Şimdi Ara

Hangi 3.16i ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
78
Cevap
1
Favori
17.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar araçlar hakkında yoğun bilgi araştırmalarım sonucu premium araçlarda a3 sedanı eledim çünkü stronic şanzımanı sıkıntı, c180 i eledim çünkü çok yakıyor, s60 ı eledim çünkü powershift şanzıman sıkıntı. Başkada premium marka yok zaten 100-105 bine.

f30 136 hp almaya karar verdim. Performansı 0-100 9.2 bana yeter yakıtı ortalama 6 litre karma kullanımda yeter bana. Peki 3.16i lerin hangisini almalıyım hiç anlamıyorum bmwlerden? ve 3.16i 136 hplik turbomu yoksa eski turbosuz olan mı nasıl anlarım arabaya bakarak ya beni kandırırsa satıcı?

Modernline, sportline, Luxury, Msport line seçenekleri birde line olmayan standart versiyonlar var seçenek sizde. Modeller arası ince detaylar ve donanım farklılıkları vardır. Hangisi hoşunuza giderse...
    EPICA kullanıcısına yanıt
    EPICA demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

Yanlış girilmiş. 316i F30'larin hepsi 136 beygir turbolu motora sahip. Normal kullanımda 8 litreleri rahatlıkla yakalarsınız.
    Bu arada kesin xenon far olsun bence, görünüm ve aydınlatma olarak çok fark ediyor
    Arkadaşın dediği gibi F30 3.16i'ler hepsi 136 hp.

BMW hastası (3-5-7 kasa) olarak şunu söyleyebilirim:
    316i ve 320i ed aynı motor kullanılıyor.
    316i > 136 hp
    320i ed > 170 hp
    Sadece yazılım farkı olduğu söyleniyor, bunu kesin olarak söyleyen görmedim ama %97 bu yönde.
    Yazılım firmaları mevcut. Ben şuan için yaptırmadım (yakında turbolu bir araç alınca).
    Atmosferikte verim olmadığı için.

200.000 km yi Geçen araçlara bence bu yazılım - chip kesinlikle uygun değil Masraf açar ileride.
    Ben F kasadan önceki aracım olsaydı bu tür işlemler yapmazdım yapılanıda almazdım.

316i Twin Power Turbo = çift turbolu olduğu yazıyor Fotosunu temsili olarak paylaşacağım.http://www.businessfleet.com/fc_images/photogallery/l-bmw12.jpg

fakat ben tek turbolu olduğunu düşünüyorum(araştırmıştım).
    Bu F30 3 serilerinin hepsinde yazar.
    F30 320d bile tek Turboluymuş arkadaş söyledi bu mesajdan sonra Düzelttim.

Ben yaptıracak olsam Remaps'e yaptırırdım.

Linkler aşağıda, önce yazdıklarımı okuyup linklere bakmanız mantıklı olacaktır.

Siz grafikte stage 1 yazan değerlere bakacaksınız.
    Stage 2 -3 'de aracın kaput altındakilerden bazı parçaları değişmesi gerekir.
    Egzoz vs gibi parçalarda ekstra performans için değiştirilen parçalardan bazıları.

Siz burada yazan max 220 hp değilde
    aynı 320i ed gibi 170 hp yaptırabilirsiniz.

Piyasada sök-tak olan RaceChip ler falan var bunlarda sorun çok yaşanıyor.
    Yazılım işinde ; sizin aracınıza özel yazılım atıldığından sıkıntı pek olmadığı söyleniyor.

Buradan isteğin marka modelin ulaşabileceği gücü görebilirsin.
    www.remaps.com.tr
    Chiptuning | Remaps Professional Chiptuning - Otomotiv Yazılım Mühendislik A.Ş.
    https://www.remaps.com.tr/chip-tuning

316i Burada >
    www.remaps.com.tr
    Remaps Professional Chiptuning - Otomotiv Yazılım Mühendislik A.Ş.
    https://www.remaps.com.tr/chip-tuning/bmw/3-serisi/f3x-102011-ve-sonrasi/316i-136hp

yazıyor.

