Şimdi Ara

Bölünmüş hdd birleştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
23.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mrb.Sistemim 40 Gb Ide Hdd üzerine kuruluydu ve bu C - D olarak iki ayrı birim olarak ayrılmıştı.Kapasite yetmediğinden dolayı 200 Gb SATA Hdd aldım ve sistemi bu hdd nin üzerine kurdum ve bunu C - D olarak böldüm.Ide Hdd yi sisteme bağladığım da normal olarak oda 2 bölüm olarak görünüyor ama benim istediğim F=20 + G=20 Gb olarak görünen Ide hdd yi birleştirmek ve tek birim olarak göstermek acaba bunu nasıl yapabilirim.Sorunu yeterince anlaşılır olarak anlattığımı düşünüyorum.Yorumda bulunan, bilgilerii paylaşan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bölünmüş HDD'lerde Birleştirme işlemi

Sabit sürücünüz bölünmüşse, daha hızlı çalışmasını sağlamak için birleştirme işlemi yapabilirsiniz. Bölünmüş bir sabit sürücü, verilerin sürücüdeki farklı konumlara dağıtıldığı anlamına gelir ve bu da okuma ve yazma işlemlerini yavaşlatabilir.

Harddisk birleştirme işlemi, verilerinizi sürücüdeki bitişik bloklara yeniden düzenler, böylece daha hızlı erişilebilir. Bu işlem, sabit sürücünüzün performansını artırabilir, dosyaları daha hızlı açmanıza ve yükleme sürelerini kısaltmanıza yardımcı olabilir.

Windows, sabit sürücüleri birleştirmek için yerleşik bir yardımcı programa sahiptir. İşlemi başlatmak için aşağıdaki adımları izleyin:

1. Dosya Gezgini'ni açın.
    2. Birleştirmek istediğiniz sabit sürücüye sağ tıklayın.
    3. "Özellikler"i seçin.
    4. "Araçlar" sekmesine geçin.
    5. "Şimdi Birleştir" düğmesine tıklayın.

Birleştirme işlemi, sabit sürücüdeki veri miktarına bağlı olarak birkaç saat sürebilir. İşlem sırasında bilgisayarınızı kullanmaya devam edebilirsiniz ancak işlemin tamamlanmasını beklerken performansın yavaşlayabileceğini unutmayın.

Harddisk birleştirmeyi düzenli olarak gerçekleştirmek, sabit sürücünün en iyi performansta çalışmasını sağlamanın iyi bir yoludur. Ancak, SSD sürücülerine sahip olanların birleştirme işlemi yapmamaları önerilir, çünkü bu işlem SSD'nin ömrünü kısaltabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • selam
    arkadaş partition magic diye bir program var.Çok kullanışlı bir programdır.Özellikle HDD birleştirme ve bölmede %100 başarılı.
    ANCAK BÖLMELERİ YANİ PARTITION LARI BİRLEŞTİRDİĞİNDE İÇİNDEKİLERE FORMAT ATILIR.
    ONEDENLE ÖNCE BELGELERİNİ YEDEKLEMENİ TAVSİYE EDERİM.

KOLAY GELSİN
  • arkadaşım benim de aynı sorun var yani şimdi bu programla birleştirme yapıldığında c de ki işletim sistemi de silinecek mi
  • disk oluşturma sırasında yeterli boşluk varsa ;
    içindekiler silinmeyebilir.Ama
    iki parçalı diski birleştirmeye kalkarsan içeriyi tamamen silinir ve bçimlerndirme yani formatlama yapılmış olur.

kolay gelsin
  • silinir
  • "Silinir", "silinmez" diye niye riske giriyorsunuz ki. Yedek alın kurtulun.
    Ben olsam yedek aldıktan sonra zero fill yapıp tertemiz Windows kurardım.
    Zero fill yapınca ikiye ayırmışın üçe ayırmışın, bölüm mölüm, dosya, virüs bilmem ne hiç bi şey kalmaz. Harddisk tertemiz olur, oohh mis gibi hijyen...
  • quote:

Orjinalden alıntı: DoubleDragon

"Silinir", "silinmez" diye niye riske giriyorsunuz ki. Yedek alın kurtulun.
    Ben olsam yedek aldıktan sonra zero fill yapıp tertemiz Windows kurardım.
    Zero fill yapınca ikiye ayırmışın üçe ayırmışın, bölüm mölüm, dosya, virüs bilmem ne hiç bi şey kalmaz. Harddisk tertemiz olur, oohh mis gibi hijyen...

+ Partition Magic 8.05
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    harici harddisk bölme
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • zerofill nedir kardeş
    ilgilenirsen sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Vista79

zerofill nedir kardeş
    ilgilenirsen sevinirim

Harddiskin bütün sektörlerinin 0 (sıfır)la doldurulması işlemidir. Bu işlem sonunda harddiskte ne var ne yok silinir!!! Bunu yapmak için harddisk üreticisinin sitesinden uygun programı indirip talimatlara uyarak kullanmak gerekir. Başka programlar harddiske zarar verebilir. Zero Fill her zaman yapılacak bir şey değildir.
  • kardeşimmmm hade kaydet konuşalım ikimize_birden_1@hotmail.com
  • kardeşlar walla 1.5 yılda bilgisayar profesörü oldum bi hdd yi birleştirme öğrenemedim partitiob magicle bölüyorum ama birleştiremiyorum onuda yapsam kasaya yönelecem içine bakacam bana yardımcı olacak birisi varsa gelsin

ikimize_birden_1@hotmail.com bu emesen adresim kib
  • selamlar
    merge seçeneğini kullanarak yapabilirsiniz.
    öncelikler partition magic in disket sürümünü (iki disket) kullanarak pc nizi başlatın.Daha sonra perge partition seçeneğini kullanarak disklerinizi birleştirebilirsiniz.
  • ya programlarla falan uğraşmaya ne gerek var.

sayın hocam. eskıi hdd deki işine yarayac ak tüm bilgileri at yeni harddiskine. sonra biostan fdisk yap. önce eski c ve d bölümlerini sil, sonra sadece tek bölüm oluştur.
  • harici hdd nasıl tek bölüme birleştirebilirim arkadaşlar???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.