Şimdi Ara

Tercih listesine kaçıncı sırada yazdığı mı önemli yoksa sıralama mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
113.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biliyorum, sıralama her zaman önemli ama şöyle birşey var kafamda.

şimdi diyelim ki bir adam türkiye 100.000cisi olmuş. öbürü de 120.000ci olmuş.

ikisi de aynı bölümü tercih etmek istiyor.

100.000ci olan adam o bölümü listenin son sırasına yazıyor. o bölümden önce yazdığı hiçbir bölüm tutmuyor.

120.000ci olan adam ise tek bir tercih yapıyor ve listenin ilk sırasına yazıyor.

şimdi bu durumda sıralaması 100.000 olan aday mı yerleşir yoksa 120.000 olan aday mı.

bana 100.000 olan aday yerleşir gibi geliyor ama farklı farklı yorumlar yapılmış. kafam karıştı.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tercih Sırası ve Tercih Listesine Yazılan Sıra Arasındaki Fark

Üniversite ya da yüksek lisans tercih listesi oluştururken, tercih sırası ve tercih listesine yazılan sıra arasındaki farkı anlamak önemlidir.

Tercih Sırası

Tercih sırası, istediğiniz programları gerçek tercihinize göre sıralamanızdır. En çok istediğiniz programı ilk sıraya, sonraki tercihlerinizi ise sırasıyla alt sıralara yazarsınız. Tercih sırası, hangi programlara yerleşme olasılığınızı belirler.

Tercih Listesine Yazılan Sıra

Tercih listesine yazılan sıra, ÖSYM'ye gönderdiğiniz tercih formunuzdaki gerçek sıradır. Yani, ilk sıraya yazdığınız program, tercih listesine göre ilk sırada yer alır.

Hangisi Önemlidir?

Hem tercih sırası hem de tercih listesine yazılan sıra önemlidir. Ancak, tercih sırası daha önemlidir, çünkü yerleşeceğiniz programı belirler. Örneğin, ilk tercihiniz ilk sırada yer alıyorsa, ancak tercih listesine ikinci sıraya yazdıysanız, o programa yerleşme olasılığınız düşer.

Genellikle Kaçıncı Tercih Tutar?

Genellikle, ön sıralarda yer alan tercihler daha yüksek yerleşme oranına sahiptir. Ancak, bu durum üniversite, program ve puanınıza göre değişebilir.

YKS Tercih Sırası Önemli mi?

Evet, YKS tercih sırası önemlidir. Tercih ettiğiniz programlar arasında yerleşme ihtimaliniz en yüksek olanı ilk sıraya yazmalısınız. Bu şekilde, yerleşme olasılığınızı en üst düzeye çıkarabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • tercih sıralaması önemli değil sıralaması yüksek olan ilk girer her zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: necipali

tercih sıralaması önemli değil sıralaması yüksek olan ilk girer her zaman
    Sistem 1 den başlar gelir öyle 100.000 adama geldiğinde tercihlerinden ilk tutana yollar adamı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IgorStravinsky

Sistem 1 den başlar gelir öyle 100.000 adama geldiğinde tercihlerinden ilk tutana yollar adamı.

Alıntıları Göster
    şimdi diyelim ben anadolu üniversitesini istiyorum..puanım sıralamam da yetiyor..ama sırf dalgasına ilk 29 tercihi tutmaması yüksek ihtimal olan uçuk yerleri yazıyorum..

benden sonra sıralaması olanların ben sırf 30. tercihte yazdım diye benim açıkta kalma ihtimalim var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzil

şimdi diyelim ben anadolu üniversitesini istiyorum..puanım sıralamam da yetiyor..ama sırf dalgasına ilk 29 tercihi tutmaması yüksek ihtimal olan uçuk yerleri yazıyorum..

benden sonra sıralaması olanların ben sırf 30. tercihte yazdım diye benim açıkta kalma ihtimalim var mı?

Alıntıları Göster
    hayır öle bişi yok . listendeki sıralama önemli değildir . o üniversiteyi tercih edenler arasında eleme oluyor . taki en son tercihine gelene kadar . baktın 5. tercihin geldi . 5.tercihten sonrakileri işleme almaz otomatikmen.

• quote:

Orijinalden alıntı: camokasahin

hayır öle bişi yok . listendeki sıralama önemli değildir . o üniversiteyi tercih edenler arasında eleme oluyor . taki en son tercihine gelene kadar . baktın 5. tercihin geldi . 5.tercihten sonrakileri işleme almaz otomatikmen.

Alıntıları Göster
    her zaman senin başarı sıralaman önemli.istersen 30. tercihin olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kral_6110 -- 18 Temmuz 2010; 14:34:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kral_6110

her zaman senin başarı sıralaman önemli.istersen 30. tercihin olsun

Alıntıları Göster
    başarı sırası yüksek olan yerleşir
  • quote:

Orijinalden alıntı: fkoc38

başarı sırası yüksek olan yerleşir

Alıntıları Göster
    Peki diyelim puanlar aynı x şahsiyet sona yazdı Y şahsiyet başa yazdı bu yazış sıralamasının bir getirisi var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: skyw@lker

Peki diyelim puanlar aynı x şahsiyet sona yazdı Y şahsiyet başa yazdı bu yazış sıralamasının bir getirisi var mı ?