320i ed aynı motoru kullandığı için o da aynı değerlere sahip >
    www.remaps.com.tr
    https://www.remaps.com.tr/chip-tuning/bmw/3-serisi/f3x-102011-ve-sonrasi/320i-ede-170hp

----------

Ben sıkı bir BMW hastası olduğumdan
    daha düşük rakamlara olan ve hiç bir 3 serisinde bulamayacağınız özellikler olan e60 530d tercih ederim.

Cesaretiniz varsa e65 745i/745li öneririm.

Yeni bir BMW'ci olduğunuzu göz önüne alırsak 7 serisi almayacağınız zihniyet olarak çok açık.

+ e60 kasa 530d aracında bulmanız gereken donanımlar: +

Herşeyden önemlisi KiloMetre !!!
    Bu araçların motoru 300-350 gibi bittiğini biliyorum.
    Bindikten sonra satabilmek içinde 260-270 bin km yi geçmemesi gerekiyor.

-Recaro Koltuk
    -Komfort-Oynar Başlık kafalıklar
    -Ön 2 koltuk Soğutma (bu donanım varsa koltuklarda ufak ufak delikler olur. Aşınma vs değil.)
    -Isıtma ; soğutma varsa zaten vardır. Bunun ön 2 yada 4 koltuk olarak seçeneği var.
    -Direksiyon ısıtma
    -Keyfinize düşkünseniz (deneme fırsatım olmadı.) Ön 2 koltuk masaj donanımı.

+ Üstteki Donanımları Bulunduranlardaki Standartlar Donanımlar:

-Yazılım bu araçlarda kesinlikle olmasın olanını almayın derim.
    -Başa yazdım özellikle !!! '' BMW'lerde hasar kaydı kesinlikle normaldir. Yüksek çıkmasıda normaldir.
    bana göre 25-30 bin Tl hasar kaydı BMW için çok çok çook normaldir.
    -6 Silindir
    -6 Vites
    -2993 cm^3 motor hacmi
    -Basarsan yakar Basmazsan üzmez
    -Gaza Yüklenince geriye yapıştırıp Üzerindeki O baskıyı yaşatır
    -Yol Bilgisayarı (tüketim -cruise cont kaça ayarlı vs yazar)
    -Fabrikasyon Navigasyon - e90 cılar ''Ekranlı'' diye tabir eder.
    -Otomatik Kararan dikiz aynası
    -Dikiz aynasında bazılarında Garaj kapısı açmak için düğmeler var 2-3 farklı garaj için.
    Bunları kodluyosun aracın garaj açma fonksiyonuna galiba.
    -Logic 7 ses sistemi - bunlarda Hi-Fi ses sistemi yok diye biliyorum. f kasalarda var. F için Harman Kardon var daha kaliteli opsiyon olarak alınıyor.
    -Webasto var > zaman ayarlı aracın içini sizin ayarladığınız ileri saat'e - gün'e siz gelmeden ısıtır. Koltuk ısıtmalarını çalıştırır.
    -Deri koltuk - Kesinlikle yıpranma aşınma soyulma vs olanlarından uzak durun-
    -Cam Tavan / Sunroof
    -Elektrikli Direksiyon
    -Elektrikli Ön 2 Koltuk
    -Ön 2 koltuk hafıza
    -Elektrikli Arka Cam Perdesi
    -Manuel / Elle aç-kapa Arka sağ-sol perdeler.
    -Cruise Control / Hız Sabitleyici
    -Far Gece Sensörü
    -Yağmur Sensörü
    -Çift Bölge İklimsel Klima (Bazı e60 530d / 530i lerde yok . Olmayınca kötü görünüyor gerçekten !!!)

e60 lara Frankfurt jant yakışıyor- ilk başta benimde hoşuma gitmemişti.

Frankfurt JANT LİNK:https://scontent-sea1-1.cdninstagram.com/vp/b01a9ae8775efd5644114079f1dec281/5B3DED77/t51.2885-15/s480x480/e15/10946518_1524109031211320_2088849219_n.jpg?ig_cache_key=OTA0MzY0MDczODEwNzMwMzcx.2

Aklıma Geldikçe Eklerim.

