Şimdi Ara

Hayatımdaki tek şey , F16 pilotu olmak (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
13.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Asdfcizxc

mesajım bulunsun

söz veriyorum bulacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Cartman

F35

Alın size kanlı canlı F-35

Hayatımdaki tek şey , F16 pilotu olmak
  • BaRo55
  • quote:

Orijinalden alıntı: vector x-31

quote:

F35

Bu uçağın yapımına Türk mühendislerde destek verdi. Fakat bizim bayrağımız yok.

• Şansın o kadar az ki, tüm hayatını buna bağlamış gibi düşünmen son derece saçma.

Bir kere gözlerin sıfır numara olacak lazer falan hikaye, almazlar.

Vücudunun herhangi bir yerinde kesinlikle sıkıntı olmayacak. Bir öğrencinin hiçbir sorunu olmamasına rağmen belinde boşluk çıkmış ve elenmişti.

Yapılan simülasyonlara dayanabileceksin. Öyle herkes pilot olsaydı ohoooo.

Pilot uçaktan daha değerlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EknCn

quote:

quote:

F35

olmaz olurmu var tabiki

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EknCn

quote:

quote:

F35

image]http://resim.donanimhaber.com/upfiles/904155/1BE4B2F2D3D24863957E9F63578B1A10.jpg[/simage]

olmaz olurmu var tabiki

image]http://resim.donanimhaber.com/upfiles/904155/565903D1136B4358B7DBE30BE2CCA014.jpg[/simage]

Şimdi oldu. Bir ara gazete 'de okumuştum Türkiye 'ye verilmeyecek diyorlardı.

• dargelirliğin alemi yok ,ameriakn vatandaşlığına geçip gidin f22 pilotu olun
  • Baro 14 yaşında, ve herşeyin farkında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: benimadimkuntakinte

dargelirliğin alemi yok ,ameriakn vatandaşlığına geçip gidin f22 pilotu olun
    Türkiye'ye verilmeyecek değil dikine kalkış yapan modelinden alınmıyacak. Yoksa 100 tane alınacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benimadimkuntakinte -- 7 Kasım 2011; 14:46:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: N.alper

Şansın o kadar az ki, tüm hayatını buna bağlamış gibi düşünmen son derece saçma.

Bir kere gözlerin sıfır numara olacak lazer falan hikaye, almazlar.

Vücudunun herhangi bir yerinde kesinlikle sıkıntı olmayacak. Bir öğrencinin hiçbir sorunu olmamasına rağmen belinde boşluk çıkmış ve elenmişti.

Yapılan simülasyonlara dayanabileceksin. Öyle herkes pilot olsaydı ohoooo.

Pilot uçaktan daha değerlidir.

Evet bunu biliyorum. Askeri hastahaneye gideceğim 15 tatilde . Ne kadar kontrol varsa yapsınlar yapabilirlerse. Gözüm nazar değmesin iyi görüyor . Vücut olarak ne sıkıntı olur bilmiyorum açıkçası . Çene yapısı olarak geçiyorum şuan bir kontrolden geçtim o konuda .

• Ben daha küçüktüm iyi hatırlıyorum , orta okulda filandım askeri lise sınavına girmiştim havacılığı 3 puan ile kaçırmıştım ve babam sinir bozucu şeyler söyleyip duruyordu , denizcilik vardı kafamda hava olmasaydı , sırf o iğrenç lafları yüzünden gitmemiştim , bu kadar çok bağlanma güzel kardeşim piskolojini bozarsın
  • rzvvv
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultrasn0w

Ben daha küçüktüm iyi hatırlıyorum , orta okulda filandım askeri lise sınavına girmiştim havacılığı 3 puan ile kaçırmıştım ve babam sinir bozucu şeyler söyleyip duruyordu , denizcilik vardı kafamda hava olmasaydı , sırf o iğrenç lafları yüzünden gitmemiştim , bu kadar çok bağlanma güzel kardeşim piskolojini bozarsın

Bakalım ne olacak ileride . Şansımı denerim .
  •  Hayatımdaki tek şey , F16 pilotu olmak

hevesini almak için thk nın planör kurslarına gidebilirsin

• Radara yakalanmayan rus savaş jeti Sukhoi PAK-FA/T-50

• Picture of the Antonov An-225 Mriya

• quote:

Orijinalden alıntı: enja

Picture of the Antonov An-225 Mriya

bunlar Rusların en çok teknik sorun yaşadıkları düşen uçakları ve üretimleri durduruldu diye biliyorum
  • Bak kardeşim eğer yaşın daha erkense geç değil. 4 yıllık bir üniversiteyi bitirdiğin zaman ( tabi kabul edebilicekleri bir fakulteyi) sınavlara girip sözleşmeli subay olabilirsin hava harp okulunda.... ve uçak eğitimi alırsın ...girmek için yaşın 24 ü geçmemesi lazım.... hatta okulun sitesine gir telefonla falan bir danış bilgi al...

