E

Yüzbaşı
08 Kasım 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 257 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Merhabalar.

Gerekli programlar;

Easy Tune,

Aida64

web browser (videoyu izlemek için).

Videoyu forumdaki diğer overclock konusunda gördüğüm gereksiz voltaj uğraşları sonrası,

daha basit bir şekilde de yapılabildiğini göstermek için paylaştım.

Forumda üyelerle mesajlaştım ancak voltajsız bu değerlere çıkanı görmedim.

Voltajsız = Auto VOLTAGE

Umarım yararlı olur.

EDİT: video eklemek için kod gerekmiyormuş. Link ekledim.

AİDA 64 ÜCRETSİZ KEY KONUMU SİLDİREN MENFAATÇİYE SELAM OLSUN

Burada aida64 resmi sitesinden indirildiğiniz tüm versiyonların Key’lerini veriyordum gönüllü olarak.
Ve bu keyler için ciddi emek harcadım.

Ancak aramızda galiba bu key’leri para ile satmak isteyen bir kimse var. Bu konumu şikayet edip sildirmiş.

Key’leri sadece DH forumda paylaşmıştım foruma yararı olsun diye.

Bir de konuyu öyle düzenli yaptım ki her key alanı konu altına “lisansınız etkinleştirildi” yazısının ekran görüntüsü ile beraber ekleyip
tüm Aida64 sürümlerini bölerek ve bunlara da zaman ayırarak fayda sağlamaya çalıştım.

Çok merak ediyorum hangi sebep ile şikayet etti. Muhtemelen key’leri para ile satacaktı önündeki tek engelde bendim.
Şikayet butonu sağolsun o engel de kalktı ve konum silindi.

Daha pek çok overclock ve test programlarının lisanslarını paylaşacaktım ama muhtemelen yine şikayet edecek. Olan benim vaktime, çabalarıma ve emeğime olacak.

Muhtemelen şikayet etmeden önce benden key de istemiştir o hain.

Ona hakkımı helal etmiyorum.
Allah çoluğundan çocuğundan sevdiklerinden ailesinden çıkarsın.
2.el satış bölümünde ve diğer tüm bölümlerde aslında, kaldırılmış olan sol üstteki arama butonu ve çubuğunu geri istiyoruz. Mobil iOS sürüm için.

Cihaz: iPhone11,8 (12.1)
Sürüm: 1.8.0 (766)
Arkadaşlar overclock ile kullanırım hangisi olursa oc yapacağım zaten ama x5460 oc performansı daha iyi çıkıyor doğru mu?

Stock halde 5470 çok önde oysaki?
Hatta O.C. ile 5470 daha yüksek frekanslara ulaşabiliyor.

Karşılaştırma LİNKİ TIKLA
Arkadaşlar overclock ile kullanırım hangisi olursa oc yapacağım zaten ama x5460 oc performansı daha iyi çıkıyor doğru mu?

Stock halde 5470 çok önde oysaki?
Hatta O.C. ile 5470 daha yüksek frekanslara ulaşabiliyor.

Karşılaştırma LİNKİ TIKLA
1 aydır araştırmalarım sonu aldığımı belirterek başlayayım.

Soğutucu güzelmiş.
%15 overclock sonrası sıcaklıktan reset atan sistem, %32 overclock ile stabil çalışıyor daha da basacağım.
280₺’ya aldım bu paraya Dark Freezer alacaktım son anda
Deep Cool Gammaxx 400’ü 280₺ görünce hemen aldım Amazon TR üzerinden. Son 1 adet kalmıştı sonuncuyu aldım.
Beyazı var stokta 426₺ fiyat etiketi var.

Bir de incehesapta var mavisi 290₺ fiyat yazılmış.
Gerçekten parasını hakediyor.

Diğer iyi yanı ise tüm soketler ile uyumlu.

Arctic Freezer 34 Sports veya Cooler Master hyper 212 Led alacaktım ama işlemci uyumluluğu çok kısıtlı.

Ya da Dark freezer x124 alacaktım 240₺’ya ama o da AliExpress’deki “ALYESE”’nin isim giydirilmiş haliydi fakat son ana kadar x124 alacaktım tüm soketlere uyumlu idi ve performansı da başarılı görünüyordu.

Ama gammaxx’ı görünce aldım geçtim.

Fan sesi gibi bir derdim olmadığı için sürekli max’a ayarladım böyle kullanıyorum.
SmartFan modunda gerçekten çok sessiz, duyulan ses egzoz fanının oluyor.

Forumda hava soğutma arayanların çok büyük bir kısmı 300₺ civarı bütçeye sahip.
Ben de açayım şöyle bir konu faydalanılsın dedim.

Deep Cool Gammaxx 400’ün Avantajları:
•AŞIRI KOLAY MONTAJ. Anakartı SÖKÜLMEDEN.

