Şimdi Ara

Harici Hdd çalışıyor fakat bilgisayarımda görünmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
9.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Alınalı yaklaşık 1 ay olmayan toshiba 2.5" 1tb harddiskim hiçbir şekilde açılmıyor. Bilgisayara takıldığında mekanik olarak çalışmaya başlıyor ve ışığı yanıyor. Ayrıca otomatik olarak windows driverları bulup yüklüyor. Fakat Bilgisayarımda harici disk görünmüyor. Bilgiyarım>sağtık>Yönet>Depolama>Disk Yönetimine girdiğim zaman önüme 1. SS'deki işlem geliyor. (Mantıksal Disk Yöneticisi'nin Erişebilmesi için önce disk'i başlatmalısınız) Hangi seçeneği seçersem seçeyim ya da seçmesem dahi 2. SS'deki görüntü geliyor(Aygıt hazır değil). Harddisk herhangi bir şekilde düşmedi darbe almadı veyahutta direk usbden çıkarılmadı. Garantisi var fakat ben içideki kurtardıktan sonra garantiye vermek istiyorum. Sanmıyorum ki harddiskin donanımsal bir sorunu olsun. Bana yazılımsal gibi geldi sizin düşünceleriniz nelerdir nasıl ulaşabilirim bilgilerime ?
    Bu arada sağ tıkladığımda harfle ilgili bir seçenek gelmiyor, sorun harf atayamama sorunu değil..

• Güncel
  • Güncel
  • başka bir pcde yada tvde falan denedinizmi*
  • 4 farklı pcde ve 3 farklı işletim sisteminde denedim maalesef :/ Fakat tvde denemedim nitekim hdd daha önce hiç tvye ya da herhangi bir media oynatıcıya bağlanmadı cihaz, yalnızca pc..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barış Can

4 farklı pcde ve 3 farklı işletim sisteminde denedim maalesef :/ Fakat tvde denemedim nitekim hdd daha önce hiç tvye ya da herhangi bir media oynatıcıya bağlanmadı cihaz, yalnızca pc..

3 farklı işletim sistemi derken? Linux dağıtımlarında da denediniz mi? Ayrıca mesai saatlerinde şu adresten de durumu sorarsanız iyi olur:https://sales.liveperson.net/hc/45649138/?cmd=file&file=visitorWantsToChat&site=45649138&byhref=1&SESSIONVAR!skill=EMEA.TR.TS.Concierge&imageUrl=https://sales.liveperson.net/hcp/Gallery/ChatButton-Gallery/English/General/1a

• Geçmiş olsun. Sorun donanımsal ya da o kadar trajik bir sorun değil. Benim harici HDD de yapmıştı vaktiyle. Panik yapmıyoruz. Bilgisayarı kapatın. HDD'yi fişten çekin. Başka bir USB portuna takın. Bilgisayarı açın. HDD RAW'a düşmüş. Oluşturulmuş olan partition (bölüm) sistem tarafından görülemediğinde RAW'a düşme (formatsız hale dönme) dediğimiz durum ortaya çıkıyor. Tüm veriler yerli yerinde ancak sistem dosya biçimlendirmesini okuyamadığı için diski biçimlendirilmemiş varsayıyor ve sizden biçimlendirmenizi istiyor.

Bu durumda HDD'ye bölüm oluşturmak zorunda kalacaksınız (disk yöneticisinden, gösterdiğiniz ss'lerdeki gibi). Format atmanız gerekecek ama endileşenmeyin. Formatlanmış diskten verileri kurtarmak (office dosyaları hariç) çok kolay. recovermyfiles ve benzeri programlarla kolayca verileri geri alabilirsiniz. Resim, müzik, video, program kurulum dosyaları, vs hiç sorun çıkartmaz ama office dosyalarında karakterlerde bozulmalar olabiliyor bazen.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: merhaba50

3 farklı işletim sistemi derken? Linux dağıtımlarında da denediniz mi? Ayrıca mesai saatlerinde şu adresten de durumu sorarsanız iyi olur:https://sales.liveperson.net/hc/45649138/?cmd=file&file=visitorWantsToChat&site=45649138&byhref=1&SESSIONVAR!skill=EMEA.TR.TS.Concierge&imageUrl=https://sales.liveperson.net/hcp/Gallery/ChatButton-Gallery/English/General/1a

Merhaba, ilginiz için teşekkür ederim,
    Linux işletim sistemi kurulu herhangi bi hddm yok şu an için fakat eğer çözüm buysa boşta duran bir hddme linux kurabilirim.

quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Geçmiş olsun. Sorun donanımsal ya da o kadar trajik bir sorun değil. Benim harici HDD de yapmıştı vaktiyle. Panik yapmıyoruz. Bilgisayarı kapatın. HDD'yi fişten çekin. Başka bir USB portuna takın. Bilgisayarı açın. HDD RAW'a düşmüş. Oluşturulmuş olan partition (bölüm) sistem tarafından görülemediğinde RAW'a düşme (formatsız hale dönme) dediğimiz durum ortaya çıkıyor. Tüm veriler yerli yerinde ancak sistem dosya biçimlendirmesini okuyamadığı için diski biçimlendirilmemiş varsayıyor ve sizden biçimlendirmenizi istiyor.

Bu durumda HDD'ye bölüm oluşturmak zorunda kalacaksınız (disk yöneticisinden, gösterdiğiniz ss'lerdeki gibi). Format atmanız gerekecek ama endileşenmeyin. Formatlanmış diskten verileri kurtarmak (office dosyaları hariç) çok kolay. recovermyfiles ve benzeri programlarla kolayca verileri geri alabilirsiniz. Resim, müzik, video, program kurulum dosyaları, vs hiç sorun çıkartmaz ama office dosyalarında karakterlerde bozulmalar olabiliyor bazen.

Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim,
    Daha önce de birkaç farklı hdd'den biçimlendirme sonrası veri kurtarmıştım fakat bu hddye biçimlendirme yapabilmemin yolu nedir? Sizinde 3. SS'de gördüğünüz üzere biçimlendir/format vb seçenekler yok + sürücü harfine sahip olmadığı için dos tan da birşey yapılamıyor..

• quote:

quote:

Merhaba, ilginiz için teşekkür ederim,
    Linux işletim sistemi kurulu herhangi bi hddm yok şu an için fakat eğer çözüm buysa boşta duran bir hddme linux kurabilirim.

quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Geçmiş olsun. Sorun donanımsal ya da o kadar trajik bir sorun değil. Benim harici HDD de yapmıştı vaktiyle. Panik yapmıyoruz. Bilgisayarı kapatın. HDD'yi fişten çekin. Başka bir USB portuna takın. Bilgisayarı açın. HDD RAW'a düşmüş. Oluşturulmuş olan partition (bölüm) sistem tarafından görülemediğinde RAW'a düşme (formatsız hale dönme) dediğimiz durum ortaya çıkıyor. Tüm veriler yerli yerinde ancak sistem dosya biçimlendirmesini okuyamadığı için diski biçimlendirilmemiş varsayıyor ve sizden biçimlendirmenizi istiyor.

Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim,
    Daha önce de birkaç farklı hdd'den biçimlendirme sonrası veri kurtarmıştım fakat bu hddye biçimlendirme yapabilmemin yolu nedir? Sizinde 3. SS'de gördüğünüz üzere biçimlendir/format vb seçenekler yok + sürücü harfine sahip olmadığı için dos tan da birşey yapılamıyor..

Linux dağıtımını kurmanız şart değil. Birçok dağıtım sisteme kurulmadan da çalışır. İnternetten indirdiğiniz iso dosyasını herhangi bir flash belleğe ya da hdd'ye yazdırıp, sistemi o ortamdan başlatın. Dağıtım olarak Kubuntu, Ubuntu ya da LinuxMint öneririm. Benzer sorunun Linux'ta çözüldüğünü okumuştum:
    http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=17580.0
    İsterseniz şu sayfaya da bir bakın.
    http://www.trline.net/forum/diger-donanim-parcalari/8106-harddisk-hdd-8217-lerdeki-raw-format-cozumu.html

• quote:

Linux dağıtımını kurmanız şart değil. Birçok dağıtım sisteme kurulmadan da çalışır. İnternetten indirdiğiniz iso dosyasını herhangi bir flash belleğe ya da hdd'ye yazdırıp, sistemi o ortamdan başlatın. Dağıtım olarak Kubuntu, Ubuntu ya da LinuxMint öneririm. Benzer sorunun Linux'ta çözüldüğünü okumuştum:
    http://www.trline.net/forum/diger-donanim-parcalari/8106-harddisk-hdd-8217-lerdeki-raw-format-cozumu.html

Bugün denedim live olarak fakat halen görmüyor hddyi.

