Şimdi Ara

Hamam Böceği Besin Zinciri! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
181
Cevap
9
Favori
56.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yarıldım resmen :) bende de acaip drecede kara fatma fobisi var, küçük kakalak dediklerimiz bir nebzede 4-5 santim simsiyah olanlardan nefret ediyorm gördüğüm zaman uyuyamıyorum resmen.

Tabi bu yaşa kadar hep kira vb süründük durduk her oturduğumuz evde mevcuttu arkadaşlar bizde ilaç vs idare ediyorduk durumu.

En son baktım kiacılıkla olmayacak bir daire aldım kendime aldığım daire sıfır ilk ben oturuyorum dedim ki kendi kendime uzun zaman böcek görmeyiz.

Geçenlerde banyoya girdim gurrç gırçç bi ses nerden gelio felan bu derken duşakabinin demirinin içinden geliyor ses bi fener alıp geldim birde baktım ki 2 tane anten duşakabinin altından dışarı çıkmaya çalışıyor mahlukat, hemen çakmağımı aldım gedim metal muhafazasını çıkardım ve gaz ayarını 2-3 tur arttırdım yaklaştım sinsince bastım alevi resmen çığlık attı hayvan ben böyle iğrençlik görmedim he dersinizki sadist sen kendine bak ama ezemiyorum peçeteile tutamıyorum napıcamki başka.

Tabi eski tecrübeleimden bunların 1 tne görüldüğü yerde koloni olarak lduklarını biliyorum, ama yeni evde nasıl türediklerini düşünürken asma tavan dikkatimi çekti asma tavanın tam birleşim yeinde banyo hvalandırması var onlara hep çeli tel yaptırdım daha taşınır taşınmaz böcek girmesi diye...

Asma tavanın1 karesini kaldırdımki ne göreyim bizim çakal müteahit camla duvar arasını üşenmiş açık bırakmış 3 cm genişliğinde 15 cm uzunluğunda koca bir boşluk tabi kara ftmalar burayı hava alanı olarak kullanmış.

Neyse dedim bunu sıva alıp kapatırız tabi bu esnada sürekli asma tavana bakıyorumki herhangi bir karafatma attacına maruz kalmayalım elimdede kırmızı raid köpük var , baktım etrafa felanhiç böcek gözükmüyor ben hayet rahat sağa sola sıkıyorum raidden tamam dedim işim bitti tam inerken karşı duvara bir bakim dedim bakmaz olaydım duvara yapışmış halde 20 tane felan 4-5 clik kara fatma onları görmemle refleks olarak eğildim ve bastım raide ama nereye sıktığımıda bilmiyorum :)

işin en komik yanı hanımı çağırdım koş koş die :) geldi ne var felan derken dedim sıktım ilacı canlarına okudum bak bakalım dedim :) sen baksana dedi :) bakamam deim felan tabi rezillik hanım kontrol etti walla elinde ilaç hayvanlara 1 tam dolu raid kırmızıyı boca ettik resen ve asma tavanı kapatıp indik aşağı tabi ev yeni başka delik yok giremiyorlar içeri ama 3-4 saat geçemesine rağmen hala tıkırtılrı geliodu geberemedi gittiler.. nefret eiyorummmm yarın idip K-OTHRINE SC 50 ilacını bulayım v sıva ile boşlukları kapatıyım ama önce hanıma ölü böcekleri aldırmam gerek :) ben alamam

• bizde de vardi, yapacaklarin sunlar, lavabo ve kuvet su gider yerlerine kapak al, ondan sonra evdeki butun duvar koselerini aralarini kontrol et, bu hamam boceginin cikabilecegi yerlere en basitinden beyaz renk bir sabun al ve o sabunla bu delikleri kapat.
  • dedemin evinde gece yürürken tuvaletten cıkar halının üstünde gezerlerdi :D bikeresinde tuvalete giderken catır cutur bişeylere bastım tabi sonra igrendim zar zor gittim korkumdan banyoya işemiştim :D sanaj olduğunda bikaçı ezik bi şekilde Bestil gibi yatıyodu yerde :D

bide agırlıgının 1000 katını taşır derler bu hayvana :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: deepndark

yarıldım resmen :) bende de acaip drecede kara fatma fobisi var, küçük kakalak dediklerimiz bir nebzede 4-5 santim simsiyah olanlardan nefret ediyorm gördüğüm zaman uyuyamıyorum resmen.

