Şimdi Ara

Hayvanlara karşı aşırı acıma duygusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu bende ne zaman basladı bilmiyorum ama her hayvana acıyorum mesela civcivler ölünce çok acıyorum ne bileyim. Birde Kurban bayramlarınde kesilen hayvanlara acıyorum , Eskiden ölen balıklara acırdım.

Acımamın sebebi ya tatlı olmaları ( civciv) yada Benim düşünce tarzım :

'' o hayvan az önce yaşıyordu canlıydı şimdi yok oldu keşke yaşasaydı'' gibi (kurban bayramları )

Mesela asla ama asla bir hayvanı öldüremem Kurban da kesemem anca başkasına kestiririm heralde. Karafatmaları bile öldürmüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesnok -- 8 Mayıs 2012; 19:19:39 >

• Olması gereken bir durum
  • Aynen öyle bir köpek yüzünden 1 gece mapusda kaldığımı bilirim : D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eka01

Olması gereken bir durum

BEnde paranoyaklık oluyor aklıma geliyor Bu hayvan yaşıyordu felan cok garip bir his. Birde kurban bayramında etini dahi yemiyorum ( zaten sevmem)
  • Hayvan katliamı diye adını değiştirseler çok daha doğru olacak aslında, bayram falan değil o...
  • Yazık la acıdım sana çok kötü bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

Hayvan katliamı diye adını değiştirseler çok daha doğru olacak aslında, bayram falan değil o...

Musluman degilsen anlamazsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hayvan katliamıdır arkadaşlar.bayramlarımız tamam güzel fakat günümüz çağlarda insanlar para kazanmak için hayvanları acı çektire çektire öldürüyor.yasak yerlerde kesiyor.vsvs ben o bayramları kutluyorum fakat hayvan keserek değil
  • Hayvanlara acımak doğal bir şey, dediğin gibi bende civciv olsun tavşan olsun kurbanlıklar olsun ölünce acırım, üzülürüm. Fakat bendeki kısıtlı bir durum, mesela sivri sinekler için aynı durum geçerli değil.
  • quote:

Hayvan katliamı diye adını değiştirseler çok daha doğru olacak aslında, bayram falan değil o...

sonuna kadar katılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NedenAllahım

quote:

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Estonia

hayvan katliamıdır arkadaşlar.bayramlarımız tamam güzel fakat günümüz çağlarda insanlar para kazanmak için hayvanları acı çektire çektire öldürüyor.yasak yerlerde kesiyor.vsvs ben o bayramları kutluyorum fakat hayvan keserek değil

insanlar yanlış kesiyor diye bayrama vahset diyemezsiniz.
  • quote:

quote:

neee alakaaaa beee yuh

adamlar hayvanlara neler neler yapıyorlar görüyoruz, Müslümanlık canlıya işkenceyi mi söylüyor sanki
  • quote:

çünkü biz hristiyan değiliz ve avrupada yaşamıyoruz. fakir insanlara yardım ederek paylaşma duygusunu ortaya çıkaramayız. barbar ve teröristiz.
  • Bende de hayvanlara acıma var ama böcek türleri hariç.
  • quote:

quote:

İslam'a değil Müslümanlara karşıyım. %90'ı İslam'ı yanlış yaşıyor çünkü.

Hayvanlara acıma olması gereken bir şey. Bu senin içinde insanlık olduğunu gösterir.
  • quote:

ben ne et nede bitki yemiyorum. Sonuaçta bitkilerde canlı nasıl olurda o güzelim buğdayı kesip un haline getirip ekmek yapıyor caniler. Serumla besleniyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: CODY

quote:

ben ne et nede bitki yemiyorum. Sonuaçta bitkilerde canlı nasıl olurda o güzelim buğdayı kesip un haline getirip ekmek yapıyor caniler. Serumla besleniyorum

Serum neyle yapılıyor usta?
  • büyük titizlikle müslümanlara islama karşıyım diye direk şahlanmış şehzadeler paşa torunları vs. Hayvanlara değil her canlıya özenle yaklaşmak gerekir. Kurban bayramında ise o hayvanlar o gün çok sayıda kesiliyor diye itiraz ediyorlar da portakallı ördeklerini yerlerken hmm üstadım bunu evde yapabilir miyiz diye sormaktan da geri kalmıyorlar. Bırakın bu işleri. Özetle her canlıya kendi canın gibi yaklaş, gözet, koru ve sev.
  • Aha hemen dine çekenler damlamış her zamanki gibi...

Kurban kesmiyorlar; katlediyorlar. Fakirlere ben de yardım ediyorum kurbanda (Sadece kurbanda da değil, gücüm yettiğince sürekli, yardımda bulunmak isteyen biri olursa seve seve yol gösteririm), ihtiyaçlarını alıyorum, gerekirse et alıyorum, para veriyorum. Ne yaparsam yapayım ellerimle bir canlının canını alamam, bu inanç falan değil kimse kusura bakmasın... Burda müslümanım diyen çoğu kişiden daha fazla dinime bağlı olduğuma inanıyorum şahsen, benim buna inanıyor olmam bile benim için kafidir; kaldı ki ne idüğü belirsiz 2-3 kişinin benim müslümanlığıma dil uzatmasına takılayım...

Burda et yemeye veya kesime karşı değilim, ihtiyaç sonuçta yapacak bişey yok. Kana susamış insanların bir araya gelip toplu katliam yapmalarına karşıyım. Kan gölüne dönüyor ortalık, ihtiyaç mı? Öyle olduğuna asla inanmıyorum. Yardım konusuna gelirsek de "1 gün et yesin, bütün yıl aç kalsın" diye bi mantıkla yapıyorsanız bunu yapmayın çok çok daha iyi olur inanın. Can alıp veya karşılık vererek can aldırarak birine yardım ederek sevap işleyeceğime ona harcayacağım efor ve maddiyatla bundan çok daha fazlasını yaparım.

Portakallı ördek de hiç yemedim, bir gün ısmarlarsanız neden olmasın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.