Şimdi Ara

harddisk kafa vuruyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
14.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar bi ay önce kadar 500 gb harddisk aldım şimdi hardiskten tık tık ses geliyor harddisk açılmıyor doğal olarak önemli bilgilerim var ne yapabilirm şimdiden teşekkürler!

• bilgisayarın diski hiç mi görmüyor yada açılışta disk yok hatası mı veriyor ? başka bir bilgisayara takıp defrag yapmayı denedin mi? denediysen diski taktığın bilgisayar yine senin problemli diskini görmediyse büyük bir ihtimal diskin de fiziksel bir problem olmuş olabilir!! diski ilk aldığın günkü gibi fabrika çıkışı haline getiren programlar var, bu programlar diskte ne tür arıza olursa olsun mutlaka diski görüyor ve diskine low level format atıyor, yani diskin bu format sonrasın da sıfırmış gibi oluyor.

herşeyden önce windows içinden scandisk yaptır derim.
    Gigabyte 78GDS3H+ Phenom x 4 9550+His 4850 ICQ4 1GB+2*2GB DDR21066(Kingston)
    +Thermaltake 750W Toughpower+Chenbro Kasa+NEC7371 DVDWR+SAMSUNG 160+320 SATA2 NCQ
  • quote:

Orjinalden alıntı: .TaneR.

bilgisayarın diski hiç mi görmüyor yada açılışta disk yok hatası mı veriyor ? başka bir bilgisayara takıp defrag yapmayı denedin mi? denediysen diski taktığın bilgisayar yine senin problemli diskini görmediyse büyük bir ihtimal diskin de fiziksel bir problem olmuş olabilir!! diski ilk aldığın günkü gibi fabrika çıkışı haline getiren programlar var, bu programlar diskte ne tür arıza olursa olsun mutlaka diski görüyor ve diskine low level format atıyor, yani diskin bu format sonrasın da sıfırmış gibi oluyor.

herşeyden önce windows içinden scandisk yaptır derim.

Link verebilir misin? Bana da lazımda öyle bir program.

birincisi hdd sök başka pc de açmaya çalış.

ikincisi daha kolay CD den çalışan PARDUS var

cd tak verilerini kurtar bas formatı .
    Adam gibi usb bellek istiyorum
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • format atsam dğzeleceğini pek sanmıyorum disk kafa atmayla formatın bence alakası yok

Kafa çalışmazsa veri okuyamazsında yazamazsında.Belli bir yere gelince atmaya başlıyorsa orası hariç diğer yerlerdeki veriler okunabilir.
    Cdden çalışan Linux türevleri ile açmayı deneyin,onlar açabilirse ne ala

Yoksa sivri bir fikrim var verilerini getirme diskin maliyeti kadar olur.Eski diskler zamanında arkadaş bir sefer yapmış ben yapmaya fırsat bulamadım.Geliyoruz fikre :) aynı diskin sağlamından alınır ve ikiside olabildiğince tozsuz ortamda uygun anahtarla dikkatlice sökülür.İçindeki disklerde el değmemesi dikkat ederek çıkarılır.Yeni diske takılır (yapılabilirse sadece kafada değişebilir) oldukça zor bir yol ama içindeki veri değerli ise ve kendiniz yapmak isterseni deneyebilirsiniz

• peki garantiye girermi bisürü para vermiştim :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi udede -- 16 Temmuz 2007; 21:53:51 >

senin diskin markası ne?

Orjinalden alıntı: sse

"bu programlar diskte ne tür arıza olursa olsun mutlaka diski görüyor" Siyasilerin vaatleri gibi olmuş .

Kafa çalışmazsa veri okuyamazsında yazamazsında.Belli bir yere gelince atmaya başlıyorsa orası hariç diğer yerlerdeki veriler okunabilir.
    Cdden çalışan Linux türevleri ile açmayı deneyin,onlar açabilirse ne ala

Yoksa sivri bir fikrim var verilerini getirme diskin maliyeti kadar olur.Eski diskler zamanında arkadaş bir sefer yapmış ben yapmaya fırsat bulamadım.Geliyoruz fikre :) aynı diskin sağlamından alınır ve ikiside olabildiğince tozsuz ortamda uygun anahtarla dikkatlice sökülür.İçindeki disklerde el değmemesi dikkat ederek çıkarılır.Yeni diske takılır (yapılabilirse sadece kafada değişebilir) oldukça zor bir yol ama içindeki veri değerli ise ve kendiniz yapmak isterseni deneyebilirsiniz

Bu bahsettiğin olay imkansıza yakın bir olasılıkta. Bir diskin içini açıp, kafanın aslında plakalara ne kadar yakın olduğunu görürsen demek istediğimi anlayacaksın. Kafaları plakalara sürtmeden çıkarmak imkansız.

• bi zamanlar benim hdd de ara ara kafa vuruyodu sonra pc açılmaz hale geldi. Bende açtım kasayı bişey dikkatimi çekti. hdd güç kablosunu psu dan çıktıktan sonra çok uzun yol katedecek şekilde bağlamışım. Güç hdd ye gelene kadar fanlardan cd-rw den filan geçiyordu. Hemen kabloyu yeniden ayarlayıp en kısa yoldan hdd ile psu arası güç bağlantısını sağladım. sorun düzeldi. bence sende bunu bi kontrol et.

Orjinalden alıntı: sse

Disklerin içini bilirim.Nasl sökeceğini bilirsen imkansız deyi bişi yok :) Bir ara Pepsi Max ı reklamı vardı ordaki gibi diyorum Yaptım ,yapmıştım ,yine yaparım

Valla büyük başarı olur, benim bildiğim (80GB Samsung diskin içi) kafa mekanizması diski geçecek şekilde hareket ettirilemiyor. Ayrıca kafaları diskin üzerinden aşırdığın an birbirlerine yapışıyorlar ve "tahminen" bu olay kafalara zarar verecektir. Ha, ama dediğini IBAS'ta falan yapıyorlar, onlar nasıl yapar bilemem

• arkadaşlar ben bu hardiski garantiye göndersem yenisini gönderirler mi?markasu seagate

Kafa vurması donanımsal olduğu için değiştirmeleri lazım. Sonuçta Sıkıca kapalı bi ortam senin müdahele alanın olmayacağı bi bölge. Ama tabii düşürme gibi hata yapmadıysan...

Orjinalden alıntı: pinocchio27

Hala garanti Süresi devam ediyosa niye değiştirmesinler ki dostum...

Kafa vurması donanımsal olduğu için değiştirmeleri lazım. Sonuçta Sıkıca kapalı bi ortam senin müdahele alanın olmayacağı bi bölge. Ama tabii düşürme gibi hata yapmadıysan...

• soyle baska makinada belki calisir yane gorur
    kurtabilme ihtimalini bilmiyorum ama
    disk direkt garanti kapsamina girer
    degistirirler ama iste dedigim gibi veri isi sakat
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.