Şimdi Ara

hatalı 0 km araç alarak kazıklandım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
7
Favori
6.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bugün opis de bölge müdürü ile yaptığımız görüşmelerde olumlu yönde yanıt aldım..büyük ihtimalle temmuz 7 de sonuca ulaşırız dedi,en kötü ihtimal 4 kapı değişimi yapabileceklerini belirtti.ama ben onuda kabul etmedım.öyle veya böyle istediğimi alacağımı düşünüyorum
  • :mahkemeye başvur 3 yıl geçsin yasal faizi ile tahsil edeceksin nasılsa
  • ben opel konusunda bir süre insanları bilgilendirmeye çalıştım ama forumdaşlar tarafından taşlanınca vazgeçtim,umarım opel konusunda insanlarımız artık ibret alır,ibret olmaz
  • opel hakkında ne cok şikayet var

    gecmişolsun umarım gönlünüzce olur herşey
  • aslında araba çok güzel hoşuma gidiyor,arabada konfor,kokpit harika kullanım gine aynı şekilde,tipide harika arabayı kötüleyemem ama bu opeller yazıktır günahtır tırlarla geldikten sonra bunları indirirken nasıl oluyor,demekkı türkiyedeki opel personelleri vasıfsız ve bilgisiz çalışıyorlar ki bu arabalar zarar görüyorlar,yoksa firma bu şekilde araç göndermez diye düşünüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuelvanunu1 -- 27 Haziran 2014; 20:50:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samuelvanunu1

    aslında araba çok güzel hoşuma gidiyor,arabada konfor harika kullanım gine aynı şekilde,tipide harika arabayı kötüleyemem ama bu opeller yazıktır günahtır tırlarla geldikten sonra bunları indirirken nasıl oluyor,demekkı türkiyedeki opel personelleri vasıfsız ve bilgisiz çalışıyorlar ki bu arabalar zarar görüyorlar,yoksa firma bu şekilde araç göndermez diye düşünüyorum

    Kayıt altına alınmadan kapıları değiştirip üzerine hediye verirlerse mantıksız bir teklif olmaz bence.
  • aslında bunu bende düşünmüştüm ama vaz geçtim.arabam 1.6 benzinli çok yakıyor,bayideki satış temsilcisine
    dizel istiyorum dedim,1.4 turbo dizel var dedi.araştırma yaptım bulamadım,siz hangisini önerirsiniz arkadaşlar?
  • Opel Vectra C kasaya 2 sene bindim hayatımda kullandığım en sorunlu 2. arabaydı. Helede Opel erpaş-maltepe servisi evlere şenlik.38.000 kmde aldığımız araç 5

    kere yolda bırakmıştı bizi...Artık nerde Opel görsem kafamı çeviriyorum.
  • samuelvanunu1 S kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun tüketici heyetine de başvursanız sonuç ancak mahkemede alınabilir. Mahkeme maksimum 2 (hangi sehirdesiniz ona bağlı olarak mesela ankara gibi yoğun bir yerde maksimum 2 sene sürer) minimum 6 ay sürer. Sizin bir şansınız var oda araçtaki hata boyada yani aracı kullanabilirsiniz size bir engel teşkil etmez. Eğer serviste itiraz etmeden kusuru kabul ettiyse demekki baya belli olan bir kusur var araçta o zaman bilirkişiler sizin lehinize verir. Önünüzde 2 seçenek var

    1) Aracı satmak tabi bu kusuru belirtip belirtmemek sizin vicdanınıza kalmış.
    2) Dava açıp bu süreçtete aracı kullanmak. Davayı kazanırsınız ama süreç uzun sürer. İşte tek artınız aracı kullanmaya devam edebilirsiniz internette örnekleri çok hem kendiniz araştırın. Saygılarımla tekrar geçmiş olsun.