@thunderwatcher

Bu durumdaki bir hddyi nasıl tekrar biçimlendirebilirim ?

• quote:

quote:

Bugün denedim live olarak fakat halen görmüyor hddyi.

@thunderwatcher

Bu durumdaki bir hddyi nasıl tekrar biçimlendirebilirim ?

Hdd raw olarak da olsa görünür hale gelene kadar format atamazsınız. Hdd veri kablosu ve bağlantı yerini değiştirin. Bazen kablo ya da soket nedeniyle temassızlık olabiliyor. Benim harici hdd bu sorunu verdiğinde Kabloyu değiştirince duzelmisti. Telefonun data kablosunu kullandım sorun çözüldü. Bir sebepten alet başlamıyor. Fazla hirpalamadan bir iki tokatlayin aleti (kickstart) :) 5dk bekleyince yanıt verme ihtimali de mevcut.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hddye güç geliyor ve dönüyor bunu titreşimden hissediyorum. Farklı kablolarla denedim fakat sonuç yok.
    Alternatif çözüm yolu arıyorum
  • Bu sorunun birebir aynısını yaşıyorum. HDD çalışıyor aygıtlarımda görünüyor ancak içine erişim sağlayamıyorum. Disk yönetiminde Disk 1 Bilinmeyen ve Başlatılmamıs olarak görünüyor.Mantıksal disk yöneticisinin erişebilmesi için diski başlatmanız gerekiyor diyor. Başlatmak için secili disklerde aşagıdaki bölümleme stilini kullan seceneklerinden MBR ve GBT şekilden 2 sinide deniyorum ancak aygıt hazır değil hatası veriyor.
  • dostum bi ihtimal daha var arkadaşların yazdığı hiçbirşey işe yaramamış enim önerimse diskin kutusunu söküp içindeki hdd yi dahili olarak sisteme bağlaman ama bi uyaı yapmalıyım bazı harici hdd lerin içindeki diskin kartı standart sata olurken bazı üreticiler kendine has standart olmayan devre üretiyor böyle bişeye denk gelebilirsin.

tabi bu işlemi çok dikkatli yapmalısın yoksa diskin içi açıldığı gerekçesiyle garanti dışı bırakabilir servisi
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    Ilgin için teşekkür ederim ancak öyle hard diskin içini açmak , sökmek falan çok benim becerebileceğim şeyler değil o yüzden bulaşmak istemiyorum. Şu anda yurt dışındayım yoksa profesyonel bir yardım alır verileri kurtarır daha sonra garantiye gönderirdim. 2 TB harddiskim içindeki filmler , oyunlar vs hiç önemli değil ama fotografları kurtarsam yeter.

Anlamadığım nokta sağlam bir şekilde çalışıyordu , hiçbir sorun yoktu. Bir başka PC ye film atmak için bağladım. O bilgisayarda görmedi sonra kendi Laptopumda da erişim sağlayamadım. Herhangi bir düşme , kırılma gibi birseyde olmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanal19

Ilgin için teşekkür ederim ancak öyle hard diskin içini açmak , sökmek falan çok benim becerebileceğim şeyler değil o yüzden bulaşmak istemiyorum. Şu anda yurt dışındayım yoksa profesyonel bir yardım alır verileri kurtarır daha sonra garantiye gönderirdim. 2 TB harddiskim içindeki filmler , oyunlar vs hiç önemli değil ama fotografları kurtarsam yeter.

Anlamadığım nokta sağlam bir şekilde çalışıyordu , hiçbir sorun yoktu. Bir başka PC ye film atmak için bağladım. O bilgisayarda görmedi sonra kendi Laptopumda da erişim sağlayamadım. Herhangi bir düşme , kırılma gibi birseyde olmadı

hiç masaüstü pc lere bağladınızmı peki diski
  • PM atin yarin yardici olacam madem Yurtdisindasiniz

• Aynı sorunu yasıyorum bende. Çözümü nasıl yaptınız acaba :(
  • quote:

Hddye güç geliyor ve dönüyor bunu titreşimden hissediyorum. Farklı kablolarla denedim fakat sonuç yok.
    Alternatif çözüm yolu arıyorum

Harddisk kutun bozuk olabilir arkadaslarindan bul dene yada 23-24 tl ye alabilirsin usb3.0 destekleyenlerden. Harddisk saglam diyorsan sorun kablodan yada sata-usb ceviriciden.

• Hepsini denedim ne kutuda ne de kablolard sorun var :(
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.