UNUTMAYIN e60 530d > 500nm Tork gücüne sahip 231 de hp'si var.

Uzun zamandır bakıyorum ilanlara - Nakitde gelince alacam.

Benim favorilerime eklediğim yeni düşen ilanlardan birisi:
    NOT: Araç kesinlikle benim değil. İlan sahibiyle konuşmadım/yazışmadım daha.
    www.sahibinden.com
    BMW 5 Serisi Fiyatları & Modelleri sahibinden.com'da
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-e60-530d-full-566190127/detay

Sport mod açılmış yazmış bunu pek sevmedim.
    Yazılım Olmasın Dikkat Edin.
    Araçtakiler Frankfurt jant değildir.

Fotoğraf linklerini burada direk görüntülemeyi (bir yere upload etmeden) hala çözemedim.

En baştan okumadım bi daha. Yazım hatası olabilir.

Edit: imla
    Edit: Bilgi düzeltmesi.
    Edit: Ekleme
    Edit: Hatalı Bilgi
  • F30'da atmosferik motor yok. 316i'lerin tamamı turbolu 136hp.
    Karmada 8 litre altında tüketmeyi beklemeyin.

Modernline, sportline, Luxury, Msport line seçenekleri birde line olmayan standart versiyonlar var seçenek sizde. Modeller arası ince detaylar ve donanım farklılıkları vardır. Hangisi hoşunuza giderse...
    Core2Duo E6850@3600mhz //Big Water 735//Abit IN9 32XMAX Wifi //Sapphire 4770//2*2GB Crucial Ballistic Tracer//2*500 Gb Seagate RAID0//HP W2207//Ev Yapımı Feel! Tıkla //LG Dvd-rw//Philips cd-rw//Lc POWER 550Watt//HP 1315 All in one//Creative Megaworks THX550 5 1//Creative Audigy2ZS //Logitech Momo Racing Force//
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum

F30'da atmosferik motor yok. 316i'lerin tamamı turbolu 136hp.
    Karmada 8 litre altında tüketmeyi beklemeyin.

Şu iki araca bakarmısın. Birisinin şehir içi 11 litre iken diğeri 7.5. Yani bu ilanlardan çok gördüm çok var 11 litre olan f30 ve 7.5 litre olan f30 ??

www.sahibinden.com
    BMW 3 Serisi Fiyatları & Modelleri sahibinden.com'da
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-sahininden-2012-bmw-sportline-paket-551820741/detay

• quote:

Orijinalden alıntı: Buharkentli

Şu iki araca bakarmısın. Birisinin şehir içi 11 litre iken diğeri 7.5. Yani bu ilanlardan çok gördüm çok var 11 litre olan f30 ve 7.5 litre olan f30 ??

www.sahibinden.com
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-sahininden-2012-bmw-sportline-paket-551820741/detay

Alıntıları Göster
    Tabiki

Sportline donanım. Recoro koltuk ve bi xenon far gibi çok önemli iki artısı var. Siyah trimler ve kırmızı detaylarla iç mekan daha da hoş görünüyor. Ayrıca gelişmiş yol bilgisayarı mevcut. Diğer araç daha boş. Ayrıca km daha düşük...

Ayağa bağlı ne yakacağınız. 7.5 ta yakarsınız 11'de...
    Core2Duo E6850@3600mhz //Big Water 735//Abit IN9 32XMAX Wifi //Sapphire 4770//2*2GB Crucial Ballistic Tracer//2*500 Gb Seagate RAID0//HP W2207//Ev Yapımı Feel! Tıkla //LG Dvd-rw//Philips cd-rw//Lc POWER 550Watt//HP 1315 All in one//Creative Megaworks THX550 5 1//Creative Audigy2ZS //Logitech Momo Racing Force//

• quote:

Orijinalden alıntı: supremum

Tabiki

Sportline donanım. Recoro koltuk ve bi xenon far gibi çok önemli iki artısı var. Siyah trimler ve kırmızı detaylarla iç mekan daha da hoş görünüyor. Ayrıca gelişmiş yol bilgisayarı mevcut. Diğer araç daha boş. Ayrıca km daha düşük...

