Şimdi Ara

Hacim,Yağ yakımı ve Program ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba,5 gün sonra vg de 2.ayım bitmiş olucak daha önce spor yaptığım için (vg değil) Vücudu hazırlama zamanı gayet güzel geçti ve şimdi artık biraz Hacime yönelmek istiyorum ama kafamı kurcalayan birçok soru var,bende gittiğim salondaki hocama çok güvenemediğim için burdaki bilgili arkadaşlarımızdan bilgi almak istedim ..

Ben 1.89 boy 81 kilodayım yaş 24 .. daha önce 84 kiloydum şimdi kilomda azda olsa düşül oldu =) çünkü yağ yakımı için uğraşmıştım.Tabiki ağırlık antrenmanlarımıda kusursuz yaptım (temel oluşturmak için) Göbek kısmımın hala orda biraz halen yağ birikimi var Alkol ve alkolden sonra gece yarıları yemekler sağolsun =) hala onları götürmek için çalışıyorum.. Fakat Hacim için insanlar kilo alıyorlar ama bense 3 kilo verdim ve daha da yağ yakımı gerçekleştirceğim için daha kilo kaybedermiyim? Boyuma göre kilomun uygun olduğunu düşünüyorum şuan?
    Amacım kilo vermek değil,vücudumdaki yağ oranını düşürüp hacim kazanmak kas olarak ..

Bu 2 ay içinde haftada 2 kez gidip 1 gün dinleniyordum ve 1 gün 3 bölgeyi çalıştırıyordum yani 1 hafta içinde aynı bölgeyi 2 kez çalışıyordum .. ve Ağırlık antrenmanından önce 25 dk cardio yapıyordum .. (10 dk bisiklet,15 dk boyunca 3 dk hızlı yürüyüş 2 dk hızlı koşu şeklinde car_26 sağolsun =) )

Şimdi yine yağ yakımına devam edicem ancak birazda hacim olsun istiyorum,şuanda sadece sıkılaşma ve biraz belirginleşme var,çok çok hacim yok doğal olarak =) (sonuçta 2 ay)

Şimdi hem Yağ yakımı için hemde Hacim için uygun program nasıl olmalıdır? Bölgeleri kaç güne ayırmalıyız ?

1.gün Göğüs-Biceps
    2.gün Sırt - Triceps
    3.gün dinlenme
    4.gün Omuz - Bacak
    5.gün Biceps-Triceps
    6.gün Dinlenme
    7.gün yine baştan ..

Yapsam sizce iyi olur mu? Tabiki bu Antrenman günleri içersinde ilk 20 dk cardiyo ve en son karın hareketleride olucak ? haftada 1-2 kezde Halı Saha Maçı yapıyorum Pazar günleri Fix oluyor,onun dışındada olursa yapıyorum

Yorumlarınızı ve bilgilerinizi bekliyorum =)

Bu arada beslenmemde bahsediyim

saat 11 Kahvaltı : 2 yumurta 2 kepekli ekmek 2 beyaz peynir 1 domates,Lor peyniri + çay

Ara öğün : Elma

saat 14:30 Öğle yemeği : 150-200 Gr Tavuk,bulgur pilavı (yada makarna) + yoğurt + ayran (yada su)

Antrenman öncesi 30 dk önceden üzüm suyu

saat 16:30 Antrenman

Antrenman bitiminde: Kido nun kakaolu sütünü içiyorum (bilmiyorum doğrumu) 200 ml ve eve gelince 1 ölçek Whey Protein su ile (eve gelmem 5-10 dk yı buluyor)

saat 19:30 Akşam yemeği: 150 Gr Tavuk bonfile + Kepekli Makarna + Lor Peynirli Çoban Salata + Yoğurt + Ayran veya su

Geri kalan saatlerde içtiğim sadece Su veya şekersiz çay oluyor ..

