Şimdi Ara

Haftalık antrenman

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar. Üniler tatil olduğu ilk gün evde Dumbell set alarak başladım. Ve şu an 5. Ve 6. Ayın arasındayım. Haftalık olarak 6 gün spor ağırlık çalışıyorum. Pazartesi; biceps, göğüs salı,; sırt, arka kol çarşamba; bacak omuz perşembe;dinlenme ve diğer günlerde böyle devam ediyor. Beslenmem ise karbonhidrat cycling yapıyorum. Çünkü fazla kilom var biraz. Kreatin, protein tozu, ZMA kullanıyorum. Günlük protein ihtiyacımı karşılıyor ve diyete uyuyorum. Bana başka ne önerebilirsiniz sizce haftalık 6 gün fazla mı? Tavsiyeleriniz altın değerinde benim için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Haftalık 6 gün fazla değilde bir bölgeyi haftada 1 kere çalışmakdan daha verimli programlar deneyebilirsin.
  • Benim bilgim sağdan soldan baktığım, okuduğum kadar var. Ve anladığım kadarıyla her bölge 3-4 günde 1 kez çalıştırılmalı.

    Mesela ilk gün göğüs+biceps (ön kol), ertesi gün sırt+triceps demişsin.

    Göğüsle birlikte triceps beraber çalışır, sırtla da biceps çalışır.

    Yani hem pazartesi hem salı tam kol çalıştırmış oluyorsun. Üstelik arka kol omuzla da çalışır.

    Senin yazdığını yapan çok kişi gördüm, hocalar da yazıyor. Ama bence şu daha mantıklı:
    1) Göğüs+omuz+arka kol
    2) Sırt+ön kol
    3) Bacak
    4) Boş

    Bacak gününde veya haftada 2 kez karın kası.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asderty A kullanıcısına yanıt
    Göğüs -Biceps in mantığı biceps yorgun olmadığı için daha iyi yuklenebilirsin

    Göğüs tricepsde yorgun triceps e cok yüklenmezsin ama sicakken fst7 tarzı triceps yaparsan etkisini görürsün

    Bilmeden ppl yapanlarda push gününde çok sakatlanma oluyor. Genelde omuz sakatlıkları bench yapmayı öğrenmeden omuz girenlerde oluyor

    ppl nin push günü başlangıç seviyesinde iyi bir sistem degil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JazHoyt -- 2 Eylül 2020; 0:44:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JazHoyt J kullanıcısına yanıt
    Yorgun olmadığı için daha iyi çalışır demişsin ama arka kolun yorulması demek zaten çalışmış olduğunu göstermez mi? Yani göğüs omuz sonrası 1 triceps hareketi (daha az ağırlıkla çalışsa bile) zaten yeterli olmaz mı? Biceps için avuç içe dönük dar tutuş lat pull down yazan var, veya arka kol için dips veya dar tutuş bench press. Yani göğüs çalışınca otomatikman arka kol çalışıyor zaten. Yorulduğunda zaten yeterince çalışmış olmuyor mu?

    Benim okuduğum kadarıyla küçük kas grubunda en az 1 gün dinlendirme gerekiyordu. 2 gün üst üste kol çalışmak (hatta arkadaşın yazdığında arka kol 4 günün üçünde çalışıyor) kol kaslarının onarılmadan tekrar hasar görmesine, yani kas erimesine neden olmaz mı?

    Başlangıç için zaten genelde fullbody tavsiye ediliyor. Sonrasında da alt-üst vücut 2 parça yeterli gibi. Arkadaş 3lü split yazdığı için 3lünün mantığını sorguladım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yazın için çok teşekkür ederim ve sanırım anladım. Ben birlikte çalıştırdığım kas gruplarında arka kas çok gün çalışıyor. Senin tavsiyen bırak dinlensin çalışacağın gün tam çalıştır. Doğru anladıysam düzenim de değişiklik yapmalıyım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bluefear38 B kullanıcısına yanıt
    Daha iyi olabilir gibi bence.

    Benim ANLADIĞIM genel mantık şu:

    Vücut(beyin), eğer gerekli değilse kas yapmıyor. Çünkü durduk yerde enerji harcıyor, yani zararlı.

    Ama ağırlık çalışıp kas lifleri biraz zarar görünce bunu onarıyor mecburen. Onarırken de biraz daha kalınlaşıyor lifler. Ama 3-5 gün (tam süreyi bilmiyorum, her kasta farklı olabilir) sonra tamir bitiyor ve yavaş yavaş eski haline dönmeye başlıyor. Amaç, incelme aşaması başlamadan tekrar zarar verip süreci başlatmak.

    1) kaslara küçük zarar vermek. Yani sakatlanmadan ağırlıkla yormak. Ne kadar yorarsan o kadar çok hasar alır, o kadar geniş yüzeyde tamirat, yani genişleme olur.

    2) vücudun dinlenmeye geçmesi. Beyin tamir görevini (salgıladığı enzim, hormonlarla) dinlenme sırasında verir. En çok da uyku zamanında. Kasların tamiri başlar. 2-4 gün boyunca o kası tamir edecek şekilde enzim, hormon neyse artık salgıya devam eder. (steroid türevleri burada iş görüyor. Beynin biraz ürettiği/ürettirdiği şeyin 10-100 kat fazlası dışardan alınıyor vücuda. Kullanan 3-4 kişi tanıdım, ben tavsiye etmem)

    3) kas tamiri de proteinle yapılıyor. O sırada kanda/karaciğerde protein varsa tamir oluyor.

    4) 3-5 gün sonra tamirat süreci bitiyor. Kalınlaşan kas lifleri de eğer gereksizse erime aşamasına başlıyor.

    Burada 2.aşama önemli. Kasa zaten zarar verdiysen (çalıştıysan), o kas üzerinde çalışma vardır ertesi gün, tekrar yormanın alemi yok. Bırak vücut yapsın görevini. Tamir olmadan tekrar çalışınca kas kalınlaşamadan tekrar zarar görüyor yani büyüyemiyor diye okumuştum.

    Burada 2 nokta daha var. Kas ne kadar zarar gördü. Yukarda yazan arkadaşın dediği gibi, kas fazla çalışmadıysa fazla zarar görmediyse, belki 1 günde tamir olup hazır hale geliyordur, bilmiyorum.

    Diğer nokta da, ilaç kullanınca işlerin değiştiği. Vücut daha hızlı ve daha uzun süre tamir yapıyor ilaç sayesinde. Onun için bazı programlar ilaçlı/profesyonel vücutlar için çok iyiyken, normal çalışan vücut için o kadar iyi olmayabilir. Normal seyrindeki vücuda yetersiz veya aşırı gelebilir.

    Benim aklımda oluşan olay şekli bu. Araştırıp daha fazla/doğru yazı bulabilirsin eğer kafanda soru varsa.

    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 2 Eylül 2020; 9:47:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bi diğer sorum ise instagram da görmüştüm. Konu başlığı kas ufalması mıydı neydi. 2 grup İnsan üzerinde 1 ay boyunca ağırlık çalışması yapılmış 1. Grup 1 hafta dinlendirilmiş 2. Grup 5 hafta çalışmış. Sonuç 1. Grubun daha çok kas kazandığı görülmüş. Bu konu hakkında fikrin var mı acaba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.