Şimdi Ara

HAMA xbox360 görünümlü PC-PS3 controller (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
8.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NecronLord

Xbox 360'ın joypadi ele iyi oturur ama dpad'i kötü tasarlanmış ve kalitesizdir.Bunun ki nasıl acaba?
    Hamayı bilmiyorum ama efsanevi marka saitek'in de güzel bir ürünü var.Dpad ve analogun yeri değiştirilebiliyor.
     HAMA xbox360 görünümlü PC-PS3 controller

süper bir şeye benziyor

• Xbox 360 koluna alıştıktan sonra PS3 kolu elime tam oturmuyor sağ baş parmağı koyacak yer bulamıyorum gamepad de.Özellikle Killzone 2 ve F1 oynarken onlarca şekle giriyorum.Ama xgamepadde saatlerce cod4 oynuyorum ağrı ve oturmama sorunu olmuyor.

Bu mesajımdan tartışma çıkmasın konu rahatlık haliyle hayli göreceli bir kavram.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WitchKing-o5

Xbox 360 koluna alıştıktan sonra PS3 kolu elime tam oturmuyor sağ baş parmağı koyacak yer bulamıyorum gamepad de.Özellikle Killzone 2 ve F1 oynarken onlarca şekle giriyorum.Ama xgamepadde saatlerce cod4 oynuyorum ağrı ve oturmama sorunu olmuyor.

Bu mesajımdan tartışma çıkmasın konu rahatlık haliyle hayli göreceli bir kavram.

Bu alışma meselesi. Sen mesala o baş parmağınla yukardaki analogu kullana kullana alışkanlık yapmışın. Haliyle ps3 gamepadine geçince biraz afalllıyorsun. Normaldir yani.
  • Sağlamlık konusuda yere düşürmekten bahsetmiyorum.Artık yere hızlı vurulup hangisi kırılır onu bilemiyorum.Ama tuşların kömürleri olsun analoglar olsun xbox360 gamepadi çok daha sağlam bir gamepad.Kafeden biliyorum ps3 gamepadleri fazla kullanımdan dolayı belli bir zaman sonra analogları laçkalşamaya başlıyor.Tuşların kömürleri miyadını çabuk dolduruyor ve belli bir zaman sonra değiştirmek zorunda kalıyorsun.Xbox360 gamepadi 1,5 senedir ps3 kadar olmasada kullanılıyor.Ama daha tek bir xbox360 gamepadi bile fire vermedi.En ufak sorunları yok.Bu da bu gamepadin ne kadar sağlam olduğunun göstergesidir.Konsolu ise tam bir çürük bunu cümle alem biliyor zaten..

• Benim ps3 koluda öldü ölücek gerçi 2 sene yi geçti normal. Sol analogu hangi yöne götürüp bırakırsam o yönde sabit duruyo artık vites gibi. Açılmamış 2-3 kolum daha var artık 10 sene gider onlar
  • 360 gamepad hiç ergonomik değil çok yoruyor oyun oynarken. ama dualshock elimde olduğunu bile hissettirmiyor.
  • PS3 için hangi yan sanayi joypadi elime alsam stick ler kazık gibi oluyor yahu.
    kontorlandin titreşimli wireless ını almıştım zamanında 79 liraya hem kötü bir tecrübe oldu hemde joypad çok geçmeden patladı.
    Garantiye bile vermedim, ne yapacağım böyle tıraş bir firmanın ürününü artık.
    2 sene evvel 20 tl'ye pc'de emülatör oynamak için aldığım usb jypadi dün ps3'de denedim takır takır çalışıyor bilginize
  • quote:

Orijinalden alıntı: swat882

ps3 joysticki ile pes oynayan arkadaşlar allah aşkına hiç mi parmaklarınız ağrımıyor....?

ciddi soruyorum bu soruyu....

bende 2 makinayıda uzun süre kullandım....

xboxun joystickine hiçbi joystickle değiştirmem....birkere bile elimi ağrıtmadı......

tabi ki cok abartinca parmaklar iptal oluyor. ama xbox kolu parmaklar haricinde bilege kadar etki edebiliyo agri konusunda. kendim yasadim ve bizzat tecrube ettim. o yuzden bana kimse masal anlatmasin.
  • Her iki konsolu da, fikir sahibi olacak ve fikir beyan edecek, kadar kullandım.

