Şimdi Ara

Halterciler Pişman mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
9.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

(En Son Oy Tarihi: 13.03.2020)
Giriş
  • Arkadaşlar Halil Mutlu ve Naim Süleymanoğlu'nun boyları 1.40 1.50 falan kısacıklar. Tamam eskiden ünlü oldukları dönemde yolda yürürken herkes onların halterci olduğunu biliyordu. O yüzden herkes diyordu boylarının böyle olması normal diye.

Ama yeni nesil bunları bilmiyor. Mesela 14-15 yaşındaki kişiler veya yabancılar bunları sokakta görse cüce der dalga geçer boya bak der, kimse halterci olduklarını o yüzden boylarının böyle olduklarını bilmez.

Kendileride bu durumdan rahatsız. Bence bu yüzden bazı yerlerle konuşup kendilerini bilerek tv'ye çıkartıyolar. Yeni nesil hatırlasın ve sokakta görünce halterci olduklarını bilsinler diye. Mesela Naim Süleymanoğlu AKBANK reklamlarında oynadı, Halil Mutlu ise 2 kere KANAL'D İlker Ayrık programına çıktı. Bence para bile almıyolardır.

Sizce halterci oldukları için pişmanlarmıdır? Tamam zamanında aktif sporcuyken başarılar falan herşey süperdi onlar için. Kimsede boylarıyla dalga geçmiyordu çünkü biliyolardı ağırlık kaldırdıkları için böyle olduklarını. Ama artık üstünden yıllar geçti tatile gittiklerinde yabancı turistlerin hepsi bakıyodur bunlara acaip acaip. Bence pişmanlardır halterci oldukları için.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Haltercilik, vücut gücünü ve dayanıklılığını geliştirmeyi amaçlayan bir spordur. Bu sporla uğraşan kişilerin boyunun kısa olması yaygın bir gözlemdir. Peki haltercilerin bu durumdan pişmanlık duyup duymadıkları merak konusudur.

Halterciler çoğunlukla kas kütlesi kazanmaya odaklanırlar. Ağırlık kaldırma egzersizleri, büyüme hormonu üretimini artırarak kas yapımını destekler. Ancak bu süreç aynı zamanda kemik büyümesini de engelleyebilir. Bu nedenle, halterciler genellikle daha kısa boylara sahiptir.

Naim Süleymanoğlu, halter tarihinin efsane isimlerinden biridir. Sadece 147 cm boyundaki Süleymanoğlu, rekorlar kırmış ve Olimpiyat altın madalyaları kazanmıştır. Boyunun kısa olması, onun başarısını engellememiştir. Hatta Süleymanoğlu, boyuna rağmen halterci olmanın avantajını bile dile getirmiştir. Kısa boyun, daha düşük bir ağırlık merkezinin avantajını sağladığını ve bu sayede daha ağır ağırlıkları kaldırabileceğini belirtmiştir.

Halterci olmak için ideal boy ve kilo yoktur. Ancak boy uzunluğunun halterde bir avantaj veya dezavantaj olup olmadığı konusunda bir fikir birliği yoktur. Bazı halterciler boy avantajına sahipken, diğerleri boy dezavantajını teknik ve güçle telafi etmişlerdir.

Sonuç olarak, haltercilerin boy kısalığından pişman olup olmadıkları kişisel bir sorudur. Bazı halterciler boy uzunluklarının bir dezavantaj olduğunu düşünürken, diğerleri bunu bir avantaj olarak görmektedirler. Nihayetinde, haltercilik başarısı boy uzunluğundan ziyade teknik, güç ve kararlılıkla belirlenir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Max 10
  • Düşünsene hayatında 5-10 yıl süper geçiyor. Yolda seni görüyorlar şampiyon falan diyolar. Ama sporculuk bitince yeni gelen nesil 14-15 yaşlar veya yabancı turistler senin halterci olduğunu bilmiyo ve dalga geçer gibi bakıyor.

Özellikle yanında eşiyle karısıyla gezince eşleri kendilerinden uzun herkes acaip acaip bakıyodur. Bence keşke halterci değilde başka sporcu olsaydım güreşçi, boksçu vs. gibi diyolardır kesinlikle

Halil Mutlu ve Eşi

Orijinalden alıntı: Sopacı

Düşünsene hayatında 5-10 yıl süper geçiyor. Yolda seni görüyorlar şampiyon falan diyolar. Ama sporculuk bitince yeni gelen nesil 14-15 yaşlar veya yabancı turistler senin halterci olduğunu bilmiyo ve dalga geçer gibi bakıyor.

Özellikle yanında eşiyle karısıyla gezince eşleri kendilerinden uzun herkes acaip acaip bakıyodur. Bence keşke halterci değilde başka sporcu olsaydım güreşçi, boksçu vs. gibi diyolardır kesinlikle

Halil Mutlu ve Eşi
    baya iyi zekan varmış adamın boyunun haltere bağlı olduğunu düşüncek kadar ileri zekalıymışsın bence buralarda dolanma .

