Şimdi Ara

Hangi kargo şirketi; USPS, UPS ve Fedex ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Ebay'den alış-veriş yaptık diyelim... Satıcıya malı Türkiye'ye hangi şirketle yollamasını söylemeliyiz..?

??? USPS, UPS, Fedex ???

Tercih edilmesi gereken ayrıcalıklı bi şirket var mı aralarında..?
    Hangisi daha hızlı getirir, hangisi gümrük geçişinde kolaylık sağlar..?

• Bu arada uzak doğuda ürünler amerikaya kıyasla daha ucuz.. Özellikle Hong Kong tan satışa çıkanlar süper uygun fiyatlı. Bu kargo şirketlerinin hepsinin hong kongta şubesi var heralde ha? Amikadan bile ucuz beyler burada ! Buradan alsak bi sakatlık olur mu acaba..
  • fedex derim
    türkiye bayi express kargodur zaten teslimatı onlar yapar büyük ihtimalle
  • ups
  • kargo şirketinin tespitinden önce
    1) ne gelecek
    2) faturası şirket adına mı, şahıs adına mı?
    3) siparişin değeri kaç US$..

biraz açıklarsan daha hızlı bilgi sunulur..
  • Fedex derim UPS çok pahalı getiriyor hatta 2 katına, Fedex Kullan.Fedex ucuz ve hızlı.
  • Ne zaman dışarı çıksam bi ups kamyonu görüorm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: raptor2006

Fedex derim UPS çok pahalı getiriyor hatta 2 katına, Fedex Kullan.Fedex ucuz ve hızlı.

Fedex çok daha uygun
  • dhl derim 3 senedir çalışıyorum ne zaman dedilerse teslim ettiler özellikle avrupada çok başarılılar.
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim.. Ben 90$ değerinde bir mini LCD TV almayı düşünüyorum.. Ebay'de sıfır ürün olarak satışa çıkarmışlar.. Fatura işi nasıl, şahsa mı şirkete mi bilmiyorum..

Ürünü almaya hak kazanırsam gönderen kişiye seçmesi gereken kargo firması adını verebiliyor muyum e-bayde..? Diyelim Hong Kong'taki satıcı malı fedex ile gönderdiğini söyledi; bu durumda ben kargo ücretini mal kapıma gelince mi öderim yoksa adamın hesabına mı yatırırım..? Nasıl oluyo beyler bu işler.. Araştırmadım zannetmeyin forumda araştırdım ama bazı şeyler muallakta kaldı..
  • Ben Amerikadan ders kitaplarımı satın alıyorum, ve karşıdaki satıcı sana kargo masrafını iletiyor. Sen onay verirsen onuda faturaya ekleyip slibi toptan çekiyor, senin bir şey vermene gerek yok. Hepsiburada.com daki gibi senin kargo şirketini seçme şansın yok zannedersem e-bay'de. Çünkü e-bay B2B tarzı bir firma olduğundan satışa sadece aracılık yapıyor.

Soruna gelince; İsviçre'de MBA yapan birisi olarak ve 2 hafta önceki case study'im olan FedEx-UPS kıyaslamasındaki araştırmalarıma dayanarak;

UPS yerde, FedEx gökte üstün. Yani Amerikada yaşasaydın ve ebay'den ürün alsaydın cevap UPS olurdu ama şu anki konjüktürde FedEx sana daha uygun. Teslimat sürelerinde pek bir fark yok.

Kısa bir not: Geçen sene şirketimize DHL ile İngiltere'den sıkıştırıcı kodek yüklü bir network cihazı gelmişti(dekoder boyutunda). Elektronik cihaz olduğundan ve gümrük kağıtları olmadığından 20 gün gümrükte bekledi.

Kolay gelsin,

• Teşekkürler.. göndericinin faturaya kargo masrafını ekleme işini anlayamadım ben ama..? Adam keyfine göre bişiy eklerse üstü kendine mi kalıyor mesela? Benim asıl merak ettiğim şey kargo ücretini ne zaman ödeyeceğim, paket gelince mi yoksa yola çıkmadan önce mi?

Bunu da cevaplarsan sevinirim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: [cins]

Cevaplarınız için teşekkür ederim.. Ben 90$ değerinde bir mini LCD TV almayı düşünüyorum.. Ebay'de sıfır ürün olarak satışa çıkarmışlar.. Fatura işi nasıl, şahsa mı şirkete mi bilmiyorum..

Ürünü almaya hak kazanırsam gönderen kişiye seçmesi gereken kargo firması adını verebiliyor muyum e-bayde..? Diyelim Hong Kong'taki satıcı malı fedex ile gönderdiğini söyledi; bu durumda ben kargo ücretini mal kapıma gelince mi öderim yoksa adamın hesabına mı yatırırım..? Nasıl oluyo beyler bu işler.. Araştırmadım zannetmeyin forumda araştırdım ama bazı şeyler muallakta kaldı..

Dostum Honk Kong'dan bir kaç kez ürün almış biri olarak söylemeliyim ki genelde Fedex'le çalışmıyorlar, standart postayla gönderiyorlar. Sen rica edip anlaşırsan belki sana özel Fedex'le yollar ama pek sanmıyorum.

Standart posta ile gönderdiklerinde Honk Kong dışına çıktığı an kargonu takip edemiyorsun, öyle bir kötülüğü var. Elin kolun bağlı beklemeye başlıyorsun, gelmesi haftasonlarıyla birlikte 18-20 gün arasında değişiyor.

Ürünün tüm satış fiyatı ve taşıma ücretleri dahil 100 Avro'yu geçmemesi lazım, geçtiği taktirde gümrüğe gidip işlemlerini yapıp kendin çekmen lazım. 100 Avro'nun altındaki fiyatlarda ürün kapına kadar postacıyla gelir.

Ebay üzerinde sonradan ödeme yok, herşeyi baştan ödüyorsun. Bu yüzden belki 10$ tutan kargo ücretini adam sana 25$ tutuyor diyebilir, sen eğer kabul ediyorsan alırsın yoksa teklif vermezsin. Ama tabii rekabet olayı olduğundan herkes atmasyon kargo fiyatı söylemiyor, bu tutar ürünü satın almadan önce
    belli olduğundan yüksek fiyat gösterirse sen de başka satıcıdan ürünü alırsın.

Ebay'den ürün satın alırken mutlaka POWERSALER olmasına dikkat et, bu kişilerin düzenbazlık ya da hile yapma olasılığı son derece azdır çünkü geçimini Ebay'den sağlıyor gibi bir şey, satışları son derece fazla olduğundan güven kaybetmek istemezler.

Sorun olursa forum üzerinden mesaj atabilirsin, yardımcı olmaya çalışırım.

• DHL kesinlikle gümrüğe takılır, ama FEDEX ile gelen ürün (çok abartmadan tabii) gümrük limitlerinin biraz üstünde olsa da takılmadan gelebiliyor.
  • Evet. Sana sadce ebay üzerine bir forum tavsiye edeyim.
    http://forum.iyibey.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 22 Haziran 2007; 1:50:32 >
  • Tavsiyem Fed ex olacaktır. Ucuzluk ve hızlılık bakımından ama para bende bol diyorsan UPS yi tercih et.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.