Şeker,Tuz hiç kullanmıyorum başladığımdan beri (içtiğim ürünlerdeki tatlandırıcılar dışında)

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank08 -- 27 Nisan 2013; 14:40:02 >

• Öncelikle tuzu sıfırlama, vücudun günlük 5 gr kadar tuza ihtiyacı var. Yemeklerde bir şekilde oluyor diyorsan tamam sorun yok ama yemekler de tuzsuz pişiyorsa dediğim gibi 5 gr ı bulduğundan emin ol.
    Antrenman öncesi üzüm suyu içme, antrenmandan sonra içebilirsin o da 300-350 ml yeterli. Antrenman sonrası kakaolu süt içme, sonrasında içtiğin whey'in sindirimini geciktirir.
    Akşamları karbonhidratı minimumda tutmaya özen göster.
    Antrenman günleri normal, boş günlerde ise düşük karbonhidrat alımı yapabilirsin. Bu sayede antrenman günlerinde formdan düşmezsin, boş günlerde de düşük kaloriden dolayı yağ yakmana yardımcı olur.

Antrenman spliti olarak
    1.Gün Göğüs-biceps
    2.Gün Kardiyo
    3.Gün Sırt-triceps
    4.Gün Kardiyo
    5.Gün Omuz-Bacak
    6.Gün Dinlenme
    7.Gün (Maça gidiyormuşsun )

Anlayacağın kardiyoyu antrenmanlarından bağımsız zamanlarda yapmanı tavsiye ederim.

• Üzüm suyu hakkında birçok değişik teori var aslında.. Yağ yakımı yapan insanın antrenman sonrası içmemesi lazım diyenler var insülini devreye soktuğu için,Antrenmandan önce içiyorum çünkü içinde Karbonhidrat var ve ağırlık kısmında devreye girsin diye ? Yani ben böyle düşündüm daha doğrusu =)

Tuz olayını dikkate alıcam ...

Peki Antrenman günlerinde Cardio yapmamı neden önermiyorsunuz ? Ağırlık esnasında güçten ve enerjiden düşme olucağı için mi ? (25 dk lık cardio da pekte öyle düşüş olmuyor aslında,yani 30-40 dk boyunca sadece koşmuyorum çünkü)

Ama Program olarak yazdığım bölgesel çalışmalar iyi sanırım? Onaylıyorsunuz =)

Hmm birde kafamı kurcalayan sorulardan 1 taneside Bölgelerin çalışma hareketleri neler olmalı? Bunlarda çok önemli yani Sırt,Omuz için yapılanlar belli aslında ama Triceps ve Biceps için kaç hareket kaç tekrardan ve set yapsam iyi olur ?

• Ağırlıktan önce kardiyo yapmasan daha iyi olur.En erken 3-4 saat önce hafif kardiyo yapabilirsin.
    Tuz işini de kafana takma.Sodyum yediğin tüm besinlerde doğal olarak var zaten.1700'lerden önce tuz da kulanılmıyordu.Afrika'da tuzla tanışmamış bir kabile varmış ve tansiyonları 9-6.Şuan normal kabul edilen değerlerin(12-8) altında ve daha sağlıklı.Tuz kullanmaman bence daha iyi.

Biceps-triceps gibi küçük kas guruplarına çok set girmemen gerekir.Biceps için 8 set triceps için 6 set yeterlidir.Eğer göğüs çalışmasını tam yaparsan tricepsin yeteri kadar çalışır zaten.Karın ve bel çalışmasını da mutlaka programına koy.

Yağ yakımı için tatlandırıcılardan da uzak dur.Her türlü hazır şeker içeren gıdalar da aynı şekilde.O kakaolu süt tam bir facia.Antrenman sonrası glikoz oranı yüksek bir meyve yiyebilirsin.

Yoğurt ayran gibi besinleri yemeklerle alma.Sindirimi geciktirir.Ara öğün olarak tüketebilirsin.

• Karın ve Bel Çalışmalarım antrenman günleri en son yapıyorum zaten,dinlenme sürecinde evdeyken yapmıyorum gelişim için .. Antrenman sonrası muzlu süt,kakaolu süt onlarıda çıkartıyorum bundan sonra ama antrenman bitiminden hemen sonra yenicek yada içicek neler olabilir ?

