Şimdi Ara

Halil inalcık-devleti aliyye osmanlı tarihi üzerine araştırmalar 1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kitabın 100. Sayfasındayım ve çoğu hafızamda kalmadı.Başka benim gibi bu kitabı okurken zorlanan oldumu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tarih not almadan, bir şeyler karalamadan, kitapta gördüğü bir terimi araştırmadan öğrenilmez der büyükler.
    Not alın hocam. Okumaya çalıştığınız kitap bizim ders kitabımız. Roman gibidir, akıcıdır ama not almadan pek bir şey aklınızda kalmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinyap

Kitabın 100. Sayfasındayım ve çoğu hafızamda kalmadı.Başka benim gibi bu kitabı okurken zorlanan oldumu?

Bende satın aldım fakat henüz başlamadım şuan Yavuz Bahadıroğlu'nun Resimli Osmanlı Tarihi kştabını okuyoruz. Dil olarak çok anlaşılır ve akılda kalıcı geldi bana ve okumadı bir tarih kitabından beklenmeyecek kadar zevkli tavsiye ederim. Bu bitince o kitaba başlayacağım

• quote:

Kitabın 100. Sayfasındayım ve çoğu hafızamda kalmadı.Başka benim gibi bu kitabı okurken zorlanan oldumu?

Eserin anlatım dili ağır değil aslında.Fazlaca bilgi olduğu için karıştırabilirsiniz.Kısa kısa notlar alarak ilerleyin.İkinci kitap çıktı.Ben ikinci kitaba yeni başladım.Duraklamadan gerilemeye kadar anlatmış.İkinci kitabın anlatım dili daha da güzel.Umarım hocanın ömrü yeter de üçüncü kitabı da ileriki yıllarda görebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

quote:

Eserin anlatım dili ağır değil aslında.Fazlaca bilgi olduğu için karıştırabilirsiniz.Kısa kısa notlar alarak ilerleyin.İkinci kitap çıktı.Ben ikinci kitaba yeni başladım.Duraklamadan gerilemeye kadar anlatmış.İkinci kitabın anlatım dili daha da güzel.Umarım hocanın ömrü yeter de üçüncü kitabı da ileriki yıllarda görebiliriz.

İkinci kitabıda aldım zaten yanımda bu bitsin ona başlayacağım.Gerçektende ikinci kitap hakkkında akıcılık bakımdan daha iyi olduğu söyleniyor.Şöyle bir göz gezdirdim içinde Orjinal osmanlıca yazılar bile var.

• Ahmet Şimşirgil'in Kayı serisini okuyan var mı almayı düşünüyorum
  • 263. Syf dayım kesinlikle bu kitabın dili ağdalı ve daha sade yazılabilirdi.Alacak olanlar şöyle bir göz gezdirmeden almasın.Ayrıca çoğu kavrAmın ne olduğunu söylememiş.Tarih bölümü okuyan öğrenciler için yani bu işin altyapısını alanlar için güzel fakat sıradan okuyucu için biraz yabancı kalıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet alt yapı olmayanlara biraz yabancı gelebilir fakat bilmediğiniz yerleri not alıp internette araştırın.Daha faydalı olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.