bunlarda şartlar :

SIKÇA SORULAN SORULAR
    1.Sözleşmeli Astsubaylığa giriş şartları nelerdir?
    a.T.C. vatandaşı ve erkek olmak,
    b.Kaynak olarak belirtilen en az 4 yıl süreli fakülte/yüksekokullardan birini veya meslek yüksek okullarından birini kendi nam ve hesabına bitirmiş olmak,
    c.Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre ön lisans öğrenimini yapmış/yapmakta olanlar için 24 (04 Nisan 1987 ve daha sonra doğanlar), lisans öğrenimini yapmış/yapmakta olanlar için 26 (04 Nisan 1985 ve daha sonra doğanlar) yaşından büyük olmamak,
    ç.Cezaları ertelenmiş, seçenek yaptırımlardan birisine çevrilmiş, genel ya da özel af kanunları kapsamına girmiş veya haklarında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi kanunda belirtilen suçlardan birisinden mahkum olmamak,
    d.Askerliğini yapmamış veya 1076 sayılı Kanun hükümlerine göre kısa dönem erbaş veya erbaş/er olarak askerliğini yapıyor veya terhis edilmiş olmak (Askerliğini yedek subay olarak yapanların başvuruları kabul edilmemektedir.),
    e.Askerlik durumu ile ilgili olarak bakaya veya yoklama kaçağı olarak aranmamak, hakkında hazırlık soruşturması veya cezaları para cezasına çevrilmiş olsa bile mahkumiyeti olmamak,
    f.Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak ve herhangi bir kamu veya özel kuruluşa karşı hizmet yükümlülüğü ve tazminat borcu olmamak,
    g.Askeri okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilmemiş olmak,
    ğ.Öğrenimlerini yurt dışında bitirenlerin diplomalarının denkliği onaylanmış olmak,
    h.Nisan ayı içerisinde açıklanacak alım ilanında belirtilecek olan genel kültür ve genel yetenek yazılı (çoktan seçmeli test) sınavlarından başarılı olmak,
    ı.TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği sağlık kriterlerini karşılamaktır.

2.Muvazzaf astsubaylığa geçiş şartları nelerdir?
    a.Dördüncü fiili hizmet yılına başlamış veya on ikinci fiili hizmet yılını bitirmemiş olmak,
    b.Muvazzaf astsubaylığa geçmek istediğini belirten dilekçe ile ilk amirine müracaat etmek,
    c.Başvurduğu yıla kadar almış olduğu sicil notlarının ortalaması, sicil tam notunun %90 veya daha fazlası olmak,
    ç.Muvazzaf astsubaylığa geçmesinin uygun olduğu sıralı sicil amirlerince düzenlenecek nitelik belgesi ile belirlenmiş olmak,
    d.Yapılacak olan mesleki sınavda başarılı olmak (Mesleki sınav; askeri ve genel kültür yazılı sınavı, FYDT ile mülakat aşamalarını kapsamaktadır.),
    e.Hava Kuvvetleri Komutanlığı insan gücü temin ve yetiştirme planlarında sınıf ve branşları için gösterilen kontenjan dahilinde olmak.
    Muvazzaf astsubaylığa geçirilmeye engel haller;
    (1)Sözleşmeli astsubaylığa nasıp tarihinden itibaren disiplin mahkemeleri tarafından toplam olarak 21 gün veya daha fazla oda hapsi veya göz hapsi cezası ile cezalandırılanlar,
    (2)Sözleşmeli astsubaylığa nasıp tarihinden itibaren disiplin amirlerince toplam olarak 21 günden fazla oda hapsi veya göz hapsi cezası ile cezalandırılanlar,
    (3)Sıralı üç sicil amirinden en az ikisi tarafından tutum ve davranışlarından dolayı, muvazzaf astsubaylığa geçirilmeye layık görülmeyerek haklarında olumlu nitelik belgesi verilmeyen sözleşmeli astsubaylar, muvazzaf astsubaylığa geçirilemezler.

3.Eğitim süresi ne kadardır?
    Sözleşmeli astsubay adayları, yapılacak ön sözleşmeyi müteakip yedi ay Hava Teknik Okullar Komutanlığında “Temel Askerlik ve Astsubaylık Anlayışı Kazandırma Eğitimine” tertip edilirler.