Tabi bu yaşa kadar hep kira vb süründük durduk her oturduğumuz evde mevcuttu arkadaşlar bizde ilaç vs idare ediyorduk durumu.

En son baktım kiacılıkla olmayacak bir daire aldım kendime aldığım daire sıfır ilk ben oturuyorum dedim ki kendi kendime uzun zaman böcek görmeyiz.

Geçenlerde banyoya girdim gurrç gırçç bi ses nerden gelio felan bu derken duşakabinin demirinin içinden geliyor ses bi fener alıp geldim birde baktım ki 2 tane anten duşakabinin altından dışarı çıkmaya çalışıyor mahlukat, hemen çakmağımı aldım gedim metal muhafazasını çıkardım ve gaz ayarını 2-3 tur arttırdım yaklaştım sinsince bastım alevi resmen çığlık attı hayvan ben böyle iğrençlik görmedim he dersinizki sadist sen kendine bak ama ezemiyorum peçeteile tutamıyorum napıcamki başka.

Tabi eski tecrübeleimden bunların 1 tne görüldüğü yerde koloni olarak lduklarını biliyorum, ama yeni evde nasıl türediklerini düşünürken asma tavan dikkatimi çekti asma tavanın tam birleşim yeinde banyo hvalandırması var onlara hep çeli tel yaptırdım daha taşınır taşınmaz böcek girmesi diye...

Asma tavanın1 karesini kaldırdımki ne göreyim bizim çakal müteahit camla duvar arasını üşenmiş açık bırakmış 3 cm genişliğinde 15 cm uzunluğunda koca bir boşluk tabi kara ftmalar burayı hava alanı olarak kullanmış.

Neyse dedim bunu sıva alıp kapatırız tabi bu esnada sürekli asma tavana bakıyorumki herhangi bir karafatma attacına maruz kalmayalım elimdede kırmızı raid köpük var , baktım etrafa felanhiç böcek gözükmüyor ben hayet rahat sağa sola sıkıyorum raidden tamam dedim işim bitti tam inerken karşı duvara bir bakim dedim bakmaz olaydım duvara yapışmış halde 20 tane felan 4-5 clik kara fatma onları görmemle refleks olarak eğildim ve bastım raide ama nereye sıktığımıda bilmiyorum :)

işin en komik yanı hanımı çağırdım koş koş die :) geldi ne var felan derken dedim sıktım ilacı canlarına okudum bak bakalım dedim :) sen baksana dedi :) bakamam deim felan tabi rezillik hanım kontrol etti walla elinde ilaç hayvanlara 1 tam dolu raid kırmızıyı boca ettik resen ve asma tavanı kapatıp indik aşağı tabi ev yeni başka delik yok giremiyorlar içeri ama 3-4 saat geçemesine rağmen hala tıkırtılrı geliodu geberemedi gittiler.. nefret eiyorummmm yarın idip K-OTHRINE SC 50 ilacını bulayım v sıva ile boşlukları kapatıyım ama önce hanıma ölü böcekleri aldırmam gerek :) ben alamam

Bence çürümeye bırak onları, karını da sokma oraya

• antalyadayken süleymancıkmı ne diyorlardı kertenkele vardı bir tür ama şeffaf sanki,neyse bunlar direkt yiyor hamamböceklerini evlerde oluyodu.antalyalılar alışık herhalde,biz nooluyo lan evde kertenkele var derken onlar bırakın bişi yapmaz bunların olduğu yerde hamamböceği olmaz kaçar diyordu.tabi hangisi daha sakat orası ayrı evin içindeki kertenkelemi yoksa hamamböceğimi...
    bide antalyanın hamamböcekleri uçuyo adamın kafasına konuyo bu ne ulan?düşünebiliyormusunuz hamamböceği iğrenç ve bu hayvan uçabiliyo...
  • Kedi besle. Geceleri hamam böcekleri yuvalarından çıktıkları an onları sinsice takip edip öldürüyorlar. Ama tek sorun yemeyip ortada bırakıyorlar. Sabah cesetleri toplamak sana düşüyor.
     Hamam Böceği Besin Zinciri!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Momo-Oz