Ama şu Cardio olayı çok kafamı karıştırıyor,yani bi antrenman sonu yapılması lazım diyen makaleler var,bi antrenman öncesi yapılmasını söyleyen var,sizde dinlenme gününde yapın diyorsunuz fakat dinlenme günü adı üstünde =) ozamanlar cardio yapsam yine kas gelişimini etkilemicek mi? Ağırlık antrenmanından önce yapıyorum 20 dk,ağırlık kaldırırken sıkıntı çekmiyorum,yada çok zorlanmıyorum ... Yani enerji ve güç kaybı olucak diye yapmayın diyorsanız öyle bir sıkıntım olmuyor açıkçası :/

Bu yağ yakımı ve hacim konusunda gerçekten ne yapıcağımı şaşırdım diyebilirim =)
  • Antrenman öncesi enerji istiyorsan kompleks karbonhidrat al. Üzüm suyu kısa süreli enerji verir, sonrasında insülin normalden fazla düşer ve güç kaybı yaşarsın. Yağ yakımı hedeflerken antrenman sonrası kullanmaya da bilirsin.
  • Yağ yakımı için 20 dk cardio + ağırlık antrenmanı ve karın/bel hareketleri yapıyorum zaten antrenman günlerimde, o esnadada yağ yakımı devam ediyor bildiğim kadarı ile ancak amacım bi yandan yağ yakarken bir yandan hacim kazanmak kas olarak .. Ama ilk baştada belirttiğim gibi 2.ayım bitiyor 4 gün sonra bu süre zarfı içinde zaten bir şey beklemiyordum abartı şekilde,fakat bundan sonra şimdi oluşturduğumuz bu programla devam edersem gelişmem olurmu yoksa cardio yaptığım için hacim kazanma durumu çok zorlaşırmı? Bunu merak ediyorum ve öğrenip,doğru olanı yapmak istiyorum sadece =)

Antrenmanın bölgesel dağılımını böyle yaptım ve her antrenman gününde ilk 20 dk cardio ve en son biterkende Karın hareketleri ..
    1.gün Göğüs-Biceps
    2.gün Sırt - Triceps
    3.gün dinlenme
    4.gün Omuz - Bacak
    5.gün Biceps-Triceps
    6.gün Dinlenme
    7.gün yine baştan

Yanlış anlamayın,Kompleks karbonhidrat yada glikoz oranı yüksek bir yiyecek yiyin tarzı değilde,yediğiniz besinlerin yada yiyebilceğimiz besinleri söylerseniz daha mantıklı olur ve herkezinde bu bilgiler işine yarar konuyu okuduğunda =)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    %14 Yağ Oranı ve Karın Kası
    8 yıl önce açıldı
    Motor yağları ve tavsiyeler
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bahsettiğin program için inanılmaz bir irade ve sabır lazım kimsede yoktur bence.Sende varsa helal olsun ben denedim 3. günü bıraktım o sistemi
  • Bundan önceki programım daha kötüydü aslında.. 1 gün Göğüs-sırt-biceps ve 1 gün Omuz-triceps-bacak 2 güne ayrılmıştı ve haftada 4 kez yapıyordum yine .. 2 ayı böyle bitirdim nerdeyse =) şimdi değiştirdim ve bugünden itibaren yukarıda yazdığım gibi yapıcam.. Ama bunu daha bilinçli bir şekilde yapmak istediğim için aklımdaki soruları sizin gibi bilgili ve tecrübe edinmiş kişilere danışmak istedim ..

Hala bikaç soru var kafamda,çünkü inanılmaz tartışılıyor bu konular.. Gerek bizim forumda olsun,gerek makaleler,diğer websiteleri falan..

Yemek programımıda yukarıya yazdım,eklenmesi veya düzeltilmesi gereken yerler varsa söyleyin arkadaşlar ..

