Şimdi Ara

Hapishaneler Suçlu ile Dolup Tasıyor - İdam Cezası Gelmezse Çok Masum Ölecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cezasının yarısını çekene tahliye yolu mu açılıyor? Erdoğan af taleplerine "Adalet Bakanlığı çalışıyor" yanıtını vermişti

İnfaz yasasında yapılacak değişiklikle, terör suçları hariç, cezasının yüzde 50’sini çeken serbest kalacak.

Hapishaneler artık artan suçlu sayısına yanıt vermiyor ve her hükümet careyi afda görüyor dışarı çıkanlara pekçok masumun canına kıyıyor.

İdam cezası geri getirilip baskasının canını almakta beis görmeyen sabıkalılar idam edilmelidir. Yoksa 30 suçtan, 40 suçtan hüküm giymiş, hapishane doluluğu yüzünden şartlı sslıverilmiş katiller çok daha fazla masumun canına mal olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 30 Ekim 2023; 13:46:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir ifade için yakalamam varmış, İstanbul Anadolu Adliyesi'ne gittim geçen hafta.

Usül gereği orada nezarette bekledim, kıç kadar oda abartısız 25 kişiydik.

Benim dışımda herkesin bir cezası varmış o sebeple göz altına alınmışlar (yakalamaları var kesinleşmiş ceza sebebiyle).

2 saat kadar kaldım, suçlar uyuşturucu (kullanım, ticaret), gasp, haneye tecavüz, yaralama, adam kaçırma, tehdit vs. vs..

Orada yapılan sohbetten anladığım kadarıyla içeride (Açık Cezaevleri) kimse yok zaten, giden 24 saat içinde Covid tedbirleri sebebiyle bırakılıyor (evet Covid tedbirleri sebebiyle tahliyeler devam ediyormuş). Bir kaç suçu olanlar dahi sorun yaşamadan en geç 3-5 güne bu kapsamda bırakılmışlar.

Af durumunu bilmem ama anladığım kadarıyla içeride kimse zaten yok :)

Son 3 yıldır şunu çok net görüyorum, eğer sosyal medya bir tepki vermez veya topluca bir yerlerde insanlar seslerini duyuramazsa kimse tutuklanmıyor. 2022 yılında 2 kişi bana saldırdı, darp etti, aracıma zarar verdi, maddi olarak zararım oluştu ciddi manada. İkisi de serbest, ilk duruşma 2024 yılı ocak ayında olacak. Böyle bir sistem ile ilerliyor durum.

• Bir ifade için yakalamam varmış, İstanbul Anadolu Adliyesi'ne gittim geçen hafta.

Usül gereği orada nezarette bekledim, kıç kadar oda abartısız 25 kişiydik.

Benim dışımda herkesin bir cezası varmış o sebeple göz altına alınmışlar (yakalamaları var kesinleşmiş ceza sebebiyle).

2 saat kadar kaldım, suçlar uyuşturucu (kullanım, ticaret), gasp, haneye tecavüz, yaralama, adam kaçırma, tehdit vs. vs..

Orada yapılan sohbetten anladığım kadarıyla içeride (Açık Cezaevleri) kimse yok zaten, giden 24 saat içinde Covid tedbirleri sebebiyle bırakılıyor (evet Covid tedbirleri sebebiyle tahliyeler devam ediyormuş). Bir kaç suçu olanlar dahi sorun yaşamadan en geç 3-5 güne bu kapsamda bırakılmışlar.

Af durumunu bilmem ama anladığım kadarıyla içeride kimse zaten yok :)

Son 3 yıldır şunu çok net görüyorum, eğer sosyal medya bir tepki vermez veya topluca bir yerlerde insanlar seslerini duyuramazsa kimse tutuklanmıyor. 2022 yılında 2 kişi bana saldırdı, darp etti, aracıma zarar verdi, maddi olarak zararım oluştu ciddi manada. İkisi de serbest, ilk duruşma 2024 yılı ocak ayında olacak. Böyle bir sistem ile ilerliyor durum.

• fowell-one kullanıcısına yanıt
    Sadece tweet atanlar ve düşünce suçluları içeride. Cinayet, tecavüz, gasp gibi önemsiz suçları işleyenler serbest.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlarca sabıkası olanlar nasıl dışarda dolaşabilir.?

Lan adamda, pardon itte, yok yok.
    Yaralama, gasp, hırsızlık vs

Suçun tekrarında cezanın ağırlaşması gerekmiyor mu?
    Yani yasal boşluklada açıklanabilecek bir şey değil bu

• buradan bir taytlı geçti kullanıcısına yanıt

Yasal boşluk değil hapishaneler almıyor artık. Cezalar çok düştü, aflar derken caydırıcılık yok.

Sürekli suç işleyen, cinayet işleyenler için idam geri getirilmeli.

• buradan bir taytlı geçti kullanıcısına yanıt

Oradaki bir kişi bayağı biliyordu bu işleri, yasak madde ticareti yapıyormuş.

Hakikaten yaralama, saldırı, gasp vs gibi suçtan kimseyi içeri almıyorlar.