dedemin evinde gece yürürken tuvaletten cıkar halının üstünde gezerlerdi :D bikeresinde tuvalete giderken catır cutur bişeylere bastım tabi sonra igrendim zar zor gittim korkumdan banyoya işemiştim :D sanaj olduğunda bikaçı ezik bi şekilde Bestil gibi yatıyodu yerde :D

bide agırlıgının 1000 katını taşır derler bu hayvana :D

Ağırlığı 5 gram olsun hadi atıyorum

5000 gr. = 5 kilo eder (bkz. aynştayn)

bir insanın ortalama ağırlığı 70 kilo olacağına göre pek ala ezilirler (bkz. aynştayn baran)
  • Kirpi besleyin.hamambocegi ve bilimum haseratın 1 numaralı dusmanıdırlar.hatta bahce yılanlarını bile yerler.Tecrubeyle sabittir.
  • quote:

yarıldım resmen :) bende de acaip drecede kara fatma fobisi var, küçük kakalak dediklerimiz bir nebzede 4-5 santim simsiyah olanlardan nefret ediyorm gördüğüm zaman uyuyamıyorum resmen.

Ben aldım ve uyguladım bu ilacı(K-OTHRINE SC 50 15 TL idi fiyatı) hemen hemen 1 ay oldu o günden sonra Allah'a şükür ne hamam ne mamam böceği görmedim arada kontrol ediyorum geceleri hatta biraz önce kıllanıp tekrar baktım ev temiz sanırım ilaç işe yarıyor yoksa bu dönemde bizim evde fink atmaları lazım

•  Hamam Böceği Besin Zinciri!
  • Yalnız yazılanlara fena güldüm Geçen sene bizim de böyle bir sorunumuz vardı aslında her yıl böyleydi ama geçen sene bu karafatmalar iyice zıvanadan çıkmıştı gece her mutfağa gidip ışığı yakışımda bir orduyla karşılaşıyordum tabi ışığı görünce hemen kaçışıyorlardı pıtr pıtır sesleri bile rahatsız ediyordu. Ertesi gün iyice bir temizlik yapıp böcek yemlerini gerekli yerlere dizdik ve 2-3 hafta sonra neredeyse hiç böcek görmemeye başladık. Böcek yemlerini tavsiye ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: cingozzz

Kedi besle. Geceleri hamam böcekleri yuvalarından çıktıkları an onları sinsice takip edip öldürüyorlar. Ama tek sorun yemeyip ortada bırakıyorlar. Sabah cesetleri toplamak sana düşüyor.

Tipe bak ya çok şirin manalı manalı bakıyor

Kedi beslemek de bir seçenek olabilir ama kedi ve ilaç aynı anda olmaz ayrıca bu pis böceklerin çok sayıda olduğu durumlarda kedi fazla etkili olamayabilir. Bir de her kedi böyle böceklere falan saldırmaz mesela tembel hareketsiz kediler işinize yaramaz o yüzden -yok van kedisiymiş yok ankara kedisiymiş siyammış- böyle kedilere boşu boşuna para vermeyin genellikle sokak kedileri daha oyunbaz daha hareketlidir dolayısıyla daha etkilidir. Ama öyle ha deyince de gelmezler şanslıysanız yavru bulur beslersiniz böylece size alışır sizden ürkmez kaçmaz. Ayrıca kedi böcek seçmez, karınca, kara sinek, sivri sinek, güve, hamam böceği, arı, kertenkele, fare vs vs alayına gider yani, onlarla ölümcül oyunlar oynar ve bu ölümcül oyunun galibi daima kedi olur çünkü böcek/fare ya ölmüştür ya da komadadır. Ama kedi bunları öldürdükten sonra yemeyebilir. Yese daha iyi ama mühim olan düşmanı imha etmiş olmasıdır Kediyi elde edince tembelliğe alıştırmayın sürekli hareketli olmasını sağlarsanız hem siz eğlenirsiniz hem de kedi görevini hakkıyla yerine getirir. Mesela zaman buldukça ounnla oun oynayın bir ip alıp ucundan sürükleyin ya da yumak verin oynasın ya da misket veya zıplayan toplar hatta kalem bile olabilir. Sürekli oynasın kendi kendine kudursun dursun yani Ayrıca fazla sırnaşık olmaması da iyi olur bunun için kediyi haddinden fazla sevmeyin.