Ayağa bağlı ne yakacağınız. 7.5 ta yakarsınız 11'de...

Alıntıları Göster
    Kardeş dediğimi anlamadın sen. Bu araçalrın biri 116 hp diğeri 136 hp teknik verilere girdiğinde görürsün. Neden fark var diye sormuştum

• Yanlış girilmiş. 316i F30'larin hepsi 136 beygir turbolu motora sahip. Normal kullanımda 8 litreleri rahatlıkla yakalarsınız.
    Bu arada kesin xenon far olsun bence, görünüm ve aydınlatma olarak çok fark ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EPICA -- 13 Mayıs 2018; 21:2:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Buharkentli

Kardeş dediğimi anlamadın sen. Bu araçalrın biri 116 hp diğeri 136 hp teknik verilere girdiğinde görürsün. Neden fark var diye sormuştum

Alıntıları Göster
    Sen beni anlamamışsın. F30 kasada 116hp yok. Atmosferik 1.6 motor olayı E90 kasa ile bitti.
    2012 model yılı olarak hem E90 hem de F30 kasa olduğu için bazı satıcılar yanlış giriyor.
    Araçların ikiside 136hp aynı motora sahip.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @Buharkentli 2. ilandaki aracın kategorisi yanlış seçildiği için teknik veride bir önceki E90 kasasın 1.6 atmosferiğini gösteriyor.

f30 kasa bmwlerde 1.6 136 bg motor yerine 320ed 1.6 170 bg versiyonunu tavsiye ederim yakıtları aynı zaten. Güncelde 316i yerine 1.5 3 silidirli yine 136 bg 318i modeli var.

1.5 dizel mi yahu bu 6 litre yakacak

Orijinalden alıntı: EPICA

Yanlış girilmiş. 316i F30'larin hepsi 136 beygir turbolu motora sahip. Normal kullanımda 8 litreleri rahatlıkla yakalarsınız.
    Arkadaşın dediği gibi F30 3.16i'ler hepsi 136 hp.

BMW hastası (3-5-7 kasa) olarak şunu söyleyebilirim:
    316i ve 320i ed aynı motor kullanılıyor.
    316i > 136 hp
    320i ed > 170 hp
    Sadece yazılım farkı olduğu söyleniyor, bunu kesin olarak söyleyen görmedim ama %97 bu yönde.
    Yazılım firmaları mevcut. Ben şuan için yaptırmadım (yakında turbolu bir araç alınca).
    Atmosferikte verim olmadığı için.

200.000 km yi Geçen araçlara bence bu yazılım - chip kesinlikle uygun değil Masraf açar ileride.
    Ben F kasadan önceki aracım olsaydı bu tür işlemler yapmazdım yapılanıda almazdım.

316i Twin Power Turbo = çift turbolu olduğu yazıyor Fotosunu temsili olarak paylaşacağım.http://www.businessfleet.com/fc_images/photogallery/l-bmw12.jpg

fakat ben tek turbolu olduğunu düşünüyorum(araştırmıştım).
    Bu F30 3 serilerinin hepsinde yazar.
    F30 320d bile tek Turboluymuş arkadaş söyledi bu mesajdan sonra Düzelttim.

Ben yaptıracak olsam Remaps'e yaptırırdım.

Linkler aşağıda, önce yazdıklarımı okuyup linklere bakmanız mantıklı olacaktır.

Siz grafikte stage 1 yazan değerlere bakacaksınız.
    Stage 2 -3 'de aracın kaput altındakilerden bazı parçaları değişmesi gerekir.
    Egzoz vs gibi parçalarda ekstra performans için değiştirilen parçalardan bazıları.

Siz burada yazan max 220 hp değilde
    aynı 320i ed gibi 170 hp yaptırabilirsiniz.

