lehine
    zaten test verip durmanın bir anlamı yok aynı ayarlarda aynı testleri bende sana gtx 260 önde olarak vereyip napacaz ozaman..
    hayır birde bioshock , cod 4 testlerini falan niye veriyosun zaten en düşük 80 almış bu kartlar daha ne alacak 100 alsa ne oluyoki :)

- bide anlmadığım neyi yannış yönlendirecem elimdeki kartlan crysis hariç tüm oyunları full detayfda 60 fps ortalama ile oynuyorum , kart çok iyi oc oluyor driver per. ortada ve 305 dolara satılıyor.. neden önermeyim allah aşkına 15 dolar ucuz olan 4870 i mi önermem gerekiyor bir ton sorun çıkaran ve daha kötü oc kabileyiti olan bir kartı.. ayrıca stalker ve crysis per.daha kötü olan bir kartı

yukarda yazdıgım fıyatlar mavi bilgisayarın fiyatları 15 dolar değil 70 ytl fark var 2 kart arasında.
    4870 lerin standart soğutmalı olmayanları da mükemmel oc oluyor. sanki sen gtx i oc liyorsun da biz 4870 lerimizi ocleyemiyoruz.
    full detayda aa ile yavaş oyna elinde kartla o fps de.
    sen durmadan tırtık tırtık crysis ve stalker oynamaya devam et o zaman. kolay gelsin umarım baymassın o 2 oyundan. crysisteki 5 fps fark için o kartı almışsın herhalde.

80 yerine 100 alsa ne oluyor biliyormusun ? sen daha çok paraya daha eski ve daha yavaş kartı almış oluyorsun. bir de üstüne anti aliasing açamıyorsun.
    ayrıca ver bakalım gtx260 ın 4870 den önde olduğu testleri. inceleyip konuşalım. ben belgeyle konuşuyorum. kötülediğin belgelerde tomshardware ve donanımhaberın belgeleri.

ayrıca acaba crysis daha ne kadar optimize edilebilir nvidia için merak ediyorum.
    bunların yanında daha yukarda da belirttiğim gibi 48xx serisinin bir sorunu yok. yüzde 99 kullanıcı hatası. eğer kart sorun cıkarıyorsa veririsin garantiye değiştirirsin.

saygılar.

• arkadaşlar marka mihmandarlığına gerek yok. 4870 in ortalama dikkate alındığında biraz önde olduğu gerçeği var, gtx 260 ın ise eskinin tabiri ile daha bir plug n play havası :). 4800 lerdekilerin çoğu kullanıcı hatası diyorsunuz da normal kullanıcı oyunlar için çıkan hotfix lerle bilmemnelerle uğraşmak istemez. bir de 4870 sahiplerinin gtx 260 sahiplerine göre 10 katı fazla olduğundan bu kadar hata çıkması normal diyenler var; ama şöyle bir şey var hata çıkan kişi çıkar yazar, normal kullanıcı hata çıkmadığı zaman niye gerek duysun ki sahibi olduğu karttan bahsetmeye, herkes bench le uğraşıyor mu zannediyorsunuz..

sonuç: gtx 260 ı, oyunu koyar full detay açarım fraps falan uğraşmam diyenlere, 4870 i ise kartı aldıktan sonra hotfix falan uğraşırım, ederim fps'm fazla olsun diyenlere fiyat-performansçılara tavsiye ediyorum.
    evohan yanlış söylemiş 4870'in gtx260'a 20 fps fark attığı bir oyun yok rop eski seriye göre %80 artırılmış bu kart'da demek aa açılamıyor buna inanabiliyormusun 70ytl fark hem bellek hemde texture doldurma hızı farkı için verilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 13 Kasım 2008; 13:52:44 >

GTX260 ların piyasaya çıkış tarihi ile 4870 lerin piyasa çıkış tarihleri aynı değil. 4870 zaten GTX260 lara rakip olsun diye çıkartılmış olan bir kart. F/P olarak 4870 hala önde gözüküyor ve GTX260 dan daha iyi bir kart ancak gerek sıfır gerek 2. el piyasaları neredeyse aynı.