Birde Antrenmanı ben 4:30 gibi yapıyorum 7 de evde oluyorum,duş falan derken zaten birazda geçiyor ve akşam yemeği yiyorum,sizce bu öğünde makarna,bulgur pilavı gbi karbonhidrat fazla olan yicekleri yemek mantıklımı? Yoksa Tavuk,salata,yoğurt yiyip bu Makarna ve bulgur pilavını antrenman öncesinde 2 saat almak mı daha iyi olur ? Ben böyle yapıyorum ama yanlışmı bilmiyorum açıkçası ..

Antrenmanın sonundada ne içmeli yada yemeliyim,o anlık insülin olaylarını ayarlamak için ? Unutmayın Yağ yakımı yapıyorum ve Kas kazanıp hacimlenmek istiyorum (Yağ yakımında göbek çevremdeki yağlar için devam ediyorum,az kaldı ama daha uğraşmam gerek,bölgesel yakım gibi bi olasılık yok çünkü maalesef =( VG de )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank08 -- 29 Nisan 2013; 2:26:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kragger

Bahsettiğin program için inanılmaz bir irade ve sabır lazım kimsede yoktur bence.Sende varsa helal olsun ben denedim 3. günü bıraktım o sistemi

Ben bu definisyon döneminde daha yoğununu uygulamayı düşünüyorum. Başlangıçta orada yazdığım gibi haftada 2-3 kardiyo olacak. Sonraları 4-5.
    1 gün dinlenme hariç boş olan her gün kardiyo, bazı günler sabah kardiyo, öğleden sonra antrenman olarak geçecek inşallah
    Kardiyo insanı hırpalıyor ama aynı zamanda çok sevdiğim bir aktivite. Sabah 6:00-6:30 gibi dışarı çıkıp açık havada koşmak gibisi yok. Sokaklarda insan yok, hava tertemiz. Güneş ışığı o saatlerde bir ayrı vuruyor Üstelik bizim burada orman çok yakın ama malesef ormandaki yollar koşuya elverişli değil

• Dün akşam saat 19:00 gibi Salona gittim (öğlen 4 te gidiyordum hep ama dün gidemedim) yeni başlayan 2 kişi vardı ve Antrenörler onlara program hazırlamışlar,şu hareket nasıl? Bu hareket nasıl? Kaç kilo yapıyım? diyerek öğrenmeye çalışıyorlardı .. Neyse bu arkadaşlardan 1 tanesi çok olmasada inceden göbeği vardı,Kendisi hocaya sordu ''önce kardiyo yapsam 20 dk falan sonra ağırlığa geçsem nasıl olur?'' diye Antrenörde ''belli bi yere kadar yaparsında,sadece kaslarında gerilme ve sıkılaşma olur hiç genişlemeyez,hacim kazanamazsın'' dedi .. Bende çok güvenemediğim antrenöre gidip sordum ''Bende antrenmandan önce 20 dk cardio yapıyorum,sonra günlük bölgesel programıma başlıyorum? Cardio yapmasam yağı nasıl yakıcam ki?'' dedim .. Oda ''Ağırlık kaldırdığın zaman oturarak yapmadığın zaman ki senin programında çoğu hareket ayakta yapılıyor,yine metobolizmanı hızlandırdığı için,ağırlık kaldırırken kasların o yağları kesicek zaten,eğer hacim istiyosan yapman gereken bu'' dedi ..

Ne diyorsunuz şimdi bu duruma arkadaşlar =) ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank08 -- 4 Mayıs 2013; 11:10:56 >

• Bak ikimizde aynı evredeyiz şuan.
    Ben şöyle yapıyorum.
    1. gün göğüs + biceps
    2. gün cardio
    3. gün omuz bacak
    4. gün cardio
    5. gün triceps sırt
    6. gün cardio
    7. gün dinlenme,ufak bir halı saha maçı

bu arada cardio için sana çok iyi bir yöntem tavsiye edeiblirim ki 1 haftada bile gözle görülür etkisi oldu BENDE.(3. hafta göbek dışardaydı 2. havda göbek içeride 1. hafta abs kafesi belli oldu ve 2 gün önce TOK karınına abdominallerim 2 adet uzun BAR halindeydi.Yani mekik çekmeyen zayıf çocuklar olur ya? aynen öyleydi.)