Piyasada sök-tak olan RaceChip ler falan var bunlarda sorun çok yaşanıyor.
    Yazılım işinde ; sizin aracınıza özel yazılım atıldığından sıkıntı pek olmadığı söyleniyor.

Buradan isteğin marka modelin ulaşabileceği gücü görebilirsin.
    www.remaps.com.tr
    Chiptuning | Remaps Professional Chiptuning - Otomotiv Yazılım Mühendislik A.Ş.
    https://www.remaps.com.tr/chip-tuning

316i Burada >
    www.remaps.com.tr
    https://www.remaps.com.tr/chip-tuning/bmw/3-serisi/f3x-102011-ve-sonrasi/316i-136hp

yazıyor.

320i ed aynı motoru kullandığı için o da aynı değerlere sahip >
    www.remaps.com.tr
    https://www.remaps.com.tr/chip-tuning/bmw/3-serisi/f3x-102011-ve-sonrasi/320i-ede-170hp

----------

Ben sıkı bir BMW hastası olduğumdan
    daha düşük rakamlara olan ve hiç bir 3 serisinde bulamayacağınız özellikler olan e60 530d tercih ederim.

Cesaretiniz varsa e65 745i/745li öneririm.

Yeni bir BMW'ci olduğunuzu göz önüne alırsak 7 serisi almayacağınız zihniyet olarak çok açık.

+ e60 kasa 530d aracında bulmanız gereken donanımlar: +

Herşeyden önemlisi KiloMetre !!!
    Bu araçların motoru 300-350 gibi bittiğini biliyorum.
    Bindikten sonra satabilmek içinde 260-270 bin km yi geçmemesi gerekiyor.

-Recaro Koltuk
    -Komfort-Oynar Başlık kafalıklar
    -Ön 2 koltuk Soğutma (bu donanım varsa koltuklarda ufak ufak delikler olur. Aşınma vs değil.)
    -Isıtma ; soğutma varsa zaten vardır. Bunun ön 2 yada 4 koltuk olarak seçeneği var.
    -Direksiyon ısıtma
    -Keyfinize düşkünseniz (deneme fırsatım olmadı.) Ön 2 koltuk masaj donanımı.

+ Üstteki Donanımları Bulunduranlardaki Standartlar Donanımlar:

-Yazılım bu araçlarda kesinlikle olmasın olanını almayın derim.
    -Başa yazdım özellikle !!! '' BMW'lerde hasar kaydı kesinlikle normaldir. Yüksek çıkmasıda normaldir.
    bana göre 25-30 bin Tl hasar kaydı BMW için çok çok çook normaldir.
    -6 Silindir
    -6 Vites
    -2993 cm^3 motor hacmi
    -Basarsan yakar Basmazsan üzmez
    -Gaza Yüklenince geriye yapıştırıp Üzerindeki O baskıyı yaşatır
    -Yol Bilgisayarı (tüketim -cruise cont kaça ayarlı vs yazar)
    -Fabrikasyon Navigasyon - e90 cılar ''Ekranlı'' diye tabir eder.
    -Otomatik Kararan dikiz aynası
    -Dikiz aynasında bazılarında Garaj kapısı açmak için düğmeler var 2-3 farklı garaj için.
    Bunları kodluyosun aracın garaj açma fonksiyonuna galiba.
    -Logic 7 ses sistemi - bunlarda Hi-Fi ses sistemi yok diye biliyorum. f kasalarda var. F için Harman Kardon var daha kaliteli opsiyon olarak alınıyor.
    -Webasto var > zaman ayarlı aracın içini sizin ayarladığınız ileri saat'e - gün'e siz gelmeden ısıtır. Koltuk ısıtmalarını çalıştırır.
    -Deri koltuk - Kesinlikle yıpranma aşınma soyulma vs olanlarından uzak durun-
    -Cam Tavan / Sunroof
    -Elektrikli Direksiyon
    -Elektrikli Ön 2 Koltuk
    -Ön 2 koltuk hafıza
    -Elektrikli Arka Cam Perdesi
    -Manuel / Elle aç-kapa Arka sağ-sol perdeler.
    -Cruise Control / Hız Sabitleyici
    -Far Gece Sensörü
    -Yağmur Sensörü
    -Çift Bölge İklimsel Klima (Bazı e60 530d / 530i lerde yok . Olmayınca kötü görünüyor gerçekten !!!)

e60 lara Frankfurt jant yakışıyor- ilk başta benimde hoşuma gitmemişti.

