Şimdi Ara

Harici hard disk durduk yere bozulur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
6.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar normal pc de saklamıyorum bilgilerimi.Çok fazla yer kaplıyor diye.Yaklaşık 350 gb lik yer kaplıyor harici hdd de.Herşeyi oraya attım.Bütün bilgiler resimler falan.Durduk yere bozulur mu bu harici disk.Kuzenimin bozulmuştu bütün bilgileri gitti.Başıma böyle bi gelmeden bi çözüm yolu bulmak istiyorum ne önerirsiniz?

• Güvenirim diyorsan bulut. Yok güvenmiyorum diyorsan o zaman bluray veya dvdye yazdırıp, ara sıra yenisine çekip saklaman lazım. Çünkü bunlar ottan ..oktan nem kapar. Bir de rutubetten uzak tutmak gerekir. Ben şahsen, hadi filmler neyse de resimleri, buluta güvenmediğim için dvdye kopyaladım ve şifreledim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

Güvenirim diyorsan bulut. Yok güvenmiyorum diyorsan o zaman bluray veya dvdye yazdırıp, ara sıra yenisine çekip saklaman lazım. Çünkü bunlar ottan ..oktan nem kapar. Bir de rutubetten uzak tutmak gerekir. Ben şahsen, hadi filmler neyse de resimleri, buluta güvenmediğim için dvdye kopyaladım ve şifreledim.

Saolun hocam yok mu başka önerisi olan?

• harici HDD nen 2,5 " ise arızaların çoğu HDD kutusunun bilgisayara bağladığın pinlerden olur . Ordaki lehimler kalktığı için sorunların olabilir. Böyle bir sorunun varsa önce hdd yi bilgisayar tak ve çalışıp çalışmadığını kontrol et eğer çalışıyorsa kutuyu değiştir.
    Kolay gelsin
  • ugursoylu U kullanıcısına yanıt
    Hdd çıkışındaki kabloyu hiç çıkarmıyorum hocam zaten. Sen diyer kablodan mı bahsediyorsun. Bilgisayara bağlanan pini

• işte HDD çıkışındaki kabloyu sadece kullanacağın zaman takmalısın bu kablo takılı iken oluşan gerilme ve zorlamalarda lehimleri yerinden söküp kutuya zarar verir HDD sağlamdır ama kutu arızalı olduğu için açılmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugursoylu

işte HDD çıkışındaki kabloyu sadece kullanacağın zaman takmalısın bu kablo takılı iken oluşan gerilme ve zorlamalarda lehimleri yerinden söküp kutuya zarar verir HDD sağlamdır ama kutu arızalı olduğu için açılmaz

Ozaman sadece kullanacağım zaman mı takayım kabloyu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynen ben 3 tane HDD kutusu bozdum öyle:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugursoylu

aynen ben 3 tane HDD kutusu bozdum öyle:)

Valla hocam 3 sene oldu bozulmadı çok şükür. İnşallah bundan sonrada olmaz bişi

• inşallah kardeşim
  • kesinlikle bulut derim
  • M Disk 1000 yıl ömrü var

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.