    Ekleme: Bazı arkadaşlar en geç 1 yıl demiş fakat burası Türkiye. Başımızdan geçen bir davayı söyleyim size 1 yıl içinde kesin biter denilen dava hakimin oğlunun düğün izni, bilirkişilerin yanlış rapor yazması gibi durumlardan 2 sene sürdü. Yani olabiliyor başlarken bunları göz ardı etmeyin. Ama kesin kazanırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AntiFANBOY -- 27 Haziran 2014; 21:30:10 >




  • Tekliflerine kanmayın. Ya yeni araç alın ya da para iadesi alın. 4 kapı değişimi gibi saçma sapan bir teklifle gelen müdüre orada dalardım ben sinirle.
  • arkadaşlar bugün konunun netleşmesi gerekiyordu,bugün beni opel türkiye den biri aradı olağanüstü bir durum oluşmuş ve geçen cuma günü toplantı yapılamamış,bu nedenle önümüzdeki cumaya kadar beklemem gerektiğini söyledi.bende verdim veriştirdim.bu işin emi cümü yok,3 aydır bu arabaya biniyorum,bu şekilde kullanmak istemiyorum,öyle veya böyle bu arabanın değiştirileceğini belirttim,normal yolla olmaz ise hukuk çerçevesinde halledileceğini belirttim..burnuma kötü kokular geldi gibi hissediyorum siz ne diyorsunuz bu duruma?çamura yatmak gibi vs..?
  • Hiç maille falan uğraşıp sinir yapmayın arabadan soğumayın.Bir avukat tutun,bayi ile ilgili işlemleri verin gerekirse tutanak tutturun açsın davayı.Müşteri hizmetleri sizin peşinizden koşsun.Araba bu hatalı cep telefonu değil ki .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoksi -- 7 Temmuz 2014; 13:46:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hoksi

    Hiç maille falan uğraşıp sinir yapmayın arabadan soğumayın.Bir avukat tutun,bayi ile ilgili işlemleri verin gerekirse tutanak tutturun açsın davayı.Müşteri hizmetleri sizin peşinizden koşsun.Araba bu hatalı cep telefonu değil ki .


    Aslında haklısınız.çok kararsızım cumaya kadar bekleyip beklememe konusunda,biraz önce avukat ile konuştum ne yapalım işlemlere başlayalımmı dedim,bence cumaya kadar bekleyelim,bir sonuç çıkmazsa başlayalım dedi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samuelvanunu1

    quote:

    Orijinalden alıntı: hoksi

    Hiç maille falan uğraşıp sinir yapmayın arabadan soğumayın.Bir avukat tutun,bayi ile ilgili işlemleri verin gerekirse tutanak tutturun açsın davayı.Müşteri hizmetleri sizin peşinizden koşsun.Araba bu hatalı cep telefonu değil ki .


    Aslında haklısınız.çok kararsızım cumaya kadar bekleyip beklememe konusunda,biraz önce avukat ile konuştum ne yapalım işlemlere başlayalımmı dedim,bence cumaya kadar bekleyelim,bir sonuç çıkmazsa başlayalım dedi..


    Ufak hesapların adamı değilimdir çoğu şeye göz yumarım olur der geçerim ama sizin ki başka sıfır araba almışsınız olanlar malum.Siz ne kadar iyi niyetli olursanız karşı tarafta o kadar kullanmak isteyecektir sizi.Tazminata kadar ne açabiliyorsanız açın+tüketici mahkemesi cabası.Ben sizin yerinizde olsam hiç beklemezdim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hoksi

    Hiç maille falan uğraşıp sinir yapmayın arabadan soğumayın.Bir avukat tutun,bayi ile ilgili işlemleri verin gerekirse tutanak tutturun açsın davayı.Müşteri hizmetleri sizin peşinizden koşsun.Araba bu hatalı cep telefonu değil ki .