Frankfurt JANT LİNK:https://scontent-sea1-1.cdninstagram.com/vp/b01a9ae8775efd5644114079f1dec281/5B3DED77/t51.2885-15/s480x480/e15/10946518_1524109031211320_2088849219_n.jpg?ig_cache_key=OTA0MzY0MDczODEwNzMwMzcx.2

Aklıma Geldikçe Eklerim.

UNUTMAYIN e60 530d > 500nm Tork gücüne sahip 231 de hp'si var.

Uzun zamandır bakıyorum ilanlara - Nakitde gelince alacam.

Benim favorilerime eklediğim yeni düşen ilanlardan birisi:
    NOT: Araç kesinlikle benim değil. İlan sahibiyle konuşmadım/yazışmadım daha.
    www.sahibinden.com
    BMW 5 Serisi Fiyatları & Modelleri sahibinden.com'da
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-e60-530d-full-566190127/detay

Sport mod açılmış yazmış bunu pek sevmedim.
    Yazılım Olmasın Dikkat Edin.
    Araçtakiler Frankfurt jant değildir.

Fotoğraf linklerini burada direk görüntülemeyi (bir yere upload etmeden) hala çözemedim.

En baştan okumadım bi daha. Yazım hatası olabilir.

Edit: imla
    Edit: Bilgi düzeltmesi.
    Edit: Ekleme
    Edit: Hatalı Bilgi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EBÖB -- 14 Mayıs 2018; 21:36:40 >

• Makyajli t3 s60'ta powershift degil 6 ileri tork konvertorlu aisin sanziman var. O paraya da temiz bir tane bulunur.

• Psa motorlu f30larda çok fazla kronik sorun vardır. Mutlaka geçmişi temiz araç alın. Çoğu 3.16i racekitle kullanılıyor dikkatli olun. Sizr tavsiyem 50 yaş üstü yada kadından ilk sahibi olan bulursanız alın yoksa üzer

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

*Çook uzun uzun yazanları *Sürekli marka/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

https://forum.donanimhaber.com/twinpower-twin-scroll-turbo-nedir-ne-degildir--58157461
    Mesajım düzeltilmiştir hocam saolun bilgilendirme için.
    1999 1.6 Renault Clio RXT
    2014 1.4 Seat İbiza Style
    2012 1.6 BMW F30 Comfort
    2020 1.5 Audi A3 Sport
  • bu kasa f30 kasa diye geçer turbolu motora sahip 136 hp dir. 2012 yılından itibaren vardır.
    www.sahibinden.com

bu kasa ise e90 diye geçer, atmosferik motora sahip 116 hp dir 2012 yılında üretimi bitmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: gocaman52

bu kasa f30 kasa diye geçer turbolu motora sahip 136 hp dir. 2012 yılından itibaren vardır.
    www.sahibinden.com

bu kasa ise e90 diye geçer, atmosferik motora sahip 116 hp dir 2012 yılında üretimi bitmiştir.
    Oha e90 316 ya cektigi fiyata bak bildigin dolandirilacak keriz ariyor adam

• hocam 1.16 kullandım fena yakıyodu emin misin 3.16nın öyle yaktığına

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • N13B16 kodlu 116i miydi yani 2013 sonrası. ? Şuanki 316i f30 n13 motoruyla dikkatli kullanımda 8,7 . Ama şu sıralar gazlayarak yer yer yanlayarak 9,5 ortlamam var.
    2020 1.5 Audi A3 Sport
  • kendi aracım değildi hocam kiralamıştım uzun yol için dizeldi ortalama 7.5 gördüm diye hatırlıyorum.agresif kullanmama rağmen bi de yani.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.