Mesela 70 YTL fark denmiş ama 9800gtx ler gtx260 dan daha iyi bir kart değil fakat hala bazı sitelerde sıfır olarak satışta ve fiyatları GTX260 lardan bile fazla. Bir yada birkaç site üzerinden bakılan fiyatlar şu anda kartların fiyatlarını belirlemeye referans olamaz.

GTX260 ların en büyük avantajı tabi burada model değil gpu üreticisi olarak avantajları sürücü ve çoklu kart kullanımı yani CF ve SLI daki artıları söz konusu. Yoksa referans yani 512mb hd4870 ler ve gtx260 ların arasında öyle birbirlerinin üzerinden tren gibi geçebilecek farkları yok.

4870 in hala sıfır olarak alınabilirliği hele 1gb bellikli versiyonlar için var ama şahsi olarak artık sıfır bir gtx260 ( yada gtx280 ) almam. 2. el deki tercihim şu anda biraz daha GTX260 daha ağır basıyor. Buda 4870 lerin sürücü eksikliği ve stabilite sorunları olduğundan kaynaklanan bir durum.

4870 ve 4870x2 ler kim ne derse desin nvidia gpulara göre kıyaslandığında kararlılık açısından benim gözümde fiyasko yaşadılar. nvidia gpu lar için notebooklarda sorun yaratabiliyor dendiğinde forumda esen havanın yarısı 4870 serisi için söylenmedi.

Kim ne derse desin yok bios sorunları yok vpu recover sorunları falan, bana kartların yeteri kadar test edilmediği düşüncesini yaratmadı desem yalan olur.

Yinede alınabilirlilik açısından bütün bu değerlendirmelere rağmen cebime yeterli parayı koyup gitsem ( yada int üzerinde ) GTX 260 mı 4870 mi alayım diye düşünsem, 1gb hd4870 alırdım...

• F/P anlamında SAPPHIRE HD4870 TOXIC GDDR5 512MB 256BIT al derim

Orjinalden alıntı: stevensons

sonuç: gtx 260 ı, oyunu koyar full detay açarım fraps falan uğraşmam diyenlere, 4870 i ise kartı aldıktan sonra hotfix falan uğraşırım, ederim fps'm fazla olsun diyenlere fiyat-performansçılara tavsiye ediyorum.

BU konuda ATI'ye söyleyebileceğin hiçbirşey yok. ATI ayda 2 kere hotfix çıkarıyorsa, Nvidia ayda 10 defa beta driver çıkarıyor, buna ne demeli?

Orjinalden alıntı: leop

quote:

zaten bu testde bile crysis de düz 4870 in geçlildiğini görüyoruz.... oc olayıda devreye girince o fark aratıyor gtx 260 lehine
    zaten test verip durmanın bir anlamı yok aynı ayarlarda aynı testleri bende sana gtx 260 önde olarak vereyip napacaz ozaman..
    hayır birde bioshock , cod 4 testlerini falan niye veriyosun zaten en düşük 80 almış bu kartlar daha ne alacak 100 alsa ne oluyoki :)

- bide anlmadığım neyi yannış yönlendirecem elimdeki kartlan crysis hariç tüm oyunları full detayfda 60 fps ortalama ile oynuyorum , kart çok iyi oc oluyor driver per. ortada ve 305 dolara satılıyor.. neden önermeyim allah aşkına 15 dolar ucuz olan 4870 i mi önermem gerekiyor bir ton sorun çıkaran ve daha kötü oc kabileyiti olan bir kartı.. ayrıca stalker ve crysis per.daha kötü olan bir kartı

yukarda yazdıgım fıyatlar mavi bilgisayarın fiyatları 15 dolar değil 70 ytl fark var 2 kart arasında.
    4870 lerin standart soğutmalı olmayanları da mükemmel oc oluyor. sanki sen gtx i oc liyorsun da biz 4870 lerimizi ocleyemiyoruz.
    full detayda aa ile yavaş oyna elinde kartla o fps de.
    sen durmadan tırtık tırtık crysis ve stalker oynamaya devam et o zaman. kolay gelsin umarım baymassın o 2 oyundan. crysisteki 5 fps fark için o kartı almışsın herhalde.

