Şimdi Ara

Hacettepe Üniversitesi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 2016 döneminden beri forumda takılırım. İlk o zaman sınava girmiştim, 80k ile mezuna kalıp 2017 döneminde 50kya çekmiştim sıralamamı (MF4). Tek tercihim olan Hacettepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği'ne yerleştim. Okulda ki 1 senemi tamamlamış bulunuyorum. Hacettepe'li olmak isteyen arkadaşların kafalarına takılan soruları cevaplamak isterim.

• 1-Hazırlık eğitimi nasıl
    2-elektrik elektronik mühendisliği hakkında bilgin varmı
    3-Yurtları nasıl ücretleri ne kadar
  • 1-Hazırlığı atladım, fakat çok iyi olmadığını duydum.
    2-Daha spesefik sorabilir misin ? Tam olarak ne öğrenmek istiyorsun ?
    3-Beytepe'de 3 farklı şekilde konaklayabilirsin;
    Öğrenci evleri: 2 kişilik odalar kendine ait WC falan otel gibi
    Öğrenci yurtları: 4 kişilik odalar katta WC normal yurt anlayacağın
    Atatepe Öğrenci Yurdu: Öğrenci evleri gibi ama yıllığı 11150TL

Fiyatlar içinhttp://www.sksdb.hacettepe.edu.tr/files/2018_barinma_birimleri_ucretleri.pdf
  • Robert Johnson kullanıcısına yanıt
    EE mühendisliğinin eğitimi begeniliyormu gereksiz zor diyenler var birde kampüs nasıl yurtta kalıyorsan memnun musun ev mi yurt mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hacettepe'de ki mühedisliklerin çok büyük kısmı zor. Özellikle EE-Endüstri-Kimya-Bilgisayar-Makine-İnşaat-Otomotiv. Bunlar hem %100 inglizce hemde zor bölümler. Ama akademik kadro oldukça iyi okulda. Örneğin bizim bölümde hocaların çoğu ABD'de eğitim almış insanlar ve gerçekten iyiler. Eve çıktım ben.
  • Robert Johnson kullanıcısına yanıt
    peki hazırlığı atlamak kolaymı hocam ingilizce düzeyiniz nasıldı sizin
  • C1 gibi bir şey diyebilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hukuk fakültesi ile ilgili bildiklerini paylaşır mısın

• Okulda ki en güzel bina onlarda. Yeni yapıldı bölümde yeni sayılır. Ama iyi diye biliyorum. İnsanlar memnun genelde. Zaten her yıl sıralaması daha iyi oluyor.
  • okuduğun bölümden kimya mühendisliğinden memnunmusun istiyerekmi tercih ettin ondan önce kimya mühendisliği vb yazdınmı yani
    dersler bölüm nasıl tavsiye edermisin
    ek olarak okuldaki endüstri mühendisliği hakkında bilgin varmı okuyan arkadasın dersleri vb
  • xlnxeksixartıc X kullanıcısına yanıt
    Evet isteyerek tercih ettim. Çok memnunum. Hocalarımız gerçekten çok iyiler. 1. sınıfta sadece 2 adet bölüm dersi aldık Biri introduction dersiydi zaten bu dönemde MATLAB gösterdiler. Örneğin MATLAB dersinin hocası ODTÜ mezunu doktora sonrası çalışması için 2 yıl Cornell'de bulunmuş. Introduction dersine giren hocamız Wisconsin'de çalışmış. Bölüm dışından aldığımız örneğin fizik dersinin hocası 25 yıl ABD'de çalışmış bir insan. Bölüm genel olarak oldukça zorlayıcı ve temel bilim dersleri (fizik,kimya,matematik) özellikle kimya oldukça zor oluyor. Endüstri mühendisliği ile ilgili detaylı bilgiye burdan ulaşabilirsin.