• bugün sıva ile kapattırdım heryeri işi abarttım usta çağırdım ara boşuğa 2 el arabası sıva gitti :D assma tavana elektirik kanalizasyon boru girişleri vb heryer kapandı

iğne deliği kalmadı bnm duvarlar ile hava boşluğu arasında şimdi 2. round başlıyor ilacımı aldım K-OTHRİNE SC 50 bayer firmasının yanlız internette 15-17 ytl gibi fiyatlar var ben eczaneden 8 liraya temin ettim.

Bu gece K-OTHRİNE SC 50 ile saldırıcam haftada 1 basarım ilacı :D psikopata bağladım.
  • quote:

bugün sıva ile kapattırdım heryeri işi abarttım usta çağırdım ara boşuğa 2 el arabası sıva gitti :D assma tavana elektirik kanalizasyon boru girişleri vb heryer kapandı

iğne deliği kalmadı bnm duvarlar ile hava boşluğu arasında şimdi 2. round başlıyor ilacımı aldım K-OTHRİNE SC 50 bayer firmasının yanlız internette 15-17 ytl gibi fiyatlar var ben eczaneden 8 liraya temin ettim.

Bu gece K-OTHRİNE SC 50 ile saldırıcam haftada 1 basarım ilacı :D psikopata bağladım.

kendi kendime alıntı yaptım iyimi :) dün ilaçlama faslını yaptık yuvalanmışlar resmen asma tavana şerefsizler, yanlız k.othrine i verdim üstlerine resmen boca ettim ilk etapta dans etmeye başladılar eyvah dedim bunada bağışıklık kazanmışlar 5 dakika umursamadılar bu arada 50cl konsantre 5 litre su içndir demesine rağmen kuvvetli olsun diye 2 litre su kullandım sadece ona rağmen pek iplemediler ama 5 dakika sonra yamulmaya başladılar yaklaşık 15 dakika içinde meftah oldular ama bnm yavrular biraz değişik cins 3-4 cm kadar siyaha yakın iğrenç şekilliler belki biraz büyük oldukları için geç ölmüş olabilirler, 1 ay sonra tekrar yapıcam alıp ilacı yavruları felan varsa onlarda gitsin umarım kurtulurum.

• kesinlikle kedi al bizim kedi her türlü böceği öldürüyor ama kötü yanı mideye indirmesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: samed.yıldırım

quote:

Orjinalden alıntı: if_you

merhaba arkadaşlar hamam böceği fobisi tiskintisi igrentisi olan birisiyim

bu böceği yiyen başka canlı yokmu evimizde besleye bileceğimiz 3 gundur uyku uyuyamıyorum o hayvanı beslesek içimiz rahat uyusak ilaçlarla felan olmuyormus araştırdıgım kadarıyla

Bu canlılar için maalesef hiçbir çözüm yolu yok. Çok araştırdım ama bulamadım sonuç olarak 5 yıldır onlarla yaşıyorun Bu böcekler doğadaki en dayanıklı canlılardan biri. Bu canlıları yok edecek ilaç yoktur. Sayılarını azaltabilir ama o ilaca kolaylıkla bağışıklık kazanacaklardır. Bu böcekler grip virüsü gibi kendini geliştiriyor yani mücadelesi çok zor.

