Şimdi Ara

ANKARA Yıldırım Beyazıt Üniversitesi TIP fakültesi hakkında 2018

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
6
Favori
38.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun
    Ankara YBU Tıp fakültesiyle ilgili aklınıza takılabilecek soru işaretlerini gidermek açısından bu konuyu açıyorum.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesiyoutube
    AYBÜ Tıp Fakültesi
    https://www.youtube.com/watch?v=8yAotYqgXLY&app=desktop

Tıp fakültesi binası bilkent mevkisinde yapımı tamamlanma aşamasında olan şehir hastanesinin yanı başında olup hali hazırda üniversitemizle birlikte ortak sağlık hizmeti veren ,ŞEHİR hastanesinin bitişiğindedir.
    Tıp fakültesi Ankara’nın merkezi sayılabilecek konumlarından birinde bulunup metro,otobüs, dolmuş gibi toplu taşıma araçları ile ulaşım mümkündür..toplu taşımadan indikten sonra fakülte binası 10 dk lik yürüme mesafesinde kalmaktadır

Türkçe ve ingilizce tıp olmak üzere iki bölümü vardır.

Üniversitemiz tıp fakültemizin tanıtım günleri 19Temmuz-28Temmuz tarihlerinde , Etlik Batı Yerleşkesinde (09.00-17.00) yapılıyor.

Resmi Fakülte Tanıtım Sayfası:
    adayogrenci.ybu.edu.tr
    Fakülteler ve Yüksekokullar | Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Aday Öğrenci
    http://adayogrenci.ybu.edu.tr/?page_id=11

Tıp Tercihim Fakülte Tanıtım sayfası:

Fakültemiz öğrencisinin gözünden yorumlar:
    tibbiyeligunluk.blogspot.com
    Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
    http://tibbiyeligunluk.blogspot.com/2016/07/ankara-yldrm-beyazt-universitesi.html?m=1

Tercih etmek isteyen arkadaşların üniversite , fakülte ve şehir hakkındaki sorularınızı bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oibizak -- 22 Temmuz 2019; 11:23:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar,

Gazi ve AYBÜ arasında genel olarak iki şeye dikkat edilir.

Birincisi her iki fakülte de aynı şehirde olduğuna göre hangisi daha köklü, sistemi daha çok oturmuş ve fiziki şartları daha iyi. Bu değerlendirmeye göre şu an Gazi tercih edilir.

İkinci değerlendirme ise İngilizce-Türkçe ayrımı. Türkçe daha kolay olduğu için Gazi İngilizce yerine AYBÜ Türkçe tercih edilir.

Senin açından değerlendirirsek, yani zorluğa göre. Gazi şu an Ankara'da devlet tıp fakülteleri arasında en çok zorlayan fakülte. Önceden hep duyduğumuz çalışan geçer Gazi'de gelen geçer ifadesi artık yok. Genel ortalamaya önemli etki eden komite ve final dışı derslerin olmamasının yanında soruları da kolay sormuyorlar. Önemli bir durum da sınav sorularını yazılı olarak yayınlamaları. Bu durum da çıkmış soru sorulmasını engel teşkil ediyor. Bu yüzden öğrencilerin notları düşük oluyormuş. İki yıldır da şartlı geçme gibi bir sistemi revize ede ede ortaya çıkartıyorlar. Bir ara şartsız geçme notu 70'e çıkmıştı sanırım. Daha sonra indirildi falan denmişti ama Gazi'nin şu an zor olduğunu söylemek isterim. Arkadaşlarıma dayanarak bu bilgileri veriyorum ancak yanlışım varsa Gazi'den öğrenciler düzeltsin.

Yani iki tıp fakültesi arasında AYBÜ daha kolay.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi: 2018 Yılı Genel Bakış

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi (AYBÜ Tıp), Türkiye'nin başkenti Ankara'da bulunan köklü bir üniversitenin tıp fakültesidir. 1992 yılında kurulan AYBÜ Tıp, yüksek kaliteli tıp eğitimi ve araştırmalarıyla tanınır.

2018 yılında AYBÜ Tıp, eğitim programlarında bazı önemli değişiklikler yapmıştır. Fakülte, tıp alanındaki son gelişmeleri yansıtacak şekilde müfredatını güncellemiştir. Ayrıca, öğrencilerin klinik deneyimlerini artırmak için yeni ortaklıklar kurmuştur.

AYBÜ Tıp, hem Türkçe hem de İngilizce tıp eğitimi programları sunar. Türkçe programı 6 yıl sürerken, İngilizce programı 5 yıldır. Her iki program da temel tıp bilimleri, klinik bilimler ve mesleki gelişim alanlarında kapsamlı bir eğitim sağlar.

Fakülte, son teknoloji olanaklara ve deneyimli öğretim üyelerine sahiptir. Öğrenciler, modern laboratuvarlar, simülasyon merkezleri ve hasta bakım tesislerinde eğitim alırlar. AYBÜ Tıp'ın öğretim üyeleri, alanlarında tanınan uzmanlardır ve öğrencilere en güncel tıbbi bilgileri aktarırlar.