• Aylık gideriniz ort ne kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayallereinanmak -- 24 Mayıs 2018; 3:51:37 >
    Endüstri okuyorum elimden geldiğince sorularına yardımcı olmaya çalışırım.
  • denoktrin kullanıcısına yanıt
    hocam öncelikle sizde okuduğunuz okuldan memnunmusunuz
    hazırlık okudunuzmu okuduysanız faydası oldumu bölüm %100 ingilizcemi öyle ise dersler %100 ingilizce sekildemi isleniyor arastırdıgım bazı yerlerde sadece sözde öyle kalıyor hoca türkçe anlatıyor vs deniyordu ve bölüm derslerinden biraz bahsedermisiniz
    son olarak bölümü tavsiye edermisiniz
    Memnunluk düzeyimi 1-10 üzerinden değerlendirirsem 5.5-6 arası olacaktır.Hazırlık okumadım ama arkadaşlarımın hepsi hazırlık eğitiminin çöp+leş olduğunu söylüyorlar.Bölümümüz %100 ingilizce ve 1. sınıf için konuşmam gerekirse hiç anlaşılmayan bir yer olunca hocanın türkçe anlatması dışında derslerimiz %100 ingilizce.Bölüm derslerimiz 1 sınıfta orta-zor olmakla beraber 2. sınıfta gerçekten zor dersler olduğunu söyleyebilirim.Tavsiye konusunda ise eğer maddi durumun Bilkent'e yetmiyor ve ODTÜ'de güzel bir bölüm kazanamamışsan gelmeni tavsiye ederim çünkü bu aralıkta adam akıllı başka bir üni yok zaten.
    Genel olarak Hacettepe ile eklemek istediğim birkaç şey var:
    Yönetim ve rektör bencil.
    Öğrenci profili çok homojen.
    Ulaşım sıkıntılı.
    Yurt ve yerleşim sıkıntısı her okulda olduğu gibi burada da var.
    hocam bilgilendirmeniz için çok tesekkür ederim gayet yararlı oldu tercih döneminde buralarda olursanız yeniden yazarım
    Rica ederim tercih döneminde buralarda Hacettepe'yi cennet gibi gösteren insanlar türemeye başlıyor .Bu yorumu okuyan arkadaşlara şimdiden tavsiyem Hacettepe(Beytepe) her ne kadar güzel bir üniversite olsa da yorumlara kanarak tercih etmemeniz olacaktır :)
  • Bu sene bilgisayar mühendisliği kazanmaya çalışıyorum. Sizce nasıldır duyduğunuz kadariyla? Ve üniversite kampüsünü beğeniyor musunuz? Üniversiteden sonra yurtdışına çıkan çalışmak/ yüksek lisans duydunuz mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alaturcamawzerezumzum -- 24 Mayıs 2018; 23:21:0 >
  • Bilgisayar mühendisliği çoğu insanın söylediği gibi zor ve çok ödev verilen bir bölüm.Bilgisayar mühendisliği gibi kendini geliştirmenin önemli olduğu bir alanda bence bu bir avantajdır.Endüstri ve yurtdışı adına konuşmak gerekirse Erasmus gibi değişim programları için öğrenci sayımıza göre yüksek bir kontenjanımız olduğu için lisans eğitimi görürken gidip üniversitelerdeki hocalarla tanışıp okul bittikten sonra onların referansı ile eğitim için giden çok insan var(ODTÜ ve Bilkent kadar olmasa da) ve bu durum EE ve bilgisayar için de geçerli. Kampüsümüzü genel olarak beğeniyorum ama kesinlikle öğrenci nüfusunun azaltılması gerek amacı olmayan çok fazla bölüm var Hacettepe'de ve hepsi Beytepe'ye tıkıştırılmış durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denoktrin -- 25 Mayıs 2018; 1:32:57 >
    Teşekkür ederim, peki okula yakın ev bulmak zor mu? Ve fiyatları nasıl olduğunu biliyor musun hocam?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.