Şimdi Ara

ÇOK SEVGİLİ TRAFİK POLİSİ(!) Plakama ceza yazdı gereksiz yere...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
6.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sabah çevreyolundan gidiodum sahilden tam Taksim sapağından sola dönüp Aksaray tarafına çıkıcam, polis vardı, benim kısalar yanıyordu, bilmiyorum ondan mı, ben ikinci şeritteydim çift şerit sola dönüyor baktım sol taraf boşaldı geç geç yürü gibi bişi yaptı çaktım sinyali geçtim sola, uzun çizgide yok yolda işarette yok sonra bi baktım arkamdan ceza yazıyor plakamı alıyor. Tam bu su kemerlerinin unkapanın orada yanıma araba geldi dedi Abi plakanı aldı ceza yazacak...

Ya bu uyuz bunu neden yazdı? Herhangi bir hatam yok... Bişiler bıdı bıdılandı ben sola geçmeden önce cvamım kapalı seni nasıl duyayım ama geç geç filan dedi azs çok duydum müzil açıktı...

Suç hata hiçbişi yok, taktı heralde... Tahminim fardan ceza yazdı ama hava yağışlı gözgözü görmüyor ben uzun yolda hep farımı açarım yolumda açık olsun diye...

Herneyse, ben buna nasıl itiraz edeceğim?

Mahkemeye başvuruluyor sanırım.Az öncve baktım ceza geçmemiş 2 saat oldu, anında internete geçiyor ceza.. neyse gidince karakoal geçecek..

Sanırım bu tür itirazlarda mahkeme toplanıor filan hakim karar veriyor nasıl bir yol izleyeceğim bilen var mı?
    Yardımcı olursanız teşekkür ederim..

• cezalara baktığın linki verirmisin?

quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Sabah çevreyolundan gidiodum sahilden tam Taksim sapağından sola dönüp Aksaray tarafına çıkıcam, polis vardı, benim kısalar yanıyordu, bilmiyorum ondan mı, ben ikinci şeritteydim çift şerit sola dönüyor baktım sol taraf boşaldı geç geç yürü gibi bişi yaptı çaktım sinyali geçtim sola, uzun çizgide yok yolda işarette yok sonra bi baktım arkamdan ceza yazıyor plakamı alıyor. Tam bu su kemerlerinin unkapanın orada yanıma araba geldi dedi Abi plakanı aldı ceza yazacak...

Ya bu uyuz bunu neden yazdı? Herhangi bir hatam yok... Bişiler bıdı bıdılandı ben sola geçmeden önce cvamım kapalı seni nasıl duyayım ama geç geç filan dedi azs çok duydum müzil açıktı...

Suç hata hiçbişi yok, taktı heralde... Tahminim fardan ceza yazdı ama hava yağışlı gözgözü görmüyor ben uzun yolda hep farımı açarım yolumda açık olsun diye...

Herneyse, ben buna nasıl itiraz edeceğim?

Mahkemeye başvuruluyor sanırım.Az öncve baktım ceza geçmemiş 2 saat oldu, anında internete geçiyor ceza.. neyse gidince karakoal geçecek..

Sanırım bu tür itirazlarda mahkeme toplanıor filan hakim karar veriyor nasıl bir yol izleyeceğim bilen var mı?
    Yardımcı olursanız teşekkür ederim..

• Doğru adres: Sulh Ceza

Plakaya yazılan trafik cezası için İdare Mahkemesi yerine Sulh Ceza Mahkemesi'ne giden kazanıyor.

Trafik polislerinin son dönemde sıkça başvurduğu plakaya ceza yazma uygulaması bir hukuk karmaşasını açığa çıkardı. Yasada yetkili mahkeme açıkça belirtilmediği için cezaya itirazda zıt kararlar çıkıyor.

Trafikçi ispat etsin
    İdare Mahkemesi'nde ispat yükümlülüğü itiraz edende olduğu için ceza kesen avantajlı. Sulh Ceza Mahkemesi ise cezayı trafik polisinin ispat etmesini istiyor. Edemezse ceza düşüyor.

