Şimdi Ara

WD harici hard diskim bilgisayarımda görünmüyor. (Garantiye gitti, geldi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
17.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birkaç ay önce Western Digital My Passport Essential 2.5" 1 tb sahibi oldum.

Arkadaşın hard diskinden benim hard diske notebook aracılığıyla 86gb lık veri aktarımı yapıyorduk. Yaklaşık 2 saat sürdü.

İşlem uzun diye derse çıktım, döndüğümde aktarım bitmiş ama harici hard disklerimiz çalışmıyordu.

Bilgisayarıma girdiğimde hdd görünmüyor. Ama ışıkları yanmakta, çalışmakta ve donanımı kaldır simgesi çıkmakta (ürün ismi yok)

Bilgisayarım Sağ tık/ yönet/ disk yönetimden görünmüyor ancak aygıt yöneticisi/ disk sürücüleri bölümünde görünüyor.

Ubuntu çalışan cd yi taktım bilgisayarıma ve ubuntudan açtım pcyi. My passport görünüyor ama açılmıyor aşağıdaki uyarıları veriyor.

Ne yapabilirim?

Bilgilerin öneminden bahsetmeme gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 22 Mart 2012; 18:25:33 >

• Donanımsal bir sorun gibi duruyor.
    Farklı bir usb kablo deneme şansınız varsa farklı bir usb kablo deneyin derim.

Bunun dışında hddniz disk yönetiminde görünmemesi de kötü. Bu durumlarda maalesef programlar da tanımıyor. Veri kurtarma progrmlarını denediniz mi ya da başka bir program.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dejaay

Donanımsal bir sorun gibi duruyor.
    Farklı bir usb kablo deneme şansınız varsa farklı bir usb kablo deneyin derim.

Bunun dışında hddniz disk yönetiminde görünmemesi de kötü. Bu durumlarda maalesef programlar da tanımıyor. Veri kurtarma progrmlarını denediniz mi ya da başka bir program.

Hard diski gören bir program yok malesef. O sebeple başka programa kullanamadım.

Ben biçimlendirilmesine bile razıyım. Recuva gibi programlarla getiririm gidenleri.

cmd chkdsk yazdım sonuç bu?

chkdsk nasıl yapılmalı?

• Şu komutu bi deneyiniz.
    chkdsk/x x: yazın (buradaki ikinci x i siz harici hddnizin harfini yazın..) entere basarak chkdsk hizmetini çalıştırın.
  • quote:

Şu komutu bi deneyiniz.
    chkdsk/x x: yazın (buradaki ikinci x i siz harici hddnizin harfini yazın..) entere basarak chkdsk hizmetini çalıştırın.

Haricinin harfi yok. Muhtemelen d harfini alması gerekiyor.

chkdsk/x d: enter yapıyorum

Doğrudan erişim için birim açılamıyor. (normal modda denedim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 7 Mart 2012; 23:06:53 >
  • Yani dediğim gibi disk yönetiminde görünmemesi büyük sorun. Harf alamadıktan sonra da hata denetleme de çalışmaz.
    Üst konuda bazı format programları paylaşmıştım. Son çare onları deneyin.
  • quote:

Yani dediğim gibi disk yönetiminde görünmemesi büyük sorun. Harf alamadıktan sonra da hata denetleme de çalışmaz.

Rica etsem link verebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: biuu

quote:

Yani dediğim gibi disk yönetiminde görünmemesi büyük sorun. Harf alamadıktan sonra da hata denetleme de çalışmaz.

http://www.usbuzmani.com/hp_usb_boot_utility/

• quote:

quote:

quote:

Malesef hiçbir seçenek açık değil. Hdd görmüyor. Güvenli modda a göreceğini sanmıyorum.

Linux ile biçimlendirme nasıl yapılıyor acaba? Çünkü okul pcmde Pardus yüklü, elimde ayrıca ubuntu live cd var.

Windows'da bile komutlardan pek anlamıyorum. Linux baya kasar herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 7 Mart 2012; 23:46:55 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Malesef hiçbir seçenek açık değil. Hdd görmüyor. Güvenli modda a göreceğini sanmıyorum.

Linux ile biçimlendirme nasıl yapılıyor acaba? Çünkü okul pcmde Pardus yüklü, elimde ayrıca ubuntu live cd var.

Linuxda da göreceğini sanmıyorum çnükü win bile aygıtı bir depolama ürünü olarak göremiyor. Linuxda hiç denemedim ama orada da galiba sağ tık biçimlendir olayı var. Herhangi bir komutu falan yok..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Linuxda da göreceğini sanmıyorum çnükü win bile aygıtı bir depolama ürünü olarak göremiyor. Linuxda hiç denemedim ama orada da galiba sağ tık biçimlendir olayı var. Herhangi bir komutu falan yok..

Okulumdaki bilgisayar vista.

Vista system tray da aygıtımı gördü donanım yüklendi kullanıma hazır diyor. Hatta G ismini verdi HDD ye.

Ama bilgisayarıma ya da disk yönetimine disk yönetimine giremiyorum pc kitleniyor.

Aygıtım g harfini aldığına göre chkdsk komutlarını verebilir misiniz?