45 dk Hight interval cardio
    30 dk spinning. (6 dakika yokuşta hızlı tempo,2 dk dinlenme.)

Toplam yakacağın kalori: MIN 700 Kcal

Tabi bu ağır cardioya karşı kas kaybetmemek için antreman sonrası bir şeyler yapabilirsin.BCAA,TOZ vb.Ama ne kadar faydası olur bilemem.Dedigim gibi ben profesyonel sporcu degilim sadece tavsie verdim.Ben Toz iciyorum antreman sonrası.Ardından yatarken bcaa.Bu arada benim bcaamın oranı 4.1.1 düşük oran.Sanada öyle tavsiye ederim.Umarım yardımcı olmuşumdur yanlisim varsa duzeltin.

• Dostum cardio süren bildiğin 75 dk =) çok fazla değil mi bu? bukadar yormak vücudu .. Ben 20 dk antrenman günleri yapıyorum ve inanılmaz farkını gördüm yani göbek bölgesinin yanında çukurlar oluştu,adonis kısımları belirginleşti biraz (yanlar) alt karın dümdüz çok çok az miğdede bir yağ kısmı var onuda 1 ay içinde düşürürsem amacıma ulaşıcam iyice.. Şuan 79 kilo 800 gram geliyorum tartıda yani 2 ay içinde sıkı disiplin ile baya bir yol kat ettiğimi düşünüyorum .. (kilo vermeye ihtiyacım yok,yağdan kurtulmaya ihtiyacım var) ve bunuda becerebildiğimi düşünüyorum =)
  • O süreye kademeli olarak çıkmanı tavsiye ederdim.
    İlk 2 hafta 40 dk
    2-4 hafta arası 45dk
    4-6 hafta arası 50 dk gibi ki vücudun adaptasyonu engellensin ve yağ yakımında düşüş olmasın. Arada farklı aletlerde kardiyo yapmak da adaptasyonu önler. Örneğin eliptik bisiklet, spining bisiklet ve koşu bandı gibi 3 alet mevcutsa süreyi bu üçüne yayarak yapabilirsin.
  • aşağı yukarı seninle durumlar aynı sadece senn bilgilerden 2-3 asagı bn de , 186 boy 77 kılo 22 yas :)
    kahvaltıda yumurtayı artırabilirsin ben 1 tam 2 yumurta beyazı uzerıne lor peynırı birazda yulaf ezmesı 2 3 adet de ceviz parcalıyorum uzerıne gayet basarılı :) yeşil cay içiyorum (malum yag yakımını hızlandırıyor ( bn de senin gibi karın bolgesındeki yag gitsin ve kas kutlem artsın istiyorum )) spor a baslayalı 3 ay oldu daha oncelerı 3 4 yıldır yapıyordum ama duzenlı degıldı ,
    benim bildiklerim arastırdıklarıma gore ki hocalara da soruyorum , spordan once agırlıklı olarak karbonhidratlı besinler yemeli ki spordan 1 buck 2 saat once spor a yakın zaman diliminde meyve yada kuru meyveler olabilir ayrıca spor dan once alınan kafeın spor esnasında daha cok enerjı ve daha cok yağ yakımına sebep oluyormus (ben bir gun yesilcay ,br gun nescafe ( sade clasic ve bol kepçe :) )

spor esnasında 1 litre suyuma 1 adet limon sıkıyorum ( spor da usta olan biri soyledı net dede arastırdım yag yakımını gayet hızlandırıyormus )
    haftada 5 gun gidiyorum bende ust uste 3 gun gittigim oluyor 1. gun 5 dk eliptik bisiklet sonra karın hareketleri(aynı zamanda ısınmıs oluyorsun) daha sonra prgramıma gore agırlıklar , 2. gun 15 dk kosu 10 dk eliptik bisiklet sonra agırlık giriyorum ( ust uste her gittigimde karın calısmıyorum karın kaslarınn da dinlenmeye ihtiyacı var cogu kişi her an calısıyor )
    programm kısaca .gogus +önkol , sırt kanat+arka kol , omuz +bacak
    ayrıca bacak girecegim gun karın hareketi yapıyorum kosu bandı ve bisiklet bacak kaslarını yoruyor