4.Eğitim süresince maaş alınıyor mu?
    Sözleşmeli astsubay adayları; adaylık süresince 3269 sayılı Kanuna tabi uzman onbaşılar için öngörülen 11'inci derece 1'inci kademe aylığı ile bu rütbenin karşılığı tazminat, yan ödeme ve sosyal amaçlı diğer yardım ve ödeneklerden, lojman tazminatı ile tayin bedeli hariç, aynen yararlanırlar.
    Sözleşmeli astsubay adaylarının ön sözleşme dönemindeki, askerî eğitim süresince iaşe ve ibateleri devlet tarafından karşılanır. 28/2/1982 tarihli ve 2629 sayılı Uçuş, Paraşüt, Denizaltı, Dalgıç ve Kurbağa Adam Hizmetleri Tazminat Kanunu hükümleri saklıdır.

5.Hangi sınıflarda sözleşmeli astsubay alınıyor?
    a.Hangi sınıflarda sözleşmeli astsubay alınacağı alım ilanında belirtilecektir.
    b.Temini yapılan sözleşmeli astsubay sınıfları
    (1)Uçak bakım
    (2)Muhabere
    (3)İstihkam
    (4)Radar
    (5)Bando
    (6)Silah Mühimmat

6.Sözleşme süresi ne kadardır?
    Sözleşmelerin süresi en az 3 (üç), en fazla 9 (dokuz) yıldır. Sözleşme süreleri, azami ve asgari sınırlar içerisinde kalmak koşulu ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından konulacak prensipler doğrultusunda ihtiyaçlara göre Hv.K.Per.Bşk.lığı tarafından belirlenir.

7.Sözleşme hangi şartlarda feshedilir?
    Sözleşmeli astsubaylar, sözleşme süreleri sona ermeden sözleşmelerini tek taraflı olarak feshedemezler.
    Sözleşmeli astsubay adaylarının ön sözleşmeleri, aşağıdaki nedenlerle süresinin bitiminden önce feshedilebilir:
    a.Askerî eğitim esnasında yetkili kurullarca başarısız veya disiplinsiz olduğuna karar verilmek,
    b.Yetkili sağlık kurullarınca askerî eğitime ve/veya göreve devam edemez kararı verilmiş olmak,
    c.Sözleşmeli astsubay adayı olma şartlarından herhangi birini taşımadığı sonradan anlaşılmak veya sözleşme süresi içinde bu şartlardan herhangi birini kaybetmek,
    ç.Askerî eğitimin üçte birine çeşitli nedenlerle katılmamak,
    Bunlardan; görevlerini icra ederken veya görevleri dolayısıyla bir saldırıya veya kazaya uğrayan ya da bir meslek hastalığına yakalanma neticesinde askerî eğitimin üçte birine devam etmeyerek başarısız kabul edilenler, bir kez olmak üzere sonraki dönemde açılacak askerî eğitime planlanırlar. Sonraki dönemde istekli olmaları, aranan sağlık ve diğer niteliklerini korumaları halinde yeniden ön sözleşme yapılarak eğitime alınırlar.
    Sözleşmeli astsubayların sözleşmeleri, aşağıdaki nedenlerle sözleşme süresinin bitiminden önce feshedilebilir:
    (1)Türk Silahlı Kuvvetleri Sınıf Okulları/Eğitim Merkezi Komutanlıkları Yönetmeliği'nin ilgili hükümleri gereğince, sınıf okullarındaki eğitim ve öğretimde başarısız olmak,
    (2)Disiplinsizlik ve ahlaki durum nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapamayacağı, sıralı sicil üstlerinin düzenleyeceği sicil ve kanaat raporu ile anlaşılmak,
    (3)Yetersizlik nedeniyle kendisinden istifade edilemeyeceği, sıralı sicil üstlerinin düzenleyeceği sicil belgesi ile anlaşılmak,
    (4)Cezaları ertelenmiş, seçenek yaptırımlardan birisine çevrilmiş, genel ya da özel af kanunları kapsamına girmiş veya haklarında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi;
    Devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, halkı askerlikten soğutmak, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama ile zimmet, irtikap, iftira, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, yalan tanıklık, yalan yere yemin, suç uydurma, cinsel saldırı, cinsel taciz, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, fuhuş, gayri tabii mukarenet, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçlar ile kaçakçılık, ihaleye fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından birisinden,
    Firar, amir veya üste fiilen taarruz, emre itaatsizlikte ısrar, üste hakaret, mukavemet, fesat ve isyan suçlarından,
    1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu'nun 148'inci maddesinde belirtilen suçlardan birisinden, mahkum olmak.
    d.Taksirli suçlar hariç olmak üzere adli veya askerî mahkemeler tarafından bir ay ve daha fazla süreli hürriyeti bağlayıcı bir cezaya mahkûm olmak,
    e.Disiplin mahkemelerince verilen bir mahkumiyet hükmü üzerine, son olarak verilen oda veya göz hapsi cezası da dahil olmak üzere, kararın kesinleştiği tarihten itibaren geriye doğru son bir yıl içinde toplam otuz gün ve daha fazla oda veya göz hapsi cezasına mahkum olmak,
    f.Yasadışı siyasi, yıkıcı, bölücü, irticai faaliyetlerde bulunmak, tutum ve davranışlarıyla bu görüşleri benimsediği tespit edilmek,
    g.Sözleşmeli astsubay olmak için gerekli nitelik ve şartlardan herhangi birini taşımadığı sonradan anlaşılmak veya sözleşme süresi içinde bu niteliklerinden herhangi birini kaybetmek,
    ğ.Yabancı uyruklu kişilerle yapılan evliliklerde, evlilikleri ilgili mevzuatta belirtilen esaslar dâhilinde Genelkurmay Başkanlığınca uygun görülmemek ve çeşitli nedenlerle Türk vatandaşlığını kaybetmek veya Türk vatandaşlığından çıkarılmak,
    h.Yetkili sağlık kurullarınca verilen kararlara göre sözleşmeli astsubay olarak göreve devamı mümkün olmamak,
    ı.İstihdam edildikleri sınıflarda görev yapamayacaklarına dair yetkili sağlık kurullarınca karar verilenlerden, idarece başka bir sınıfta istihdamına gerek duyulmamak,
    i.Sözleşmenin yapılmasını müteakip; barışta ve savaşta, görevini icra ederken veya görevi dolayısıyla bir saldırıya, kazaya uğrayan ya da bir meslek hastalığına yakalananlar hariç olmak üzere, bir sözleşme yılı içinde, tedavi kurumlarında yatarak tedavi olma süreleri ile aylıklı doğum izni hariç olmak kaydıyla, alınan hava değişimi, istirahat ve benzeri sıhhi izin süresi toplamı doksan günü geçmek.

