Şimdi Ara

HARDDISK NASIL TAM TEMIZLENIR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
86.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar az önce eve geldim. Bahsettiğim dergiyi buldum. Yazılanları aynen yazıyorum.

1. Uygulama: PC Inspector E-Maxx

"Uygulamayı kullanmak için öncelikle bir diskete ihtiyacınız var, çünkü DOS tabanlı bir uygulama olan E-Maxx işletim sistemi çalışırken bilgileri silemiyor. Elinizdeki boş disketi, disket sürücünüze yerleştirdikten sonra uygulamayı kullanarak uygun biçimde formatlıyor ve özel bir başlangıç disketi hazırlıyorsunuz. Bilgisayarınızdan boot ettiğinizde FreeDOS ve ardından E-Maxx yükleniyor. Uygulama Linux, NT, 98, XP, vs.. gibi işletim sistemlerinin oluşturduğu dosyalama sistemlerinden bağımsız olarak diskteki tüm bilgileri geri getirilemeyecek şekilde siliyor. Anakartınızın DMA yongasının da yarımıyla saniyede 3.3 GB bilgi silebilen uygulama 24 dakikada 80 GB'lık bir diski tamamen temizleme yeteneğine sahip.

Adres:http://www.pcinspector.de"

2. Uygulama: Active@ Kill Disk Hard Drive Eraser

"Kill Disk'i kullanmaya başlamadan önce bir sistem açılış disketi oluşturmalı ve uygulama dosyalarını bu diskete kopyalamalısınız. Bilgisayarınızı disketten açtıktan sonra uygulamanın karşınıza çıkardığı menüleri takip ederek DOS, Win95,...Win XP.. işletim sistemleri tarafından oluşturulmuş bilgilerin tümünü silebilirsiniz. Amerikan savunma bakanlığı tarafından uygulanan ve bu mercinin onayladığı DOD 5220.22-M temizleme standartını kullanan Active@ Kill Disk, sabit diskinize bios aracılıüıyla ulaşıyor. Uygulama bu özelliği sayesinde işletim sisteminizden bağımsız olarak çalışıyor. DMA desteği sayesinde silme işlemini son derece hızlı bir biçimde tamamlayan bu ücretsiz uygulama mutlaka arşivinizde bulunmalı

Adres:http://www.killdisk.com"

Bahsettiğim program ikinci programdı yanlış hatırlamıyorsam. Umarım işinize yarar. Kolay gelsin.

• Cok sagolun, hepsini denemeye calışacağım. Yok tum bunlar da bir işe yaramazsa Kemal Yarbay'Imın onerisi HD'yi ufalamaktan başka bir yol kalmayacak demektir..
  • kesin çözüm low level formattır.Peki low level format nedir?

Low level diye tabir edilen format şekli harddiskinizde ki tüm sektörleri baştan sona siler tekrar yazar.Yani hiç veri yüklenmemiş fabrika çıkışı bi harddiskiniz olur.Low level atabilmek için piyasada çeşitli proğramlar mevcut ama önerim harddiskinizin üreticisinin piyasaya sunduğu proğramı kullanmanız...
  • Arkadaşların yazdıklarından sonra yazılımsal olarak da çözümler olduğunu öğrendim...

Hatta bir programla ilgili topic açtım.

http://forum.donanimhaber.com/m_15498100/mpage_1/key_//tm.htm#15498100

quote:

Orjinalden alıntı: Kemal

Bence en net çözüm HD'i iyice ufalamaktır. Bugünki teknolojide tamamen yanmış HD'lerden bile veriler takrar çıkarılabiliyor.
  • Ya arkadaşlar Bilgisayarımı satıyorum ama harddisk de bi çok bilgim var bunları silsemde geri gelebilir. Ve önemli. harddiski aldım başka ulaşmaları mümkün mü bu bilgilere
    ?
  • Harddiske yazılmış bir bilgi hiçbir şekilde tam manasıyla silinemez. silip üzerine defalarca format atsanız da; art niyetli birisi bilgilerinize ulaşmak istese (biraz uğraşsada) ulaşabilir.
    bence hdd' ni parçala....
  • quote:

Orjinalden alıntı: emresi

Sadece format atmak harddiski temizlemek icin yeterli olmuyor, bazı programlarla bilgilere tekrar ulasılabiliyor. Tam bir temizlik yapabilmek, ust uste birkac kez yazmak vs icin ne yapabilirim? Onerebileceginiz programlar var mı?