Esasen iki konsolun controllerleri birbirine çok benziyor. Eğer bir iskeleti olsa her ikisnin de aynı olurdu. Tabiki en önemli farkları sol analog kolun yeri. Sonra da dış kısımdaki farklılıklar.

Sony nin controllerini taa PlayStation (ilk makina) dan beri kullanıyorum. Elbette ilk çıktığında analog ile gelmiyordu, sonradan gittik aldık analog controlleri.

Xbox controllerini ise xbox 360 ile birlikte ve mayıs ayından beri kullanıyorum.

Şu an bende ps3 yok. Ama kuzenimde var. Ne zaman kuzenime gitsem ve ps3 oynasak, xbox 360 controllerinin daha rahat ve kullanışlı olduğunu anlıyorum. Uzun zaman ps controllerinin gayet rahat olduğunu düşünüyordum ama ne zaman ki xbox controllerini , kıyaslama yapabilecek sürelerde, kullanmaya başladım o zamandan beri xbox 360 controllerinin daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Ancak elbetteki rahatlık ve kullanışlılık son derece subjektif terimler. Benim için rahat ve kullanışlı olan bir ürün başkası için son derece rahatsız olabilir. Mesela kuzenim xbox 360 controllerinin pil yuvasının rahatsızlık verici olduğunu söylüyor.

Yine controllerin kullanışlılığı tercih edilen oyun türünde de farklılık gösteriyor. Ben en çok FPS ve Yarış oyunlarını seviyorum. Futbol oyunlarına ve dövüş oyunlarına çok nadiren el sürerim. Bir çok insan xbox 360 controlleri ile futbol ve dövüş oyunlarının işkence olduğunu söylüyor.

• bu kadar gamepad uzmanini bir arada bulmusken soruyum dedim arkadaslar bende bi tane beyaz ds3 var sanirim yan sanayi uzerinde her nekadar orjinalinde olan butun yazi ve isaretler olsada

bu kolu pcden sarj edeyim dedim ama pcden sarj ettikten sonra ps3 bi daha kolu tanimadi ps3un kirmizi isigi yanarken ps tusuna basinca ps3u aciyor kol ama daha sonra hic bir tusu calismiyor ps tusuda dahil olmak uzere sizce nasil duzeltebilirim ps3e takip sarj falan etmeyi denedim ama algilamiyor yardimlar icin simdiden tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keos61 -- 7 Eylül 2009; 18:50:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: keos61

bu kadar gamepad uzmanini bir arada bulmusken soruyum dedim arkadaslar bende bi tane beyaz ds3 var sanirim yan sanayi uzerinde her nekadar orjinalinde olan butun yazi ve isaretler olsada

bu kolu pcden sarj edeyim dedim ama pcden sarj ettikten sonra ps3 bi daha kolu tanimadi ps3un kirmizi isigi yanarken ps tusuna basinca ps3u aciyor kol ama daha sonra hic bir tusu calismiyor ps tusuda dahil olmak uzere sizce nasil duzeltebilirim ps3e takip sarj falan etmeyi denedim ama algilamiyor yardimlar icin simdiden tesekkurler

hocam kolun arka tarafında üst kısımda küçük bir delik var .sanırım o delik sıaxsıs,e reset atmak için.
    bi denemeni tavsiye ederim.
  • Saygı duyarım, ne demek...