8.Tek taraflı sözleşmenin feshi mümkün müdür?
    Sözleşmeli astsubaylar, sözleşme süreleri sona ermeden sözleşmelerini tek taraflı olarak fesh edemezler.

9.Zati tabanca veriliyor mu?
    Sözleşmeli astsubaylara askerî eğitimi müteakip 12/8/1976 tarihli ve 1468 sayılı Kanuna göre bir defaya mahsus olmak üzere zatî tabanca verilir. Bu hükümler gereğince kendilerine tabanca verilenler, Türk Silâhlı Kuvvetlerinden ilişiği kesilmedikçe tabancalarını her ne suretle olursa olsun başkalarına veremez veya devredemezler.
    Bunlardan; 15'inci maddenin dördüncü fıkrasının (a), (b), (c), (ç), (d), (e), (f), (g) ve (ğ) bentlerinde sayılan nedenlerden herhangi biriyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden ilişiği kesilenler ile dokuzuncu fiili hizmet yılından önce ayrılanların, zati tabancaları geri alınır.
    15'inci maddede belirtilen nedenlerden birisi ile Türk Silâhlı Kuvvetlerinden ilişiği kesilenlerin veya dokuzuncu fiili hizmet yılından önce ayrılanların zati tabancaları geri alınır.

10.Hava Kuvvetleri sözleşmeli astsubaylığa başvurmak istiyorum. Nasıl başvurabilirim?
    Başvurularwww.tekok.edu.tr adresinden online olarak yapılmaktadır. Posta yoluyla başvurular kabul edilmemektedir.

11.Başvurumdaki bazı bilgilerim değişti ve güncellemek istiyorum. Nasıl yapabilirim?
    İlk başvurunuzda sistem size bir şifre verecektir. O şifre ile başvurular devam ettiği müddetçe internet adresimizden bilgilerinizi güncelleyip kontrol edebilirsiniz.

12.Hava Kuvvetleri sözleşmeli astsubaylık sınavı nerede yapılmaktadır?
    Halihazırda tek merkezde, Hava Teknik Okullar Komutanlığı (Gaziemir / İZMİR)'nda yapılmaktadır.

13.Sınavlara katılabilmek için bankaya para yatırmaya gerek var mı?
    Hayır. Hiçbir sınav için bankalara para yatırmaya gerek yoktur.

"http://www.hvkk.tsk.tr/TR/IcerikDetay.aspx?ID=82"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AA4ABDB6D -- 8 Kasım 2011; 22:24:48 >

• Şimdi sen dışarı çık. Tekel bayine kadar yürü. 70 lik bir rakı al. Yanına beyaz peynir ezme vs ayarla. Gece 3 gibi pilotsun en temizinden.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.