Şimdi Ara

Harici HDD yere düştü - Çok yavaş kopyalama yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir arkadaşım harici diskini yere düşürmüş. Kendi bilgisayarına taktığında içeriğine erişemiyordu. Ben alıp kendi bilgisayarımda hard disk programlarıyla onarmaya çalıştım. Birşeyler yaptıktan sonra harici diskin içerisine erişebildim. Ancak bu sefer de çok yavaş kopyalama yapıyor. 50-100 KB/s ile kopyalama oluyor o da 5-10 saniyede bir güncelleyerek...

Yavaşlama sorununu önceden yaşayıp çözen var mı aramızda?

• Aynısın yaşıyorum çözümünü bilen yok mu?
  • hdd çalışırken yere düştüyse hasar ciddi boyutlarda olabilir. onun dışında çalışmadıgı bir anda düşmesi halinde bu hasar biraz daha azalıyor. biraz şans işi diski servise gönderin garantiliyse dış kutuda bir hasar yoksa değişim yapılır.
  • Atillaya kesinlkle katılıyorum lafı ağzımdan aldı hasar büyük ihtimalle ciddi bu kadarı bile fazla su an ki kopyalama hızı hasara göre normal
  • bad sector olmuştur bi tarat çeşitli partition programları var sağlam kesim var ise o kısımları kullan diğer bölümler çöp
  • HDD nin içinde altın renkli dişler vardır zaten depolama onlar ile olmaktadır eğer onlara zarar geldiyse durum vahim hem de çalışmakta ise o hdd pert olmuş demek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçinde önemli veriniz varsa kopyalayıp servise gönderin derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cevaplar biraz geç geldi. O yüzden ben önemli verileri kopyalayıp harici diski garantiye gönderdim. Cevaplar için teşekkürler.
  • Geç kalındığını göz önüne alarak en doğrusunu yapmışssınız. 2 adet WD diskimin aynı şekilde gittiğinin bilgisini diğer tartışma sayfalarında aktarmıştım.
    Bad sektör vs.vs.. ne denersen dene düzelme olmayacaktı. Servise göndererek en iyisini yapmışssınız.

Sonucunu da paylaşabilirseniz çok seviniriz. Ben servise göndermek yerine belki okuma/yazma kafaları takılmıştır diyerek içini açtım. Halbuki servise
    göndermeliydim. Çünkü değişen hiçbirşey olmadı.

Geçmiş olsun..
    Muhammed
  • Teşekkür ederim. İçini açmak yerine servis daha mantıklı. Ancak risk şurda; içerisindeki bilgileri hiç kurtaramasaydım çok kötü olurdu. Veri kurtardığını söyleyenlere kadar gidebilirdim ve fahiş fiyatlara veriyi kurtartabilirdim. Tabii arkadaşımın canı yanacaktı daha çok ancak kopyalama yapılabilmesi çok iyi oldu.

Hafifte olsa kurtarma işlemi yapıldıktan sonra mutlaka servise gönderilmelidir bence.

Sorunu buradan paylaşacağım.
  • Aynı sorunu bende yaşadım. Yere düştükten sonra HDD'yi açamadım. Sonra ne olduysa açıldı ve dediğiniz gibi kopyalama hızı çok yavaştı. İçindeki verileri kopyalamam 1 saatimi almıştı. Verileri aldıktan sonra HDD'yi biçimlendirdim ve düzeldi.

Eğer HDD kullanıcı hatası diye geri gelirse biçimlendirmenizi öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Core.

Aynı sorunu bende yaşadım. Yere düştükten sonra HDD'yi açamadım. Sonra ne olduysa açıldı ve dediğiniz gibi kopyalama hızı çok yavaştı. İçindeki verileri kopyalamam 1 saatimi almıştı. Verileri aldıktan sonra HDD'yi biçimlendirdim ve düzeldi.

Eğer HDD kullanıcı hatası diye geri gelirse biçimlendirmenizi öneririm.

Biçimlendirmeye çalıştım fakat biçimlendirme uzun bir süre bekledikten sonra başarısızlıkla sonuçlanıyor. Hard disk son derece bozulmuş. Umarım değişmi yaparlar.
  • Arkadaşlar, Hepsiburada.com'a gönderdiğim harici hard diskin ücreti kredi kartıma geri iade yapıldı.

Ben buradan iyi niyetli düşünerek şunu çıkardım; garanti servisi ürününü kullanıcı hatası diyerek hepsiburada'ya geri gönderdi. Hepsiburada müşteri memnuniyeti amaçlı bozuk ürünü geri göndermek yerine parayı geri iade yaptı.

Bundan sonra aynı ürünü 22 TL'ye daha pahalı bir fiyata sayın alacağım, arkadaşım böyle istedi. Hayırlısı...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.