Şimdi Ara

Hangisini Almalı? [Sıfır Seat Ibiza 1.0 & 2014 Peugeot 301 1.6 HDI]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tanıdık bir Peugeot bayisinden 2014 model 301 1.6 dizel Active donanım 35-40 bin kilometrede aracı 35-37 bin lira arasına alma şansımız var. Bayiye filo şeklinde araç kiralama şirketinden araçlar gelecekmiş alıp satacaklarmış. En temizlerinden birini bize 35-37 bin arasına verecekler. Normalde 45'e kadar yolu var en temizlerinin dediler. Bize verilen fiyat nasıl sizce, fırsat mıdır, piyasasından daha mı ucuzdur?

Veya bunun yerine benim kafamda aslında 1.0 benzinli Seat Ibiza vardı. O da bu civarda alınabiliyor bildiğiniz gibi.

Şimdi bir tarafta 1 yıllık dizel bir araç var, bir tarafta da sıfır araç almak var.

Aracı ben kullanacağım, üniversite öğrencisiyim.

Sizce hangisi alınmalı, iki aracın artılarıyla eksileriyle görüşlerinizi belirtebilirseniz çok sevinirim.

• 46000 tl ye dlzel active paketini aldim daha dun 0 km pejo bayinden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam çok km yapılmıuorsa ibizayı alırdım. Öğrenciye daha çok yakışır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şehir içi kullanılacaksa , 1.0 lpg uyumluysa ibiza alır bedava gezerdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi APPY038 -- 26 Kasım 2015; 21:58:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

46000 tl ye dlzel active paketini aldim daha dun 0 km pejo bayinden

Hocam liste fiyatı 58, nasıl o kadar indirim yapıyorlar ki? Nereden aldınız acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lepanto

quote:

46000 tl ye dlzel active paketini aldim daha dun 0 km pejo bayinden

Hocam liste fiyatı 58, nasıl o kadar indirim yapıyorlar ki? Nereden aldınız acaba?

Aynen bende soruyorum bu soruyu?

• @APPY038
    Şehir içi hocam da bugün test sürüşünü yaptım, tüp de takılırsa gitmez o araç gibi geliyor bana. Tüpün garantiyi bozma durumu da var.

@meldowkan
    Tipinden ötürü mü öyle diyorsun hocam? Bana da daha çekici geliyor görünüş olarak, sıfır olması da cezbedici lakin 301 1.6 dizel motoru sayesinde hem daha az yakacak hem de daha çok performans verecek. Genel olarak hangi araç üstün onu bilmiyorum, 301 biraz arada kalmış bir model gibi sanki.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2010 ford fiesta 1.4 titanium
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ibiza daha iyi ve 0 ama motor hiç iyi değil 40 civarına çıkabilirseniz 1.2 TSI bakın. Daha fazlası mümkün değilse 301 bence. Hem yakıt (öğrenci için çok çok önemli) hem performans yönünden tatmin eder.

• Öğrenciye ibiza daha iyi gider ama aralarından donanım ve performans açısından daha doyurucu olanı alman daha mantıklı olur ilerisi için.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lepanto kullanıcısına yanıt
    Bastan anlatayim cumartesi gunu pejo sitesinden form doldurdum kayseri bayisini isaretledim pazar gunu saat 10 30 gibi aradi oradan satis danismani bana fiyatlardan bahsetti 50000 tl civarina verebilecegini soyledi active paketi ticaret odasi kampanyasi var dedi eger odaya kayitliysaniz 46000 tl ye verebilecegini soyledi sali gunu gittigimde ise o kampanyanin kalktigini soyledi bizde o zaman kalsin dedik ciktik diger tum byileri dolastik amacimiz masteri verip ustune 10000 civari ekleyebilecegimiz bir arac almak tabi

Tum bayilerde fiyatlar tavan yapmis birtek kafamiza fiesta 1.25 baz versiyon yatti 45000 tl ye fakat icime sinmedi benzinli olmasi yakiti performansi

Herneyse sinopa donerken yolda aradi tekrar bayideki arkadas dedi araci 46000 tl den verebilecegini soyledi elimde 3-4 arac var dedi

