Şimdi Ara

Güvenli ödeme sistemi - Takasbank ile araç satışı - alışı güncel bilgi 08.04.2025 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
36
Favori
19.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla insanlarda haklı o kadar şey olduki parayı hesapta görmeden anahtarı vermek istemeyebilir

• BOLDVIPER kullanıcısına yanıt

Bana biri.bunu yaptı yeni araç aldım sistemi anlattım kendisine bu mecburi yapmak zorundayız diye emin olmadıysanız notere kendiniz sorun vs dedim, yookkk ben parayı hesapta görmeden hiç bir şeye imza atmam dedi afedersin sıktır git dedim bende hala arabasını satamadı.

İfrit oluyorum böyle adamlara ne okuyor ne araştırıyor ne de dinliyor. Gidip sormaya üşeniyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • faydalı konu, yakında araç almayı düşünüyorum, özellikle haftasonu muhabbeti nedeniyle bilgi yok hiç bir yere. Bir kaç video izledim, 20 dk lagaluga yapmışlar.

• kikiemre61 kullanıcısına yanıt

ben satıcıya "nasıl satıldığını yeni sistemi biliyor musun ? " diye soracağım, sigortacına birilerine sor yoksa ben sana bilgi vereyim, sonra papaz olmayalım diyeceğim.

adam malını satmak istiyorsa da ss yapacak.

• kikiemre61 kullanıcısına yanıt

yapanada suc bulmam ama kötü bi durum tabi noter aşamasına gelip işin bozulması, arac satısında bu meseleyi konuşmak lazım ben sorun olmasın diye , şu bankayı kullanıyorum bu bankada hesabın varmı dıyordum önceki yaptıgım satışlarda hani eft ücretidir vs bastan bellı olsun sorun cıkmasın dıye

• Bilgiler için teşekkürler. Şimdi önemli bir soruya geliyorum. Kayınbiraderi üzerinden araba aldım krediyle(kredi kampanyası) ve borcu gelecek ay bitiyor. Araba eşimde ve zaten eşim kullanıyor. Tüm parasını ve borcunu ben ödüyorum. Notere gittiğimizde Takasbank olmadan arabamı nasıl üstümüze devir alabilirim? Ya da Takasbank dan göstermelik 10 TL karşılığında satış yapabilir miyiz? Bir alt limit var mı?

Bu tür durumlar için çok saçma bir sistem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DraGonS -- 26 Şubat 2025; 8:34:31 >
  • DraGonS kullanıcısına yanıt

Boşanmış olduğum eşimden bu gün aracı üstüme aldım. Sizinkine benzer bir olay. Ne olursa olsun temsili para göndermek gerekiyor. 1000 lira gönderdim takas bank aracılığıyla. notere paranın geri kalanını elden aldım ya da senetle alacağım diyip, senetse işlem bitince alacağım yoktur diye yazıp imzalaması lazım. elden aldım diyince her hangi bir şey olmuyor. aracın gerçek bedelini söylüyorsunuz bitiyor.

arkadaşın açıkladığı gibi yapılacak, her türlü bu sistemi kullanmak zorunlu. kaçarı yok.

• Teşekkürler. Yorumum dursun belki birine lazım olur

Binde üç vergiyi göze alırsanız, ki muhtemelen resmi kasko değeri üzerinden alırlar, acımazlar, kayın ve maun bro aracı size hibe/hediye eder.

Ama oranlar ne oldu bilmiyorum. Valde rahmetli olduğunda, istisna tutarını aşmadığım için komik bi meblağ ödemiştim.

Verginin adı zaten vereset ve intikal vergisi. Yani ölen birinden bir şey gelirse veraset, sağ olan biri bir diğerine bir şey bağışlar ya da verirse intikal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 25 Şubat 2025; 14:35:19 >
  • Teşekkürler hoca faydalı bir konu olmuş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Senetli satış var sanırım sistemden kaçış olarak.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Araç alış satış sisteminin böyle zorlaşması benim gibi eminevimden araç alacakların işine geldi. Şimdi kimse satıştan önce parayı göremediği için ve ordan alınacak belgenin noter tarafından sisteme işleneceği için işleri nakit satışlara yaklaştırmış olacak. Önceden parayı hesapta görmeden satış yapmam diyen adam zaten her türlü parayı hesapta göremeden yapmak zorunda kalacak...

• rabitelli kullanıcısına yanıt

Vergi niye ödeyeyim ki anlamadım 2. El araç satışında vergi mi var? Biz ÖTV indirimli araba almadık kredi kampanyalı araç aldık kayınbiraderim üzerinden. Sanırım intikal ile alabiliriz demek istiyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DraGonS -- 26 Şubat 2025; 8:33:24 >
  • Sistemin nasıl işlediğini bilmeyip noterde başı kesilmiş tavuk gibi gezenler var. Adam sistem değişmiş herhalde yauv diyor ama ne olduğuna dair fikri yok. Açıp okumuyor bile. Sonra notere gidip oradan oraya geziyor, kuru kalabalık yapıyor.

O yüzden böyle konular çok faydalı.

• mümkün mertebe aynı banka üzerinden işlem yapın farklı banka olunca takasbank devreye giriyor edevletten bişeyler yapılıyormuş detayı nedir bilmiyorum aynı banka olunca çok temiz satıcı işlemi başlatıyor alıcıya mesaj gidiyor noter işlemi görüyor onay veriyor para geçti bu kadar

• fabrizo kullanıcısına yanıt

Farklı bankalar arası geçen hafta araç alımı yaptık sıkıntı olmadı hocam. E devlet üzerinde takas bank aracılığı ile yaptık. Alıcı vakıf satıcı akbanktı. Gitmeden EFT limitlerini kontrol etmek gerek bide edevletteki e posta ve telefon iletişim bilgisini güncellemek gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DraGonS -- 26 Şubat 2025; 11:12:58 >
  • Satıcı eğer devlet bankası ise, takasbank ile ugrasmaniza gerek yok.
    Mobil bankaciliktan güvenli ödeme uzerinden referans kodu olusturup, alıcıya iletilince alıcı özel banka dahi olsa o referans koduyla kolayca işlem yapabiliyor.

hocam doğrudur lakin geçen gün noterde gördüklerim tam kaos ortamıydı, herkes sen ben gibi teknolojiyle arası iyi olmayabiliyor, en azından aynı banka olunca daha kolay demek istedim, bir de alıcı trafik sigortasını yaptım dedi yapmamış işlem yarım kaldı mı satamadık aracı tekrar sigorta yapmasını bekledik, en baştan alıcı da satıcı da adımları konuşup teyit alsın

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.