Önce onarma olmazsa biçimlendirme komutlarını verebilir misiniz?

Güvenli moddamı bu işlemi yapmalıyım?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Okulumdaki bilgisayar vista.

Vista system tray da aygıtımı gördü donanım yüklendi kullanıma hazır diyor. Hatta G ismini verdi HDD ye.

Ama bilgisayarıma ya da disk yönetimine disk yönetimine giremiyorum pc kitleniyor.

Aygıtım g harfini aldığına göre chkdsk komutlarını verebilir misiniz?

Önce onarma olmazsa biçimlendirme komutlarını verebilir misiniz?

Güvenli moddamı bu işlemi yapmalıyım?

Alıntıları Göster
    chkdsk/x g:
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

chkdsk/x g:

Malesef işe yaramadı.

Diski taktıyorum bilgisayar kitleniyor. Sonra hdd yi söküveriyorum hdd biçimlendirilmeli diyor. Takıyorum hdd yi biçimlendir seçeneği çıkıyor. Biçimlendir diyorum ama yapmıyor. Hata veriyor.

Ayrıca hdd açıldığı zamanlarda

chkdsk/r g: çalışmıyor.

format g: çalışmıyor. vb..

Ama böyle iken disk yönetimine girebiliyorum. Aygıtı görebiliyorum. Ama biçimlendirme falan yapılmıyor. Bu arada dosya sistemine raw diyor, gözüm aydın.

Bilgisayarı yeniden başlatırsam yada ubuntu ile açarsam yine görmüyor.

İlle tak çıkar yaparsam çalışıyor. Ama hdd özelliklerde dolu görünüyor, içine giriyorum boş.

Bu kadar uğraştan sonra disk mutlaka zarar görmüştür değil mi? En iyisi garantiye yollamak.

Ama keşke bazı dosyaları kurtarabilseydim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 8 Mart 2012; 15:56:23 >

• quote:

chkdsk/x g:

Şu an evimdeki bilgisayarımda taktım direk hddyi gösteridi. Ama raw olmuş.

Şimdi windows'ta raw disktenveri kurtaran bir program lazım. Ama bütün programlar ücretli.

Bildiğiniz kesin sonuç veren program var mı?
  • quote:

quote:

chkdsk/x g:

Şu an evimdeki bilgisayarımda taktım direk hddyi gösteridi. Ama raw olmuş.

Şimdi windows'ta raw disktenveri kurtaran bir program lazım. Ama bütün programlar ücretli.

Bildiğiniz kesin sonuç veren program var mı?

easy recovery my files adlı program var. Bundan başka:
    http://resim.donanimhaber.com/m_22082214/mpage_1/f_/key_//tm.htm#22082214
    http://resim.donanimhaber.com/m_15568646/mpage_1/f_/key_//tm.htm#15568646

• Bugün vatan bilgisayara verdim hdd mi. Giden verilerimin arkasından öyle bakakaldım.
  • İyigünler benimde samsung haricim var 1T şu an içerideki tüm dosyaları sağ tıklayıp özellikler dediğim zaman 922GB gözüküyor fakat Bilgisayarım (içi)görünümünde 316 mb Free 931 mb kullanılıyor gözüküyor bunu nasıl çözebilirim sanırım yeni olduğum için konu açamadım yardımlarınız bekliyorum...
  • Öncelikle yukarıdaki ms-dos komutlarını denemek gerek. Olmaz ise en kolay yol ubuntu çalışan cd ya da linux işletim sistemine ait bir pc ye takarak veri kurtarımı yapılabilir diye düşünüyorum. Ya da usb belleğe linux işletim sistemi kurabilirsiniz.
  • quote:

Bugün vatan bilgisayara verdim hdd mi. Giden verilerimin arkasından öyle bakakaldım.

Geçmiş olsun..

quote:

Orijinalden alıntı: Batu_Club

İyigünler benimde samsung haricim var 1T şu an içerideki tüm dosyaları sağ tıklayıp özellikler dediğim zaman 922GB gözüküyor fakat Bilgisayarım (içi)görünümünde 316 mb Free 931 mb kullanılıyor gözüküyor bunu nasıl çözebilirim sanırım yeni olduğum için konu açamadım yardımlarınız bekliyorum...

Bunda bir sorun yok.

O dosyaların içinde gizli dosyalar, korunan işletim sistemi dosyaları,geri dönüşüm kutusu..vs var. O nedenle kapasite farklılığı normaldir..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Biuu arkadaşımızın sıkıntısını bende yaşıyorum.WD 1 tb harici diskimi evimde kullandığım lap top görmüyor.Sanırım bir şekile virüs bulaşmış olmalı.Ama tam olarakda emin değilim.Bu yaşanan olay tamamem virüslemi alakalı? Aynı hard dsiki plazma tv me bağladığımda sorun yok.İşin ilginci bekarlıktan kalma ve annemin evinde duran 2000 yılında toplattığım p4 makinada hard diski görüyor ve çalışıyor. Acaba bu eski makinada bir virüs programı yada başka bir programla hard diskimi normale döndürebilirmiyim?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.