Şimdi Ara

Hard diski bölmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ardadaşlar m65 aldım iki hafta önce 100gb harddisk var..partion magic ile bölmeye calıştım izin vermedi sanırım.bu arada uzerinde x64 windows xp var..bununla alakası olabilirmi.hadi böldüm diyelim recovary de ileride sorun cıkarmı??yardımcı olursanız sevinirim

• KArdeş benimde 100gb hdd.
    Acer marka kendisi 5gb recovery ayırmıştı.5Gb 5gbdır dedim hepsine fdisk attım kendim 15gb a 60 gb böldüm sonra windows yükledim canavar gibi kullanıyorum.
    İstersen xp cdsi ile böl istersen hiren boot cd diye bir boot cd var araştır nette bulursun.Orada Fdisk 2,5 diye bir program var 1dakka sürmüyor bölüp format atması mükemmel bişey...
  • en sağlıklı ve engüzel proğram partıtıon magiç 8
  • arkadaşlar olmuyor partition magicle..dell kendine bi yer ayırmış.birde c var..ben yeni partition ayır diyorum ve cyi işaretliyorum ama olmuyor..dell kullanan bi arkadaşım dellin kendine ayırdığı yeri c ile birleştir sonra ayır dedi.onu silmek ileride bir sorun yaratırmı??
  • hocam ben hiç tavisye etmem. dell zaten kendisi engelliyor partition magic 8.0 ı. bence hiç bölme. sonra sorun yaşarsın.
  • aynı dert bende vardı xp cdsiyle format atarken dellin ayırdıgı gereksiz yeri sildim yoksa cye windows kuramıyodum şimdi windowsum cde diskimi de böldüm aslanlar gibi
  • Ben XP CD siyle format atıp ne var ne yok silmek istiyorum.Recovery bölümünüde silmek isityorum.Şimdilik donanımı ve aygıtları tanımaya çalışıyorum.Sonra XP ile format atıp temiz yükleme yapıcam.Vista OEM kurulum DVDsi var zaten.Harddisk üzerindeki recovery bölümüne ihtiyacım olmaz sanırım.Anladığımı kadarıyla burası sistemi yeniden kurmak ve kurtarmak için oluşturulmuş bir yer.Bunu DVD ye kopyalasam sonradan bir işe yarar mı yoksa özel bir yöntemle mi oluşturuluyor bu recovery bölümü? Ya da en güzeli nasılsa kurulum CD ve DVDlerim var herbirşeyi komple silip HDDi baştan sıfırdan tertemiz hale getirip yeniden yükleme yapmak daha mı iyi olur??Sonra elimizde kalmaz değil mi alet.
  • quote:

Orjinalden alıntı: LokmanHekim

Ben XP CD siyle format atıp ne var ne yok silmek istiyorum.Recovery bölümünüde silmek isityorum.Şimdilik donanımı ve aygıtları tanımaya çalışıyorum.Sonra XP ile format atıp temiz yükleme yapıcam.Vista OEM kurulum DVDsi var zaten.Harddisk üzerindeki recovery bölümüne ihtiyacım olmaz sanırım.Anladığımı kadarıyla burası sistemi yeniden kurmak ve kurtarmak için oluşturulmuş bir yer.Bunu DVD ye kopyalasam sonradan bir işe yarar mı yoksa özel bir yöntemle mi oluşturuluyor bu recovery bölümü? Ya da en güzeli nasılsa kurulum CD ve DVDlerim var herbirşeyi komple silip HDDi baştan sıfırdan tertemiz hale getirip yeniden yükleme yapmak daha mı iyi olur??Sonra elimizde kalmaz değil mi alet.

hocam galiba onun bi programi olmali.

recovery i dvd ye almak icin

sony vaio da öle

ama dell de nasil bilmiyorum

belkide cd leri ayrica veriyor diye program yapmamiş olabilir.

ben daha almadim zaten

gun sayiyorum artik..