1haftadır da spor a giderken yanımda kendi dogal karısımımı yapıyorum , lor peynırı+ceviz+badem+fıstık+arı poleni+biraz pekmez ( lor peyniri agırlıklı çerezleri abartmadan ) minumum 45 50 gr protein oluyor kendımce hesap fılan yaptım :) bunu spor biter bitmez tuketıyorum
    spor sonrası da malum yine bulgur pilavı prinç pilavı tavuk gogsu ,arada yagzıs kırmızı et , arada balık ( ayrıca sade madensuyu tuketıyorum yemek esnasında ,aradada yarım yaglı yogurt bulgur un yanında iyi gidiyor :) )
    gece yatmadan oncede 1 saat once gibi yagsız yada yarım yaglı bir bardak sut içiyorum ,

baya uzun bir yazı oldu ama birbirimizin eksiklerini tamamlarız umarım dusuncesıyle yazdım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_ka -- 4 Mayıs 2013; 12:22:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

O süreye kademeli olarak çıkmanı tavsiye ederdim.
    İlk 2 hafta 40 dk
    2-4 hafta arası 45dk
    4-6 hafta arası 50 dk gibi ki vücudun adaptasyonu engellensin ve yağ yakımında düşüş olmasın. Arada farklı aletlerde kardiyo yapmak da adaptasyonu önler. Örneğin eliptik bisiklet, spining bisiklet ve koşu bandı gibi 3 alet mevcutsa süreyi bu üçüne yayarak yapabilirsin.

Zaten öyle yaptım hep yavaş yavaş dakikayı yükselttim.Ben yaklaşık 7-8 aydır cardio yapıyorum.20 dk,25dk oldu sonra 30 dk 35 dk ondan sonra high interval cardio denilen olayı buldum.İşte yaklaşık 1 aydırda 70 dakikaya çıktım.Süreyi koşu bandına ve bisiklete yayıyorum.Adaptasyon olayını öğrendiğim iyi oldu.Artık haftada 1 cardio antremanını 50 dakiak yapıp bitiricem.25 bant,25 spinning bisiklet.Diğer 2sinide normal yapıcam.Mesela yarın cardio günüm.Yarın ki antremanda 50 dk çalışıcam.Yarın ölçüm yaptırıcam zaten bakalım umarım iyi sonuçlarla dönerim.Teşekkür ederim.

@Frank08
    Bilmiyorum.Normal bir insanı yoruyor ama ben yaklaşık 7-8 aydır cardio yapıyorum.Tabi n ormal bir insanı yoracak bu 70 dakiak tempo ama ben alıştım.İlk zamanda 20 dakika yavaş tempo yürürken kaval kemiklerim acıyordu.Kondisyonum arttı zaten.Yani bunu koşu bandında fark etmek ayrı meselede en çok halı saha maçlarında belli oluyor.Ektomorf çocuklar nefes nefese dalağını tutarken benim gibi bir mezomorfa ise bir şey olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatih_ka

aşağı yukarı seninle durumlar aynı sadece senn bilgilerden 2-3 asagı bn de , 186 boy 77 kılo 22 yas :)
    kahvaltıda yumurtayı artırabilirsin ben 1 tam 2 yumurta beyazı uzerıne lor peynırı birazda yulaf ezmesı 2 3 adet de ceviz parcalıyorum uzerıne gayet basarılı :) yeşil cay içiyorum (malum yag yakımını hızlandırıyor ( bn de senin gibi karın bolgesındeki yag gitsin ve kas kutlem artsın istiyorum )) spor a baslayalı 3 ay oldu daha oncelerı 3 4 yıldır yapıyordum ama duzenlı degıldı ,
    benim bildiklerim arastırdıklarıma gore ki hocalara da soruyorum , spordan once agırlıklı olarak karbonhidratlı besinler yemeli ki spordan 1 buck 2 saat once spor a yakın zaman diliminde meyve yada kuru meyveler olabilir ayrıca spor dan once alınan kafeın spor esnasında daha cok enerjı ve daha cok yağ yakımına sebep oluyormus (ben bir gun yesilcay ,br gun nescafe ( sade clasic ve bol kepçe :) )