80 yerine 100 alsa ne oluyor biliyormusun ? sen daha çok paraya daha eski ve daha yavaş kartı almış oluyorsun. bir de üstüne anti aliasing açamıyorsun.
    ayrıca ver bakalım gtx260 ın 4870 den önde olduğu testleri. inceleyip konuşalım. ben belgeyle konuşuyorum. kötülediğin belgelerde tomshardware ve donanımhaberın belgeleri.

ayrıca acaba crysis daha ne kadar optimize edilebilir nvidia için merak ediyorum.
    bunların yanında daha yukarda da belirttiğim gibi 48xx serisinin bir sorunu yok. yüzde 99 kullanıcı hatası. eğer kart sorun cıkarıyorsa veririsin garantiye değiştirirsin.

saygılar.

hey allahım tırtık tırtık falan diyo halen yahu.. kardeşim 1500 tane caps koydum ben foruma stalker, crysis le ilgili kusuara bakma ama saçmalayamaya başladın elimdeki kartı benden iyimi bilceksin gidip test ettinmi sen bu kartları bukadar kesin hükümlü oluyosun... sen kulanıcı hatası demeye devam et , forumdakilere yok öyle yap yok böyle yap diye laf anlatmaya devam et...
    bizde gtx 260 larımızı kıçı devirip kullanmaya devam edelim her ay da nvidia süper optimize driverlarla bizi yeni oyunlara optimize etsin

buyur bu test topiğim
    http://forum.donanimhaber.com/m_26487782/mpage_2/key_gtx%2C260%2Ctest//tm.htm#27402233

ne kırığından falan bahsediyosun onuda anlamdım halen kırıık gören haber etsin...

HD 4870 mi GTX 260 mı?
     HD 4870 mi GTX 260 mı?
     HD 4870 mi GTX 260 mı?
     HD 4870 mi GTX 260 mı?
     HD 4870 mi GTX 260 mı?
     HD 4870 mi GTX 260 mı?
     HD 4870 mi GTX 260 mı?
     HD 4870 mi GTX 260 mı?
     HD 4870 mi GTX 260 mı?
     HD 4870 mi GTX 260 mı?

not : vysnc : on/ 70hz

ve halen mavi bilgisayar diyosun sana fiyat aralıkarını gösterdim novadan bak 305 dolara gtx 260 ın oc li versiyonunu bulabiliyorsun.. el insaf şu insanlara önerip durmayın 4870 i artık.. forum 48xx sorun merkezine döndü yahu
    bide daha ucuz daha iyi mantıığğıından kurtulun artık yok öyle bişey...
    ucuzluk dediğiniz 20 dolar ise ve hızlı dediğiniz de bir kaç oyunda 80 fps alan gtx 260 ı , 100 fps alarak geçmek ise ozaman başka tabi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 13 Kasım 2008; 16:40:36 >

• quote:

Orjinalden alıntı: TiesTorN

quote:

BU konuda ATI'ye söyleyebileceğin hiçbirşey yok. ATI ayda 2 kere hotfix çıkarıyorsa, Nvidia ayda 10 defa beta driver çıkarıyor, buna ne demeli?

Bu söylediklerine bakarsak ATI nin yeteri kadar driver optimizasyonu için çalışmadığı da ortaya çıkar değil mi ?

Orjinalden alıntı: TiesTorN

quote:

bak şöyle bir şey var; ati oyunları düzgün, sorunsuz çalıştırması için hotfix çıkartırken nvidia performans iyileştirmesi için çıkartıyor.