bi sorun cikmasada alsam vall

tirsiyorum gene canım yanack diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -KaRaBaSaN- -- 9 Eylül 2007; 0:45:47 >

• quote:

Orjinalden alıntı: iskeleci

aynı dert bende vardı xp cdsiyle format atarken dellin ayırdıgı gereksiz yeri sildim yoksa cye windows kuramıyodum şimdi windowsum cde diskimi de böldüm aslanlar gibi

cok gaza getirici bi mesaj olmus

: )))
  • Bende once partion magicle bolmustum, sonra xp kurarken yaptim c yi 20 gb d de 90 gb oluyor arada 8 gb falan birsey diyor onu birtürlü elleyemiyorum : ) bi bakim artik ne olacak
  • ben partion magicle yaptim ama bi arkadas xp ye format atarken yapmanin daha sağlıklı oldugunu söyledi ,bende öyle yaptim gene kucuk bir bosluk kaldi ama su an sorun yok c : ye 20 gb d 90 -100 arasi biseydi sanirim.
  • hocam bu dell m65 workstation modeli mi.Özellikleri nedir ve ne kadara aldın bir yazar mısın sana zahmet
  • quote:

Orjinalden alıntı: cem650

en sağlıklı ve engüzel proğram partıtıon magiç 8

Tek Geçerim ve bizzat evde 1 ay önce gizli parttionları da uçurarak c ve d olarak ayırdım
  • ben ilk aldığımda direk ghost ile dvd ye diskin imagesini almıştım ilerde sorun olur diye aynı imageden disk to from image deyip tekrar kurdum fakat kurarken ikinci bir partition olsun diye diskin windows kurulu kısmını 40 gb civarına aldım ve free alan 60 gb kadar bıraktım
    kurulum bitince windowsta açıp disk yönetten free kısma yeni bölüm oluştur deyip d olarak 60 gb lık alan oluşturdum şimdi c de windows var çalışıyor d de yedek bölüm olarak kullanıyorum ayrıca dell in kendi recovery side fn+f11 de çalışıyor ve recoveryi yaptığımda sadece c yi windows u yeniden kuruyor d deki yedek lerim sorunsuz kalıyor bence en güzeli böyle baştan bir yedek almak sonra ister diski tüm partitionları silip kurun ister beğenmez seniz yedek dvd den geri dönün .
  • necc7

ben de senin gibi düşündüm ama aklıma takılan şey şuydu .

pc yi aldık daha hiç bişey yapmadan öylece yedek aldım dvd ye. orda duruyor.

sonra bastım fdsiki diyelim ...harddisk tertemiz bişey yok tek parça zaten. sonra xp cd siyle gene haddiski böldüm diyelim 20 + 100 nasıl olursa artık .

sonra c ye yedeği kur sonra d: bölümü hala görünüyor mu?

bu şekilde bir sorun olursa ctrl + f11 yapabilir miyiz ??
  • dvd ye yedek aldıktan sonra fdiske gerek yok
    şimdi yedek dvdyi ghostla aldın demi aynem yapacağın hareket şu ghostan
    local
    disk
    from image
    deyip aldığın yedeği gösteriyorsun ve bölümler geliyor ekrana orada enter yapınca bölümlerin boyutları ile oynuyabiliyorsun yana sadece windows un kurulu bölümü zaten en fazla alan olan kısıma gelip c yi kaç yapmak istiyorsan okadar yaz free olarak kalan kısımda senin d olacak
    sonra tab ile ok e gel kur cihaz açınca senin disk yönetiminden bakınca free bıkatığın kısımı göreceksin istediğin gibi bölümlendirebilirsin yeni bölüm oluştur diyeceksin bu arada dvdrw yolunu da E yaparsan yeni bölüm otomatikman d oluyor
    sonra ctrl + f11 de çalışıyor yapılabiliyor en aza c yi 40 gb yap bence oraya 40000 yazman yeterli olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.