Bizde dedik aksama kadar araci bize beklet peder de okey verirse hemen aliriz diye beklettik

Aksam oldu hesap kitap yaptik

Masterin masraflarini doktuk bi kagida
    4 lastik tam bitik en kotu ihtimal 1400tl
    On balata bitik 300tl
    Yilbasinda bandrol 650tl
    3.ayda sigortasi tahminimce bu sefer 1000 tl yi gecer cunku 2 tane araca carpti kasasi biri dusterin on camurlugunu ezdi digeri ise c4 un elektrikli katlanir aynasi 1400 tllik bi ayna :)

Yani kisaca sigorta kasko 1500 tl
    Muayene 300 tl
    Aku 4 senelik gecen kis zor calistiriyordu araci bu kisa cikmazdi yani o da 400 tl desek

Totalde 4550 tl gibi bir rakam

Ayrica 150000 km deki bi aracin da motorunda ne zaman bi ariza cikaracagi mechul derken pederi kandirdim ve hemen aksama 1000 tl kapora yolladim sali gunu de aldim araci

• ogrenciye ibiza daha cok yakisir ama babamda kullanir vs dersen 301 manyikli duruyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bastan anlatayim cumartesi gunu pejo sitesinden form doldurdum kayseri bayisini isaretledim pazar gunu saat 10 30 gibi aradi oradan satis danismani bana fiyatlardan bahsetti 50000 tl civarina verebilecegini soyledi active paketi ticaret odasi kampanyasi var dedi eger odaya kayitliysaniz 46000 tl ye verebilecegini soyledi sali gunu gittigimde ise o kampanyanin kalktigini soyledi bizde o zaman kalsin dedik ciktik diger tum byileri dolastik amacimiz masteri verip ustune 10000 civari ekleyebilecegimiz bir arac almak tabi

Tum bayilerde fiyatlar tavan yapmis birtek kafamiza fiesta 1.25 baz versiyon yatti 45000 tl ye fakat icime sinmedi benzinli olmasi yakiti performansi

Herneyse sinopa donerken yolda aradi tekrar bayideki arkadas dedi araci 46000 tl den verebilecegini soyledi elimde 3-4 arac var dedi

Bizde dedik aksama kadar araci bize beklet peder de okey verirse hemen aliriz diye beklettik

Aksam oldu hesap kitap yaptik

Masterin masraflarini doktuk bi kagida
    4 lastik tam bitik en kotu ihtimal 1400tl
    On balata bitik 300tl
    Yilbasinda bandrol 650tl
    3.ayda sigortasi tahminimce bu sefer 1000 tl yi gecer cunku 2 tane araca carpti kasasi biri dusterin on camurlugunu ezdi digeri ise c4 un elektrikli katlanir aynasi 1400 tllik bi ayna :)

Yani kisaca sigorta kasko 1500 tl
    Muayene 300 tl
    Aku 4 senelik gecen kis zor calistiriyordu araci bu kisa cikmazdi yani o da 400 tl desek

Totalde 4550 tl gibi bir rakam

Ayrica 150000 km deki bi aracin da motorunda ne zaman bi ariza cikaracagi mechul derken pederi kandirdim ve hemen aksama 1000 tl kapora yolladim sali gunu de aldim araci

Hayırlı olsun güle güle kullanın hocam
    Herhangi birine 58.000'lik aracı 50.000'e bırakıyor muydu yani sizin bayi?

• 1.0 atmosferik ufacık arabayı alıp napıcaksınız? Dizel 301'de çok çok az yakar.Performansı 1.0 Ibiza'ya göre çok çok iyi olur.İçide geniş.301'i alın.