İtiraz süresi 7 gün
    İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nin bir cezayı iptal eden kararı da buna örnek oldu. Bu kararlar temyiz edilemediği için yedi gün içinde itiraz eden sürücü şanslı oluyor.

'Sulh Ceza'ya koşun!

Yılbaşından itibaren adreslere teslim edilmeye başlanan plakaya yazılmış trafik cezalarından kurtulmanın yolu İdare değil Sulh Ceza Mahkemeleri'nden geçiyor.

Aklınızda bulunsun...Ceza adresime tebliğ edildikten 1 hafta sonra itiraz edeceğim değil mi?

Peki ya bana hiç ulaşamazlarsa? Çünkü biz taşındık...Aracı satarken ceza çıkar mı nasıl olacak bana ulaşamazlarsa?Adres değişikliği bildirdiğini sanmıyorum babamın

• farın açık diye ceza yazıyosa ki zannetmiyorum o adam kör heralde sis farların açıksa affetmez ki bende affedilmedim... bence fardan deildir başka bi neden vardır...sen araştır bence...itiraz etmek falan mahkeme çok uzun sürüyo onu da diyim...eğer gerçekten yazmışsa şimdiden kolay gelsin...
  • Baktım diye internetteki motorlu taşıtlar vergi dairesinden bahsediyorsan, o ceza sana tebliğ edilecek, 10 gün içinde ödemezsen arabanın dosyasına girecek. O yüzden bir süre gözükmez internette. Ceza sana tebliğ edildikten sonra 7 gün içinde aracının kayıtlı bulunduğu yerdeki trafik mahkemesine, böyle bir mahkeme yoksa trafik işlerine bakmakla görevli sulh ceza mahkemesine başvurarak cezanın iptalini istiyorsun. Dilekçeye ceza tutanağının aslı ile sürücü belgesi ve ruhsatın fotokopisini ekliyorsun. Araç senin adına kayıtlı değilse araç sahibinin başvurması gerekir.
  • ceza yazabileceği hiçbirşey yok, aracımda ön sis farı da yok neyini açıyım

Kısalar yanıyordu

Ya zaten bi açıklama yoksa herhalükarda sulh ceza mahkemesinde ben anlatacağım hiçbir suçum yok diye...
  • kemerdir belki ??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: avdr

Baktım diye internetteki motorlu taşıtlar vergi dairesinden bahsediyorsan, o ceza sana tebliğ edilecek, 10 gün içinde ödemezsen arabanın dosyasına girecek. O yüzden bir süre gözükmez internette. Ceza sana tebliğ edildikten sonra 7 gün içinde aracının kayıtlı bulunduğu yerdeki trafik mahkemesine, böyle bir mahkeme yoksa trafik işlerine bakmakla görevli sulh ceza mahkemesine başvurarak cezanın iptalini istiyorsun. Dilekçeye ceza tutanağının aslı ile sürücü belgesi ve ruhsatın fotokopisini ekliyorsun. Araç senin adına kayıtlı değilse araç sahibinin başvurması gerekir.

kayıtlı bulunduğu yer diyince ilçe değil mi? İlçe Büyükçekmece, büyükçekmecede trafik mahkemesi yok sanmıyorum , böylece Büyükçekmece sulh ve ceza mahkemesine başvuracağım değil mi?

@ceyhun ben kemersiz yola çıkmam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiochos -- 9 Ekim 2006; 12:05:19 >

• İstanbulu bilmiyorum ben ankaradayım ama araba trafik tescilin hangi şubesine bağlıysa, o ilçenin bağlı olduğu adliyeye gideceksin.
  • neden senin aractami benimki gibi bakala bile gitsen ötüyor
    quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

quote:

Orjinalden alıntı: avdr

Baktım diye internetteki motorlu taşıtlar vergi dairesinden bahsediyorsan, o ceza sana tebliğ edilecek, 10 gün içinde ödemezsen arabanın dosyasına girecek. O yüzden bir süre gözükmez internette. Ceza sana tebliğ edildikten sonra 7 gün içinde aracının kayıtlı bulunduğu yerdeki trafik mahkemesine, böyle bir mahkeme yoksa trafik işlerine bakmakla görevli sulh ceza mahkemesine başvurarak cezanın iptalini istiyorsun. Dilekçeye ceza tutanağının aslı ile sürücü belgesi ve ruhsatın fotokopisini ekliyorsun. Araç senin adına kayıtlı değilse araç sahibinin başvurması gerekir.

kayıtlı bulunduğu yer diyince ilçe değil mi? İlçe Büyükçekmece, büyükçekmecede trafik mahkemesi yok sanmıyorum , böylece Büyükçekmece sulh ve ceza mahkemesine başvuracağım değil mi?

@ceyhun ben kemersiz yola çıkmam

• Plakaya yazılan cezaların geçerliliği olması için kamera kaydı veya fotoğraf gibi bir delilin olması gerek geçen sene haberlrde çok dönmüştü bu mevzu.
  • ya alıp yedirecen ceza yazdıgı makbuzu çok sayın trafik polislerine kafalarına göre yazıp çiziyorlaar adamlar yiye yiye göbekleri kendilerinden 1 mt önde gidiyor
  • çorba içirseydin

kanıt iste gerekirse mahkemeye gitsin
  • 4-5 ay once benimde muzik acık diye plakamı almıştı bahceli 7de ama ne ceza geldi ne de plakaya ceza var.Bazıları korkutmak icin yada telsizle anons edip durdurmak icin alıyor plakayı.
  • İlk kez senden duyuyorum bu olayı.(belki doğrudur bilemem)
    Ama mesela benim babamda fahri trafik müfettişi elinde makbuz yanlış yapanların plakalarına basıyo cezayı onlarda mı kabul olmuyo yani
    quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

Plakaya yazılan cezaların geçerliliği olması için kamera kaydı veya fotoğraf gibi bir delilin olması gerek geçen sene haberlrde çok dönmüştü bu mevzu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ..dEnZeL..

4-5 ay once benimde muzik acık diye plakamı almıştı bahceli 7de ama ne ceza geldi ne de plakaya ceza var.Bazıları korkutmak icin yada telsizle anons edip durdurmak icin alıyor plakayı.

Benim de müzik açılıydı belki ondandır ama sesi rahatsız edici dışarıdan duyulur cinsten değildi... Yani polis dibimdeydi ancak araçta müzik çaldığını anlar ama yani trafik kurallarına aykırı değil ki o zaman atayım çöpe ben müzik aletini...

Müzik dinlemek şöyle cezaya tabi:trafiği aksatacak çevreye rahatsızlık verecek gürültüde müzik dinlersen...

Müzik dinlemek yasak değil...

Ayrıca ispat etsin müzik dinlediğimi hodri meydan eğer bana müzik dinliyor diye ceza gelirse o parayı verirsem ne olayım...

Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine giderim

Haklı yere 1 milyar ceza versinler bişi değil ama haksız yere 1 ytl bile ceza vermem...

Ne makasa giriyorum ne kırmızıda geçiyorum, emniyet kemerimi takıyorum benim gibi adama ceza verirlerse bir daha kurallara uyanı zor bulurlar

Resmen bugün başıma gelen uyuzluk başka hiçbirşe değil hiçbir suçum yok ya

Büyük ihtimal ben trafik kurallarını o adamdan daha iyi biliyorumdur buna eminim...

• quote:

Orjinalden alıntı: macapapazi

ya alıp yedirecen ceza yazdıgı makbuzu çok sayın trafik polislerine kafalarına göre yazıp çiziyorlaar adamlar yiye yiye göbekleri kendilerinden 1 mt önde gidiyor

Bence bu uygulamaların daha sık ve daha etkin biçimde, bilakis araç durdurularak yapılması gerektiğini düşünüyorum.Bildiğiniz gibi yurdum insanı arabaya bindiği zaman kral olur; her şeyi yapar, sağdan dalar olmadı soldan dalar, olmadı makas atar, kırmızıda geçer efelenir.

