Şimdi Ara

Soru:datasheet ne demek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
18.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cevaplar için teşekkürler



  • Bir ürün (genellikle elektronik malzemeler) için hazırlanan teknik dokümanların genel ismidir. Üreticiler bu dokümanlarda (datasheet) ilgili ürün için gerekli olabilecek teknik verileri sunarlar.
  • bilgi kağıdı
  • Teşekkürler
  • Veri Belgesi

    Bu belgede bir tümdevrenin ayrıntıları yazar. Hangi sıcaklıkta çalıştığı, hangi gerilimde çalıştığı, içinde ne tür iş yapan birimler olduğu vs..

    Veri belgesi olarak çevrilen bu kelimeyi "bilgi kağıdı" olarak çevirmek yanlıştır. Çünkü oradakiler bilgi değil veridir. ayrıca kağıt olmadığı, bunun bir belge olduğu çok açıktır. Bire bir İngilizce Türkçe çeviri yapmaktan ziyade anlamını uydurarak çeviri yaparsak daha güzel ve sağlıklı olur. Çünkü bunu yapmazsak yakında "bardaktan boşalırcasına yağmur yağmak" yerine "köpeklerin kedileri kovaladığı gibi yağmur yağmak" deyimini kullanmaya başlarız ki tam bu aşamaya "vay halimize" aşaması denir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tumra -- 10 Temmuz 2006; 1:25:11 >
  • Arayıp tarayıp bulamadığım en sonunda oturup kendi yazdığım tanımım Benim gibi bi "Teknik Bilgi Formu"nun ne işe yaradığını bilip, üşendiğinden koca google datanım aratıp bulamayanlara buyurunuz efendim.

    İngilizce karşılığı : Technical Data Sheet
    Kısaca TDS denilmektedir. Endüstriyel yaş ve toz boya yapan firmalarının, tedarikçileri tarafından ürünle beraber (boya ile) verilmesi zorunlu formdur.

    Teknik Bilgi Formu: Bu form boya ile ilgili, ürünün tanımı, ürün özellikleri, depolama ve güvenlik bilgileri, uygulama bilgileri (uygulamam metodu, viskozitesi, karışım oranı, kuruma koşulları, uygulama sıcaklığı, uygulama kalınlığı, yüzey hazırlığı), gibi bilgileri vermektedir.

    Not: Aynı anda MSDS formu da ürünle beraber verilir. bkn. ([link=http://www.msdsmarket.com/guvenlikbilgiformunedir_1_61.htm][/link])



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Viscountess -- 29 Aralık 2016; 15:52:59 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.