• @_MaxPayne_
    Hocam 1.0 bile test sürüşüm esnasında 7.7 litre benzin yaktı ki bu 33 kuruşa tekabül ediyor güncel benzin fiyatıyla, 1.2 TSI'ın katalog verileri 1.0'a yakın da olsa daha fazla yakacağını düşünüyorum, tüp de çok maliyetli oluyormuş TSI motorda, yoksa 1.2 TSI'ın aracın kasası ve ağırlığını göz önüne aldığımızda gayet güzel performans vereceğini tahmin ediyorum lakin yakıtı da düşünmek zorundayım. Diğer yandan dediğiniz gibi 301 hem daha fazla performans verecek hem de daha az yakacak. Ibiza'yı test sürüşünde beğendim sürüşünü de konforunu da, parasına göre iyi araba gibime geldi. 301 hakkında olumsuz yorumlar da fazla, kasa büyük lakin ağırlığı az, test sürüşü de yapmadığım için bilemiyorum Ibiza'ya göre nasıldır diye. Benim için büyüklük mühim değil o açıdan Ibiza da yeterli. Sürüş zevki olarak daha mı iyidir acaba 301?

@sinoplu
    Hocam hayırlı olsun çok güzel fiyata almışsınız. Sonuç olarak ticaret odası kampanyasını katmadılar, o kampanya hariç 46'ya aldınız değil mi?

@...DeAtH...
    Hocam bana da Ibiza daha cazip geliyor görünüş olarak ve sıfır olacak olması sebebiyle. Babam kullanmaz onun kendi arabası var lakin 301 hem daha az yakacak hem de perfomansı daha iyi olacak, kafamı kurcalayan kısım esas olarak bu.

@kartalus Hocam genişlik benim için önemli değil öğrenciyim zaten Ibiza'nın da arkası yeterli geldi bana. Performans ve yakıt olarak 301 daha önde lakin Ibiza'nın sıfır olması var ve test sürüşünde tok bir izlenim verdi bana. Sadece yakıt ve hacim olarak mı 301 diyorsunuz yoksa başka üstünlüklerini de biliyor musunuz?

Son olarak herkese hitaben yazıyorum, 301 ve Ibiza'yı ele aldığımızda hangi araç hangi konularda daha üstündür? Motor kısmını biliyoruz, yol tutuş, sağlamlık, sorunsuzluk vesaire şeklinde 2 aracı kıyaslarsak hangisi hangi konuda üstte hangi konuda altta olur arkadaşlar? İkinci el piyasasında 1.0'lara önyargı oluşur ve sıkıntı mı çekeriz 301 daha mı üstün olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lepanto -- 27 Kasım 2015; 15:14:11 >

• Lepanto kullanıcısına yanıt
    sen iki arabayıda denedin sanırım hangisi hoşuna gitti ?

ikinci el bakımından 301 daha iyi olur. yakıt bakımından 301 seni üzmez. parça sıkıntısı 2. el gibi etkenlerde 301 daha önce olur bunları düşünerek al.

birisinden 95 tork var diğerinde 230

karşılaştırmalarına bak buradan. kararını ver.

http://www.arabalar.com.tr/araba-karsilastirma/2-1-204264-1-203407 (301 seçerdim rahat rahat gezer gazlardım)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lepanto

@_MaxPayne_
    Hocam 1.0 bile test sürüşüm esnasında 7.7 litre benzin yaktı ki bu 33 kuruşa tekabül ediyor güncel benzin fiyatıyla, 1.2 TSI'ın katalog verileri 1.0'a yakın da olsa daha fazla yakacağını düşünüyorum, tüp de çok maliyetli oluyormuş TSI motorda, yoksa 1.2 TSI'ın aracın kasası ve ağırlığını göz önüne aldığımızda gayet güzel performans vereceğini tahmin ediyorum lakin yakıtı da düşünmek zorundayım. Diğer yandan dediğiniz gibi 301 hem daha fazla performans verecek hem de daha az yakacak. Ibiza'yı test sürüşünde beğendim sürüşünü de konforunu da, parasına göre iyi araba gibime geldi. 301 hakkında olumsuz yorumlar da fazla, kasa büyük lakin ağırlığı az, test sürüşü de yapmadığım için bilemiyorum Ibiza'ya göre nasıldır diye. Benim için büyüklük mühim değil o açıdan Ibiza da yeterli. Sürüş zevki olarak daha mı iyidir acaba 301?

@sinoplu
    Hocam hayırlı olsun çok güzel fiyata almışsınız. Sonuç olarak ticaret odası kampanyasını katmadılar, o kampanya hariç 46'ya aldınız değil mi?

