Şimdi Ara

Hat değerleri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba Turknet YAPA'dayım ancak dönem dönem gelen kopma problemleri yaşıyorum. Hat değerlerim ekte SNR değerim açıkçası turk telekom adslden geçtiğim için o ara hiç bakma gereği duymamıştım herhangi bir kopma şikayetim olmuyordu ancak vdsle geçince bu oran tabi arttı öncesinde çok sıktı splitterı çıkarıp kablo bağlantısını direkt yapınca kopmalarım çok azaldı. Ancak yine de değerler bu şekilde ve de dışarıdan gelen kablom çok eski telefon kablosu KPD-P-A diye geçen bir kablo bunu değiştirmem işime yarar mı? Görselini de ekliyorum. Bazı arkadaşlar YAPA'ya özel olarak SNR değerlerinin normal diğer sağlayıcılardaki kadar problem oluşturmadığından bahsetmiş altyapıya uzaklık daha önemli falan demişler 400 metre de uzaklığım var. Modemim de turk telekomun klasik vdsl modemi TD-W9970 v3.

Hat değerleri?

Hat değerleri?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertcb -- 2 Kasım 2020; 11:22:50 >

Ideapad Z510 (i5 4200M, GT740M, 8GB, 256GB Sandisk Ultra II)

• Arayıp hızınızı düşürtmekten başka pek bir çareniz yok. Ya da kaliteli bir modem alıp deneyebilirsiniz. Mesela bende Keenetic marka modem var. SNR değerim 5 olmasına rağmen gayet güzel bir bağlantım var. Uyduruk tplink modemler 8SNR altında kopma yapıyor.

ASLA FİBER GELMEYEN ADAMIN HİKAYESİ
  • O kablo direkten gelen telekomun telefon kablosu değil mi? O kabloya kolay kolay bir şey olacağını zannetmiyorum. Hattınızın kaldırabileceği max hız sınırında kullandığınız için snr değeri düşüyor ve kopma yaratıyor gibi gözüküyor. Hattınızın hızını bir miktar düşürdüğünüz de snr değerinin artması ve kopma sorununuzun ortadan kalkması gerekiyor. Müşteri hizmetleriyle konuşun bir ihtimal iss kaynaklı da olabilir.

• Evet hocam turk telekom telefon kablosu yıllar önce koyulan. Hız düşürme ile ilgili turknet öyle bir hizmetimiz yok diyor yani 100 mbps simetrik paket veriyor ve ne hız gelirse diyor. Normalde splitterla neredeyse her gün 4 5 kere kopup kendisi tekrar bağlanırdı splitterdan sonra hiç sıkıntı yaşamadım sadece 2 günde bir jitter değerim aşırı uçuyor hız 5lere düşüyor ve modemi resetlemek zorunda kalıyordum ama kesinlikle kopma olmuyordu yani. Gösterdiğim kablo müstakil evden dolayı en dışardan geliyor ve muhtemelen 20 yıldan eski diyebilirim o yüzden belki hasar görme oksitlenme gibi ihtimallerini düşündüm ama. Modemden bu hızı kısıtlama gibi bir şansımız var mı peki bizim? İlla issin gelen paketi mi düşürmesi gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertcb -- 2 Kasım 2020; 15:19:38 >

• Merhaba, hattınızda yaşadığınız kopmaları kontrol ederek ankastre kutusuna kadar ekiplerin sağlama alabilmesi için
    turk.net
    Online İşlemler - TurkNet
    https://turk.net/online-islemler/login
    üzerinden destek kaydı oluşturur musunuz?

Zaten destek kaydı oluşturdum sürekli tt ekiplerine bildirdik ve problem yok diye otonom cevap verildi. Ev kısmındaki tesisat için de ekstra ekip ücreti istendi veya elektrikçiyle kendiniz halletmelisiniz dendi. Yani problemimin turknetten dolayı olduğunu değil yüksek hızı hattım kaldırmıyor olabilir diye oluştuğunu düşünüyorum hala.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertcb -- 2 Kasım 2020; 16:46:38 >

• mertcb kullanıcısına yanıt
    50mbps pakete geç, snr yükseleceği için hattın daha kararlı hale gelecektir. Problemler yine devam ederse modem ve telefon kutusu arasındaki kabloyu değiştirmen gerek. Yine çözülmezse modem değişimi yapman gerek. Modem için keenetic extra dsl veya daha uygun fiyatlı olan keenetic omni dsl önerebilirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VDSL Hat Değerleri Hk.
    8 yıl önce açıldı
    MODEM HAT DEĞERLERİ GÖRME
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İşte hocam paket değişimi olmuyormuş turknette o yüzden diğer yöntemleri deneyeceğim ben de bu omni olan modelin fiyatı bir tık daha kurtarır gibi beni ama öncesinde başka bir modemle denemek istiyorum satın almadan önce belki bir arkadaşımdan falan alıp bir gün deneyip ona göre dediğiniz diğer etkenlere bakacağım teşekkürler.

Merhaba, iç tesisat kaynaklı bir sorun varsa ücret karşılığında ekip yönlendirmesi yapılıyor ya da elektrikçiden destek alabileceğiniz bilgisi veriliyor.

Peki hız düşürme gibi bir seçeneğimiz var mı VDSL üzerinden? Ve de sitenizde en fazla 50 mbps hız alabileceğim yazarken 75 alıyorum bunla bir alakası olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertcb -- 3 Kasım 2020; 10:7:54 >

35 Mbps' te kadar olan pakette 26 Mbps' te düşürebiliyoruz ya da 100 Mbps' te kadar olan pakette 79 ve 88 Mbps olarak işlem yapabiliyoruz ama 50 Mbps ve 75 Mbps' te kadar olan pakette bu işlemi yapamıyoruz.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.