Nerden biliyorsun oc kabiliyetinin kötü olduğunu ? Standart soğutmayla (Sapphire 512MB) Diamond XOC biosu yükleyerek 870/4600 de 3DMark06 yı bitirdi. (Ama kartın üstünde fasülye bile pişirebilirdim 94 dereceye çıktığı oldu)
    Diyorsun ki birkaç oyunda zaten 80 fps almış ne gereği var 100 fpsye. Peki sen bu kartı neden aldın ? Sen 30 fps üstünde olsun istiyorsan 8800gt bile yeterdi. Hadi diyelim sana ne dedin. Peki ozaman bu kartları neden zaten yeten bir kartlar varken çıkarttılar ?

Tuğer arkadaşımız açıklamıştı heralde bu konuyu:

Kartlar test edildikleri yere göre değişir. Kimi yerlerde HD4870 öne geçer kimi yerlerde GTX260. Sitedeki farklılıklarda bu yüzden.

• quote:

bak şöyle bir şey var; ati oyunları düzgün, sorunsuz çalıştırması için hotfix çıkartırken nvidia performans iyileştirmesi için çıkartıyor.

Yoo, o hotfix'ler sadece performans iyileştirmesi için çıkmıştı...
  • Arkadaşlar sitenin ucu bucağı testler ve bilgiler doluyken, ekran kartlarının birbirlerine olan üstünlükleri her oyunda her uygulamada değişiyorken cebindeki parasını harcayacak birine %3 hızlı, %5 yavaş gibi şeyler söylememeliyiz bence.

Benim tavsiyem 4870 olurdu açıkçası fakat 260 ı aldığındada son derece memnun kalacaktır. Benim tavsiyem sitedeki videolu ekran kartı tanıtımlarını izleyin. Şuan izlenimlerime göre Ati önde yada donanımhaberin yalancısıyım. Bugun en son olarak izlediğim videoya ise bayıldım. Üstatlar ne der bilmem ama HD4830 Crossfire a bayıldım. Belkide ilk defa bu kadar çok çift ekran kartı olan bilgisayar istemişimdir.

Ayrıca hiç bir markanın fanatiği değilim okuduğuma izlediğime dayanarak söylüyorum. Şimdiden kart hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moffaka -- 13 Kasım 2008; 17:55:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hayspat

quote:

Nerden biliyorsun oc kabiliyetinin kötü olduğunu ? Standart soğutmayla (Sapphire 512MB) Diamond XOC biosu yükleyerek 870/4600 de 3DMark06 yı bitirdi. (Ama kartın üstünde fasülye bile pişirebilirdim 94 dereceye çıktığı oldu)
    Diyorsun ki birkaç oyunda zaten 80 fps almış ne gereği var 100 fpsye. Peki sen bu kartı neden aldın ? Sen 30 fps üstünde olsun istiyorsan 8800gt bile yeterdi. Hadi diyelim sana ne dedin. Peki ozaman bu kartları neden zaten yeten bir kartlar varken çıkarttılar ?

Tuğer arkadaşımız açıklamıştı heralde bu konuyu:

Kartlar test edildikleri yere göre değişir. Kimi yerlerde HD4870 öne geçer kimi yerlerde GTX260. Sitedeki farklılıklarda bu yüzden.

30 fps mi kardeşş yukarda verdiğğim ss lere bakmadıın galiba crysis hariç tüm oyunlarda full detayda 60-70 fps ortalama alııyorum ( vysnc on iken )... zaten 60 fps üstünüde göz algıılamııyor onun için 80 fps ile 110 arasıında en küçük bir fark bile yok ok...
    quote:

buna zaten benim bişey dediğim yok ama buna rahmen halen kalkııp sorunlu 4870 daha iyi onu alıın rahat edin mantıığğıı nasıı bir mantıık acaba ...

gtx 260 ların daha iyi oc olduğu açık bence zaten ısı olayındanda anlayabiliyoruz bu dediklerim düz gtx 260 ve düz 4870 için geçerli

• http://www.donanimhaber.com/VgaChart.aspx

Crysis 1.2 1680 x 1050 very high 4x aaa avg fps

4870x2 24 fps
    280gtx 21 fps
    4870 70 oc edition 21 fps
    gtx260 AMP 19 fps
    standart 4870 19 fps

işte evohan ın dediği gtx260 ın 4870 e attıgı buyuk fark = 0 fps antialiasing daha da acılırsa 4870 te one gecer.
    ati kartların nvidia kartları nasıl ezdiğini DONANIMHABER VGA CHART ile kolaylıkla inceyelebilirsiniz.