• Ben inanmıyorum bu adamlar halter yapmasa 180 190 olsunlar max 160 165 olurlardı gibime geliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

evet etkisi var boyun uzamasına ama 1.90lık adamda 1.50 kalacak değil belki 3-4 cm birşey etki ediyor

Fotoğraf Makinası : Canon Eos 1100D 18-55mm + EF 75-300mm SLR & SjCam Sj4000 Action Cam & Telefon : Samsung Note 5 Beyaz

MSI Z77A-G43 & CORSAIR CX SERİSİ 80PLUS 600W & SAPPHIRE R9 270X TOXIC GDDR5 B 256Bit
    SAMSUNG120GB 840 EVO SATA 3.0 SSD &İntel Core i5-2400 3.1 Ghz Cpu & Corsair 8 Gb Ram
    Masa içi Kasa Projem için Tıkla
    Doğa insan olmadan da yaşar; ama insan doğa yok olduktan sonra yaşayamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedJøhn

baya iyi zekan varmış adamın boyunun haltere bağlı olduğunu düşüncek kadar ileri zekalıymışsın bence buralarda dolanma .

Saçmalama istersen bu adamlar kaç kilo kaldırıyor biliyomusun? ve ergenlik büyüme çağında ypaıyolar bunu boyu direk etkiliyor halter. Aklın varmı senin cüce olmayan bir erkeğin boyunun 1.47 olmasına? Bunlar cüce değil ama boyları kısa çünkü nedeni halter.

quote:

Saçmalama istersen bu adamlar kaç kilo kaldırıyor biliyomusun? ve ergenlik büyüme çağında ypaıyolar bunu boyu direk etkiliyor halter. Aklın varmı senin cüce olmayan bir erkeğin boyunun 1.47 olmasına? Bunlar cüce değil ama boyları kısa çünkü nedeni halter.

Alıntıları Göster
    O boyla jokeylik mi yapsaydı. Bence pişman değildir

• quote:

Orijinalden alıntı: Kezahakeza

zaten halter yaptı diye boyu böyle. Bence pişmandır keşke halterci olmasaydımda boyum daha uzun olsa diyodur.

quote:

zaten halter yaptı diye boyu böyle. Bence pişmandır keşke halterci olmasaydımda boyum daha uzun olsa diyodur.

Alıntıları Göster
    Halter yaptıkları için boyları böyle değil, boyları böyle olduğu için halter yapıyorlar.

quote:

Alıntıları Göster
    düşünen insanın hali başka tabi.. çok pişmanmış çok...

quote:

genetik diye bişey var kemalettin bey.halter ypmasa 1 80 olacak adam halter yaptı diye 150 kalmaz.tabi 800 kilo kaldırıp kendini 2'ye katlamazsa

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Halter yaptıkları için boyları böyle değil, boyları böyle olduğu için halter yapıyorlar.

ya saçma saçma konuşma. Halil Mutlu 10 yaşında haltere başlamış, Naim Süleymanoğlu ise 9 yaşınad.. 9 yaşında bir insanın boyunun kısa kalcağı belli mi olur? Ama o yaşta halter yaparsan ağırlık yüzünden gelişim olmaz.

Body Building sporunda bile gelişiminiz bitmeden ağırlık kaldırmayın pressli hareket yapmayın diyolar. Birşey bilmyiosanız susun boş konuşmayın. En azından okuyun öğrenin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sopacı -- 16 Aralık 2015; 22:58:38 >

quote:

Bütün gün halterle yürümüyorlar heralde abartma istersen. Halter kaldırmak için yapılan güç antremanlarında setler çok kısadır genelde 1-3 tekrar gibi. O yüzden zaten o adamlar halter yapmasaydı da 180-190 olamazlardı, genetikleri de kısa.

• quote:

quote:

ya saçma saçma konuşma. Halil Mutlu 10 yaşında haltere başlamış, Naim Süleymanoğlu ise 9 yaşınad.. 9 yaşında bir insanın boyunun kısa kalcağı belli mi olur? Ama o yaşta halter yaparsan ağırlık yüzünden gelişim olmaz.

Body Building sporunda bile gelişiminiz bitmeden ağırlık kaldırmayın pressli hareket yapmayın diyolar. Birşey bilmyiosanız susun boş konuşmayın. En azından okuyun öğrenin.

Kas ve Kuvvet - Vücut Geliştirme
    Halterciler Neden Kısadır?
    http://www.kasvekuvvet.net/halterciler-neden-kisadir.html

Okudum, öğrendim.

• quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

quote:

quote:

Bütün gün halterle yürümüyorlar heralde abartma istersen. Halter kaldırmak için yapılan güç antremanlarında setler çok kısadır genelde 1-3 tekrar gibi. O yüzden zaten o adamlar halter yapmasaydı da 180-190 olamazlardı, genetikleri de kısa.

