Şimdi Ara

hb ve sw araçlar sedanlardan daha mı kaliteli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

sw ve hb araclar avrupa pazarında daha çok satıldığı ve avrupada tutulması için aynı marka bile olsa sedanlara göre daha kaliteli üretiliyor diye bi video izledim bunun doğruluk payı nedir acaba?

doğru ise hangi markalar için gecerli acaba?

örneğin ford focus sedan ile focus sw arasında kalite farkı var mı yada opel astra sedan ile astra hb modeli arasında?

acaba demek istediği golf-jetta megane-fluence i30-elentra arasındaki kalite far mı?

cevaplarınız için simdiden tesekkürler.

• Sedan modeli sınırlı piyasada var olan araçların sedanları genelde daha kalitesiz oluyor. Ama küresel olarak piyasaya sunulduysa fark olmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Punto ile linea arasında kalite farkı var diye duydum.
    Astra hb de sedandan daha kaliteli gibi gözüküyor.(bu sadece tahmin)
    Golf de Jetta dan daha kaliteli.
    Civic hb ise ithal olduğu için belki daha kalitelidir.
    Fakat onların hb ve sw kullanma sebebi kalite değil kullanışlılık.
    Bagaj lazım olan sw, şehiriçi kullanacak ve bagaj lazım olmayan ise hb alıyor.
    Bizim halk neden sedan alıyor bilmiyorum ama belki tipi daha güzel diyedir.

• Yusuf434382 kullanıcısına yanıt
    Focus hb focus sedan aynı
    Astra hb astra sedan aynı
    Ama punto lineanin hb modeli değil ki farklı modeli nasil kiyasliyorsunuz anlamadim. Fiesta focusla aynı degilse punto lineayla aynı değildir.

• sedanların özellikle ortadogu çin de rahatlıkla satıldıgı için kaliteye pek önem vermiyolarlar ama hb ve özellikle sw avrupaada daha cok satıldıgı için avrupada tutulmak için süspansiyon sistemi yalıtım malzemesi döşeme plastik kalitesi ses sistemi gibi gözle görülemeyen unsurlarda daha kaliteli oldugunu söylüyordu arkadas.

bu manada tam bir bilgisi olan var mı acaba işlevsellik acısından farklılığı söylemiyorum yanlıs anlasılmasın.
  • Markaya ve modele göre değişir. Genel bir değerlendirme pek doğru olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsunlu-orkun

Focus hb focus sedan aynı
    Astra hb astra sedan aynı
    Ama punto lineanin hb modeli değil ki farklı modeli nasil kiyasliyorsunuz anlamadim. Fiesta focusla aynı degilse punto lineayla aynı değildir.

Fiesta ile focus arasındaki ilişki gibi değil linea punto ilişkisi.
    Forumda linea alacak olanlara punto daha kaliteli deniyor.
    Ayrıca linea tam anlamıyla c segmenti değil.
    B ile C arası.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53

Markaya ve modele göre değişir. Genel bir değerlendirme pek doğru olmaz.

örnek verebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Sedan modeli sınırlı piyasada var olan araçların sedanları genelde daha kalitesiz oluyor. Ama küresel olarak piyasaya sunulduysa fark olmuyor.

küreselden kastınız örnek vermek gerekirse astra focus gibi araclar mı yoksa yanlıs mı analadım acaba?
  • Bir aracın karoseri değişse bile kalitesi değişmez.
    Bir focusun sedanı ile hb i aynı kaliteye sahiptir.
    Kullanılan malzeme aynı.
    Ama aynı markanın farklı modellerinde elbette kalite farkı olacaktır.
    Bir jetta ile passatın aynı kalitede olması beklenemez.
  • Kalite olarak fark var,ama nasıl var.Genelde Türk insanı sedan araçları daha çok sedan araçları sevdiği için aynı donanıma sahip Sedan bir araç HB araçtan daha pahalı oluyor.Bu sebepten ötürü aynı fiyata daha düşük donanımlı sedan oluyor genelde.
  • puntoyla linea aynı araba değil, biri tr pazarı için biri avrupa pazarı için üretiliyor, kalite farkı o yüzden
  • Avrupa'ya bakılırsa % 90 hb yada sw ,sedan neredeyse hiç yok

• i30 > Elantra.

Megane Sport Tourer > HB Megane ve Fluence.

Golf > Jetta

i30'da ön ve arka kapı içleri yumuşak plastik, Elantra'da tüm kapılar sert. Megane ST'da ön göğüs tek parça yumuşak, Bursa üretimi Megane HB ve Fluence'larda göğüs sert üzeri yumuşak, ayrıca kadran üzeri sert plastik sonradan takma, en üst donanımlar hariç, kapı içleride sert plastik yerli üretim araçların. Hakiki Alaman Golf'ün göğsü Jetta'dan daha yumuşak plastiğe sahip, Jetta'da ön kapılar sert iken Golf'te yumuşak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

i30 > Elantra.

Golf > Jetta

i30'da ön ve arka kapı içleri yumuşak plastik, Elantra'da tüm kapılar sert. Megane ST'da ön göğüs tek parça yumuşak, Bursa üretimi Megane HB ve Fluence'larda göğüs sert üzeri yumuşak, ayrıca kadran üzeri sert plastik sonradan takma, en üst donanımlar hariç, kapı içleride sert plastik yerli üretim araçların. Hakiki Alaman Golf'ün göğsü Jetta'dan daha yumuşak plastiğe sahip, Jetta'da ön kapılar sert iken Golf'te yumuşak.

Mükemmel tespit. Katılıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

i30 > Elantra.

Golf > Jetta

tatmin edici bir cevap geldi arkasın demek istediği buydu sanırsam.

• Durun daha en basta degerlendirme sekliniz yanlis Sedan ve hacback denilince akliniza nasil Fiesta ile Focus geliyor helal olsun size!!!ikisi ayni arabami?Biri b digeri c segmentidir.Kyaslamaniz grereken arac focus hacback,focus sedan,focus station wagondur..Arkadasin bahsettigi durumda budur,yani station wagon daha kalitelidir derken bunu ifadecetti. Sundan eminim son yillarda satilan station wagon araclar genelde en donanimlisi satilmakta,dacia harictir.Suan pyasadaki markalarin sitelerine bakin s.wagon araclar en pahalisidir,cupe gibi ozel seriler haric..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.