2 oyun var dedı evohan gtx 260 ın 4870 ı gectigi crysis ve stalker. goruldugu gibi crysis te bile gecemiyor standart 4870 i .

sırf stalker ve World in Conflict adlı 2 oyun ıcın daha yavaş kartı daha pahalıya almak şahsi fikrimce aptallıkla denktir.
    ama baskası icin de daha ucuz ve daha hızlı kartı almak aptallıkla denk olabilir. buna da bisi diyemem. saygı duyarım.

gtx 260 veya 4870 ın daha ucuz satıldıgı yerler benı ılgılendırmez. ben esıt bır fıyat kapısması ıcın tek bır yerden fıyat verıyorum.
    Fiyatlar Ankara mavi bilgisayar havale fiyatı
    ZOTAC 896MB GeForce GTX 260 (PCI-E) PCI-E x16 896 nVidia GeForce GTX 260 351 $ 650 YTL
    SAPPHIRE 512MB ATI Radeon HD4870 (PCI-E) YENİ PCI-E x16 512 ATI Radeon 4870 316 $ 585 YTL

evohan bunun disinda komik bilgilerde vermissin. goz 60 fps nin ustunu anlayamazmis ? goz 24 fps nin ustunde farki anlayamaz.
    ve 60 fps ile 100 fps arasinda fark yokmus??? guleyim bari. lutfen bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma. fps sadece ekranda gozuken grafiklerin modelleme hizi degildir. FPS grafigin, sesin, yapay zekanin vs tumunun dongusudur. FPS ne kadar yuksek olursa oyun da sana o kadar karsilik verir. 60 fps ile 100 fps arasinda fark yok demek senin okuyacak daha cok seyin oldugunun kanitidir.

Verdigin crysis ss leride SAKA GIBI Directx 9 ve grafikleride kismissin. kimbilir ne kadar kistin.
    ben 4870 sahibi iken butun ayarlar high directx 10 oynuyordum.

Ayrıca evohan gtx260 ın mı var ki konusuyorsun diyorsunda sende de ATI kart yok ama masallah butun atı kartların sorunlu oldugunu hukmunu rahatlıkla getırıyorsun.
    bu arguman tamamen yanlıs ve ınsanları yanlıs yonlendırır. ama benim dediğim argumanlar doğru. bu topice yazdıgım x sayıdaki mesajda da argumanlarımı destekleyecek kanıtları bir bir sundum. hatalı oldugum yerde de - 70 ytl fark yerine 115 ytl fark - hatamı kabul edip anında duzelttim. sen hem yanlıs biliyorsun hem de öğrenmek istemiyorsun.butun bu topic ve vga chartta incelendiğinde de kimin haklı oldugu bariz sekilde ortada. artık bu topice post atmayacagım. baska topiclerde baska konuları tartısmak uzere.

saygılar.

[edit : linki düzelttim ve 2 3 cumle ekledim]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leop -- 14 Kasım 2008; 17:08:35 >

• 1 gb 4870 gtx 260 216 ya denk kart aa performansı gtx serisinden daha üstün bilinen gerçek 216 nın avantajı iyi oc olması

düz GTX260 ı, 4870 bir çok oyunda geride buraktığı için, Nvidia da bu durumu kabullenimiş ki, 216 GTX 260 ı sürdü piyasaya.

tıpkı 4850 nin performansını görüp, 9800gtx i modifiye ederek 4850 nin karşısına 9800gtx + yı oturtuverdiği gibi,