•Özellikle amatör kullanıcılar ve anakartı sökmeye üşenenler için inanılmaz KOLAY MONTAJ

•Fiyat performans ürünü

•Tüm soketler ile UYUMLU

•Dar kasalara takılıyor. Benim eskiler eskisi kasama kapak mesafesi 0.6 cm fark ile kurtardı.

•2.fan/çift fan kullanmak isteyenler için extra 2 adet fan tutturma aparatları daha çıkıyor fazladan.

•RAM yuvalarının 4’ü de kullanılabilir.

•Kesinlikle RAM yuvası kapatmıyor.

•Fan hava akımı 74.34 CFM piyasadaki kule fanlı soğutucularda bulunan en güçlü fanlardan birisi.

•Kasaya RENKLENDİRMEYİ sevenler için. Benim kasa camlı değil zaten görselliğe pek önem vermiyorum. Önemli olan performanstır benim için adreslenebilir rgb ne yazıkki yok ama fanlar değişebiliyor unutmayın.

•GÖRSELLİK için kaba durmuyor. Allah’a emanet duran uyduruk soğutucular ile uzaktan yakından alakası yok.

•Anakart’a SAĞLAM TUTUNUYOR.

•Yurtdışında tıpkı evga markası gibi çok satan marka modeldir.

•2 yıl uluslararası garantisi var.

•••Aklıma geldikçe eklerim. Şu esnada bir yandan da overclock denemeleri yapıyorum GAMMAXX 400 ile.

GÖRSELLER
İlk 2 foto benden. Karanlık çekim biraz uyduruk oldu ama kapağı kapatınca tekrar açıp çekmeye üşendim.

ALDIĞI ÖDÜLLER

/-\./-\./-\. /-\./-\./-\. /-\./-\./-\. /-\./-\./-\. /-\./-\./-\./-\
Arkadaşlar stock fan ile %9 oc ile ölçülen sıcaklıklar
Gammaxx 400 ile %33 oc yapıldığında bile daha düşük çıkıyor.
Normalde stock fan ile macun yenilememe rağmen %9 oc üzerine çıktığımda aşırı ısınmadan dolayı kapanan sistem şu an RAM sınırına takıldığı için overclock ile daha ileriye gidemiyorum. Ama artık ne kadar oc yaparsam yapayım sıcaklıklar sabit.

Şimdi de anakart limitine takılıyorum. Daha fazla overclock yapamıyorum. Voltaj verdim ama stabiliteyi tutturamıyorum daha fazlası için. Şu ana kadar voltajsız geldim.

\_/'\_/'\_/'\_/'\_/'\_/'\_/'\_/'\_/'\_/'\_/'\_/'\_/'\_/'\_/'\_/

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

KULLANICILAR:
@EBÖB
@telikopukGitar

EDİT : imla - Görsel düzenlemesi
EDİT: aida64 test sonuçları eklendi. Test sonuçları kamera ile çekildi kusura bakmayın sistemsel sıkıntıdan dolayı orijinal upload edemedim.
Arkadaşlar kule soğutucularda işlemci bakır boruları arasında alüminyum olanlar var,
bir de bakırların hepsi bitişik olanlar var.

Hangisi tercih edilmeli max 300₺ kule soğutucu alacağım.
Arkadaşlar fan arayışım sona erdi en doğru kararı verdiğimi düşünüyorum. Aldığım soğutucuyu burada açıkladımhttps://forum.donanimhaber.com/280-deep-cool-gammaxx-400--143611643
Deep Cool Gammaxx400

Zalman CNPS10X-OPTIMA(2011) 120mm Fanlı İşlemci Soğutucuhttps://www.hepsiburada.com/zalman-cnps10x-optima-2011-120mm-fanli-islemci-sogutucu-p-BD801630?magaza=Hepsiburada

Arkadaşlar Cooler Master Hyper 212 Led modeline sonradan 2. Bir fan daha takılabiliyor.
Dark Freezer x124’e takılabiliyor mu?

Bunlara ek olarak çift radyatörlü olması açısından Dark Freezer x94 mü tercih edilmelidir fakat fanları küçük dolayısıyla radyatörde küçük(9cm) olacak.

Dark markası AliExpress’de satılan “ALYESE(tıkla)” markanın üzerine etiket takılarak satılıyor diye bilgi edindim be derece doğrudur? Ama yine de 2 sene garanti veriyorlar.

1-) Dark Freezer x124 5 borulu 243₺

2-) Cooler Master Hyper 212 4 borulu

3-) 9cm ama çift fanlı diye tercih edilir mi?
Dark Freezer x94

Hakkında
Forum İmzası:
BMW 745Li E65 / BMW 530d E60
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Intel
Takım
Galatasaray
Notebook
Asus
Clash of Clans
Clash of Clans
İşlemci
Intel
Anakart
Gigabyte
Sabit Disk
Samsung
Ekran Kartı
Sapphire
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.108
İkinci El Bölümü Mesajları: 337
Konularının görüntülenme sayısı: 27.107 (Bu ay: 349)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 344 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.