Şimdi Ara

Hamam Otu (Kirşan) kullanan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
12.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Webtekno'dan Ekin Kollama'nın kanalında berber videosu izlersen kirşan(hamam) otundan bahsetti biraz. Benim de dikkati mi çekti.

İnternette biraz araştırdım fakat net bir bilgiye ulaşamadım. Kullananlardan bazılar çok mükemmel diyor. Hatta Ekin Kollama'da faydalıydı gibi birşey söylüyordu. Bazıları arsenik karışımı içerir ölümcüldür gibisinden yazmışlar.

Aranızda kullananlar varsa görüşünü paylaşabilir mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hamam Otu (Kirşan) Kullanan Var mı?

Kirşan otu, Akdeniz bölgesine özgü, nanegiller familyasına ait bir bitkidir. Sahip olduğu tıbbi özellikleri ile yüzyıllardır geleneksel tıpta kullanılmaktadır. Kirşan tozu, kurutulmuş kirşan otunun öğütülmesiyle elde edilir ve pek çok sağlık sorununa karşı etkili bir şekilde kullanılmaktadır.

Kirşan Tozu Nedir?

Kirşan tozu, kirşan otu bitkisinin öğütülmüş halidir. İçeriğinde ursolik asit, betulinik asit, oleanolik asit gibi triterpenler ve flavonoidler başta olmak üzere çok sayıda aktif bileşen bulunur. Bu bileşenler, kirşan tozuna antioksidan, antiinflamatuar ve antimikrobiyal özellikler kazandırmaktadır.

Kirşan Tozu Faydaları

Kirşan tozu, çeşitli sağlık sorunlarına karşı doğal bir tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır. İşte kirşan tozunun bilinen faydalarından bazıları:

• Sindirim Sistemi Sağlığını Destekler: Kirşan tozu, sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur. Mide bulantısı, kusma ve ishal gibi sindirim sorunlarının giderilmesinde etkilidir.
    • İltihabı Azaltır: Kirşan tozundaki triterpenler ve flavonoidler, vücuttaki iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Bu nedenle, eklem ağrıları, gut ve romatizma gibi iltihaplı hastalıkların tedavisinde kullanılabilir.
    • Antioksidan Etki Gösterir: Kirşan tozu, güçlü bir antioksidandır. Vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur. Bu sayede hücre hasarını önlemeye ve yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olur.
    • Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: Kirşan tozundaki antimikrobiyal bileşenler, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Bu sayede, enfeksiyonlara karşı vücudun direncini artırır.
    • Cilt Sağlığına İyi Gelir: Kirşan tozu, cilt üzerinde de faydalı etkilere sahiptir. Ciltteki iltihabı azaltır, akneyi gidermeye yardımcı olur ve cilt dokusunu yeniler.

Kirşan Tozu Kullanımı

Kirşan tozu, çeşitli şekillerde kullanılabilir. En yaygın kullanım şekli, su veya meyve suyu ile karıştırılarak tüketilmesidir. Ayrıca, kirşan tozu kapsül veya tablet şeklinde de kullanılabilir. Cilt sorunlarında ise kirşan tozu maskesi olarak uygulanabilir.

Hamam Otu (Kirşan) Kullanan Var Mı?

Kirşan otu, yüzyıllardır geleneksel tıpta kullanılan ve pek çok sağlık sorununa karşı etkili bir şekilde kullanılabilen bir bitkidir. Sindirim sistemi sağlığını desteklemekten iltihabı azaltmaya, bağışıklık sistemini güçlendirmekten cilt sağlığına iyi gelmeye kadar çok çeşitli faydalar sunmaktadır. Kirşan otu veya kirşan tozu kullanmayı düşünüyorsan, öncelikle bir sağlık uzmanına danışman.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • 2 sene kadar kullanmıştım,paketlerde toz olarak satılıyor,suyla karıştırıp krem halinde kılların olduğu bölgeye sürüyorsun,çok pis kokusu var,kılları kökünden çürütüyor ve ciltte durdukça kaşıntıyla beraber yakmaya başlıyor,5-6 dk sonra suyla temizliyorsun,o bölge tertemiz oluyor..
    Başka sorun varsa söyle

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: @koray.tekler

2 sene kadar kullanmıştım,paketlerde toz olarak satılıyor,suyla karıştırıp krem halinde kılların olduğu bölgeye sürüyorsun,çok pis kokusu var,kılları kökünden çürütüyor ve ciltte durdukça kaşıntıyla beraber yakmaya başlıyor,5-6 dk sonra suyla temizliyorsun,o bölge tertemiz oluyor..
    Başka sorun varsa söyle

kaç günde uzuyor tekrar?
  • @koray.tekler kullanıcısına yanıt
    peki neden bıraktın? şuan ne kullanıyorsun?
  • takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Reikokuna

quote:

2 sene kadar kullanmıştım,paketlerde toz olarak satılıyor,suyla karıştırıp krem halinde kılların olduğu bölgeye sürüyorsun,çok pis kokusu var,kılları kökünden çürütüyor ve ciltte durdukça kaşıntıyla beraber yakmaya başlıyor,5-6 dk sonra suyla temizliyorsun,o bölge tertemiz oluyor..
    Başka sorun varsa söyle

kaç günde uzuyor tekrar?

traş edince 15-20 gün sonra uzar,hamamotunda 25-30 gün filan sürüyor
    Ben spor yaparken bacaklarıma ve kasık bölgemde kullanmıştım,bacaklarımın kılları seyrekleşti,havuza girerken millet nıye böle diye soruyor,söylüyorum ben de
    banyoda filan zaman gecirmek lazım,uygun ortam bulamayınca bıraktım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -Reikokuna

quote:

Başka sorun varsa söyle

kaç günde uzuyor tekrar?

traş edince 15-20 gün sonra uzar,hamamotunda 25-30 gün filan sürüyor
    Ben spor yaparken bacaklarıma ve kasık bölgemde kullanmıştım,bacaklarımın kılları seyrekleşti,havuza girerken millet nıye böle diye soruyor,söylüyorum ben de
    banyoda filan zaman gecirmek lazım,uygun ortam bulamayınca bıraktım.

seyrekleşiyorsa azalıyorsa süper teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: halo586

peki neden bıraktın? şuan ne kullanıyorsun?

üstte dediğim gibi,banyoda zaman geçirmek lazım,birkaç sefer denedim,bu kadar fazla asılma diyen arkadaşım oldu :) yanlış anlıyo millet
    Şuan permatik kullanıyorum
    Ama fırsat buldukca hamamotunu kullanıyorum

• @koray.tekler kullanıcısına yanıt
    anladım hocam,

internette baş dönmesi, ateş gibi belirtileri var diyordu? Sizde buna benzer durumlar meydana geldi mi?

Bide aktardan mı? alıyorsunuz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.