Nvidia bile anlamış, ama aramızda anlamıyanlar olacaktır doğal olarak

bu durumda en mantıklı seçim 1 GB 4870 olacaktır. nokta koyuldu. uzatmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 865pe -- 14 Kasım 2008; 17:08:31 >
    Q6600@3.8G__1.385v__Vid1.2125v_Thermalright Ultra-120 Extreme__ 2x NANOXIA FX12-1250 __DFI Lanparty DK P35-T2RS__Crucial Ballistix Tracer 2*2Gb_HİS 5850 Cooling_Thermalright HR-03 GT ___Sandisk 120GB Extreme SSD __ 22'' Samsung SyncMaster T220 __Logitech MX1000 _Logitech G15___ Nova Killer __GIGABYTE 3D AURORA 570 Case_ Silverstone Olympia 850W

Windows 7 x64

• quote:

Orjinalden alıntı: İsTCLuB

Full olmassada 800*600 de oynatırmı?

2010 da 800 e 600 oynayacaksın öylemi :) hatta 2011 diyim malum bu sene bitti...

arkadaşım ben 4870 li makineleride kullandım ve forumda bir çok kez karşılaştırma fırsatı buldum ( kendi test ettiğim ayarlarda karşılaştırdım tabi dx9 falan diye yazmana gerek yok ben zaten dx10 da olduğunu idda etmedim ) zaten üstte de yazıyorum ama sen malesef olaya şartlanmışsın , ve halen test verip duruyosun birkaç mesaj önce yazdığın testlerde ise gtx 260 düz 4870 i geçmiş ee hangisine inanalım kendi verdiğin testler bile çelişiyor sen ara daha çok çelişen test bulursun hatta 4870 in geçtiği testler bile bulursun...
    göz algılaması ve fps üzerine yorumların ise tam bir felaket..

hem 24 fps üzerini göz algılamz diyosun hemde 60 fps ile 100 fps arsında fark olur falan diyosun :) zaten benim söylediğim şeyler 60 fps üzerindeki değerler içindi yani 80 ile 100 bunu bile saptırmışın malesef

senin 24 fps diye bahsettiği standart kayıtlar, video görüntüleri içindir grafik konusuna gelince iş değişiyor .. sen benim tanıdığım 80 fps ile 100 fps arasındaki farkkı gözle görebilen ilk insansın teprik ediyorum seni :)

- bu arada sen hatalarını düzeltmeye devam et kartlar arasında 70 ytl fark da yok 15 dolar var..

HD 4870 - 290 dolar
    GTX 260 - 305 dolar

buyur bunlarda vatan ın en düşük fiyatları... iki kart içinde

GTX 260 GDDR3 896MB 448BIT EKRAN KARTI 487,83 YTL + KDV
    HD4870 GDDR5 512Mb 256Bit Ekran Kartı 466,30 YTL + KDV

fark 21 ytl

şimdi bunlar hemen hemen denk kartlar evet.. ama burda nvidianın oyun optimizesi , driver başarısı , kartın oc kapasitesi , ve özellikle stalker , crysis gibi zorlayıcı oyunlardaki üstünlüğünü koyunca.. gidip sorun abidesi olmuş 4870 i önermek hangi mantığa sığıyor ben anlamış değilim halen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 14 Kasım 2008; 17:57:18 >

• En ucuz iki kart arasında 55 milyon civarı bir fark gösteriyor teknofiyat şu an için, stoklara bakmadım ama. Hesap yapmayı boşverin herkes hesabı kendisi yapabilir..
  • Bu tartışma çok konuşulur daha bunlar zaten birbirine rakıp cıkarılmış kartlar hangisini alırsanız alın memlun kalırsınız ama 4870 daha yeni teknolojiye sahip bi kart ama aralarında pek bi fark yok hangisi içinize siniyosa onu alın.
    MSI GTX 260 305 dolar + kdv
    SAPPHIRE 4870 288 dolar + kdv

ATI alırdım bu durmda ben olsam zaten bu hafta toplıycagım makinadada ATI tercihim
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.