O canlılardan korkmanıza gerek yok. Bu böcekler asla ve asla insanlara yaklaşmazlar, ısırmazlar. Yani uyurken yatağınızın kenarına kadar gelseler bile asla yatağınıza çıkmazlar. Sizlere bunun garantisini bizzat verebilirim

Pis bir böcek türüdür. Bu nedenle onları yüyeceklerinizden, içeceklerinizden, tabak tencere gibi şeylerden uzak tutmalısınız.

-Açıkta yiyecek bırakmayın. Bırakırsanızda üzerini birşeyle örtün.
    -Dolabın kapağını açıpta yarın saat öyle beklemeyin. Bu böcekler dolapta yaşayabiliyor. Öyle dolaptan birşey almak için açmayla içine atlamazlar. Kapağı açık bırakıp yemek yapanlar var. Anca böyle durumlarda içine girebiliyorlar.

EK BİLGİ:
    Tecrübelerin bana bu böceklerin sabunu hiç sevmediklerini gösterdi. Üzerlerine sıvı sabun sıktığınızda ölmüyorlar fakat pek harekette edemiyorlar.
    Alkol bu böceklerde de kafa yapıyor. Üzerlerine kolanya döküldüğünde bir o tarafa bir bu tarafa çarparak kaçmaya çalışıyorlar
    Saç sıpreyi gibi içinde basınçlı gaz bulunan şeylerde bu böcekleri donduruyor

dostum çok pis bi hort yapıp mesajını alıntı yapacağım.

5-6 sene kadar önce babamın yatağında böcek parçaları bulduk. hamam böceği babamın yatağına girmiş hemde iki tanesi birden. babamda yatakda dönerken o haşmetli göbeğiyle hamam böceklerini ezmiş paramparça etmiş. yatağın her yeri böcek parçalarıyla doluydu bir tanede yumurta kapsülü vardı o kadarda emin olma yanınıza gelmezler felan diye :)

• Gavurun böceği bile şekil

• quote:

Orijinalden alıntı: Liu Kang

Hamam böceği besin zinciri kısadevre olmuş bir zincirdir. Hamam böcekleri birbirlerini yerler. Ortama daha çok hamam böceği sal.

Bu böceklerin davranışlarını bazen izlerim, çok ilginç yaratıklar olduklarını düşünürüm. Şahane bir yapay zekaya sahipler.

Yapay zekami ? Robotmu bunlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tam mesajları okurken ayaklarıma bakmamla gecenin bu saatinde ananı s.... diye bağırmam bir oldu babamda banamı bişey oldu diye geldi yanıma şerefsiz bir kalorifer böceği tam yakınımdaydı neyse ... bizde yazın vardı hamam böceği benim savaşımla yok oldular şimdide örümcekler ve kalorifer böceklerinden kurtulmaya çalışıyorum.gece yatarken odamdan uzak dursunlar diye bol çamaşır sulu viladayla siliyorum.ama olacak gibi değil.örümceklerin ağlarını çekiyorum gene aynı tekrar kuruyorlar 2 3 tane öldürüyorum 4 tanesiyle karşılaşıyorum gına geldi artık bi ara konu açmıştım birisi deve kuşu yumurtasının işe yaradığını söylüyordu.80 tl bir sitede satan birini buldum bir türlü para denkleştirip alamadım,her türlü haşereyi uzak tutuyormuş deve kuşu yumurtası tavsiye ederim.

• tarantula hamam bocekleriyle beslenir. ama urkutucu gelebilir biraz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canis Lupus

oynarlar öldürürler beğenirse yer beğenmesse ortada bırakır ama her türlü öldürür kaçış yoktur.

Not: Özellikle yavrular etkilidir.

geçenlerde eve gelen çiçekle beraber tırtıl gelmiş. kedi tam 1 saat oynadı, üzerine yattı. öldürmüş. öylece bıraktı.
    edit: bu arada biz her sene eve bi ilaç sıkarız, şuan aklıma gelmiyor bütün haşerat ölür. eve giren ölüyor, harika bi şey. burda hamam böceği yok bilmiyorum işe yarar mı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anakata -- 8 Şubat 2013; 1:20:26 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.