Şimdi Ara

Çim Suyu kullanan/faydasını gören var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
6.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir süredir Çim Suyu ile ilgili bazı yazılar okuyorum. Çok fazla faydasının olduğu yazıyor. Acaba kullanan ve memnun kalan birileri var mıdır? Tecrübelerizi paylaşırsanız sevinirim...

Çim Suyu kullanan/faydasını gören var mı?

E, C, A, B, B12, B9, B8, B6, B3, B2 ve B1 gibi vitaminler içeren 'çimen suyu'nun içindeki mineraller de bir o kadar fazla: Bakır, demir, magnezyum, potasyum, manganez, iyot, kalsiyum, fosfor, selenyum, sülfür, bakır, çinko sodyum, bor, krom, kobalt ve molibden. Çimen suyu yüzde 70 oranında klorofilden oluşuyor. Klorofil ise ışığın 'ilk ürünü' olduğu için diğer bütün elementlerden daha fazla ışık enerjisi içeriyor.

1 mini shot 1,5 kilo yeşil yapraklı sebzenin içerdiği besin değerine sahiptir.
    •% 70'i klorofildir, bunu bitkilerin kanı olarak düşünebiliriz.
    •Yeşil rengini veren bu madde demoküler yapı olarak insan kanına çok benzer.
    •A, B, C, E vitaminleri içerir, B17 ile kanser hücrelerine karşı savaşır.
    •Topraktan bitkiye geçebilen 102 elementten 92'sine sahiptir.
    •Kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum kaynağıdır.
    •Gaz, şişkinlik gibi sorunları rahatlatmaya destek verir.
    •Enerji verir, daha az uykuya ihtiyaç duyarsınız.
    •Sindirime yardımcı olur.
    •Bağışıklık sistemini güçlendirir.
    •Kandan ve hücrelerden toksinleri temizler. Alkalize eder, kanın PH'ını dengeler.
    •Kanın oksijen taşıma kapasitesini artırır.
    •Kan şekerini dengeler.
    •Kırımızı kan hücrelerini artırır. Antibakteriyel etkiye sahiptir.
    •Antioksidandan zengindir, anti-aging etkisi vardır.
    •Kilo vermeye yardımcı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 27 Şubat 2014; 1:34:23 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çim Suyu Kullananların Yorumları: Faydaları ve Deneyimler

Çim suyu, besin değeri yüksek bir içecektir ve son yıllarda sağlıklı yaşam meraklıları arasında popülerlik kazanmıştır. İçeriğindeki vitaminler, mineraller ve antioksidanlar nedeniyle sağlık üzerinde birçok faydası olduğu iddia edilmektedir.

Çim suyu kullananlar, enerji seviyelerinde artış, bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi ve ciltlerinin daha sağlıklı görünmesi gibi çeşitli faydalar bildirmişlerdir. Bazı kişiler ayrıca kilo verme ve sindirim sağlığının iyileşmesi gibi sonuçlar almışlardır.

Buğday Çimi Suyu İçenlerin Yorumları

Özellikle buğday çimi suyu, besin değeri açısından oldukça zengindir ve sağlık yararları için popüler bir seçimdir. Buğday çimi suyu içenler, aşağıdaki faydaları bildirmişlerdir:

• Enerji seviyelerinde artış
    • Bağışıklık sisteminin güçlenmesi
    • Cilt sağlığının iyileşmesi
    • Ağır metallerin vücuttan atılması
    • Detoks desteği

Ancak, çim suyu tüketiminin herkes için uygun olmadığını unutmamak önemlidir. Çölyak hastalığı veya buğday alerjisi olan kişiler, çim suyu içmeden önce bir sağlık uzmanına danışmalıdır.

Çim suyu evde kolayca yapılabilir veya hazır olarak satın alınabilir. Evde yapmak isterseniz, buğday çimi tohumlarını bir sulama kabına ekmeniz ve 10-12 gün boyunca karanlık ve serin bir yerde filizlendirmeniz gerekir. Filizlenen buğday çimlerini bir meyve suyuyla sıkarak çim suyu elde edebilirsiniz.

Çim suyu tüketmeye başlamadan önce, vücudun bu içeceğe uyum sağlaması için yavaş yavaş başlamanız önerilir. Başlangıçta günde yarım bardak çim suyu içebilir ve zamanla miktarı kademeli olarak artırabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Güncel.
  • Arpa çimi tozu kullanıyorum.Yapılan araştırmalara göre buğday çiminden çok daha besleyici bir antioksidan olduğu anlaşıldı.yukarda saydığınız değerlerin daha üstünde bir içeriğe sahip.Bir insanın başka hiç bir desteğe ihtiyaç duymadan yıllarca sağlıklı yaşayabilmesine tek başına yetebilin dünyadaki tek ürün. arpa çimi tozunu kullanıyorum.1,5 yıldır hiç hastalanmadım ve ağrıkesici kullanmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alkalidenge -- 16 Haziran 2014; 23:13:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alkalidenge kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla Arpa Çimi için evde bir düzenek kurmak gerekli. Gerçi siz toz olarak kullanıyormuşsunuz. Toz hali evde yetiştirilen kadar sağlıklı oluyor mu? Toz halinin aylık maliyeti nedir ve nereden temin edilebilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 1 Mart 2014; 0:59:48 >
  • Arpa çimi kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alkalidenge -- 11 Haziran 2014; 12:20:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuducuk

Güncel.

size aklımı kurcalayan bir soru sormak istiyorum. Buğday çimini koparıp yemek mi daha faydalı, yoksa suyunu sıkmak mı? Genelde sebze meyvelerin posasında da vitaminler olduğu için yemek, suyunu sıkmaktan daha faydalı diyorlar. Sizce de öyle mi? Eğer yemek faydalı ise günde 1 avuç yesek yeterlimidir?

arpa çimini de buğda çimi gibi evde yetiştirebilirmiyim? İngilizce mazı makaleler okudum, aralarındaki besin değerinin aşağı yukarı aynı olduğu yazıyordu. Kaynak gösterebilirmisiniz?
  • Konu biraz eski ancak ben de bu konu üzerinde araştırıyorum. Güncel kullananların yorumu nedir?

Arpa çimini nerede bulabiliriz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.