Eskiden avukat çok gerekli değil derdim, az buçuk okuma yazma bilen biri derdini anlatabiliyordu sorunsuzca ama gördüm ki artık bu durum imkansız. Adam yaralamadan gidip ifade verip çıkan insanlar varken, telefonda mesajla allah belanı versin yazan kişi için tutuklama falan çıkıyor.

• Cezasının yarısını yatanlari cikarmak nedir? Hadi cikardin bari ev hapsine al uzak tut onu toplumdan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Devlet kendisine yapılanı affetmiyor ama başkasına yapılanı onun adına affediyor.
    Herkes boşuna psikopatlasmiyor... biliyorlar ki ceza yok.

• Katilleri salarlar yine daha fazla insan öldürür. Aşağıda basit bir örneği var :)

eneseren dünyasiyoutube
    Izdivac programına katılan sefer anca 2 evliliğin de de 2 karısını öldürerek ortalığı yıktı geçti 😀
    https://www.youtube.com/watch?v=-jUGWtk6fig
  • İdam etmeseler bile taş ocağında falan çalıştırıp en azından kendi masraflarını çıkarsınlar. Kalacak yeri olmayan adama cezaevleri otel gibi geliyor.

• Tamam idam gelmeli de sonra ne yapacaksin? ABD, AB tepene binecek, adamlar en buyuk stratejik partnerin, ticaret ortagin. Ambargo koyarlarsa gizli veya aciktan ne yapacaksin? AIHM uyesin. Butun dunya Midnight Express'in bin kati kara propaganda yapacak falan.

Bence Filipinler'deki gibi paramiliter ama Cumhurbaskanligi idaresinde cok guvenilir kisilerden olusan birileri gayriresmi rehabilitasyon merkezlerinde rehabilitasyon ayagina iskence yapabilir. Yani delirtecek raddede iskence. Hukukcular ona gore bir karar verir mesela "namussuzca islenmis bir suctur" diye, ordan CBligi onayiyla iskence. Duzelmediyse saglam psikopatsa infaz.

Ama formal idam zor bu saatten sonra. Basta dedigimi yapmak icin de Ataturk gibi guvenilir bi adam lazim. Yoksa ne bilcen isine gelmeyeni oldurtmeyecegini.

• şöyle olacak idam getirildiğinde padişah kimi isterse onu idam edecek yada herkes bireysel silahlanmada çare bulup birbirinin kökünü getirecek tabi kurunun yanında yaş da yanacak ama istediğiniz adalet duygusuyla tatmin olacaksınız sanıyorsunuz..

• İdamın olduğu ülkede suçlu azalmaz böyle bir mantık yok.Dünyanın en güvenli ülkesinin bu durumda amerika olması lazımdı.Düşünce suçundan iceri almazsın sosyal ceza verirsin katile sapığa ağırlaştırılmış verirsin bak bakıyım suç oranları ne oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzmanAga -- 31 Ekim 2023; 16:41:57 >
  • Düşünce sucu ve hakkında yanlıs hukum verilmiş bütün cezaevlerinde yatan insanlar basımızın üstünde yeri var.,cezaları cekmekle yukumlu ,toplum kurallarını ,insanı değerleri kaybetmiş ıslah edilmesi yönünde hukum verilmiş tüm yurttaslarında af hakları gibi bir sey soz konusu olmamalı.

Kanunlara istinaden ,türkiye cumhuriyeti yasaları 1. suclar için her zaman affedici olmustur.

Belgesellerde izlediğiniz adam öldürmenin cezası Türkiye cumhuriyeti içindede 10 12 senedir.

• onu bunu bilmem. suçlular ölmeli.

• her hafta hapishanelere uğruyorum 20 kişilik kodeslerde 60 kişi kalıyo şuanda daha fazlasını alamıyolar gelen adamlar yerlerde yatıyolar. istensede istenmesede af çıkacak öyle dışarı gerekmedikçe çıkmayın, kimseylede tartışmaya girmeyin bıçağı takarlar

• uluslararası ilaç şirketlerine denek olarak ya da kuzey kore gibi yabancı ülkere ağır işçi olarak gönderelim, hem hapishaneler boşalır hem de ek gelir olur. insan hakları vs. olayını şirketler çözer,medyada zaten ses çıkaramaz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hapishaneler doluysa hapishane inşa etsinler, versinler yandaş inşaatçılara bedavadan rant. Bir de bu hapishaneler için devlet personeli, gardiyanı, polisi olacak Al sana kontenjan al sana iş, aş. Tamamen win-win durumu. Bunu da biz mi söyleyelim. İlle de olmuyorsa terör suçu dışında adam yaralama, öldürme gibi ağır suç işleyenlerin hiçbir koşulda tahliye edilmemesi lazım. Ayrıca suç makinesi olmuş hiçbir yaratığın da dışarı salınmaması lazım toplum güvenliği için.

• kabakara61 kullanıcısına yanıt

Yatsınlar yerlerde orman çocukları bir de yatak mı verilecekti. İyi oluyor bence bu konfor fazla bile.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.