spor esnasında 1 litre suyuma 1 adet limon sıkıyorum ( spor da usta olan biri soyledı net dede arastırdım yag yakımını gayet hızlandırıyormus )
    haftada 5 gun gidiyorum bende ust uste 3 gun gittigim oluyor 1. gun 5 dk eliptik bisiklet sonra karın hareketleri(aynı zamanda ısınmıs oluyorsun) daha sonra prgramıma gore agırlıklar , 2. gun 15 dk kosu 10 dk eliptik bisiklet sonra agırlık giriyorum ( ust uste her gittigimde karın calısmıyorum karın kaslarınn da dinlenmeye ihtiyacı var cogu kişi her an calısıyor )
    ayrıca bacak girecegim gun karın hareketi yapıyorum kosu bandı ve bisiklet bacak kaslarını yoruyor

1haftadır da spor a giderken yanımda kendi dogal karısımımı yapıyorum , lor peynırı+ceviz+badem+fıstık+arı poleni+biraz pekmez ( lor peyniri agırlıklı çerezleri abartmadan ) minumum 45 50 gr protein oluyor kendımce hesap fılan yaptım :) bunu spor biter bitmez tuketıyorum
    spor sonrası da malum yine bulgur pilavı prinç pilavı tavuk gogsu ,arada yagzıs kırmızı et , arada balık ( ayrıca sade madensuyu tuketıyorum yemek esnasında ,aradada yarım yaglı yogurt bulgur un yanında iyi gidiyor :) )
    gece yatmadan oncede 1 saat once gibi yagsız yada yarım yaglı bir bardak sut içiyorum ,

baya uzun bir yazı oldu ama birbirimizin eksiklerini tamamlarız umarım dusuncesıyle yazdım :)

Valla çok güzel bir programın ve beslenmen var dostum =) hep böyle devam et.. Senin dediğin gibi yemek konusunda ve antrenman günleri yaptıklarımız birbirine baya bi benziyor .. Suya Limon sıkmak olayını duymuştum bende,yağ yakmanın yanında başka faydalarıda var .. Bunu bende yapabilirim aslında =) not aldım (hatta bu zamana kadar neden yapmadıysam)

@ZapieL

Yaptıkların inanılmaz kondisyon sağlıyordur sana .. Bende Cardio yapıp üstüne ağırlık antrenmanı yaptığım için banada 2 ay gibi kısa bi sürede baya bi katkısı oldu açıkçası (halı saha maçları için =) ) Sigarada kullanan biriyim maalesef,fakat eskiden bi süre sonra enerjim kalmazdı,tıkanırdım şimdi ise maç bittikten sonra 1 tane daha maç yapabilirim =) oynadığımız sahada gayet büyük bir saha olmasına rağmen.

Bundan sonra sanırım Cardio yu 2 gün arka arkaya yapıp,diğer günlerde sadece 5-8 dk lık ısınma + ağırlık antrenmanı + karın hareketleri yapıcam .. Cardio yuda 30 dk dan 2 gün yapıcam .. Böylesi daha iyi olur sanırım? Hem Hacim için hemde fit kalmak için .. Siz neler düşünüyorsunuz arkadaşlar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Frank08

quote:

Orijinalden alıntı: fatih_ka

aşağı yukarı seninle durumlar aynı sadece senn bilgilerden 2-3 asagı bn de , 186 boy 77 kılo 22 yas :)

Valla çok güzel bir programın ve beslenmen var dostum =) hep böyle devam et.. Senin dediğin gibi yemek konusunda ve antrenman günleri yaptıklarımız birbirine baya bi benziyor .. Suya Limon sıkmak olayını duymuştum bende,yağ yakmanın yanında başka faydalarıda var .. Bunu bende yapabilirim aslında =) not aldım (hatta bu zamana kadar neden yapmadıysam)

@ZapieL

Yaptıkların inanılmaz kondisyon sağlıyordur sana .. Bende Cardio yapıp üstüne ağırlık antrenmanı yaptığım için banada 2 ay gibi kısa bi sürede baya bi katkısı oldu açıkçası (halı saha maçları için =) ) Sigarada kullanan biriyim maalesef,fakat eskiden bi süre sonra enerjim kalmazdı,tıkanırdım şimdi ise maç bittikten sonra 1 tane daha maç yapabilirim =) oynadığımız sahada gayet büyük bir saha olmasına rağmen.