Tamamen aynı olamaz ya çok düşük bir ihtimal... Ki oldu diyelim herhalde o zaman dediğin fark konuşur gibime geliyor.. Yani üste yazan yerleşir kanımca
  • quote:

Orijinalden alıntı: CelLaTh

quote:

Tamamen aynı olamaz ya çok düşük bir ihtimal... Ki oldu diyelim herhalde o zaman dediğin fark konuşur gibime geliyor.. Yani üste yazan yerleşir kanımca

Alıntıları Göster
    Aynı olursa yaşı küçük olanı alıyor benim bildiğim.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Benim bildiğim şu şekildi.

Mesela senin sıralaman 15.000

Senin yazdıklarının sıralaması

1-6.800
    2-16.513
    3-7216
    4-8900
    5-15.812
    Mesela böyle bir tercih sırası verirsen 2.den sonrakiler ölü tercih olur. Direk 2. tercihi seçer. 5'de daha iyi bir sıralamalı bölüm olmasına rağmen 2. yi önce yazdığın için onu seçer. Ben böyle biliyorum.

• quote:

BÖYLE BİRŞEY KESİNLİKLE OLAMAZ.ÇÜNKÜ İKİ KİŞİNİN BAŞARI SIRALAMASI AYNI OLAMAZ! YANİ 2 KİŞİ 30 BİNİNCİ OLAMAZ!
  • quote:

quote:

BÖYLE BİRŞEY KESİNLİKLE OLAMAZ.ÇÜNKÜ İKİ KİŞİNİN BAŞARI SIRALAMASI AYNI OLAMAZ! YANİ 2 KİŞİ 30 BİNİNCİ OLAMAZ!

Alıntıları Göster
    Ya zaten puanların virgülüne kadar aynı olması, dolayısıyla da başarı sırasının aynı olması olasılığı düşük. Hadi oldu diyelim, yaş ve cinsiyet gibi başka faktörlere bakarlar ya da daha üste yazan önce alınır.

Tercih listesini oluştururken "istek" ve "başarı sırası" faktörleri arasında uyumu sağlamak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 18 Temmuz 2010; 15:25:50 >

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    aynı bölümü ben 55555. olup 30. tercih etsem
    sen 55556. olup 1. tercih etsende o bölüme ben giriyorum olay bu kadar basit.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tufan.

aynı bölümü ben 55555. olup 30. tercih etsem
    sen 55556. olup 1. tercih etsende o bölüme ben giriyorum olay bu kadar basit.

Alıntıları Göster
    peki hem alan içi hemde alan dışı tercih yaparsak nasıl olacak...mesela TM-2 31000 TS-1 4000 sırayı almış birisi olsun...puan türleri farklı olmasına rağmen yine de başarı sırasına göre mi bölümleri yazması gerek? Alttaki iki tercih listesinden hangisi doğru???...ben sağdaki liste gibi yazmak istiyorum o zaman bişey olur mu?

1-7500 (TS-1) 1-28000 (TM-2)
    2-28000 (TM-2) 2-7500 (TS-1)
    3-30000 (TM-2) 3-30000 (TM-2)

• quote:

Orijinalden alıntı: _iği_

peki hem alan içi hemde alan dışı tercih yaparsak nasıl olacak...mesela TM-2 31000 TS-1 4000 sırayı almış birisi olsun...puan türleri farklı olmasına rağmen yine de başarı sırasına göre mi bölümleri yazması gerek? Alttaki iki tercih listesinden hangisi doğru???...ben sağdaki liste gibi yazmak istiyorum o zaman bişey olur mu?

1-7500 (TS-1) 1-28000 (TM-2)
    2-28000 (TM-2) 2-7500 (TS-1)
    3-30000 (TM-2) 3-30000 (TM-2)

Hangi bölümleri ünivleri istiyosan ona göre yaz
  • quote:

quote:

:D :D :D haha.. benim babamın çok güzel bir lafı vardır kral, biliyondamı konuşuyooon bilmiyondamı. kardeş sen ilk binde kaç kişinin olduğunu biliyormusun ? her yıl niye 5 10 1. çıkıyor hiç düşündünmü ? ben 8 tane aynı dereceye sahip insan gördüm. sen 10bininci adamın önünde 9999 kişi olduğunumu zannediyon. en az 20bin kişi vardır... SYKWalker kardeşim, eğer aynı dereceye sahipse önce ham puana bakılır,onlar eşitse alan derslerinin netlerine bakılır, onlarda eşitse tercih sıralaması devreye girer. hangisi başa yazmışsa o yerleşir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagrisahin58 -- 28 Temmuz 2010; 22:48:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cagrisahin58

quote:

quote:

:D :D :D haha.. benim babamın çok güzel bir lafı vardır kral, biliyondamı konuşuyooon bilmiyondamı. kardeş sen ilk binde kaç kişinin olduğunu biliyormusun ? her yıl niye 5 10 1. çıkıyor hiç düşündünmü ? ben 8 tane aynı dereceye sahip insan gördüm. sen 10bininci adamın önünde 9999 kişi olduğunumu zannediyon. en az 20bin kişi vardır... SYKWalker kardeşim, eğer aynı dereceye sahipse önce ham puana bakılır,onlar eşitse alan derslerinin netlerine bakılır, onlarda eşitse tercih sıralaması devreye girer. hangisi başa yazmışsa o yerleşir.

DOĞRU mu bu?

• quote:

quote:

quote:

quote:

DOĞRU mu bu?

tam olarak hangi kısmı kardeş ??

• quote:

quote:

quote:

quote:

DOĞRU mu bu?

kardeş bak bu sayfa şu an ösym deki yoğunluktan dolayı hizmet vermiyor ama yarın sabah bakabilirsin. bu siteden benim söylediğim ilk 10binde belki 20 bin belki 30 bin kişi var savı için..http://basari2008.osym.gov.tr

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.