Şimdi Ara

halojen lamba nasıl calıştırılır?(aynı soru şuan Led lamba için)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
6.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar aşşağıdaki linkteki philips halojen lambadan aldım üstünde 12V 20W fln yazıyodu linkten bakabilirsiniz 12V olduğu için bende bulunan 12V lık pillerler calıştırmayı denedim calışmadı ben kabloları bağlayıp prize sokmayı denedim büyük patlamayla beraber geri cekildim yani calıştıramadım nasıl calıştırırım benim amacım pillerle çalıştırmaktı ne yapmalıyım lambanın özellikleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gothic_Romance -- 20 Ağustos 2008; 22:32:37 >

• 20 W. 12 Voltta 1.5 Amperden fazla akım çeker.Bir aküden veya adaptörden enerji almanız gerekir.220 Voltta lamba patlar.Adaptör kullanacaksanız en az 2 Amperlik kullanınız.Kolay gelsin.
  • sağol usta ben bu adaptörü ne diye arayım nasıl bulurum kaça patlar ben 2 amper akü diye arayayım bakalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gothic_Romance

sağol usta ben bu adaptörü ne diye arayım nasıl bulurum kaça patlar ben 2 amper akü diye arayayım bakalım

halojen lamba adaptörü izmir'de gıda çarşısı'nda balkım elektrik'te 2 YTL.
  • demekki satılan bişey dışarılarda ben eskişehirdeyim bir araştırayım bu adaptör prizdenmi ceviriyor gücü yoksa batarya şekilndemi benim seyyar çalıştırmam lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gothic_Romance

demekki satılan bişey dışarılarda ben eskişehirdeyim bir araştırayım bu adaptör prizdenmi ceviriyor gücü yoksa batarya şekilndemi benim seyyar çalıştırmam lazım

lambayı seyyar calıştırmak istiyorsan akü alman lazım 12v 7ah kuru akü işini görür yalnız akü de kullandıkca bitecek onu şarj etmen gerekecek o yüzden sana pahalıya patlar al bitane adaptör tak prize nereye götürkmek istiyosan götür
  • Seyyar ise akü kullanılabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    led ışık ve akü
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • seyyar olacağına göre dikkat et çok sıcak çalışır
  • Seyyar uygulama için halojen uygun değil, çok enerji tüketir ve verimi azdır. Florasan ya da LED uygulamalarına yönel.
  • quote:

20 W. 12 Voltta 1.5 Amperden fazla akım çeker.Bir aküden veya adaptörden enerji almanız gerekir.220 Voltta lamba patlar.Adaptör kullanacaksanız en az 2 Amperlik kullanınız.Kolay gelsin.

1-Demiş arkadaş. Peki pillerin verebileceği akım sınırı var mıdır? Çünkü pillerin verebileceği sabit bir gerilim vardır ve eğer düşük bir direnç takarsak yüksek akım elde edemez miyiz? Ama buradaki lambanın direnci de yüksektir tahminen. Bu işin içinden çıkamadım valla. Gerilim aynı, direnç aynı, ama pil düşük akım, akü yüksek akım veriyor, nasıl oluyor bu?

2-Halojen lambaların diğerlerinden ne farkı var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.gunay88 -- 20 Ağustos 2008; 11:56:43 >
  • o zaman ben yanlış yaptım aldığım yerde güç yerleri aynı ledlerde vardı belki onları calıştırabilirim birde akım yükseltmek için bir devre görmüştüm sanırım yapabilsem onu yapardım
  • quote:

Orjinalden alıntı: m.gunay88

quote:

20 W. 12 Voltta 1.5 Amperden fazla akım çeker.Bir aküden veya adaptörden enerji almanız gerekir.220 Voltta lamba patlar.Adaptör kullanacaksanız en az 2 Amperlik kullanınız.Kolay gelsin.

1-Demiş arkadaş. Peki pillerin verebileceği akım sınırı var mıdır? Çünkü pillerin verebileceği sabit bir gerilim vardır ve eğer düşük bir direnç takarsak yüksek akım elde edemez miyiz? Ama buradaki lambanın direnci de yüksektir tahminen. Bu işin içinden çıkamadım valla. Gerilim aynı, direnç aynı, ama pil düşük akım, akü yüksek akım veriyor, nasıl oluyor bu?

2-Halojen lambaların diğerlerinden ne farkı var?

Ewt verebileceği akım sınırlıdır.Şarjlı piller yapıları gereği daha fazla akım vermektedirler.Kapasite ne kadar fazla olursa pil ve ya aküde ona göre daha fazla akım verir.Örn:200Ah lik bir akü 55Ah lik bir aküye göre daha fazla akım vermektedir.

• Peki bunun mantığı nasıl, ben tam olarak çözemedim. Çünkü V=IR den pillerin gerilimi aynı, üzerlerine bağlanan direnç aynı, o zaman verdikleri akımın da aynı olması gerekmez mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: m.gunay88

Peki bunun mantığı nasıl, ben tam olarak çözemedim. Çünkü V=IR den pillerin gerilimi aynı, üzerlerine bağlanan direnç aynı, o zaman verdikleri akımın da aynı olması gerekmez mi?

Sadece bu formülle yola çıkmanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum.( birçok değişken var üretecin iç direnci vs,üretecin iç direnciden dolayı bir miktar gerilim düşmesi olmaktadır,lise fizik kitaplarını araştırırsan konuyu daha iyi anlayacaksın)Üzerlerine bağlanan direnç aynı ise verebileceği akımda aynıdır fakat o güç kaynağının veya pilin o akımı verebilmesi gerekir.Küçük pillerin verebileceği akım belli, büyük pillerin veya akülerin verebileceği değer bellidir.12 volt 20 wattlık lambayı yakabilmen için akü yada trafo kullanman lazımdır.

• aynı bu lambanın boyutunda led lamba alacağım onu 12V pille calıştırabilirmiyim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hazar

Seyyar uygulama için halojen uygun değil, çok enerji tüketir ve verimi azdır. Florasan ya da LED uygulamalarına yönel.

+1

Bu gerçeği de göz önünde bulundurmalısınız.
  • taşınabilir istiyorsan 12 volt akü alabilirsin ama akü sarj cihazıda alman gerekmektedir

ESKİŞEHİR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1brah1mmm -- 20 Ağustos 2008; 17:30:48 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: 1brah1mmm

taşınabilir istiyorsan 12 volt akü alabilirsin ama akü sarj cihazıda alman gerekmektedir

ESKİŞEHİR

ibo snn msnide ekledik yardımcıda olmuyon ha neyse led alacam belki o calışır
  • hazır almak istersen halojen ampullü fenerler var. bazen bim bunları satıyordu. ama bu ampulü seyyar çalıştırmak içinde akü taşımak zorunda değilsin. dc-dc dönüştürücü kullanarak, 6 voltluk işildak bataryasından 12 v elde edebilirsin.
  • sağolun arkadaşlar yardımlarınız için halojenden vazgeçtim içinde bircok led olan canak led ampul aldım 1.8W yazıyordu eve geldim oda çalışmadı calıştıramadım şimdi onuda prize soksam oda patlar bu ledi bisiklete takmaktı amacım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.