"slate" dediğimiz bir program var. hdd' nin kökünü kazıyor adeta.
    ama deminde belirttiğim gibi bilgilerinize ulaşmak isteyen birileri olursa ulaşabilir...
  • Bu bilgilerin kurtarılmaması bukadar önemliyse sana tavsiyem var:

Hdd ye fdisk at. sonra hdd yi tekrar full doldur ki eski veri nin üstüne yeni bilgi yazılsın(böylelikle eskisi taaamaamiyle gitsin) böylelikle her tip kurtarma programını devredışı bırakmış olursun.
  • Verinin üstüne yazarsanız programla geri çevirelemez (shredder tarzı programlarla yazın ) Geri çevrilmesi maliyetli ve herkesin yapacağı iş değil.Bu iş program kullanılarak olmaz.Program diskin kafası ne okursa onu bilir.Diskin kafasıda önceki veriyi vermez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _VoRTeX_

Arkadaşlar az önce eve geldim. Bahsettiğim dergiyi buldum. Yazılanları aynen yazıyorum.

1. Uygulama: PC Inspector E-Maxx

"Uygulamayı kullanmak için öncelikle bir diskete ihtiyacınız var, çünkü DOS tabanlı bir uygulama olan E-Maxx işletim sistemi çalışırken bilgileri silemiyor. Elinizdeki boş disketi, disket sürücünüze yerleştirdikten sonra uygulamayı kullanarak uygun biçimde formatlıyor ve özel bir başlangıç disketi hazırlıyorsunuz. Bilgisayarınızdan boot ettiğinizde FreeDOS ve ardından E-Maxx yükleniyor. Uygulama Linux, NT, 98, XP, vs.. gibi işletim sistemlerinin oluşturduğu dosyalama sistemlerinden bağımsız olarak diskteki tüm bilgileri geri getirilemeyecek şekilde siliyor. Anakartınızın DMA yongasının da yarımıyla saniyede 3.3 GB bilgi silebilen uygulama 24 dakikada 80 GB'lık bir diski tamamen temizleme yeteneğine sahip.

Adres:http://www.pcinspector.de"

2. Uygulama: Active@ Kill Disk Hard Drive Eraser

"Kill Disk'i kullanmaya başlamadan önce bir sistem açılış disketi oluşturmalı ve uygulama dosyalarını bu diskete kopyalamalısınız. Bilgisayarınızı disketten açtıktan sonra uygulamanın karşınıza çıkardığı menüleri takip ederek DOS, Win95,...Win XP.. işletim sistemleri tarafından oluşturulmuş bilgilerin tümünü silebilirsiniz. Amerikan savunma bakanlığı tarafından uygulanan ve bu mercinin onayladığı DOD 5220.22-M temizleme standartını kullanan Active@ Kill Disk, sabit diskinize bios aracılıüıyla ulaşıyor. Uygulama bu özelliği sayesinde işletim sisteminizden bağımsız olarak çalışıyor. DMA desteği sayesinde silme işlemini son derece hızlı bir biçimde tamamlayan bu ücretsiz uygulama mutlaka arşivinizde bulunmalı

Adres:http://www.killdisk.com"

Bahsettiğim program ikinci programdı yanlış hatırlamıyorsam. Umarım işinize yarar. Kolay gelsin.

çok teşekkürler..dediğin gibi arşivlik

• "isteyen her koşulda alır" demek cahilliktir, demek ben 30 kez format atacağım ve esas veri her zaman altta olacak öyle mi ? bu durumda 80 GB bir hdd 1 tb'ye falan gelir, böyle bir teknoloji zaten bu hdd'de olsa, birisi mutlaka bunu kırar, bizde fazla para verip hdd almaktan kurtulurduk.
  • loW level format dahil hiçbiri profesyonel bir kurumda işe yaramıyor. ister eraserla ister shredder la veya benzeriyle silin, formatlayın diski ful doldurun yine içinden veri kurtarıyorlar. bir arkadaşım çok uğraştı benide baya bi yordu bunun için neredeyse kullanmadığımz program yöntem kalmadı., formatladık, böldük birleştirdik, doldurduk, formatladık, tekrar böldük, programla sildik, lov level denedik hddnin kendi programını çektik denedik yine içinden veri kurtarıldı. en iyisi yine ufalamak
  • arkadaşlar Harddiski aldım en iyisi ben onu ortadan kaldırıyım sorun kalmas:) tşk ederim hepinize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinders -- 13 Temmuz 2007; 2:13:45 >
  • arkadaşlar konuyla yaklaşık 2 sene önce ilgilendimm ve sitede iyi bi araştırma yaparsanız bulabilirsiniz kesin çözüm var bu işten para kazanıyo istanbulda 4 leventte bi dükkan sırf bu programdan 5 dolar alıyo sadece temizleme işlemi yapılıyo ben kullandım hdd fabrika ayarına dönüyo bütün bit felan hiçbişey kalmıyo o kadar programla uraştım geri gelmiyo
    kullanacağınız program Max Blast ama 10 15 marka hdd de çalışıyo 6 7 saat temizlik yapıyo vede hiç bişey kalmıyo yanlız but diski oluşturmanız lazım çünki dostta açılıyo program takılan olursa pm atabilirler
  • quote:

Orjinalden alıntı: lamazibagvi

arkadaşlar konuyla yaklaşık 2 sene önce ilgilendimm ve sitede iyi bi araştırma yaparsanız bulabilirsiniz kesin çözüm var bu işten para kazanıyo istanbulda 4 leventte bi dükkan sırf bu programdan 5 dolar alıyo sadece temizleme işlemi yapılıyo ben kullandım hdd fabrika ayarına dönüyo bütün bit felan hiçbişey kalmıyo o kadar programla uraştım geri gelmiyo
    kullanacağınız program Max Blast ama 10 15 marka hdd de çalışıyo 6 7 saat temizlik yapıyo vede hiç bişey kalmıyo yanlız but diski oluşturmanız lazım çünki dostta açılıyo program takılan olursa pm atabilirler

Max Blast dediğin program low level format programıdır. Yaptığı iş te low level kadar güvenilirdir. Low levele güvenmezseniz, bu da güvensizdri..

Low level bence yeterince güvenli. Eğer har diskindeki veriler low levele rağmen kurtarılabiliyorsa, bu diski imha etmelisiniz.

Başka kaçışı yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: comrade_tefo

loW level format dahil hiçbiri profesyonel bir kurumda işe yaramıyor. ister eraserla ister shredder la veya benzeriyle silin, formatlayın diski ful doldurun yine içinden veri kurtarıyorlar. bir arkadaşım çok uğraştı benide baya bi yordu bunun için neredeyse kullanmadığımz program yöntem kalmadı., formatladık, böldük birleştirdik, doldurduk, formatladık, tekrar böldük, programla sildik, lov level denedik hddnin kendi programını çektik denedik yine içinden veri kurtarıldı. en iyisi yine ufalamak

hdd yi kullanıyoruz format attık satmamız gerekıyor bızde ıcıne mp3 fılm ne varsa attık tekrar formatladık bır daha yapalım bu işlemi şimdi kullandığımız bilgilere sizce ulaşılabilir mi? yani film ve mp3 lerı atmadan öncekı bılgılerımıze.Yukarıda arkadaş yazmıs boyle bır durum olsaydı 80 lik hdd nın boyutlarını düşünemiyorum.

koyu işaretlediğim işi nasıl yapıyorlar merak ettim.

Sisteme her format attığımda kesınlıkle yavaşı secerim.geç olsun temiz olsun.

• quote:

Orjinalden alıntı: prokizya

quote:

Orjinalden alıntı: comrade_tefo

loW level format dahil hiçbiri profesyonel bir kurumda işe yaramıyor. ister eraserla ister shredder la veya benzeriyle silin, formatlayın diski ful doldurun yine içinden veri kurtarıyorlar. bir arkadaşım çok uğraştı benide baya bi yordu bunun için neredeyse kullanmadığımz program yöntem kalmadı., formatladık, böldük birleştirdik, doldurduk, formatladık, tekrar böldük, programla sildik, lov level denedik hddnin kendi programını çektik denedik yine içinden veri kurtarıldı. en iyisi yine ufalamak

hdd yi kullanıyoruz format attık satmamız gerekıyor bızde ıcıne mp3 fılm ne varsa attık tekrar formatladık bır daha yapalım bu işlemi şimdi kullandığımız bilgilere sizce ulaşılabilir mi? yani film ve mp3 lerı atmadan öncekı bılgılerımıze.Yukarıda arkadaş yazmıs boyle bır durum olsaydı 80 lik hdd nın boyutlarını düşünemiyorum.

koyu işaretlediğim işi nasıl yapıyorlar merak ettim.

Sisteme her format attığımda kesınlıkle yavaşı secerim.geç olsun temiz olsun.

yanılmıyorsam, hard diskteki manyetik alanların eski haline ulaşılabiliyor.
    Ama hardiskin donanımıyla değil, laboratuvar ortamında tabii.

Ama bu çok profesyonel ve masfraflı. 1 mb lik veriyi 1 asırda kurtarılıyor diye bir laf duymuştum.

Hiç kimse de işi gücü yok (CIA ajanları gibileri hariç) böyle bir profesyonel girişimde de bulunmaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: fahrettinkart
    yanılmıyorsam, hard diskteki manyetik alanların eski haline ulaşılabiliyor.
    Ama hardiskin donanımıyla değil, laboratuvar ortamında tabii.

Ama bu çok profesyonel ve masfraflı. 1 mb lik veriyi 1 asırda kurtarılıyor diye bir laf duymuştum.

Hiç kimse de işi gücü yok (CIA ajanları gibileri hariç) böyle bir profesyonel girişimde de bulunmaz.

Hdd ler fiziksel bir yapıda çalışmıyorlar mı ? o kadar yazılıp silinmeye eski bilgiden zerre kalsa ne işe yarar.
    Uğraşan vardır ama bana pek olumlu gelmedı.
  • Low level Format Atılabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: Azad__Arda

Low level Format Atılabilir

Her seferinde yavaş format atarım ama 20.000 fotoğrafı geri aldım
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.