Daha 1. sınıfım kimsenin branşlar hakkında bilgisi yok grupta herkes ortodonti istiyor.La bi durun yeni başladık. Ne kadar kazanıyorlar cevrenizde var mı bilgisi olan? Bu arada çene cerrahisi istiyorum ben akademisyenlikle birlikte.(Tabi simdiden hayali kolay 5 yıl sonra dus ta görecez).Bu durumda maaş lar nasıl oluyor? Hem hendine ait kliniği olup hem akademisyen olmak yasal mı? |
Ortodontistlerin Finansal Durumu: Bilmeniz Gerekenler
Ortodontistler, dişleri düzeltmek ve çene hizalamasını düzeltmek üzere eğitilmiş diş hekimleridir. Ağız sağlığı alanında uzmanlaşmış bu kişiler, genellikle yüksek gelir elde etmektedirler.
Türkiye'de Ortodontist Maaşları
Türkiye'de ortodontistlerin maaşları değişkenlik göstermekle birlikte, genellikle diğer diş hekimlerinden daha yüksektir.
- Devlette Ortodontist Maaşları: Devlet hastanelerinde çalışan ortodontistlerin maaşları, kıdem ve tecrübeye göre değişmekle birlikte, ortalama olarak 15.000-25.000 TL arasında seyretmektedir.
- Özelde Ortodontist Maaşları: Özel muayenehanelerde çalışan ortodontistlerin maaşları, iş yükü, itibar ve konuma göre değişiklik gösterebilir. Genellikle devlet hastanelerindeki ortodontistlerden daha yüksek maaş alırlar.
Uluslararası Ortodontist Maaşları
Türkiye'nin yanı sıra, diğer ülkelerde de ortodontistler yüksek gelir elde etmektedirler.
- Amerika Birleşik Devletleri: Amerikan Ortodonti Birliği'ne (AAO) göre, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ortodontistlerin ortalama yıllık maaşı 200.000 dolardır.
- Birleşik Krallık: Birleşik Krallık'ta ortodontistlerin ortalama yıllık maaşı yaklaşık 75.000 £'dur.
- Avustralya: Avustralya'da ortodontistlerin ortalama yıllık maaşı 150.000 Avustralya dolarıdır.
Sonuç
Ortodontistler, özel eğitim ve uzmanlık gerektiren diş hekimleridir. Bu nedenle, diğer diş hekimlerine kıyasla genellikle daha yüksek maaşlar alırlar. Türkiye'de ve dünyanın diğer bölgelerinde ortodontistlik, iyi gelir elde edilebilecek bir meslektir.