Şimdi Ara

Hareket konusu, Karaağaç'tan bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hareket konusu, Karaağaç'tan bir soru

    Soru bu. Ben 1'e yanlış dedim, 2 ve 3 hakkında fikrim yok. Cevap anahtarı 1,2,3 doğru diyor. Neden yanlış dediğimi zaten üstten anlarsınız, şuradan 7. soruya bakın:http://www.fizikkoleji.com/sc_kat_4/test-6/236
    Kendisi de böyle çözmüş. Var mı fikri olan?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A şıkkı hariç diğerleri kendi içinde çelişkili zaten. Hocam sizin denklemde L treninin tünele olan uzaklığını katmamışsınız onu da katınca tüm şıkların doğru olabilme ihtimali oluyor.

    edit:ekleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nYselmech -- 25 Ekim 2018; 23:31:46 >
  • Yanlışlık yok soruda, sen bu trenlerin boyunu bilmiyorsun, hızını bilmiyorsun, süre hakkında da bi bilgin yok çünkü aynı anda girmiyorlar tünele o yüzden hepsi doğru olabilir. 1 niye olmasın ki L treni K'dan daha hızlı olur böylece ortada karşılaşabilirler.
  • nYselmech kullanıcısına yanıt
    Leo Messi Kun kullanıcısına yanıt
    Denklemde tam ortada karşılaştıktan itibaren gittikleri yollar var. L treni tünele daha geç girip ortada karşılaşıyorlar ise L'nin hızı K'dan büyüktür. Aynı şekilde denklemde de yol/zaman yazıp hızları karşılaştırınca L'nin boyu daha uzun olarak çıkıyor. Haksız mıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • skirmish4 S kullanıcısına yanıt
    Ben denklemi anlamadım açıkçası, çok fazla bilinmeyen var bu soruda bence denklem kurulmaz. Yorum yaparak çıkarmalısın dediğim gibi burada ne x tam olarak belli ne v belli ne de t.
  • Leo Messi Kun kullanıcısına yanıt
    Hocam yorum yaparak fizik çözülmez denklem kurmak gerekiyor ve L'nin hızı K'dan büyük zaten. Karşılaştıktan itibaren tünelden ayrılana kadar olan süreler de eşit. Bu ikisi zaten 1'in yanlış olması için yetiyor bence ama gözümden kaçan bir durum mu var onu merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • skirmish4 S kullanıcısına yanıt
    Gözünden kaçan durum yok. K daha önce giriyor ve aynı anda tam ortada karşılaşıyorlar. Yani L daha hızlı. Bu andan itibaren t sürede, ikisi de tünelden çıkana kadar tünelin kalan yarısını ve kendi boyları kadar yolu alıyorlar. L nin hızı K dan büyük olduğundan aynı sürede daha fazla yol alması gerekir. Ee tünelin yarısı olan mesafe ikisinde de ortak olduğundan L nin boyu K dan direkt uzun oluyor.

    Eğer ben de kaçırıyorsam bir şeyler daha iyi bilen biri aydınlatırsa sevinirim.

    Editto: Soruyu çözen adama baktım. Onun şekille sorudaki farklı. Sorudaki şekilde sanki K giriyor ve L bir süre bekledikten sonra tünele dalıyor gibi gözüküyor. Fakat soruyu çözen adamın şeklinde tünelle L arasında bir miktar mesafe var. İkisi farklı şeyler. O aradaki mesafe de işin içine girince 1 de doğru olabilir anlamı çıkıyor. Tam atlamalık soru, geç geç geç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 26 Ekim 2018; 0:55:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.