AYBÜ Tıp, öğrencilere aktif bir üniversite topluluğu sağlar. Fakülte, öğrenci kulüpleri, topluluklar ve sosyal etkinlikler gibi çeşitli öğrenci faaliyetlerine ev sahipliği yapar. Öğrenciler, tıbbi bilgilerini genişletme, liderlik becerilerini geliştirme ve profesyonel bağlantılar kurma fırsatına sahip olurlar.

AYBÜ Tıp mezunları, Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki hastanelerde, kliniklerde ve araştırma kurumlarında başarılı kariyerler edinmişlerdir. Fakülte, öğrencilerini tıp mesleğinin sürekli değişen taleplerine uyum sağlamaya hazırlayan mükemmel bir eğitim sağlar.

Eğer Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkında daha fazla bilgi almakla ilgileniyorsanız, fakültenin resmi web sitesini ziyaret edebilir veya öğrenci hizmetleri departmanıyla iletişime geçebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kardeş konunun açılmışı var.

https://forum.donanimhaber.com/ankara-yildirim-beyazit-universitesi-tip--134148212-1

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Türkçe tıp kontenjanımız 100'den 160'a İngilizce tıp kontenjanı 160'tan 120'ye düştü. Bu değişiklikte sıralamalarda fark oluşturur muhtemelen.
    Fakültenin kendi sosyal ortamı çok iyi değil. Bahçesi büyük değil ve şuana kadar sağında ve solunda şehir hastanesi inşaatı süren bir yerdi. 2 aya kadar şehir hastanesi açılacak o yüzden çevresi biraz değişmeye başladı. Yeni dönemde şehir hastanesinin kampüsü içerisinde olması nasıl bir fark oluşturacak göreceğiz.

Zorluk seviyesi konusuna orta diyebiliriz. Öyle çok kolay sorulmuyor, çok da zorlanmıyor. Yıl içerisinde bazen çok zorladıkları oluyor ama kalan sayısı çok değil. Yıl sonunda kalan sayısını azaltmaya çalışıyorlar.

Bazı fakültelerde geçme notuna komiteler ve final dışındaki dersler yüksek oranda etki edebiliyor. (Örnek vermek gerekirse Ankara tıpta bu durum mevcutken Gazi üniversitesinde önemli bir etkiden bahsedemeyiz.) AYBÜ Tıpta sınıf geçme notu için sadece komite ve final sınavına bakılıyor. (Komite ortalamasının %60'ı + final sınavının %40'ı) Bu yıl ilk defa 1. sınıflarda klinik beceri dersi 1.2 puan gibi bir değerle genel ortalamaya etki gösterdi. Gelecek yıl daha fazla oranda etki etmesi için gerekli çalışmalar yapıldı. Diğer sınıflar için böyle bir bilgi ulaşmadı, aynen devam edecektir sanıyorum. PDÖ eklenmesi ve ortalamaya etki etmesini talep ettik ancak sanıyorum bu yıl eklenmeyecektir.

Türkçe Tıp/İngilizce Tıp karşılaştırmamızda ise genel olarak soruların aynı olduğunu söyleyebiliriz. Birkaç derste farklı hocalar girdiği için sorular farklı. o nedenle bir farklılık oluyor ancak spesifik olarak ingilizce de ya da Türkçede daha zor soruluyor diyemeyiz. Ancak dilinden dolayı İngilizce Tıp biraz daha fazla emek istiyor, en azından İngilizcenizi belli bir düzeye getirene kadar. Farklı olan hocalar konusunda ise İngilizce'ye giren hocaların daha iyi olduğunu söyleyebiliriz.

• Up

Her türlü sorunuzu bekliyorum.
    (Fakülte, hazırlık ile igili konular, fakültemizde eğitim gören Kastamonu Tıp ile ilgili sorular...)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooncel19

Fakültenin kendi sosyal ortamı çok iyi değil. Bahçesi büyük değil ve şuana kadar sağında ve solunda şehir hastanesi inşaatı süren bir yerdi. 2 aya kadar şehir hastanesi açılacak o yüzden çevresi biraz değişmeye başladı. Yeni dönemde şehir hastanesinin kampüsü içerisinde olması nasıl bir fark oluşturacak göreceğiz.

Zorluk seviyesi konusuna orta diyebiliriz. Öyle çok kolay sorulmuyor, çok da zorlanmıyor. Yıl içerisinde bazen çok zorladıkları oluyor ama kalan sayısı çok değil. Yıl sonunda kalan sayısını azaltmaya çalışıyorlar.

