Şimdi Ara

4 YILLIK MALİYE Mİ YOKSA 2 YILLIK ADALET YÜKSEK OKULUMU ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
5.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba yardıma ihtiyacım olan konu şu benim hedefim hukuktu ama puanım düşük geldiği için ve 1 sene daha hazırlanmak istemediğim için maliye veya adalet bölümlerini seçmeyi düşünüyorum biraz beni aydınlatın size sorum 4 yıllık maliye mezunu olup hakimlik sınavına mı girmek ve hakimlik sınavı hakkında bilginiz varsa acıklarmısınız yoksa 2 yıllık adalete girip dgs ile hukuk fakültesine mi girmek? birde şöyle bir şey sormak istiyorum dgs yi hep duyduguma gore zor zor diye diyorlar neye göre zor ? ve dgs ye girip özel hukuk şansı ile lys girip özel hukuk kazanma şansı nasıldır sizce? ek yerleştirmeler başladı umarım sorularıma cevap verirsiniz çok teşekkür ederim şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vuruyimmisirtina -- 25 Eylül 2012; 11:45:52 >

• Aynen bende senin gibi yapmayi dûsûnûyorum fakat dgs zor diyorlar o yuzden kararsizim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya beyler bir iyice araştırın ondan sonra düşünün. Bir kere maliye'den normal hakim olunmaz. İdari hakim olunur. Oda vergi ve benzeri davalara bakar. Kaldı ki siz o sınavı bu kadar kolay zannediyorsanız büyük bir yanılgıya düşüyorsunuz. Ayrıca o idari hakimlik sınavı sadece maliye mezunlarının değil iktisat ve kamu yönetiminden kişilerde girdiğini unutmayın. Benim yakın bir tanıdığım kamu yönetimi okuyup idari hakim oldu. Ama kızı görseniz yürüyen ölü. 30 lu yaşlarda saçları beyazladı. Siz her şeyi bu kadar kolay mı sanıyorsunuz? Hehe evet devlet hukuku kazanamadın diyip seni maliyeden hakm çıkartacak ha güldürmeyin beni Hayal dünyasından gerçeğe dönün varsayımlar ile uğraşmayın..

edit: dgs idari hakimlik sınavının yanında sbs gibi kalır... Bizim millette ağzı olan konuşuyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi >>StoRm<< -- 25 Eylül 2012; 11:56:35 >

• ya ben şimdi baktım mesela istanbul hukuk dgs kontenjanı 20. çok iyi bişey bence. adalet seçsen daha iyi olur gibi.
  • işte böyle bilgi verin ki bizde ona göre bir şey yapalım öğrenelim idari hakimliği biliyordum ama dgs ondan daha kolay oldugunu bilmiyordum sağol yinede öğrenmiş oldum.
    adalet konusudna bende öyle düşünüyorum dgs kontenjanlara baktım ayrietten dgs den özel hukukta olabilir onun için diyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vuruyimmisirtina -- 25 Eylül 2012; 11:56:07 >
  • ben adalet bölümü mezunuyum şuanki aklım olsa okurmuydum tabiki hayır neden dersen artık dgs kazanmak okadar kolay degil 160 soruda en az 150 net yapıp birde okul mezuniyetin çok iyi olması lazım bundan 2-3 sene önce olsa evet derdim ama artık çok zor bence 4 yıllık bir bölüm kazanabiliyorsan oku hiç 2 yıllıkla felan uğraşma dgs hukuk kazansan bile tekrar 1 sınıftan başlaman gerekiyor artık öyle 3. sınıftan başlama diye bir şey yok ayrıca adalet bölümü açıköğetimde açıldıktan sonra bu bölümü doktor ,mühendis doldurdu yani hepsinin matematik alt yapısı çok kuvvetli kimlerle yarışacagını iyi bil ona göre tercih et bu sene dgs le hukuk fak yerleşen en son kişinin sıralaması 360 düşün
  • mantık olarak bakarsan türkiye'deki BÜTÜN İBBF MEZUNLARININ girdiği bir sınavın kolay olacağını bekleme.... Bunun işletmecisi var iktisatçısı var maliyecisi var uluslarası ilişk. var kamu yönetimi vb ZAten alımlar sınırlı atamalar çok zor. Onun yerine otur bir sene daha hazırlan hukuk için yada dikey geçiş yapmaya çalış..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • berrakk çok doğru söylemiş adalet açıköğretim açıldı mesela mühendis-doktor falan hukuk okumak için ona başvurdu bu yüzden 25 bin kontenjan sınırı koydu.şu an çok memur var açıktan adalet okuyup hukuk kazanmak isteyen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.