Hayatta en sinir olduğum şey bilgisiz insanların bilgisi varmış gibi konuşması. Sen herhalde bu adamları 4 yılda bir sadece olimpiyatlarda halter kaldırıyor sanıyorsun? Hergün yaptıkları ağır pressli antrenmanlardan haberin yok herhalde? Bir ton omuz hareketi squattır vs. hep press ypıyorlar.

Ayrıca vücut geliştirme yapan adamlarda 24 saat vücut geliştirme yapmıyor ama görüyosun öküz gibi vücutları şişiyor. Demekki vücut kendine uygulanan tepkiye karşı tepki uyguluyor. Dediğim gibi bu adamlar 9 yaşında başlıyor 9 yaşında aaa boyum kısa kalcak daha fazla uzamam diye kimse haltere başlamaz. Başlıyolarki boyları kısa kalıyor.

quote:

quote:

quote:

http://www.kasvekuvvet.net/halterciler-neden-kisadir.html
    Okudum, öğrendim.

Bilgisiz insanın hali başka tabi. Tebrikler türkiye bilim enstitüsünün sayfasını okumuşsun. O sitede sen gibi bilgisiz bir adamın yanlış bilgisi sonucu yazdığı makale bulunuyor. O zaman yüzücülerin neden omuzları geniş hep? Omuzları geniş adamlarmı yüzüyor? Demekki yapılan bir sporun etkisi var? Peki futbolcuların bacakları baldırları neden kalın bacakları kalın adammı futbolcu oluyor? Bilgisiz insanın hali başka tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sopacı -- 16 Aralık 2015; 23:36:30 >

• Sopacı kullanıcısına yanıt
    sen ne saçmalıyon be kardeşim aç oku o adamlar boyu kısa olduğu için o sporu yapıyor yaptığı için boyu kısa kalmıyor git araştır ayrıca bbde yapıyorum gayette squatımıda deadliftimide giriyorum 3 senedir 2 cm aldım 1.80dim 1.82. oldum bu sporlar genetiğini engellemez sadece yavaşlatır neysen o olursun er yada geç aynı saç dökülmesi sorunun varsada bunu engelleyemezsin sadece erteleyebilirsin anlatabiliyormuyum ? daha açıklama istersen istediğin konuda sor haksız olduğun konudada üste çıkmaya çalışma .

sen ne saçmalıyon be kardeşim aç oku o adamlar boyu kısa olduğu için o sporu yapıyor yaptığı için boyu kısa kalmıyor git araştır ayrıca bbde yapıyorum gayette squatımıda deadliftimide giriyorum 3 senedir 2 cm aldım 1.80dim 1.82. oldum bu sporlar genetiğini engellemez sadece yavaşlatır neysen o olursun er yada geç aynı saç dökülmesi sorunun varsada bunu engelleyemezsin sadece erteleyebilirsin anlatabiliyormuyum ? daha açıklama istersen istediğin konuda sor haksız olduğun konudada üste çıkmaya çalışma .

Ya sus bilgisiz insan sen gibi 13-14 yaşında çocuklara yorum yapmıcam burda. Squat yapıyomuş senin yaptığın squattan nolur 10 kilo kaldırıyon gelmiş ötüyon burda cikcikcik.

9 yaşında başlamış adamlar haltere. 9 yaşındamı belli boylarının kısa kalcağı? 9 yaşında herkes hemen hemen aynı boydadır. Bir anda boy atma diye birşey var. 20 yaşında başlasa benim boyum kısa kaldı dahada uzamam halter yapayım bari işe yarasın dese eyv. Ama 9 yaş bu.

Hadi sus şimdi bilgi sahibi olmadığın konularda yorum yapma. Git 10 kiloluk squatını yap sen

• quote:

quote:

Ya sus bilgisiz insan sen gibi 13-14 yaşında çocuklara yorum yapmıcam burda. Squat yapıyomuş senin yaptığın squattan nolur 10 kilo kaldırıyon gelmiş ötüyon burda cikcikcik.

9 yaşında başlamış adamlar haltere. 9 yaşındamı belli boylarının kısa kalcağı? 9 yaşında herkes hemen hemen aynı boydadır. Bir anda boy atma diye birşey var. 20 yaşında başlasa benim boyum kısa kaldı dahada uzamam halter yapayım bari işe yarasın dese eyv. Ama 9 yaş bu.

Hadi sus şimdi bilgi sahibi olmadığın konularda yorum yapma. Git 10 kiloluk squatını yap sen

Alıntıları Göster
    ne boş insansın sen kas büyümesi (omuz genişlemesi diye tabir ettiğin şey ) ile karşılaştırdığın şey ''boy'' bunla karşılaştıran adamdan ne beklerim ki 10 kg squatmış senden 2 tane sırtlarım üstüme boş yapma haksız olduğun konuda. burdakı adamlar salakta konuda tek akıllı senmısın açtığın konuya bak başlığa bak yazdığın mesajlara bak ilerde bakınca gülersin bu mesajlarına neyse 16-17 yaslarında olmana veriyorum.

• quote:

İlk 6 ay anne sütü şart

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.