    +1
  • Hocam hiç kendinizi yormaya gerek yok, 3 yıl sürüyor filan diye sizi caydırmaya çalışıyorlar. Güzelce avukat tutun, dava açın tazminatıyla birlikte alırsınız. 3 yıl mı sürdü oh ne güzel 3 yıl faizini alırsınız o zaman arabaya da rahat rahat binin. Onlar sizin arkanızdan koştursun, buyrun yapalım cart curt desin ama sakın kanmayın birebir olanları avukata söyleyip dava açın. Davayı kazanırsanız ki kazanacağınızı sanıyorum, dava ve avukat masraflarını da onlar verir. Sakın ama sakın kenarda oturup sus pus, uzun sürer diye beklemeyin
  • Büyük firma olmak şöyle olmalı.
    Gerçi "büyük" olan firmada böyle şeyler zaten olmamalı ya, diyelim ki oldu.
    Gönderirsin yetkili müdürünü. Bakar araca. Müşteri haklı mı kardeşim. Haklı.
    O zaman verirsin aynı aracın en full modelini müşteriye, problemli aracı da alırsın geri. ikinci el olarak satarsın.
    Maddi zararın ne. sıfıra yakın.
    Kazancın ne. Müşterini memnun ettin. Yine sana gelecektir. Belki oğlu ileride senden araba alacak.
    Belki bir yakınına seni tavsiye edecek.

    İnsanlarla, özellikle müşterinle mahkemelik olmana ne gerek var.

    Eğer bu firma bunu anlamak istemiyorsa, mahkeme yolu ile hakkınızı alın.

    sıfır arabayı kilometresi sıfır olduğu için almıyoruz. Sorunsuz, kazasız vs olduğuna inandığımız için alıyoruz.

    Bu yaptıkları insanları kazıklamaktır. Kanunen suçtur. Bu suçun hem maddi hem manevi tazminatı vardır/olmalıdır.

    Arabanın kapıları değişmiş, boyalıymış vs.

    Peki bunlar görünenler. Görünmeyen başka kusurlar olabilir mi?

    Mesela yan airbagleri bozuk olabilir mi?

    Hayati tehlike oluşturacak görünmeyen bir kusur olabilir mi?

    Bu şekilde ben bu araca çocuğumu bindirebilecek miyim?

    MÜŞTERİSİNİ BU TÜR KUŞKULAR İLE YAŞAMAYA MECBUR EDEN BİR FİRMA, SADECE 1 OTOMOBİL BEDELİ ÖDEYEREK (O DA ZATEN PARASINI ALDIĞI ARABANIN BEDELİ) BU İŞTEN KURTULMAMALI.




  • samuelvanunu1 S kullanıcısına yanıt
    hocam muhtemelen davalık olacaksınız ama gözünüz korkmasın lehinize sonuçlanacaktır, 3 yıl falan da sürmez sallamasınlar

    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/20320387.asp
  • hakkınızı sonuna kadar arayın hocam
  • 4 kapıyı değiştirmek nedir yahu? bu zamanda 4 kapısı değişmiş arabayı kim değerinde alır ? Şahsen ben değişmemişi varken değişmiş olanı en az 4-5 bin farkla alırım sebep ne olursa olsun. Bence sizin yapmanız gereken bir tercüman bulup Opel Almanyaya mail atıp aracınızın fotoğrafları, disk değişimini belgeleyen belgeler ile birlikte Opel Türkiye tarafından oyalandığınızı söyleyin ve hukuk süreci başlatacağınızı ekleyin. Hukuk sürecinin sonunda kazanacağınızın kesin olduğunu(daha önce kazanılmış dava emsallerinin olduğunu) hem müşteri memnuniyeti hem de marka imajı açısından müşteriyi bu yola sevk etmeden bir çözüm gerektiğini Opel Türkiye bölge müdürünün 4 kapıyı değiştirmek gibi saçma bir teklifle geldiğini iyice yazın. Bu almanca tercüman çok fazla bir şey tutmaz opel Almanyaya mail atın. yazışmanın devamını da çevirmesi için anlaşın. Bu iş Opel Türkiye ile çözülmez dava açıp mahkemelerde sürünürsünüz. Opel Almanya Türkiyeyi sıkıştırınca aracınızı yenilerler.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.