@...DeAtH...
    Hocam bana da Ibiza daha cazip geliyor görünüş olarak ve sıfır olacak olması sebebiyle. Babam kullanmaz onun kendi arabası var lakin 301 hem daha az yakacak hem de perfomansı daha iyi olacak, kafamı kurcalayan kısım esas olarak bu.

@kartalus Hocam genişlik benim için önemli değil öğrenciyim zaten Ibiza'nın da arkası yeterli geldi bana. Performans ve yakıt olarak 301 daha önde lakin Ibiza'nın sıfır olması var ve test sürüşünde tok bir izlenim verdi bana. Sadece yakıt ve hacim olarak mı 301 diyorsunuz yoksa başka üstünlüklerini de biliyor musunuz?

Son olarak herkese hitaben yazıyorum, 301 ve Ibiza'yı ele aldığımızda hangi araç hangi konularda daha üstündür? Motor kısmını biliyoruz, yol tutuş, sağlamlık, sorunsuzluk vesaire şeklinde 2 aracı kıyaslarsak hangisi hangi konuda üstte hangi konuda altta olur arkadaşlar? İkinci el piyasasında 1.0'lara önyargı oluşur ve sıkıntı mı çekeriz 301 daha mı üstün olur?

Ibiza'da motordan dolayı sürüş zevki falan kalmaz.
    301'de ise sürüş zevki çok iyi olmasa dahi, motordan dolayı çok daha iyi hissettirecektir. Bunun üstüne km'de en az 10-15 krş fark olacaktır. 301 alın geçin en güzeli

• Beyfendinin aldigi 301 cok daha mantikliki ogrenci olup olmama fark etmez.Klimayi actiginizda astimli olur ibiza.
    Bir tek actie donanimda gt3 lastikler geliyor ki onlardam acilen kurtulmak gerek.Ilk uretim tarihini ben bile unuttum.
    Hayirli olsun simdiden

• @...DeAtH...
    301'i denemedim hocam sadece Ibiza'yı denedim, performansı beklediğim gibi düşüktü onun dışında sıkıntısını görmedim.
    Görünüşe göre çoğu açıdan 301 üstün kalıyor gibi

@_MaxPayne_
    Doğru diyorsunuz hocam yakıt önemli benim için, performans tutkunu olmasam da severim, sadece performans da değil şehirler arası yolculuk yapmak istersem de 301 daha rahat ettirir.

@froster2006
    Yol tutuşları mı kötü hocam o lastiklerin sıkıntıları nedir? Araç ikinci el olacağı için lastikler değiştirilmiş olabilir veya bitime yakın olabilir öyleyse ben değiştiririm artık. Teşekkür ederim hocam.

Görünen o ki 301 daha makul durumda, Ibiza'nın artısı ise sıfır olması ve beni daha çok cezbeden görünüşü ile sınırlı kalıyor. Mantığın yolunu tutmak daha makul şu zamanlarda diye düşünüyorum.

Yorum yapan herkese teşekkür ediyorum.

Farklı yorumu olan arkadaşlar olursa onların da yorumlarını dinleyebilirim.

Saygılarımla.

• 301 alın hocam 1.6 hdi ile c d sınıfı araçları rampalarda dumur edersiniz. Sonuçta ikisi de B sınıfı araba ibiza hb ve daha genç işi dursa da kişiye aman aman bi hava katacağını düşünmüyorum 301le kıyasladığınızda.

• quote:

Orijinalden alıntı: rubelhizb

301 alın hocam 1.6 hdi ile c d sınıfı araçları rampalarda dumur edersiniz. Sonuçta ikisi de B sınıfı araba ibiza hb ve daha genç işi dursa da kişiye aman aman bi hava katacağını düşünmüyorum 301le kıyasladığınızda.

Beygir gücü ahım şahım olmasa da torku yüksek hocam evet dediğiniz gibi rampalarda falan avantaj olacaktır. Ibiza daha güzel duruyor lakın 301'in de sırıtacağını sanmıyorum ve performans, yakıt, ikinci el, parça maliyeti vs. çoğu konuda 301 daha üstün duruyor. 301'in yol tutuşu ve güvenliği hakkında bilginiz var mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.