Bundan sonra sanırım Cardio yu 2 gün arka arkaya yapıp,diğer günlerde sadece 5-8 dk lık ısınma + ağırlık antrenmanı + karın hareketleri yapıcam .. Cardio yuda 30 dk dan 2 gün yapıcam .. Böylesi daha iyi olur sanırım? Hem Hacim için hemde fit kalmak için .. Siz neler düşünüyorsunuz arkadaşlar ?

Hocam ben sizin yerinizde olsam ilk sigarayı bırakmaya çalışırım.İnanılmaz bir makineye dönüşürsünüz bıraktığınız taktirde.Cardioyu 2 gün arka arkaya yapmayın.Verim alamazsınız.Şöyle açıklayayım:
    Dün cardio yaptım.Bugün koşarsam tam verim alamam.Peki neden alamam ? çünkü ben dün enerjimi harcamışım.Ayaklarımın dinlenmeye ihtiyacı var.Onlarda kas.Onunda dinlenmeye hakkı var.O dinlenicek ki kendini toparlayacak.Zaten bildiğim kadarıyla biz cardio yaptıkdan sonra yağ yakımı HALA devam ediyormuş.Vücut yağ yakmaya devam ediyormuş yani gece bile yakıyormuş.Adam akıllı bir cardiodan sonra tabiki.Benden size tavsiye,1 gün kas 1 gün cardio yapın.Bacaklarınıza yazık olur 2 gün üst üste yaparsanız.Zaten 2 gün üst üste yapınca 1 gün 800 kalori yakıyorsanız diğer gün 400de bırakırsınız çünkü %90 ihtimalle yorulursunuz.Kendimden biliyorum.2 gün üst üste bu yaptığım cardioyu yapamıyorum şahsen.Saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: uohk061_TS

Ağırlıktan önce kardiyo yapmasan daha iyi olur.En erken 3-4 saat önce hafif kardiyo yapabilirsin.
    Tuz işini de kafana takma.Sodyum yediğin tüm besinlerde doğal olarak var zaten.1700'lerden önce tuz da kulanılmıyordu.Afrika'da tuzla tanışmamış bir kabile varmış ve tansiyonları 9-6.Şuan normal kabul edilen değerlerin(12-8) altında ve daha sağlıklı.Tuz kullanmaman bence daha iyi.

Biceps-triceps gibi küçük kas guruplarına çok set girmemen gerekir.Biceps için 8 set triceps için 6 set yeterlidir.Eğer göğüs çalışmasını tam yaparsan tricepsin yeteri kadar çalışır zaten.Karın ve bel çalışmasını da mutlaka programına koy.

Yağ yakımı için tatlandırıcılardan da uzak dur.Her türlü hazır şeker içeren gıdalar da aynı şekilde.O kakaolu süt tam bir facia.Antrenman sonrası glikoz oranı yüksek bir meyve yiyebilirsin.

Yoğurt ayran gibi besinleri yemeklerle alma.Sindirimi geciktirir.Ara öğün olarak tüketebilirsin.

geçen gün televizyonda özellikle kırmızı et ile birlikte alınan yoğurdun sindirimi kolaylaştırdığı yönünde bir haber izlemiştim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sağolsın dostum :) sen de bırakma boyle devam spor a gelişmelerden ilerde haberdar ederız birbirimizi :) , aynen limon lu su yapmalısın , ayrıca spor dan once kahve fılan da içebilrisn o da etkili ve guzel baya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_ka -- 5 Mayıs 2013; 13:05:40 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.