Bazı fakültelerde geçme notuna komiteler ve final dışındaki dersler yüksek oranda etki edebiliyor. (Örnek vermek gerekirse Ankara tıpta bu durum mevcutken Gazi üniversitesinde önemli bir etkiden bahsedemeyiz.) AYBÜ Tıpta sınıf geçme notu için sadece komite ve final sınavına bakılıyor. (Komite ortalamasının %60'ı + final sınavının %40'ı) Bu yıl ilk defa 1. sınıflarda klinik beceri dersi 1.2 puan gibi bir değerle genel ortalamaya etki gösterdi. Gelecek yıl daha fazla oranda etki etmesi için gerekli çalışmalar yapıldı. Diğer sınıflar için böyle bir bilgi ulaşmadı, aynen devam edecektir sanıyorum. PDÖ eklenmesi ve ortalamaya etki etmesini talep ettik ancak sanıyorum bu yıl eklenmeyecektir.

Türkçe Tıp/İngilizce Tıp karşılaştırmamızda ise genel olarak soruların aynı olduğunu söyleyebiliriz. Birkaç derste farklı hocalar girdiği için sorular farklı. o nedenle bir farklılık oluyor ancak spesifik olarak ingilizce de ya da Türkçede daha zor soruluyor diyemeyiz. Ancak dilinden dolayı İngilizce Tıp biraz daha fazla emek istiyor, en azından İngilizcenizi belli bir düzeye getirene kadar. Farklı olan hocalar konusunda ise İngilizce'ye giren hocaların daha iyi olduğunu söyleyebiliriz.
    Teşekkürler hocam

• Fakültede Pek çok aktif kulüp bulunmaktadır.turkmsic, gençyyd, aybu bilim araştırma topluluğu ,neocortex , geçtiğimiz yıl drama topluluğu da oluşturuldu ve ilk gösterilerini sergilediler ,ayrıca istediğin içerikte bir kulüp kurma fırsatında mevzuatlar dahilinde var .Kulüpler konusunda sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum normal düzeyde yani. Bilgialışverişi olarak sorunca çok geniş bir alan oldu biraz daha açarsan daha net cevap verebilirim

Spesifik olarak konuşmak gerekirse uzay ve insan beyni, popüler bilim düzeyinde en çok okuma yaptığım alanlardır muhtemelen. Neocortex i duyunca yüzümde bir tebessüm belirmedi değil :) Kulüp konusu gayet iyi duruyor.

Benim merak ettiğim diğer bir şey de öğrencilerin ders çalışmak dışında proje yürütüp yürütmedikleri mevzusu.

Bu arada ayırdığınız zaman için teşekkür ederim. Sayenizde okul konusunda biraz bilgi sahibi oldum. Umarım sıralama ucundan da olsa yeter :)
  • Aybumedisc adı altında öğrenci kongresi yapılmıştı geçen yıl , kongrede gönüllü öğrenciler çalışmak istedikleri alanda öğretim üyeleri ve asistanlar eşliğinde kendi belirledikleri ya da belirlenen konular üzerinde çalışıp elde ettikleri sonuçları poster sunumu veya sözlü sunu olmak üzere bizlere sundular. Bu şekilde projeler yürütülebiliyor.bunun dışında da hocalarımız her zaman fikirlerinizi sorularınızı dinleyip cevap vermeye çalışan insanlardır. Neocortex ve bilimsel araştırmalar topluluğunun(aybubat) seni tatmin edeceğini düşünüyorum bu konularda :) umarım istediğin gibi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oibizak -- 2 Ağustos 2018; 19:3:19 >
  • Bu yılda şu an da AYBÜTÖK (Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Öğrenci Kongresi) adında yeni bir kongre düzenleniyor. 19-20-21 Ekim 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Bundan sonra her yıl yapılması ve gelenekselleştirilmesi planlanıyor. Organizasyon komitesinden biri olarak kongrenin bu yıl çok güzel bir içerikle karşınıza çıkacağını ve gelecek yıllar için bir alt yapı oluşturduğumuzu söylemek isterim. Eğer bir proje yapmak istersen istediğin dersten seçtiğin hoca ile projeni yapma ve bunu sunma imkanı yakalayabilirsin. Ayrıca bu projeler Ankara Medical Journel dergisinde yayınlandığı için özgeçmişinde kaynak olarak gösterebiliyorsun.

Fakültemizin ulusal etkinlik düzenleyebilme kabiliyeti iyi bir durumda ve artık tecrübe aktarımı da oluyor, devamlılık sağlayacaktır diye düşünüyorum. Ulusal çapta yapılan etkinliklerin rektörlük tarafından doğrudan desteklendiğini söylemek isterim.

Eksi olaraksa Öğrenci kulüpleri çoğu ünivesitede olduğu gibi burada da maddi destek bulamıyor, SKS tarafından sadece ayni yardım yapılıyor.

• Up

Özelden, buradan her türlü soruya cevap verebilirim...

Orijinalden alıntı: FiveSeveN

Merhaba gazi ve burası arasında kaldım, ikisini zorluk açısından vs. kıyaslayabilir misiniz?
    Gazi İngilizce ve Aybü Türkçe arasında mı kaldınız doğru mu anlıyorum ?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.