Şimdi Ara

HAYATIN AMACI NEDİR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilmiyorum bu tek benim başımamı geliyor, bir an oluyor ki her şey çok anlamsız geliyor, uğraştığım her şey ama tüm çalışma hırsım tüm yapmak istediklerimi ben de manasını yitiriyor, bir gün öleceksin bunlar hiç olacak diyorum lakin bu düşünce; o zaman öleceksen hiç bir şey yapma gibi bir düşünce tarzında değil. Anlatamıyorum bile ama çok garip bir his, belki de başarısız birsiyim bu yüzden şu an 4. kez mezunum üniversite sınavına hazırlanıyorum ve adam akıllı oturup çalışmadan hep barajın altın da kaldım ama artık bu sene bir bölüm tercih edeceğim. Ama daha önce iyi bir bölüm kazanmış olsam da sanki bunlar bana yine anlamsız gelecekmiş gibi hissediyorum. Yani iyi bir işin olsun ( doktor müh. vb) sonra evlen-çocuk-emeklilik, sanki birileri zihnimize hayat çizelgemi belirlemiş de onun çizdiği yolda ilerliyorum gibi. Aşırı anlamsı geliyor her şey... Yoruldum. Yaşamadan, yoruldum. Konudan konuya atlıyorum pek de manidar bir yazı olmadı. Ruhum can çekişiyor sanki. Bu hayatta neye sahip olursam olayım hiç bir şey beni mutlu etmeyecek gibi hissediyorum. Üniversite hazırlık sürecimde hiç çalışmadım ama bu sene az da olsa çalıştım ve bu konular üzerine düşünmeye başladım. Bir şeyler eksik sanırım bu yüzden bu hislerimi yaşıyorum. Sağlıcakla kalın...







  • hayatın amacı kişinin kendisinin belirleyeceği birşeydir.
  • Yapmak istediklerini yapmak istediğin hayatı yaşamaktır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hilbo Haggins -- 10 Mayıs 2020; 18:4:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayatın amacı yoktur. Hayattan zevk alarak sona ulaşmak vardır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne istersen o
  • Hayatın amacı ölmektir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kalıtım taşıyan organizasyonal dengesini enerji aktivitesiyle sürdürüp bu özel kalıtım taşıma ve aktarma görevini yerine getiren organizasyonunun planını veren ve kuşaklar halinde aktarım sürecini sürekli kılan kalıtımını aktarmak. Bu yaşamın genel mekanizması, prensibi. Onun haricinde yaşamlar bize ait.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 12 Mayıs 2020; 0:53:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatın amacını kişi belirler. İnsanlardan soyutlanmış saf hayat amaçsızdır. Doğadaki aslanlara göre hayatın amacı geyik avlamak, geyiklere göre aslandan kaçmak, Yozgat'taki Mehmet dayıya göre bir sonraki emekli maaşını çekmek, Mersin'deki genç Ferit'e göre üniversite okuyup iş sahibi olmak, İzmir'deki Ayşe'ye göre dünyayı gezmek hayatın amacıdır.
  • Arkadaşım sizi bilmem ama biz müslumanların amacı Allah'ın rızasını kazanıp Cennet'e girebilmek
  • Konuyu felsefe bölümüne açmışsınız ama sorununuz hayatın amacını arayan bir insanın bunalımı değil ya da en azından ben öyle hissettim. O yüzden başka bir taraftan konuşacağım.

    Belli ki insani olarak zor durumda ve sıkışmış hissediyorsunuz kendinizi. Profesyonel bir yardım almanız iyi olabilir, kolay gelmemiş size yaşadıklarınız. 4 kez sınava girmek, o psikolojide kalmak bile başlı başına ağır bir olay zaten. Bir psikolog veya psikiyatristten yardım almak iyi gelebilir size. Tabi salgın durumlarından ötürü sanırım şu an bu mümkün değil.
  • Filozoflar genellikle hayatın anlamı ve amacı başlıklarını ikiye ayırıyorlar. Senin sorun hayatın amacından ziyade anlamıyla ilgiliymiş gibi durmakta.

    Non-teistlerin hayatlarının genel geçer bir anlamı yok, bunu onlarda inkar etmeyeceklerdir. Non-teistler kişisel olarak hayatlarına anlam katmaya çalışmaktalar.

    Biz Hristiyanların hayatının anlamı ve amacı aynı şeylerdir: Ahlaken doğru bir yaşam sürmek ve Kutsal Ruh’a tanıklık edip cenneti hedeflemek. Hristiyanlar olarak cennette Tanrı'nın huzurunda olacak ve onunla aracısız, yüz yüze görüşüp ilişkilenme şansı ve mutluluğuna erişeceğiz. Bir insan için, mutlak manada iyi, güzel ve doğru olanla böyle bir ilişki kurmaktan daha çok mutluluk, huzur ve haz verici bir şey olamayacağı konusunda Hristiyanlar arasında görüş birliği vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-596C9B846 -- 13 Mayıs 2020; 17:3:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beynimizle savaşmaktır fazla düşünmemektir, beynimizi biraz kitap okuyarak, biraz film izleyerek traşlamaktır.
  • Hiç bir şeyin hiç bir amacı yoktur. Büyük sorun, bizim neden-sonuç ilişkisi kurarak algıladığımız bu evrende bir şeylerin amacı olması gerektiğini düşünmemiz. Bir çeşit beyin bugu, dinler bu yüzden üretiliyor.
  • Ben bu soruyu 10 senedir, dinlere olan inancımı kaybettiğimden beridir, her gün soruyorum nerdeyse,

    Dindarsan herşey basit ve nettir, yaratıcıya layık bir kul olarak bu hayatı yaşayıp öldükten sonra sonsuz cennete gideceksin. Ama inançsız biri için bu sorunun tatmin edici bir cevabı yok.

    Binlerce yıldır felsefecilerin ve bilim adamlarının cevap aradığı soru da bu aslında, bütün soruların dayandığı tek soru gibi bir şey.
    Kimisi herkes kendi hayatının amacını kendisi bulur der geçiştirir, kimisi de ısrarla üzerine gidip hayatı boyunca cevap arar.

    Gerçek şu ki termodinamiğin ikinci yasasına göre entropi sürekli artmaktadır ve evrendeki enerji bir gün bitecektir, gökteki güneş dahil bütün yıldızlar bir gün enerjisini bitirip sönecektir ve evrende tek hakim olan şey uçsuz bucaksız karanlık ve hiçlik olacaktır. Bu durumda şuan yaşayan insanlar hayatlarına ne kadar anlam ve önem atfetmiş olurlarsa olsunlar ve ne kadar çabalarsalar çabalasınlar hiçbirinin bir önemi kalmayacak, işte bu hayatın huzursuzluk veren gerçeğidir.

    Bu arada mutluluk çoğu zaman sahip olmakla ilgili değildir, mutluluk çoğu zaman tercihtir ve büyük oranda hayata bakış açınızla ve hormonlarınızla ilgilidir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.