Ama ben 360 kolu ile bir süre oynadıktan sonra cidden sıkıntı çekiyorum. Belki de PS3 koluna olan alışkanlıktandır... Aslında piyasada bir dünya seçenek var, isteiğini alabilir insan.
  • hangisi daha ergonomiktir onun tartışmasına girmeyeceğim ama dual shock 3, dual shock 2 ve dual shock 1 kadar sağlam değil. ayrıca dual shock 3 ün ps2 desteğinin olmamasıda büyük eksikliktir bence. ben yıllardır ps2 de kablolu kolla oynadım. şimdi dual shock 3 alıp kablodan kurtulmak istiyorum ama ps2 desteği yok. yan sanayi kablosuz kolda almak istemiyorum. microsoft ne güzel xbox gamepadine pc desteği veriyor ama sağolsun sony dual shock 3 e kendi malı ps2 desteğini çok görüyor. bence bu çok saçma. ayrıca şu yan sanayi dual shocklarada bir çözüm bulamadılar gitti. xbox gamepadin yan sanayisi yok ama yan sanayi dual shocklar piyasada cirit atıyor. yan sanayi dual shocklar yüzünden senelerdir hem sony hemde oyuncular büyük zarar ediyor.
  • reset tusunu denicem orda oldugunu biliyodum ama hic aklima gelmemisti denemek hatirlattin icin cok saol _2FAST4U_ bide spike3001'a tamamen katiliyorum yan sanayi kollarin kesinlikle uretimlerinin durdurulmasi lazim ebaydan honkonglu bi saticidan ds3 aldim normalin aynisi gibi gorunuyor ama cakam iste eline almadan anlayamiyorsun paketini acman lazim ve adam onceden 50 tane satmis bu kollardan birisi bile yazmamis yorumlara bu kol sahte die anlamadim gitti sonuc olarak 20 25 lira kar etmek icin sagdan soldan kol almamak lazim gidip orjinal olana parayi basacaz mecbur
  • quote:

Orijinalden alıntı: keos61

reset tusunu denicem orda oldugunu biliyodum ama hic aklima gelmemisti denemek hatirlattin icin cok saol _2FAST4U_ bide spike3001'a tamamen katiliyorum yan sanayi kollarin kesinlikle uretimlerinin durdurulmasi lazim ebaydan honkonglu bi saticidan ds3 aldim normalin aynisi gibi gorunuyor ama cakam iste eline almadan anlayamiyorsun paketini acman lazim ve adam onceden 50 tane satmis bu kollardan birisi bile yazmamis yorumlara bu kol sahte die anlamadim gitti sonuc olarak 20 25 lira kar etmek icin sagdan soldan kol almamak lazim gidip orjinal olana parayi basacaz mecbur

Rica ederim.inşallah düzelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: SolidRock

Uzun süreler her iki konsolun kolunu deneyen ve kullanan biri olarak 360 kolunun ergonomik olduğunu iddia edenlere şahsen gülüyorum. Çünkü bu kol 1 saatlik kullanımın sonucunda önce parmaklarda, sonra bileklerde ağrıya sebep oluyor. Anlamsız derecede titreşime sahip, tutuş açısından da ele tam oturmuyor. PS3 kolu kesinlikle daha ergonomik ve daha sağlıklı bir kontroler. Tavsiyem bu kola 60 lira vermemeniz.

Ekleme: HAMA 360'a PS3 kolu tipinde bir kol yapıyorsa hemen alalım...

al bende de o kadar

• Bu üründen arıyorum acil olarak,var mı nerde bulabileceğimi bilen yardım sever bir arkadaş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wNchstR

Bu üründen arıyorum acil olarak,var mı nerde bulabileceğimi bilen yardım sever bir arkadaş?

Konuyu açan arkadaş kolu, mediamarkt mağazasında görmüş.
  • Mediamarkt e gittim dün yoktu ne yazık ki..İnternet üzerinden yada tam olarak nerde bulabileceğimi bilen biri olsursa iyi olur
  • Yok mu nerde bulabileceğimi bilen birisi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.