Eskiden daha etkin kontroller yapılır, herkes birbiriyle bu oranda sinir harbine girmezdi.Kimse aracında delici, yanıcı,kesici,patlayıcı vs... bulunduramazdı.Bu denetimler yüzünden.Şimdi herkes yürüyen cephanelik kardeşim.

Geçenlerde şampiyonlar liginde maç izlerken spiker "takımın en iyi oyuncularından ...... geçen ay alkollü araç kullandığı için 9 ay hapis cezasına çarptırıldı, şu an sahada elektronik kelepçe ile maçta oynuyor" dediğindeağzım bir karış açık kalmıştı.
    şimdi bir kere daha düşün istersen yukarıdaki söylediklerini, nede olsa toplumda yaşamanın da, artistlik yapmanın da, kurallara uymamanın da bir bedeli var.Bu bedeli bugün ödemezsen yarın bir gün çok acı bir şekilde ödetirler allah muhafaza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brava -- 9 Ekim 2006; 16:10:53 >

• Sana yazmamıştır, varsayım üzerine sinirlerini bozma.
  • quote:

Orjinalden alıntı: brava

quote:

Orjinalden alıntı: macapapazi

ya alıp yedirecen ceza yazdıgı makbuzu çok sayın trafik polislerine kafalarına göre yazıp çiziyorlaar adamlar yiye yiye göbekleri kendilerinden 1 mt önde gidiyor

Bence bu uygulamaların daha sık ve daha etkin biçimde, bilakis araç durdurularak yapılması gerektiğini düşünüyorum.Bildiğiniz gibi yurdum insanı arabaya bindiği zaman kral olur; her şeyi yapar, sağdan dalar olmadı soldan dalar, olmadı makas atar, kırmızıda geçer efelenir.

Eskiden daha etkin kontroller yapılır, herkes birbiriyle bu oranda sinir harbine girmezdi.Kimse aracında delici, yanıcı,kesici,patlayıcı vs... bulunduramazdı.Bu denetimler yüzünden.Şimdi herkes yürüyen cephanelik kardeşim.

Geçenlerde şampiyonlar liginde maç izlerken spiker "takımın en iyi oyuncularından ...... geçen ay alkollü araç kullandığı için 9 ay hapis cezasına çarptırıldı, şu an sahada elektronik kelepçe ile maçta oynuyor" dediğindeağzım bir karış açık kalmıştı.
    şimdi bir kere daha düşün istersen yukarıdaki söylediklerini, nede olsa toplumda yaşamanın da, artistlik yapmanın da, kurallara uymamanın da bir bedeli var.Bu bedeli bugün ödemezsen yarın bir gün çok acı bir şekilde ödetirler allah muhafaza.

arkadasım yazı çok okunamaklı ve anlasılır biçimde yazılmıs ve konuyla alakalı arkadasım demiski sucsuz yere ceza yazdılar bana sanki oyle dememişte 170 km hızla giderken radara girdim ceza yazdılar bende o arkadasa haklısın 170 radara girdin haketmemişin o cezayı der gibi yargılamısın beni hak edene yazsınlar cezayı ama keyfi yazmasınlar ben uzun yola çıktım çevirdiler beni hersey tamam emniyet kemeri sigorta v.s her sey tamam adam kafaya koymus yazacak ceza arabanın arkasına dolandı stopun birini kırdı aldı parayı anladınmı arkadasım ne demek istedigimi

• Şimdi buraya bir şeyler yazarım ama malum türk polisi hazretlerine laf ettiğimiz için 2 hafta ceza yemiştim bildiğiniz gibi.

@antiochos

Taşınıyosan bişe olmaz, SALLA GİTSİN. Bu devlet ve polis hazretleri BİZİ SALLAMIYORSA, KAFASIN GÖRE CEZA KESİORSA, sende o zaman GEREĞİNİ YAP ONLARI SALLM.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.